Modni blogi

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Avg. 2011 21:58

^^ neprecenljivo :D

In pohvale za 3 naučene znamke izven vsakdanjega stila :P
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 27. Avg. 2011 22:05

sirova štručka napisal/-a:
neúmen -mna -o prid., neúmnejši (ú ū) 1. ki ni sposoben hitro dojemati, prodorno misliti: njegovi sodelavci niso neumni; ni neumen, le učiti se mu ne ljubi... 2. ki ne ravna v skladu z razumom, pametjo: vsak neumen otrok bi se pametneje odločil; mlad je še in neumen; človek je v teh letih najbolj neumen... 3. ekspr. duševno bolan, duševno nerazvit: kaj si neumen, da tako kričiš; bil je ravno toliko neumen, da ga niso mogli poklicati na odgovor; smejal se je, kot da bi bil neumen; uči se kot neumen zelo 4. ekspr., navadno v povedni rabi zaradi močnega čustva zelo razburjen: ves neumen je od veselja; zaradi tekme je čisto neumen 5. ekspr. neprimeren, neustrezen: neumna navada; te pentlje na obleki so prav neumne; osebe v drami imajo neumna imena / imel sem same neumne izdatke // z oslabljenim pomenom poudarja pomen samostalnika, na katerega se veže: spravi te neumne karte; neumne težave; neumno naključje 6. ekspr. ki se pojavlja v visoki stopnji, v močni obliki: ima neumno srečo; obšlo ga je neumno veselje / pripoveduje neumne laži ● po

1.) po večkratnih opozorilih, še vedno šavrasto piše
2.) trdi, da ve kako se piše, je celo pisateljica, ampak še vedno narobe piše
4.) kritike so jo močno razburile
5.) ni pripravljena iti še enkrat za seboj prebrat
6.) njene napake se pojavljajo pogosto, precej pogosto, skoraj zelo pogosto :D

torej povsem ustreza pojmu neumen, zdaj pa se umiri

Kul :)

Referenca je sicer ustrezna, argumenti pa ne.

1.) Neustrezen argument. Primer: Če dam jaz Lojzetu večkratna opozorila, kako mora pisati, pa njemu niso všeč, lahko nadaljuje s švarastim (ne vem, kaj to pomeni) pisanjem, ker mu tako paše in ne, ker je neumen.
2.) Neustrezen argument. Da bi bil pisatelj, ne rabiš pravilno pisati. To ne paše v definicijo pisatelja.
4.) Tega ne vem, ampak navsezadnje ni pomembno, ker se ne ocenjuje njenih odzivov na kritike tu na forumu, pač pa njeno pisanje po blogu, kjer naj bi pisale neumnosti.
5.) Neustrezen argument. Primer: V primeru, da dam jaz vsem, ki so mi kaj komentirali, še enkrat za prebrati, kaj so napisali, da bi prepoznali svoje napake in me ne ubogajo, to ne dokazuje, da so neumni.
6.) Te interpretacije ni za povezovati z vsem, kar ti paše. Če človek npr. pogosto težko diha zaradi astme, je to napaka, človek pa zato še ni neumen. Ravno tako človek, ki pogosto dela pravopisne napake, zaradi tega še ni neumen. Razlogi za pravopisne napake tičijo drugod. V prejšnjem komentarju sem že naštel primere, kje.

Dodatek k točki 4.: mislim, da lahko večino ljudi razburim, pa zato še ne bodo priznali, da so neumni. Ti bi?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 27. Avg. 2011 23:04

ursa2502 napisal/-a:kaj pa fantovo darilo za maturanski ples? verižica od Guest :lol:

To je verjetno kaksen kitajski ponaredek Guess-a. :D

Jaz tudi spremljam ta dva. Eva Ana je kul, samo vcasih ze malo dosadna s temi turbani. Ok, saj stekam, njen stil pac, ampak mi je ful simpaticna punca in bi jo rada vcasih raje videla brez turbana (prava frizura tudi naredi outfit) . :) Irena je pa moja prijateljica in mi je zelo vsec njen stil. :D
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ameba » 28. Avg. 2011 8:01

Od slovenskih spremljam samo http://www.dressful.com/. Všeč mi je, ker presega tipično look of the day formo, katere sem tako naveličana, da brezveze. Se mi zdi, da punca dejansko razmišlja o modi in ne zgolj o tem, kako bo sestavila dnevni outfit.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Avg. 2011 8:10

Ninča napisal/-a:in mogoče, na to niste pomislile, sem iz vasi, in tukaj nimamo v bližini 30 km druge trgovine kot mercator. a raje živim tu (če se boste še iz tega norčevale slučajno) kot pa da sem ena afnasta kura iz lj, ki na vsakega gleda zviška, ji ati in mami dajeta denar, lahko kupi kar želi, kolk želi in kjer želi, ne ve da so krave rjave in ne vijolične barve in se ji ne sanja, kaj pomeni trdo kmečko in fizično delo. jaz, ki sem z vasi, vem, kakšno je življenje v lj, ker sem živela tam in v parizu, kjer je še huje. a stokrat raje živim tu, kjer je čisti mir. če hočem trgovine, se pač odpravim v mursko. v lj grem redko. in nič mi ne manjka. in to da ne pišem o tem pradi, pa gucciju, pa d&g še ne pomeni, da jih ne poznam. kar nekaj njihovih reči imam, a mi niso ne vem kaj, ker kaj dosti ne gedam na znamko. raje imam nekaj, kar je poseci, lepo in udobno pa da sem nekaj posebnega.

Tole quotam zgolj iz previdnosti, če bo naš modni guru kaj za nazaj urejal poste.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 28. Avg. 2011 9:12

CaliLove* napisal/-a:
Jaz tudi spremljam ta dva. Eva Ana je kul, samo vcasih ze malo dosadna s temi turbani. Ok, saj stekam, njen stil pac, ampak mi je ful simpaticna punca in bi jo rada vcasih raje videla brez turbana (prava frizura tudi naredi outfit) . :) Irena je pa moja prijateljica in mi je zelo vsec njen stil. :D

Pospis pod tole. Sicer pa je tudi meni všeč
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Avg. 2011 9:18

ameba napisal/-a:Od slovenskih spremljam samo http://www.dressful.com/.

Ta je tudi meni super.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 28. Avg. 2011 10:15

Še vedno pri http://dekleizpariza.blogspot.si/.

Prebral njen zadnji post. Dejansko je pisateljica. S svojo založbo. Piše za otroke.

jullia_ napisal/-a:Če je ta ženska pisateljica, sem jaz nilski konj.

Poleg tega, da sicer ni eden od favorite odtenkov, sem ugotovila, da je na nohtiH vseeno kar lep. Pa še zato sem ga uporabila, ker sem že nakj dni okoli hodila z živimi barvami, sedaj pa dala priložnost patelnemu odtenku.

Poleg tega, da ni njen najljubši odtenek, je na nohtih vseeno kar lep? Wtf to sploh pomeni? Kljub temu, da ni njen najljubši odtenek, mogoče?
Pravopisne napake so mogoče res površnost, ampak tudi sama struktura besedila je na ravni polpismenega albanskega priseljenca, ne pa objavljene avtorice.

jullia_ priznaj, da si nilski konj. Tukaj, takoj in prec! :)

Njene pravopisne napake sem opazil, stavek mi je pa povsem razumljiv. Ne vidim, zakaj tebi ni.

Najverjetneje govori o laku za nohte.
Operirala je verjetno z nekim odtenkom laka. Torej z različnimi barvami iste barvne osnove. Poimenujva ta odtenek odtenek O.
Odtenek O ni njen najljubši.
Navkljub temu, da je izbrala odtenek O, je na njenih nohtih lepo izpadel.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Avg. 2011 10:23

A veš kaj, pri jeziku me pa ne boš dobil.

Stavek je razumljiv, to je res. V maternem jeziku itak razumeš vse mogoče zmazke, še google translate razbereš.

Vsekakor pa stavek ni pravilen. "Poleg tega" je struktura, ki kaže na dva podobna elementa, pozitivna ali negativna. Poleg tega, da je lepa, je tudi pametna, recimo.

Če želiš izrazit nasprotje dveh zadev, pa uporabiš besedno zvezo "kljub temu". Kljub temu, da je deževalo, smo se imeli super.

A zdaj razumeš, zakaj stavek: Poleg tega, da sicer ni eden od favorite odtenkov, sem ugotovila, da je na nohtiH vseeno kar lep. ni pravilen?
Pravilno bi bilo, če bi podatku, da ni eden njenih najljubših odtenkov, sledila še ena negativna zadeva. Poleg tega, da ni njen najljubši odtenek, je lak tudi težko nanosljiv, recimo.
V tem kontekstu bi pa moralo pisat "Kljub temu, da to sicer ni eden mojih najljubših odtenkov, sem ugotovila, da je na nohtih vseeno kar lep".

Ja, priznam, da sem nilski konj. Ampak sem nilski konj, ki je ogorčen nad tem, kdo vse lahko izda knjigo, ker takšnih posilstev jezika v njenih postih mrgoli.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 28. Avg. 2011 10:35

To mi je pa všeč. jullia_ , a imaš ti kak svoj blog?

Ti verjamem glede pravilnosti stavka. Ampak nisem govoril o pravilnosti, pač pa o pomenu. Postavila si (verjetno retorično) vprašanje "Wtf to sploh pomeni?"

Pogosto je pomen jasen navkljub temu, da stavek ni pravilen.

Pisatelj se lahko pri izdaji knjige bolj potrudi, kot pri objavi blogov, tako da jaz zaradi slovničnih napak na njenem blogu nisem ogorčen. Navsezadnje pa ima lahko pisatelj (svojega) lektorja, ki pregleda njegov izdelek, preden gre v publikacijo namenjeno prodaji.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Avg. 2011 10:58

Plus dekleizpariza hoče komentarje na blog, ker smo tukaj za njenim hrbotom, tam jih pa zbriše ali pa ne objavi sploh :wink:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 28. Avg. 2011 12:38

Boris napisal/-a: Prebral njen zadnji post. Dejansko je pisateljica. S svojo založbo. Piše za otroke.

Jejhata, pa res :eek: Upam, da ne piše o srajicah, kuzlah in mašnjičkih :) Imaš prav, pravi, da za za 'slovnične napaka' poskrbi njena lektorica Katja, je pa tudi 'iltratorka' in je ilustrirala neko knjigo. Ja, na fotografijah izgledajo kar 'zaresne' knjige s trdo vezavo, kar me čudi, ker je baje težko priti do tega tudi najbolj nadarjenim mladim pisateljem... tko da je možno, da imajo njeni starši / sorodniki založbo, sama je verjetno ni ustanovila, če še na srednjo zdravstveno šolo hodi :nixweiss: No, pa niti ni pomembno, tukaj govorimo bolj o modi :D

Mi je pa všeč tale tema, sem že nekaj zanimivih blogov odkrila.. Tisti Dressful zaenkrat izgleda kar všečen :)
Uporabniški avatar
Ninča
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2011
Kraj: Šalovci

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninča » 28. Avg. 2011 12:41

*mala* , zapomni si prosim,da bom na svoji spletni strani objavila točno in le tiste komentarje, ki me ne žalijo, zasmehujejo ali se iz mene norčujejo. Ali iz mojega bloga. Zame je bil tvoj komentar žaljiv in ga ne bom prenašala. pa lahko se na trepalnice postaviš. to je pač moj blog

Boris ima prav, res imam svojega lektorja in to da pišem knjige, še ne pomeni da moram imeti vsako besedo pravilno. saj zato pa so lektorji ne?

julija, ali naj raje rečem nilski konj :D lahko si še tako presenečena, a tega da pišem mi ne moreš preprečiti. niti zanikati. in... ne razumem natančno. če ti je moj bog tako nepismen, smešen, odvraten in ne vem kaj še vse, zakaj se potem sploh ukvarjaš z njim,? kako naj drugače razumem tvoje razčlenjevanje vsakega mojega stavka in ugibanja, predvidevanja kaj sem s tem mislila, kaj natančko si kdo pod tem predstavlja itd. ampak, če te to zabava, moram pisati tako še naprej, ker očitno se boš ti drugače dolgočasila.

lep dan vsem :cool:
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Avg. 2011 13:11

najprej pozivaš punce naj ti napišejo mnenje na blog, nato pa brišeš, ker ne sprejmeš kritike? Zanimivo.
Vsi komentarji pač ne bodo lepi. Bolje da se sprijazniš tudi z negativnimi kritikami, kot pa da se sekiraš in brišeš, da le ne bi kdo videl.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 28. Avg. 2011 13:14

koliko pa kaj tvoje knjige koštajo? ali moraš plačat, da jih sploh kdo vzame?

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov