Foto modeli - avdicije, modna agencija...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
Zaradi groženj, nepotrebnih komentarjev in ostalih neokusnosti, ki ne spadajo na forum, se je tema Foto model - avdicije, modne agencije... zaklenila, a vseeno vam je še vedno na voljo, da pokukate vanjo.
Tukaj lahko ponovno sprašujete, debatirate, pomagate o poklicu foto modela.
V primeru ponovnih žalitev, groženj (tiste, poslane po zasebnih sporočilih, se takoj javijo administratorju) ter blatenja imena, se uporabnika izključi iz foruma.
Tukaj lahko ponovno sprašujete, debatirate, pomagate o poklicu foto modela.
V primeru ponovnih žalitev, groženj (tiste, poslane po zasebnih sporočilih, se takoj javijo administratorju) ter blatenja imena, se uporabnika izključi iz foruma.
- Hanca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 4. 2008
Zdravo punce rabila bi en nasvet..nimam sicer veliko izkusenj v modelingu,sem bbla na par shootingih ki so bli za moj book in book teh fotografov(nekaterim sem potpisala sicer model relaease za fotke)-niti jas njima nisem placala niti oni meni-sem pac rabla malo bolj profesionalne fotografije. 2 stvari me zanimajo
Pred kratkim me je en poluprofesionalni fotograf uprasal koliko bi zaracunala za shooting..in me zanima koliko sploh punce pri nas zaracunavajo pri razlicnih situacijah-npr ce si model za kaksno fotografsko delavnico,ali ce te kdo hoce imet v svojem booku,ali kaksno diplomsko nalogo.. ce mi mi lahko prosim napisali koliko je to povprecno pri nas za par tistih najbolj pogostih situacijah ? A to se ponavadi placa na uro,ali na shooting? Pa koliki odstotek uzimajo agencije modelima?
Bi rada bla informirana ko se naslednjic srecam s taksnim uprasanjem,saj mi se niti ne sanja kako to gre
Pa se to-ce ti nekdo placa za shooting ali te fotke ti lahko uporabis se vedno za svoj book,ali ne.. in kaj ce potpises model release,ali tud model pol lahko ce mu se ukaze priloznost proda kaksno svojo fotko,ali to lahko samo fotograf naredi..
No vem da sem precej napisala , upam da mi bo kdo vedel kaj povedat o tem..hvala
Pred kratkim me je en poluprofesionalni fotograf uprasal koliko bi zaracunala za shooting..in me zanima koliko sploh punce pri nas zaracunavajo pri razlicnih situacijah-npr ce si model za kaksno fotografsko delavnico,ali ce te kdo hoce imet v svojem booku,ali kaksno diplomsko nalogo.. ce mi mi lahko prosim napisali koliko je to povprecno pri nas za par tistih najbolj pogostih situacijah ? A to se ponavadi placa na uro,ali na shooting? Pa koliki odstotek uzimajo agencije modelima?
Bi rada bla informirana ko se naslednjic srecam s taksnim uprasanjem,saj mi se niti ne sanja kako to gre
Pa se to-ce ti nekdo placa za shooting ali te fotke ti lahko uporabis se vedno za svoj book,ali ne.. in kaj ce potpises model release,ali tud model pol lahko ce mu se ukaze priloznost proda kaksno svojo fotko,ali to lahko samo fotograf naredi..
No vem da sem precej napisala , upam da mi bo kdo vedel kaj povedat o tem..hvala
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Glede tvojih vprašanj ti predlagam, da kontaktiraš kakšnega našega modnega fotografa in se pozanimaš. Mislim, da če si fotoshooting 'zrihtaš' sama (in ne preko agencije), je potem uporaba teh fotografij odvisna od fotografa. Nekateri ne bi dovolili nadaljnih objav zato, ker so avtorske fotke. Kakšen drug pa mogoče niti ne bi kompliciral.. Odvisno, po moje..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
BlueGirl1983 - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 10. 2004
- Kraj: Maribor
Odvisno od izkušenj, zahtevnosti...
Še neuveljavljeni modeli za shooting (cca 5-7 ur dela) dobijo okoli 150 - 200€.
Glede fotografij, ki bi jih uporabila še za book, se moraš dogovorit s fotografom. Načeloma se da zmenit, le da ti bo manj plačal.
Še neuveljavljeni modeli za shooting (cca 5-7 ur dela) dobijo okoli 150 - 200€.
Glede fotografij, ki bi jih uporabila še za book, se moraš dogovorit s fotografom. Načeloma se da zmenit, le da ti bo manj plačal.
Ti bodi Zrak in brez tebe jaz, Ogenj, ne morem goreti...
In jaz, jaz naj bom Ogenj in brez mene se ti, Zrak ohladiš.
-
BlueGirl1983 - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 10. 2004
- Kraj: Maribor
Ne, ne, za agencije ne vem. Oz. vem, da računajo od 250 - 500 €, koliko od tega pa dejansko dobi model, pa res ne bi mogla rečt. :S
Ti bodi Zrak in brez tebe jaz, Ogenj, ne morem goreti...
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
hanca, kdo pa so bili ti fotografi, ki so te slikali zastonj in kje si jih dobila. Tudi jaz bi rabla nekaj takih profesionalnih, če lahko tako rečem. fotk, pa mi ni ravno do tega, da bi ne vem koliko plačevala.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
a ma kera izkušnje z Hering models? Mislim, sam zanima me, če oni pošljejo vabilo na avdicijo kr vsem, ki jim pošljejo slike, a na avdicijo povabijo sam tiste, ki so se jim že po slikah zdele zanimive?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- ElektroKat
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 3. 2008
- Kraj: neverland
mene zanima kak poteka avdicija pri Heringu?
-
*AnNy - Debatorica
- Na forumu od: 27. 12. 2006
Tamarra* napisal/-a:a ma kera izkušnje z Hering models? Mislim, sam zanima me, če oni pošljejo vabilo na avdicijo kr vsem, ki jim pošljejo slike, a na avdicijo povabijo sam tiste, ki so se jim že po slikah zdele zanimive?
jst sm bla pr Heringu na kastingu.Mene je njihova skavtinja ustavla v city parku, če me zanima delo pri Heringu, dobila vizitko in čez par dni so mi poslal vabilo na avdicijo. Glede tega ko se prek neta prjavš pa ne bi vedla..pomoje kr vsem pošlje povabilo.to drgač poteka zjutraj pa popoldne.
-
*~Liesl~* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 11. 2006
- Kraj: Ljubljana
ElektroKat napisal/-a:mene zanima kak poteka avdicija pri Heringu?
Tam te sliknejo, izmerijo, stehtajo, sprehodiš se, potem pa ti še povejo, kako agencija deluje in kaj vse so dosegli.
Če te izberejo za naprej, greš na tečaj hoje (plačaš), potem je še en krog avdicije in če si tam uspešna: welcome in the agency
Nato ti povejo, če moraš kaj shujšat ali ne. Če si ok, sledi fotografiranje za book (plačaš).
In potem hodiš na castinge, če te izberejo, delaš in to je to.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
A je kera pri Bronzu? Rabim par informacij.
Hvala.
Hvala.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
kakšne so res tiste max mere, recmo glede bokov pa pas? joške mam ok, celotna postava na izgled je tut ok, ampk po merah pa kr za neki cm odstopa od 60 za pas pa 90 za boke..in zdj me neki vabjo v eno novo agencijo,še neuveljavljena, bi ap radi mel par deklet in to da res naridjo neki iz njih..in ne bi si rada delala tm bruk ker nism več osušena tko k učasih
tko da kakršnakoli info bi bla dobrodošla. hvala
tko da kakršnakoli info bi bla dobrodošla. hvala
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov