Foto model - avdicije, modne agencije...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja sej zato so pa vsi taki čudni modeli.
Jst se spomnim ko je mojo kolegico ko je tekmovala za popstars(petje) ustavila ena študentka če bi želela pridt na avdicijo za modele.Pa ženska ni bla čist nič posenega, plust to da je bla totalno nefotogenična in na vsaki naši sliki ki smo jih slikali, grozna.
To bi mogl počet bolj kakšni taki, ki se spoznajo na to, ki vedo kaj je zanimivo, ki iščejo res take osebe, ki bi bile lahko potenciani modeli.vsekakor pa to ni svaka ki ma blond lase in uredu postavo.je treba še marsikej več.
Pa tudi ko gledam na netu in v kakšnih revijah fotografije slovenskih modelov, nevem, meni se zdi čist vse neki navadno in nič posebnega.če vzamem v roke kakšno tujo modno revijo, je razlika očitna, no, čeprav se tudi njim kdaj ponesreči.
Jst se spomnim ko je mojo kolegico ko je tekmovala za popstars(petje) ustavila ena študentka če bi želela pridt na avdicijo za modele.Pa ženska ni bla čist nič posenega, plust to da je bla totalno nefotogenična in na vsaki naši sliki ki smo jih slikali, grozna.
To bi mogl počet bolj kakšni taki, ki se spoznajo na to, ki vedo kaj je zanimivo, ki iščejo res take osebe, ki bi bile lahko potenciani modeli.vsekakor pa to ni svaka ki ma blond lase in uredu postavo.je treba še marsikej več.
Pa tudi ko gledam na netu in v kakšnih revijah fotografije slovenskih modelov, nevem, meni se zdi čist vse neki navadno in nič posebnega.če vzamem v roke kakšno tujo modno revijo, je razlika očitna, no, čeprav se tudi njim kdaj ponesreči.
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
barby* napisal/-a:Mislm,da dobijo 1,7€na osebo,kar se men zdi kar veliko. Zato pa skoraj vsaki 2 punci rečejo, če bi bla model tud če ni primerna. To se mi zdi pa glupo...
Sj itak potem tam stric Stane selekcijo naredi
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Mene usa kvatre zatakne kšna na Čopovi ...
Sm pa že bla na avdiciji, iz firbca, k je blo treba na tečaj in petke sabo, smo pa kr lepo doma ostal .
Je bla pa enkrat naslednič ena tehle scouting bejb tko prepričljiva, da sm že u drugo pustila svoje podatke .
Sm pa že bla na avdiciji, iz firbca, k je blo treba na tečaj in petke sabo, smo pa kr lepo doma ostal .
Je bla pa enkrat naslednič ena tehle scouting bejb tko prepričljiva, da sm že u drugo pustila svoje podatke .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
SSarchy - Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
*purple* napisal/-a:ja sej zato so pa vsi taki čudni modeli.
Če moraš popisat 400 punc v približno dveh mesecih, potem ni druge, kot da ustaviš skoraj vsako, ki ima 170 ali več, ker ne živimo v Londonu..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
*purple* - Cosmopsiho
ja se zato pa je tko kot je.
preveč delao na masovnosti in o študentka res vsako ustavila ki bo vsaj normalna, kot pa da bi šli v lov za zares zanimivimi dekleti.in potem so v revijah, malodane sami podobni obrazi.
zadnjič sem naletela na eno stran enega random fotografa in morm rečt, da so za modele vzeli dekleta, ki še zdaleč niso primera.Ok ima dolge blond lase, dolge noge, a fotogenična je pa slabš kot moja babica.in na vsaki sliki od petdesetih ima isti izraz.
sej ne rečem, tud v sloveniji je nekej modelov ki so uredu, tud odlične, ampak še zdaleč pa ne vsaka ki jo vzamejo.
tud ko vidim v centru kakšna dekleta ustavljajo na cesti.Ja važno da je kukrtok uredu postave, da je oblečena po zadnji casual ljubljanski modi in če ma blond lase je še očitno tok boljš.Ni pa to delo za študente, ker študenti po večji meri delajo za denar in jih ne briga, važno da majo tolk a osebo v žepu pospravljeno in to je to.zato pa je slovenija tok antimodna država.
preveč delao na masovnosti in o študentka res vsako ustavila ki bo vsaj normalna, kot pa da bi šli v lov za zares zanimivimi dekleti.in potem so v revijah, malodane sami podobni obrazi.
zadnjič sem naletela na eno stran enega random fotografa in morm rečt, da so za modele vzeli dekleta, ki še zdaleč niso primera.Ok ima dolge blond lase, dolge noge, a fotogenična je pa slabš kot moja babica.in na vsaki sliki od petdesetih ima isti izraz.
sej ne rečem, tud v sloveniji je nekej modelov ki so uredu, tud odlične, ampak še zdaleč pa ne vsaka ki jo vzamejo.
tud ko vidim v centru kakšna dekleta ustavljajo na cesti.Ja važno da je kukrtok uredu postave, da je oblečena po zadnji casual ljubljanski modi in če ma blond lase je še očitno tok boljš.Ni pa to delo za študente, ker študenti po večji meri delajo za denar in jih ne briga, važno da majo tolk a osebo v žepu pospravljeno in to je to.zato pa je slovenija tok antimodna država.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Kraj: Havajsko otočje
Js pa ne bi tko zlo kritično in samozavestno ocenjevala meni nepoznanga področja. To, da nekatere bejbe "navadnemu" opazovaucu niso nč posebnga, še ne pomen, da so kot take videne tut modni industriji. Manekenke in modeli pač niso misice, ne išče se "barbie" lepote in zaigranga nasmeška.
Heh, seveda, blondinke, oblečene po zadnji ljubljanski (?) modi .
Heh, seveda, blondinke, oblečene po zadnji ljubljanski (?) modi .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
SSarchy - Kofetarica
Itak, da ne. Take še najmanj pridejo v poštev, ker niso posebne. Veliko je primernih punc, ki prihajajo iz manjših krajev, sam take se tega prec full ustrašijo.. Tiste, za katere si definitiven, da so res primerne, so najmnaj zainteresirane in jih težko prepričaš. To scoutiranje je po svetu full bolj razširjeno in dekleta so res vesela, ko dobijo tako priložnost. Tuki pa večinoma srečujemo samo Heringove scoute, zato se tudi toliko govori o tem. In nekatere so dejansko večkrat ustavljene in verjamem, da tudi naveličane tega prepričevanja, da naj poskusijo z manekenstvom. Sam, jebi ga, od nečesa more agencija živet. Še 1x povem, da nismo v Londonu in da tuki te stvari potekajo bistveno drugače, kot v neki svetovni prestolnici..
Tudi modeli, ki se pojavljajo, so večinoma res eni in isti, ker to so pač večinoma punce s poznanstvi. Pri nas ena missica veliko več zasluži, kot mankenka/model. Ker pri nas je miss manekenka/model. To pa je čist skregano z logiko modnega sveta..
Tudi modeli, ki se pojavljajo, so večinoma res eni in isti, ker to so pač večinoma punce s poznanstvi. Pri nas ena missica veliko več zasluži, kot mankenka/model. Ker pri nas je miss manekenka/model. To pa je čist skregano z logiko modnega sveta..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
*purple* - Cosmopsiho
Aloha, pravzaprav so modeli za namenjeni zunanjemu svetu, tako meni, tebi kot vsem.In tle ne rabiš bit profi, da oceniš kaj je zanimivo in očem privlačno.dekleta, ki se svetu predstavljajo kot modeli morajo bit zanimiva zasvet.Če bo dekle nezanimivo se tudi prodajalo ne bo in to nobenemu profesionalcu ali delodajalcu teh deklet ne ustreza.
ssarchy, res je ja, v sloveniji je drugače.Pa vseeno, če bi se stvari lotili na malo drugačen način kot se je lotevajo, verjamem da bi se našlo marsikatero dekle, precej zanimivo in atraktivno za modni svet.samo če moraš najprej vložit nevemkolk denarja, potem te pa tud pogledajo ne, je pa brezveze, kajne.in zarad tega se bodo prijavljale samo take ki si to lahko privoščijo zlahka in take ki bodo prišle naprej preko vez, ali pa tiste ki so željne bilokatere pozornosti.In valda če ni neke blazne izbire, potem tud kej blazno dobrega ne moreš izbrat.
ssarchy, res je ja, v sloveniji je drugače.Pa vseeno, če bi se stvari lotili na malo drugačen način kot se je lotevajo, verjamem da bi se našlo marsikatero dekle, precej zanimivo in atraktivno za modni svet.samo če moraš najprej vložit nevemkolk denarja, potem te pa tud pogledajo ne, je pa brezveze, kajne.in zarad tega se bodo prijavljale samo take ki si to lahko privoščijo zlahka in take ki bodo prišle naprej preko vez, ali pa tiste ki so željne bilokatere pozornosti.In valda če ni neke blazne izbire, potem tud kej blazno dobrega ne moreš izbrat.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Use je stvar okusa purple Karje teb ušeč,drugmu ni..al pa kontra..ne vem če ma smisu to nabijat kake ustavljajo..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*purple* napisal/-a:Aloha, pravzaprav so modeli za namenjeni zunanjemu svetu, tako meni, tebi kot vsem.In tle ne rabiš bit profi, da oceniš kaj je zanimivo in očem privlačno.dekleta, ki se svetu predstavljajo kot modeli morajo bit zanimiva zasvet.Če bo dekle nezanimivo se tudi prodajalo ne bo in to nobenemu profesionalcu ali delodajalcu teh deklet ne ustreza.
Nisem noben strokovnjak, sem pa gledala par sezon ANTM . In tam se mi je nekako zdelo, da so bolj iskali zanimiva dekleta, kot pa privlačna, v tistem najbolj klišejskem smislu (polne ustnice, dolgi blond lasje, veliki joški...)
Itak, da mora punca ustrezat osnovnim kriterijem glede višine in teže, vse ostalo je pa samo stvar tega, kako jo znajo tržit in spromovirat. Pomoje, ker tam je bilo res kar ene par takih, ki niso ravno ustrezale splošnim lepotnim standardom.
-
*purple* - Cosmopsiho
jullia_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:Aloha, pravzaprav so modeli za namenjeni zunanjemu svetu, tako meni, tebi kot vsem.In tle ne rabiš bit profi, da oceniš kaj je zanimivo in očem privlačno.dekleta, ki se svetu predstavljajo kot modeli morajo bit zanimiva zasvet.Če bo dekle nezanimivo se tudi prodajalo ne bo in to nobenemu profesionalcu ali delodajalcu teh deklet ne ustreza.
Nisem noben strokovnjak, sem pa gledala par sezon ANTM . In tam se mi je nekako zdelo, da so bolj iskali zanimiva dekleta, kot pa privlačna, v tistem najbolj klišejskem smislu (polne ustnice, dolgi blond lasje, veliki joški...)
Itak, da mora punca ustrezat osnovnim kriterijem glede višine in teže, vse ostalo je pa samo stvar tega, kako jo znajo tržit in spromovirat. Pomoje, ker tam je bilo res kar ene par takih, ki niso ravno ustrezale splošnim lepotnim standardom.
ja no sej to je to.pri nas se pa povečini, kukr opažam ustavlja klišejska dekleta.
pri ANTM in vseh ostalih TMjih, so bla nekatera dekleta v reaqlnosti ne prav privlačna, a slike so mele pa hude za popizdit.in to je to, štet bi se mogla zanimivost, ne pa neka splošna lepota.
- Lai Ming
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2005
Pri nas je samo važno, da ima deklica 1,70 m (na uč) in izgleda privlačno, to je to. Zato pa je stanje takšno, kakršno pač je - iz vseh naših agencij bi lahko od vseh teh punc izbral peščico potencialnih.
Damyanchyka, v bistvu tu sploh ni važno, kaj je komu všeč - meni marsikateri model ni vizuelno všeč, prepoznam pa talent in potencial.
Drugače pa imam eno ponudbo - sem v stiku s francoskim skavtom, ki išče nove punce. Pogoji so naslednji: starost 16-23, višina nad 173 cm, skladna postava, vitka, lepa koža, lepi zobje (zvezdice niso noben bavbav). Če ste mlajše in pod 173 cm, ni panike. Če ste starejše (nad 20), so dobre fotke precej dobrodošle. Potrebuje naslednje fotke: 1. iz booka (če je dober - drugače ne pošiljajte) 2. "navadne" fotke - obraz+postava (v kopalkah); slednje fotke brez MU oz. minimalno, lasje spuščeni, počesani stran od obraza. Ne pošiljat fotk z rojstnih dnevov in žurk itd. temveč se fotkajte v ta namen - ozadje naj bo preprosto, najbolje belo, sivo.
Zainteresirane se mi javite na ZS, kjer boste dobile kontakt na katerega pošljete: ime&priimek, obvezno starost, obvezno višino ter mere (prsi-pas-boki), konfekcijsko št., št. čevljev; od fotk pa ves material, ki ga imate - torej book + navadke.
Hkrati eno opozorilo - gre za skavta iz priznane agencije, ki išče posebne punce, torej ne vsako ta drugo na cesti, kot je to običaj pri nas. Ponuja pa placement v pariške agencije ali pa v agencije po Evropi, Aziji, ZDA. Hkrati prosim, da se javijo samo tiste, ki se s tem že resno ukvarjajo oz. se nameravajo resno ukvarjat; tiste, ki imate to za mimogrede, ker "bi rade bile model" (kar je vsaka ta druga), prosim ne zapravljat časa.
Damyanchyka, v bistvu tu sploh ni važno, kaj je komu všeč - meni marsikateri model ni vizuelno všeč, prepoznam pa talent in potencial.
Drugače pa imam eno ponudbo - sem v stiku s francoskim skavtom, ki išče nove punce. Pogoji so naslednji: starost 16-23, višina nad 173 cm, skladna postava, vitka, lepa koža, lepi zobje (zvezdice niso noben bavbav). Če ste mlajše in pod 173 cm, ni panike. Če ste starejše (nad 20), so dobre fotke precej dobrodošle. Potrebuje naslednje fotke: 1. iz booka (če je dober - drugače ne pošiljajte) 2. "navadne" fotke - obraz+postava (v kopalkah); slednje fotke brez MU oz. minimalno, lasje spuščeni, počesani stran od obraza. Ne pošiljat fotk z rojstnih dnevov in žurk itd. temveč se fotkajte v ta namen - ozadje naj bo preprosto, najbolje belo, sivo.
Zainteresirane se mi javite na ZS, kjer boste dobile kontakt na katerega pošljete: ime&priimek, obvezno starost, obvezno višino ter mere (prsi-pas-boki), konfekcijsko št., št. čevljev; od fotk pa ves material, ki ga imate - torej book + navadke.
Hkrati eno opozorilo - gre za skavta iz priznane agencije, ki išče posebne punce, torej ne vsako ta drugo na cesti, kot je to običaj pri nas. Ponuja pa placement v pariške agencije ali pa v agencije po Evropi, Aziji, ZDA. Hkrati prosim, da se javijo samo tiste, ki se s tem že resno ukvarjajo oz. se nameravajo resno ukvarjat; tiste, ki imate to za mimogrede, ker "bi rade bile model" (kar je vsaka ta druga), prosim ne zapravljat časa.
-
SSarchy - Kofetarica
Torej, gre za profesionalno kariero, kar pomeni, da si več mesecev na leto v tujini?
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
men je vse skupi mal sumljivo. kr tko preko ZS sporocil se pa ne isce vrhunskih modelov kot jih ona zeli. vrhunski model z izkusnjami ze ne bo cepel na forumu in cakal, da najde nov uspeh preko zs. sam moje skromno misljenje.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
- Lai Ming
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2005
Oh please, ne iščem jih jaz, imam njegov kontakt, na katerega lahko pošljete fotke - če mu boste ok, se bo javil, če ne, pa pač ne, end of story. Ne vem, zakaj vzamete zdravo za gotovo vse - ne ponuja se prof. kariera vsem po vrsti, temveč primernim, vkolikor se katera javi. S tem nimam nič in ne bom imela nič, je pa fajn priložnost, ne želim pa, da javno objavim naslov in se mu vsuje en cel kup wannabe modelov, ki niso niti malo primerne za to. Na ulici bom pa začela iskat punce, ko bom imela registrirano agencijo
Aja, ne iščejo se vrhunski modeli, temveč potenciali, da to postanejo.
Aja, ne iščejo se vrhunski modeli, temveč potenciali, da to postanejo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]