Foto model - avdicije, modne agencije...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bibba - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 3. 2008
Kali napisal/-a:Nujno bi rabila nasvet, če katera ve kaj o tem. Sicer ne gre zame ampak za mojo mlajšo sestro, ki je pred dilemo pa bi rada slišala kakšno mnenje koga, ki to bolj pozna. V kratkem se gre zato, da jo je enkrat na cesti srečal agent modne agencije in jo povabil na avdicijo, na katero je iz radovednosti šla, po avdiciji (kjer je bilo še ene 20 drugih) je dobila domov pismo da da je med izbranimi, ampak da mora opraviti tečaj manekenske hoje ki stane 35.000SIT. Na sestanku so jim povedali, da ko opravijo tečaj ne bodo nujno sprejete v agencijo in da jih običajno potem odleti še kakšnih 25%. Sedaj se odloča ali naj gre na tečaj ali ne kjer bo po možnosti odletela, kljub temu da bo plačala 35.000sit kar ni malo za študentski žep in se ji to zdi kar velko tveganje. Starh jo je tudi tega da je ta tečaj samo zavajanje s strani agencije, da so vsem puncam poslali, da so izbrane, da potem vse plačajo za tisti tečaj in potem vn potegnejo samo kakšno, če sploh katero. V faco je ful simpatična, ampak jo skrbi, da je nebi hoteli zaradi postave: visoka je 179cm in tehta 62kg, kar je kar veliko za manekenske (anoreksične) mere.
Gre pa za agencijo Hering Models & Promotion iz Ljubljane.
Hvaležna bi bila kakršnega koli mnenja, samo da vsaj malo pomagam moji zmedeni tamali.
še preden sem prebrala za katero agencijo se gre, sem vedela da gre za hering models. lahko pa povem da moja bivša sošolka je bila pri njih, bila je ful uspešna manekenka, vendar je neprestano hujšala. Pojedla je eno jabolko na dan in nič več. Vendar se jo kljub temu odslovili. Sama pa je rekla da je bila to največja napaka v njenem življenu. Nevem mogoče imajo druge lepše izkušnje. Sicer je pa pri njih tako da moraš plačati tečaj hoje in obratov. lahko se zgodi da nisi sprejet in denar vržeš proč.
Upam da sem kaj pomagala pri svetovanju.
lp
-
fairy1984 - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 11. 2007
- Kraj: na drugi strani zaslona
mene tud neki zanima....Že nekaj časa sanjam o tem, da bi bila model, pa nikoli nisem zbrala poguma, čeprav so mi že večkrat ljudje rekli, da zakaj se nisem kam prijavila etc. Stara sem23 let, visoka sem 181cm, lepe postave... Pred kratkim me je ustavila modna agentke neke agencije in me povabila na casting...sem se po netu pozanimala o tej agenciji in se odločila, da ne bom šla, ker je veliko slabih besed in mnenj o tej agenciji. Sem pa poslala fotkico na eno drugo agencijo, kjer imajo drugačen sistem...priporočena od veliko ljudi...in sem dobila odgovor, naj se zglasim pri njih, s predhodno najavo.
Zanima me, kako poteka tale prvi sestanek, na kaj moram biti pozorna, kako naj se naličim (samo na izi ali bolj večerni look), kaj naj s sabo vzamem, kaj naj oblečem... SKratka hvaležna bi bila katerikoli punci, da mi pove kaj o tem prvem srečanju z modno agencijo...čimbolj na podrobno...
Hvala!!!!
Zanima me, kako poteka tale prvi sestanek, na kaj moram biti pozorna, kako naj se naličim (samo na izi ali bolj večerni look), kaj naj s sabo vzamem, kaj naj oblečem... SKratka hvaležna bi bila katerikoli punci, da mi pove kaj o tem prvem srečanju z modno agencijo...čimbolj na podrobno...
Hvala!!!!
-
fairy1984 - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 11. 2007
- Kraj: na drugi strani zaslona
ej sori....sem samo vprašala....če pač ktera lahko da nasvet glede prvega stika z modno agencijo...ko te povabijo na casting...sej me ni treba zdej tle neki "napadat" ...samo sprašujem, nč druzga....Če ti ne veš kako mi pomagat, mi bo lahko kdo drug, ki ve...ok? Sej je zato forum....
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Obleci se tako, da se boš ti dobro počutila, obenem pa bodi privlačna (ozke kavbojke ali kiklca, ozka majčka..). Ker si visoka, visokih pet ne rabiš obuvat. Make up naj bo naraven, poudari tiste dele obraza, ki so ti všeč. Ne rabiš komplicirat, modnim agencijam je važno, da si visoka in vitka. Če imaš še lep obraz, so to samo + točke.. Navadno ti sestanki zajemajo vprašanja o tvojih merah, izkušnjah in željah (če bi recimo rada delala tudi v tujini ipd.). Nato ti predstavijo način dela, tvoje obveznosti pri podpisu pogodbe, potrebna plačila za nadaljne delo (Book..). Rešiš vprašalnik, kjer napišeš tudi nekaj osebnih podatkov in to je to. Upam, da ti bo všeč, čau!
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
petra2525 napisal/-a:http://www.covergirls.si/
Omg, js sem pa zdej tuki vidla enga tipa k ga poznam.Fuj, kolk je grd .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
- Lai Ming
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2005
SSarchy napisal/-a:Obleci se tako, da se boš ti dobro počutila, obenem pa bodi privlačna (ozke kavbojke ali kiklca, ozka majčka..). Ker si visoka, visokih pet ne rabiš obuvat. Make up naj bo naraven, poudari tiste dele obraza, ki so ti všeč. Ne rabiš komplicirat, modnim agencijam je važno, da si visoka in vitka. Če imaš še lep obraz, so to samo + točke.. Navadno ti sestanki zajemajo vprašanja o tvojih merah, izkušnjah in željah (če bi recimo rada delala tudi v tujini ipd.). Nato ti predstavijo način dela, tvoje obveznosti pri podpisu pogodbe, potrebna plačila za nadaljne delo (Book..). Rešiš vprašalnik, kjer napišeš tudi nekaj osebnih podatkov in to je to. Upam, da ti bo všeč, čau!
Tako nekako - glede oblačil: najbolje ozke kavbojke in preprosta oprijeta majčka, pomembno je, da se vidi tvoja postava. Nakit in razno okrasje pusti doma Čisti lasje, make-up naraven in nevpadljiv (puder, malce blusha, maskara in nežna senčka ter nežen glos). Ne rabiš prit bleda kot stena le zmernost pri MUju je pomembna, ker jih ne zanima tvoja "maska", temveč obraz (oz. bi jih moralo, odvisno v katero agencijo greš ...). Pred tem poskrbi za primerno nego kože, da ne bo kakšnih izbruhov mozoljev ipd.
Sicer pa - modnim agencijam je važno, da si visoka in vitka ter da imaš zanimiv obraz in si fotogenična. Če nekaj manjka, so možnosti za kakršenkoli uspeh manjše. No, pri nas so tudi take cvetke v agencijah, da pograbijo prvo sekvojo, ki jo vidijo, brez da bi sploh pogledali, kakšna je punca; obraz je pač izjemno pomemben.
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
fairy1984 napisal/-a:SSarchy ful ti hvala za odgovor! Bom upoštevala tvoje nasvete.
Ni problema, veliko sreče!
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
lolitaa napisal/-a:petra2525 napisal/-a:http://www.covergirls.si/
Omg, js sem pa zdej tuki vidla enga tipa k ga poznam.Fuj, kolk je grd .
Tlele so samo grozni modeli Če se jim sploh lahko tako reče
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
^^ jaa. in tko gledam mal mere teh modelov in majo tolk čudne npr. pas: 73cm, boke pa 80cm. seveda!
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
*~Liesl~* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 11. 2006
fairy1984 napisal/-a:mene tud neki zanima....Že nekaj časa sanjam o tem, da bi bila model, pa nikoli nisem zbrala poguma, čeprav so mi že večkrat ljudje rekli, da zakaj se nisem kam prijavila etc. Stara sem23 let, visoka sem 181cm, lepe postave... Pred kratkim me je ustavila modna agentke neke agencije in me povabila na casting...sem se po netu pozanimala o tej agenciji in se odločila, da ne bom šla, ker je veliko slabih besed in mnenj o tej agenciji. Sem pa poslala fotkico na eno drugo agencijo, kjer imajo drugačen sistem...priporočena od veliko ljudi...in sem dobila odgovor, naj se zglasim pri njih, s predhodno najavo.
Hvala!!!!
Priporočam ti, da se oblečeš v svojem stilu, nekaj v čemer se boš dobro počutila. Fajn bi blo, da se ne oblečeš glih v najbolj široke hlače in majice, da se opazi tvoja postava. Make up naj bo naraven in naj ga ne bo preveč.
Upam, da te bodo sprejeli
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov