Foto model - avdicije, modne agencije...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mirelca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 3. 2006
slučajno sem naletela na forum in priznam, da nisem vsega prebrala, ampak definitivno se strinjam z eno mislijo - agencija ne dela čudežev...
Meni je res žal za vse punce, ki ste iz tega posla odšle razočarane, vendar je potrebno ohraniti objektivnost. Seveda si vse želimo zgledati kot Cindy Crawford in Naomi Campbell, pa nismo vsi ustvarjeni za to delo. Zato pa je nekdo boljši glasbenik, spet drug pa boljši ekonomist... Če niste dobili "uradnega naziva" fotomodel ali manekenka še ni konec sveta - saj kdo pa pravi, da so lepe ženske v tem poslu oziroma niso samo lepe...
Če ste si zatisnile oči in kljub zavedanju, da tvegate, naredile drag book, naj bo to prijetna izkušnja, saj pa je lep spomin imeti take fotografije (čeprav drag, priznam...)
Verjamem tudi, da obstajajo agencije, ki uporabijo tudi kakšno besedo več za prepričat , ampak na koncu se odločite verjetno same. Nihče pa ne more obljubit, da boste nato dobile delo. To je kot glasba - ogromno vložiš v svoj album, ampak ni zagotovila, da se bo prodajal, pa lahko tebi zveni še tako super - drugi štejejo...
Upam, da se boste pomirili. Meni je včasih prav čudno, ko vidim, kako se na teh forumih vsi prerekajo...internet je čisto uničil "sense for human being", normalno da je lažje obirat in kritizirat prikrito...
Še za konec...želim srečo vsem vam in naj se vam sanje uresničijo v največji možni meri. Svet pa je tak, kakršnega vidimo mi sami. It's all about point of view...Torej...think pink and be positive, življenje je prekratko...
Meni je res žal za vse punce, ki ste iz tega posla odšle razočarane, vendar je potrebno ohraniti objektivnost. Seveda si vse želimo zgledati kot Cindy Crawford in Naomi Campbell, pa nismo vsi ustvarjeni za to delo. Zato pa je nekdo boljši glasbenik, spet drug pa boljši ekonomist... Če niste dobili "uradnega naziva" fotomodel ali manekenka še ni konec sveta - saj kdo pa pravi, da so lepe ženske v tem poslu oziroma niso samo lepe...
Če ste si zatisnile oči in kljub zavedanju, da tvegate, naredile drag book, naj bo to prijetna izkušnja, saj pa je lep spomin imeti take fotografije (čeprav drag, priznam...)
Verjamem tudi, da obstajajo agencije, ki uporabijo tudi kakšno besedo več za prepričat , ampak na koncu se odločite verjetno same. Nihče pa ne more obljubit, da boste nato dobile delo. To je kot glasba - ogromno vložiš v svoj album, ampak ni zagotovila, da se bo prodajal, pa lahko tebi zveni še tako super - drugi štejejo...
Upam, da se boste pomirili. Meni je včasih prav čudno, ko vidim, kako se na teh forumih vsi prerekajo...internet je čisto uničil "sense for human being", normalno da je lažje obirat in kritizirat prikrito...
Še za konec...želim srečo vsem vam in naj se vam sanje uresničijo v največji možni meri. Svet pa je tak, kakršnega vidimo mi sami. It's all about point of view...Torej...think pink and be positive, življenje je prekratko...
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Ja, za Jasmino vem, da je bila povabljena v tujino, skupaj s Tamaro, Mojco, Ines, Katjo itd.... Kar je seveda krasno, ji privoščim ... Seveda par modelov pri NL uspešno dela...
Ampak saj tukaj ne gre za situacijo, kot jo opisuje Dušan - da bi se dekleta razjezila / bila užaljena oz. izgubila motivacijo za delo, ko bi jim npr. rekli, naj shujšajo... Seveda je logično, da se moraš malo potruditi za svoj izgled, če naj bi že služil na njegov račun ... In pri vseh modnih agencijah je seveda tako, da ti nihče ne more jamčiti, da boš zagotovo dobil delo...
Pri težavah teh deklet z NL gre očitno za to, da lastnica agencije na veliko obljublja nekaj, kar se potem ne zgodi (čeprav sama že od vsega začetka dobro ve, da se ne bo) oz. v javnost daje oglase za delo, ki ne ustrezajo dejanski situaciji (npr. tisto statiranje na štud. servisih)... In dokler ne dobi svoje porcije denarja od teh deklet, je seveda na polno zainteresirana zanje , si izmišljuje vse mogoče ponudbe za njih, samo da bi jih prepričala v snemanje booka, potem pa na vse to 'pozabi' in gre na lov za novimi naivnicami (in posledično denarjem)...
Pogosto se potem, ko dobi plačilo za book, raje potuhne / izogiba klicem oz. se z njene strani sodelovanje konča... Se mi zdi, da so celo v tej temi nekatere pisale, da niti niso prejele slik oz. popolnega booka ... Gre pač za zavajanje že v startu, ne pa da bi se ta dekleta neupravičeno razburjala, ker jim npr. pogoji dela niso všeč (ker ponudbe dela sploh ne dobijo oz. jih Nina nikoli več ne kontaktira) ...
Ampak saj tukaj ne gre za situacijo, kot jo opisuje Dušan - da bi se dekleta razjezila / bila užaljena oz. izgubila motivacijo za delo, ko bi jim npr. rekli, naj shujšajo... Seveda je logično, da se moraš malo potruditi za svoj izgled, če naj bi že služil na njegov račun ... In pri vseh modnih agencijah je seveda tako, da ti nihče ne more jamčiti, da boš zagotovo dobil delo...
Pri težavah teh deklet z NL gre očitno za to, da lastnica agencije na veliko obljublja nekaj, kar se potem ne zgodi (čeprav sama že od vsega začetka dobro ve, da se ne bo) oz. v javnost daje oglase za delo, ki ne ustrezajo dejanski situaciji (npr. tisto statiranje na štud. servisih)... In dokler ne dobi svoje porcije denarja od teh deklet, je seveda na polno zainteresirana zanje , si izmišljuje vse mogoče ponudbe za njih, samo da bi jih prepričala v snemanje booka, potem pa na vse to 'pozabi' in gre na lov za novimi naivnicami (in posledično denarjem)...
Pogosto se potem, ko dobi plačilo za book, raje potuhne / izogiba klicem oz. se z njene strani sodelovanje konča... Se mi zdi, da so celo v tej temi nekatere pisale, da niti niso prejele slik oz. popolnega booka ... Gre pač za zavajanje že v startu, ne pa da bi se ta dekleta neupravičeno razburjala, ker jim npr. pogoji dela niso všeč (ker ponudbe dela sploh ne dobijo oz. jih Nina nikoli več ne kontaktira) ...
- Lai Ming
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2005
Jochie napisal/-a:se pravi da ji plača book, šolo hoje in ostalih zadev
Priznane agencije ne nudijo šolo hoje in pravtako ne ostalih podobnih tečajev "how to" itd. Agencija je agencija, ne modna šola ipd. Pri prvih ne rabiš plačat niti evra, pri drugih ti računajo tako tečaj hoje, pa kvazi slikanje, kvazi book, celo da te dajo gor na spletno stran ti nekaj zaračunajo.
Podpis pod Cukr8. Pri NL je book delala tudi moja prijateljica, veliiiiko premajhna za kakršnokoli delo modela - ker baje "tudi s to višino uspešno delajo v tujini". Give me a break, no. Glede na to, da precej poznam situacijo in kaj&kako je v tujini, s to višino pač ne moreš uspešno delati, razen če nisi ekstra posebna kot nekatere miniaturne izvedbe modelov v modnem svetu.
Jaz se čisto strinjam s tem, da ona zna naresti dobre fotke (videla & izkusila) in se zna potruditi za nekatere. Lahko pa bi bila tako fer, da ne bi vlekla za nos tiste, ki pač nimajo potenciala. Takim naredi sicer fino spolirane fotke ampak če ima nekaj deset punc identične fotke, ista oblačila, poze ... Jah, tako pač ne gre. So pa primeri, ko je naredila resnično dobre fotke, ki so nekaterim prinesle pot v tujino in se tam tudi uspešno predstavili. Samo očitno je teh veliko manj kot "nategnjenih" punc.
To z grožnjami je pa sploh mimo.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
Lai Ming napisal/-a:Jochie napisal/-a:se pravi da ji plača book, šolo hoje in ostalih zadev
Priznane agencije ne nudijo šolo hoje in pravtako ne ostalih podobnih tečajev "how to" itd. Agencija je agencija, ne modna šola ipd. Pri prvih ne rabiš plačat niti evra, pri drugih ti računajo tako tečaj hoje, pa kvazi slikanje, kvazi book, celo da te dajo gor na spletno stran ti nekaj zaračunajo.
poglej, jaz zadev ne poznam v podrobnosti, gledam le iz vidika delodajalca, ki bo delavcu, ki je potencial, investiral v izobraževanje oz. ga izpilil za opravljanje dela ter ga nase vezal s primerno pogodbo...
- anja328
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 10. 2007
No, še moje mnenje iz PREVERJENIH izkušenj moje frendice!
Punca je full huda, ampak se tega ni zavedala..
Men je bla skos full všeč, sama je mislila da sploh ni nič posebnega.
Tudi njena mama ni bla ziher, da je punca ok.
Imela je FULLL SREČO, da je v njo verjela NL.DOKAZ JE TLELE: http://www.womenmanagement.com/
Poglejte po MILANO, ANJA
TKO DA ČE NJEJ NI OBLUBLALA PA ZGLEDA PERFECT , kako ste lahk VE PREPRIČANE da unim k niso niti približn OK pa je!!!!?????
MISLM
Glede njenih majhnih punc pa vem VSAJ za dve. Ki SUPER!!!! delata!
Ena je MOJCA GERT, druga pa AIDA AJDINOVIČ, KI JE FINALISTKA TALLY WEILLY!!!
KAJ BI BLO ČE BI JIM TUT NINA REKLA; DA STA PREMAJHNI????
TKO PA JIM JE RAVN NINA LUBARDA OMOGOČLA MODELSTVO, A NE???
A pol bi blo bolš da kr vsaki ki ni ravn full lepotica reče da NIMA ŠANS
Punca je full huda, ampak se tega ni zavedala..
Men je bla skos full všeč, sama je mislila da sploh ni nič posebnega.
Tudi njena mama ni bla ziher, da je punca ok.
Imela je FULLL SREČO, da je v njo verjela NL.DOKAZ JE TLELE: http://www.womenmanagement.com/
Poglejte po MILANO, ANJA
TKO DA ČE NJEJ NI OBLUBLALA PA ZGLEDA PERFECT , kako ste lahk VE PREPRIČANE da unim k niso niti približn OK pa je!!!!?????
MISLM
Glede njenih majhnih punc pa vem VSAJ za dve. Ki SUPER!!!! delata!
Ena je MOJCA GERT, druga pa AIDA AJDINOVIČ, KI JE FINALISTKA TALLY WEILLY!!!
KAJ BI BLO ČE BI JIM TUT NINA REKLA; DA STA PREMAJHNI????
TKO PA JIM JE RAVN NINA LUBARDA OMOGOČLA MODELSTVO, A NE???
A pol bi blo bolš da kr vsaki ki ni ravn full lepotica reče da NIMA ŠANS
Zadnjič spremenil anja328, dne 02. Okt. 2008 20:18, skupaj popravljeno 1 krat.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
No, lepo, da si vesela za to svojo 'prijateljico'... Ampak lahko bi to povedala tudi na manj 'udaren' način, da nas ne bi oči bolele od vsega tega utripanja smeškov ... Pa tudi ne bi se bilo že milijontič registrirat ... Smo že parkrat omenili, da je število smeškov v postu omejeno, a ne... Poleg tega pa vedno izbiraš ene in iste smeške, še posebej (si jih že pri tistih nickih izpred pol leta in tistih od tega tedna), tako da je že malo dolgočasno, hehe...
Pa tudi dret se ni tok treba oz. vsakič pisat pol posta z velikimi tiskanimi črkami... Pa tile številni priljubljeni klicaji & vprašaji so tud že zelo opazni... Fraza 'the best' je pa tud že mal iz mode, se mi zdi, ampak jo začuda skorajda vse uporabnice, ki se že pol leta na novo prijavljajo kot goreče zagovornice Nine L., uporabljajo (da bi izpadle bolj mladostno, morda)...
Prav tako vedno vse te uporabnice točno vejo za vse Ninine izjave drugim modelom, skrite misli, namene ipd... A to vam kar razlaga vsem?
Hočem povedati torej, da če tole res spet piše Nina L. sama, bi lahko končno spet enkrat kaj napisala pod svojo pravo identiteto (z nickom 'agentka', al kaj je že bila), ne pa da se takole izpostavlja...
Pa če imate pač tooooliko zadovoljnih in uspešnih modelov, se ni treba tako pošastno bati slabe reklame... Se bo že vse skupaj uredilo in bo zadoščeno pravici, če se je kot strela z jasnega pojavila ta 'zarota' številnih nezadovoljnih deklet, ki bi iz neznanega razloga rada škodovala NL... A ne?
Pa tudi dret se ni tok treba oz. vsakič pisat pol posta z velikimi tiskanimi črkami... Pa tile številni priljubljeni klicaji & vprašaji so tud že zelo opazni... Fraza 'the best' je pa tud že mal iz mode, se mi zdi, ampak jo začuda skorajda vse uporabnice, ki se že pol leta na novo prijavljajo kot goreče zagovornice Nine L., uporabljajo (da bi izpadle bolj mladostno, morda)...
Prav tako vedno vse te uporabnice točno vejo za vse Ninine izjave drugim modelom, skrite misli, namene ipd... A to vam kar razlaga vsem?
Hočem povedati torej, da če tole res spet piše Nina L. sama, bi lahko končno spet enkrat kaj napisala pod svojo pravo identiteto (z nickom 'agentka', al kaj je že bila), ne pa da se takole izpostavlja...
Pa če imate pač tooooliko zadovoljnih in uspešnih modelov, se ni treba tako pošastno bati slabe reklame... Se bo že vse skupaj uredilo in bo zadoščeno pravici, če se je kot strela z jasnega pojavila ta 'zarota' številnih nezadovoljnih deklet, ki bi iz neznanega razloga rada škodovala NL... A ne?
Zadnjič spremenil cukr8, dne 06. Okt. 2007 13:03, skupaj popravljeno 1 krat.
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
čemu konstanto prepričevanje na forumu?
... naj te punce na sodišče spravijo, pa tam dokazuj.
Če imaš tako čisto vest, kot praviš, potem se ti ni kaj za bat...ampak glede na te reakcije tukaj, bi rekla, da te je lahko konkretno strah.
...
... naj te punce na sodišče spravijo, pa tam dokazuj.
Če imaš tako čisto vest, kot praviš, potem se ti ni kaj za bat...ampak glede na te reakcije tukaj, bi rekla, da te je lahko konkretno strah.
...
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
bejbika kot administratorka pravi:
a bom morala resnično VSAKO, ki tukaj na nek skriti način žali uporabnice in kuje nekoga v zvezde, benat!
anja328 - naslednjič, ko vidim takle post (kričanje, prekomerna uporaba smeškov), boš letela, brez opozorila!
pa to velja za vse agencije, tako za Bronz kot za NL in Hering.
Človek ima občutek, da furajo naprej samo tiste, ki največ plačajo. Ker, če med vsemi manekenkami (ravno sem poslušala eno iz bronza kako je nabijala, da prejmenjo 10 do 15 prijav dnevno - no izračunajte koliko je to letno ) ni ene, ki je resnično lepa in ima postavo stoj in glej, potem je nekaj narobe z izbori.
a bom morala resnično VSAKO, ki tukaj na nek skriti način žali uporabnice in kuje nekoga v zvezde, benat!
anja328 - naslednjič, ko vidim takle post (kričanje, prekomerna uporaba smeškov), boš letela, brez opozorila!
pa to velja za vse agencije, tako za Bronz kot za NL in Hering.
Človek ima občutek, da furajo naprej samo tiste, ki največ plačajo. Ker, če med vsemi manekenkami (ravno sem poslušala eno iz bronza kako je nabijala, da prejmenjo 10 do 15 prijav dnevno - no izračunajte koliko je to letno ) ni ene, ki je resnično lepa in ima postavo stoj in glej, potem je nekaj narobe z izbori.
- curly me
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
Anja 328 ce bi ti vidla njeno pogodb, od Anje se ne bi vec strinjala s tem...pa ce bi mal njene starse povprasala kok velike probleme majo z Nino Lubarda...tko da mislm da vidve niste neki zlo dobre prjatlce al ti pa Anja tega ne pove...in Anja pr keri kol agenciji bi se oglasila bi jo brez premisljevanja vzel, s tem da ji ne bi zaracunal niti evra za book...tok o tej punci
- anja328
- Sramežljivka
men se zdi totaln bedno, da folku ne pustite do besede!!!
A je kr vsak Nina?? Ej totaln bedno je kar pišete
Kar počnete je OBSOJANJE NEDOLŽNEGA FOLKA, da smo negdo, ki nismo!!!!!!!
Še več ravn teh smeškov lah prilepim, ve pa TRDITE NEKI KAR NI RES!!!!
A more res forum postat NE anonimen da se bo tle izkazala resnica?
A pol Dušan, Jasmina in še ker ne smejo povedat svojga mnenja in izkušn???
Pa še neki THE BEST se zdi rav to da Nina Lubarda toži njih in ne obratno, KER ONE niso nej plačale za book!!!!
Sam mal nazaj poglejte neki strani tam je še ena lunalaii, ki sama priznava da Nini L. ni nč plačala !!!!
HALO?? Kdo je pol kriv?
Anja pa fulll dobr dela z Nino in tut starši majo z njo same full supr izkušnje. Če te zanima je ravn danes pršla iz Milana snemat za Gloss in gre v nedeljo nazaj. In tut dobivajo se skoz na kavi!
A je kr vsak Nina?? Ej totaln bedno je kar pišete
Kar počnete je OBSOJANJE NEDOLŽNEGA FOLKA, da smo negdo, ki nismo!!!!!!!
Še več ravn teh smeškov lah prilepim, ve pa TRDITE NEKI KAR NI RES!!!!
A more res forum postat NE anonimen da se bo tle izkazala resnica?
A pol Dušan, Jasmina in še ker ne smejo povedat svojga mnenja in izkušn???
Pa še neki THE BEST se zdi rav to da Nina Lubarda toži njih in ne obratno, KER ONE niso nej plačale za book!!!!
Sam mal nazaj poglejte neki strani tam je še ena lunalaii, ki sama priznava da Nini L. ni nč plačala !!!!
HALO?? Kdo je pol kriv?
Anja pa fulll dobr dela z Nino in tut starši majo z njo same full supr izkušnje. Če te zanima je ravn danes pršla iz Milana snemat za Gloss in gre v nedeljo nazaj. In tut dobivajo se skoz na kavi!
Zadnjič spremenil anja328, dne 06. Okt. 2007 14:06, skupaj popravljeno 2 krat.
- Lai Ming
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2005
bejbika napisal/-a:Človek ima občutek, da furajo naprej samo tiste, ki največ plačajo. Ker, če med vsemi manekenkami (ravno sem poslušala eno iz bronza kako je nabijala, da prejmenjo 10 do 15 prijav dnevno - no izračunajte koliko je to letno ) ni ene, ki je resnično lepa in ima postavo stoj in glej, potem je nekaj narobe z izbori.
S tem se deloma strinjam. Že samo, če malo poklikamo po spletnih straneh slovenskih modnih agencij (ops, bolje bi bilo reči: po spletnih straneh dveh slovenskih modnih agencij), lahko na prste ene roke (eventuelno dve ), naštejem tiste punce, ki imajo tisto nekaj. Kaj recimo pri Bronzu iščejo, se mi niti ne sanja, ker vem za nekatere, da so se prijavile in so jih zavrnili, medtem, ko bi jim v tujini ponudili konkretno priložnost; med npr. novimi obrazi imajo pa nekaj zelo neprimernih deklet, ki so denimo tekmovale na kvazi lepotnih izborih in niso niti m od modela (poimensko se ne bom spuščala, ker se mi to ne zdi fer). Kaj torej iščejo, se mi niti ne sanja, očitno pa zelo povprečne ali celo podpovprečne punce. Koliko potencialnih dobrih modelov so v obeh agencijah že zavrnili, raje ne pomislim. Kaj si mislijo kaki tuji agenti, pa še manj.
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Pri Bronzu Polona sam za sebe išče kastinge .
- anja328
- Sramežljivka
Poison Girl napisal/-a:Pri Bronzu Polona sam za sebe išče kastinge .
S tem se pa full strinjam.
Sm bla tam in me je motilo kr so me poslal u Monako da bomo kokr mele the best revijo.
Pa smo mogle bit kr u diskaču in vse se mi je zdel kot da smo kaj druga kot manekenke??? Plačan nismo doble pa čist nč!?
Ne rečem da to ni promocija sam sm si drgač to predstavlala.
Sam zakaj pa Dejan ni več tm??
Poison girl, Kdo pa sloh zdej tam del razn Polone?
Zadnjič spremenil anja328, dne 06. Okt. 2007 14:11, skupaj popravljeno 1 krat.
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Ne vem, mogoče so jim amaterske fotke končno presedle .
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov