Foto model - avdicije, modne agencije...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
fun napisal/-a:Ampak da pri taki amatersiki fotomontaži še katera misli da so punce res vse take?? Očitno gre za anti-propagando fotomodelov; in na splošno trenutnih mognih idealov...
Zdravo/nezdravo?? Tudi zdravniki in strokovnjaki na tem področju ne ugotovijo vedno, a ima določena oseba težave s prehranjevanjem; ne da se to "kr tko na uč" takoj postavit diagnoze, vrjemite... Bulimijo ima lahko žal tudi normalna oziroma debela punca... In prav tako ni fer, da se določeno deklico označ za "bolno" na podlagi ene retuširane fotografije...
Sej ne rečem, marsikatera punca ki jo vidmo je presuha; ampak sama se je odločila za to, in če komu pač ni všeč, mu pač ni...
se strinjam, ja. ker ljudeje preprosto preveč posplošujejo, ko vidijo neko suho dekle (niti ni nujno, da je manekenka) in jo takoj določijo za anoreksično ali bulimično. se pa ne zavedajo, da je tudi veliko močnejših punc takih, ker želijo na ta način shujšati.
sicer pa kaj je zdravo in kaj ni, je smešno določati. in tudi vsaka shujšana postava niti ni nujno anoreksična. ker hujšamo lahko tudi drugače, ne samo z anoreksijo.
in spet je nemogoče določiti, kaj je suho, kaj normalno, kaj debelo (pri manekenkah) ker žal ima vsak drugačna merila. ogromno 'normalnih' deklet bo reklo (se vidi tudi na forumu), da so manekenke presuhe, anoreksične in nevemkajševse. ja. ampak modni kreatorji, agencije, modne hiše...bodo rekli pa vse kaj drugega. tako da, odvisno s katerih oči gledamo.
in kot sem že enkrat povedala, v manekenstvu žal ne moreš uspeti, če si povprečen. še dandanes je merilo za to, biti suh. na kakršenkoli način že. in ni vsakdo za vsak poklic, tudi za manekenstvo ne. in če se nekatera dekleta na račun manekenstva odrečejo hrani in zdravju, je navsezadnje to samo njihova odločitev in volja.
glede heidi klum: super noge, boki, prsi, ampak v pasu (trebuh) ima kakšen centimeter preveč. vsaj za moje predstave o manekenki.
in tudi moje mnenje je, da je na pistah samo še zaradi imena (čeprav lahko priznamo, da se kljub letom in otrokom super drži).
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
mi ne govorimo o fotošopiranih slikah ki so jih nazadnje nalimali.to vsak bebec ve, da te slike niso prave, ker bi bil takle človek že celo leto pod rušo s takim telesom.
govorimo o dekletih ala Vlada.ona ni debela, da je nebi mogli ocenit, ampak je vidno shirana.Tud obraz ima bled.
pač, glede nje pa nihče ne more rečt da je normalna.
in glede fotošopiranihs lik, se ubistvu nekako v kolikor bi bla to propaganda proti samemu načinu živlejnja v modnem svetu, strinjam.
vse preveč je tega in nekoč se lahko tudi vaše hčere znajdejo v takem začaranem krogu, kar pa ni ne dobro ne zdravo ne nič.
in merilo deklet je za vsakega posameznika različno.eni imajo radi shirano, drugi suho, tretji ravno prav, četri mal več, peti latino psitave, šesti nevemkaj.
je pa jasno da med zdravim in nezdraim meja obstaja.in zame je recimo Vlada, mejo že zdavnaj presegla.
nihče ne udriha po samih puncah, ubistvu tiste v svetu mode ki so presplepljene z vsem možnim celo nekako skušam razumet.Ampak kar je preveč je preveč.In načeloma me res ne briga kaj počne neka manekenka iz nevemkje ki mi ni niko in ništa, zanima me kaj bo nekoč z mojo hčerjo če bo šla v te vode, ker kar vidim je daleč od tega da bi hotela in privošćila svojemu otroku.
govorimo o dekletih ala Vlada.ona ni debela, da je nebi mogli ocenit, ampak je vidno shirana.Tud obraz ima bled.
in glede fotošopiranihs lik, se ubistvu nekako v kolikor bi bla to propaganda proti samemu načinu živlejnja v modnem svetu, strinjam.
vse preveč je tega in nekoč se lahko tudi vaše hčere znajdejo v takem začaranem krogu, kar pa ni ne dobro ne zdravo ne nič.
in merilo deklet je za vsakega posameznika različno.eni imajo radi shirano, drugi suho, tretji ravno prav, četri mal več, peti latino psitave, šesti nevemkaj.
je pa jasno da med zdravim in nezdraim meja obstaja.in zame je recimo Vlada, mejo že zdavnaj presegla.
nihče ne udriha po samih puncah, ubistvu tiste v svetu mode ki so presplepljene z vsem možnim celo nekako skušam razumet.Ampak kar je preveč je preveč.In načeloma me res ne briga kaj počne neka manekenka iz nevemkje ki mi ni niko in ništa, zanima me kaj bo nekoč z mojo hčerjo če bo šla v te vode, ker kar vidim je daleč od tega da bi hotela in privošćila svojemu otroku.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
*purple* napisal/-a:mi ne govorimo o fotošopiranih slikah ki so jih nazadnje nalimali.to vsak bebec ve, da te slike niso prave, ker bi bil takle človek že celo leto pod rušo s takim telesom.
no glede otrok - si niti podrazno nočem in ne predstavljam, da bi to počela moja hčerka(če jo bom kdaj imela, da se razume.) pa ne,da bi ji to hotela preprečiti (svet mode in manekenstvo), ampak bi jo pa od malega vzgajala tako, da bi vedela, do kam je še meja. in po moje otroci s pravilno vzgojo mejo tudi poznajo. in če je otrok anoreksičen in bulimičen, je to samo problem starša in njegove vzgoje, skrbi za otroka. (vsaj po moje).
sicer pa se mi zdi, da v slovenskem manekenstvu ni veliko ekstremno suhih modelov, ker tega področja niti nimamo na široko izkoriščenega. je pa res, da tudi v sloveniji še vedno želijo manekenke z itm 17 in manj. če tega nimaš, pač shujšaj. potem pa je samo od tvoje lastne presoje, zdrave pameti in vzgoje odvisno, ali boš to res naredil.
-
jessyca - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 9. 2007
*purple* napisal/-a:če je tole zdrao suho pa naj me koklja brcne v tem momentu.
Obrekovanje gor ali dol, moje mnenje je tako in konec in ne boš me prepričala da je to zdravo!
Jaz imam točno tako postavo kot punca na sliki, pa nimam ne anoreksija, niti nisem bolana, niti ne zbolim pogosto, poleg tega pa jem kar mi paše in kolikor mi paše. Smo punce, ki smo že po naravi suhe in to ne pomeni da smo bolane!!
~poskrbi, da dobiš tisto, kar imaš rad, drugače boš prisiljen imeti rad tisto, kar boš dobil~
-
*purple* - Cosmopsiho
gaby se strinjam ja.čeprav če pogledamo slovenske manekenke, so nekatere res zdravo polne s celulitastimi ritkami, kar mi je ubistvu bolj všeč kot presuho oziroma shirano
jessyca..ne obračaj besed!govorimo v modnem svetu in v modnem svetu je pač tko kot je, cele mučke.in kot sm že rekla, vidi se na večih delih osebe ali je bolana ali ni.ampak res se mi ne da ponavljat.preberi ponovno pa boš videla o čem govorim.
jessyca..ne obračaj besed!govorimo v modnem svetu in v modnem svetu je pač tko kot je, cele mučke.in kot sm že rekla, vidi se na večih delih osebe ali je bolana ali ni.ampak res se mi ne da ponavljat.preberi ponovno pa boš videla o čem govorim.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js ne vem, kak lahk take shirane manekenke, ki so take kot da jih bo vsak trenutek pobralo, veljajo za ideal lepote. To je OGABNO, ne pa lepo. Bljak. Pa tud men so všeč suhe ženske, tud sama sm suha, ampak je razlika med suhim in bolano suhim. Ma sej se prav vidi razlika med naravno suho žensko, pa čeprav je ful suha, in med shirano. In to drugo se men dobesedno gnusi.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Jaz sem pa poblendala, ko sem kak mesec nazaj na portalu rtvslo brala novičko, ki je poročala o modni reviji spodnjega perila, ki se je zgodila pri nas in je baje' bila prava paša za oči - seveda zaradi manekenk.
Pa sem si ogledala fotogalerijo in osupnila. Punce sicer (pre)suhe, a brez vsakršne oblike. Nič jošk, nič riti, a glej ga zlomka, malce trebuščka. Kot deske. So mele več špeha na hrbtu kot riti. Dobesedno. Posledica česa je to? Hiranja in ne-telovadbe?
Skratka: taka oblika ženskega telesa, kjer ne samo, da ni oblin, ampak ni niti ožjega pasa, je zame vsekakor velik no-go.
Pa sem si ogledala fotogalerijo in osupnila. Punce sicer (pre)suhe, a brez vsakršne oblike. Nič jošk, nič riti, a glej ga zlomka, malce trebuščka. Kot deske. So mele več špeha na hrbtu kot riti. Dobesedno. Posledica česa je to? Hiranja in ne-telovadbe?
Skratka: taka oblika ženskega telesa, kjer ne samo, da ni oblin, ampak ni niti ožjega pasa, je zame vsekakor velik no-go.
Imaš, da me vikaš!
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Ampak saj slovenske manekenke še zdaleč niso take kot kje v tujini...
No, razen pri Heringu recimo..
Sabina Remar je npr. pred časom precej shujšala, ampak baje ni več dobivala dela pri nas, ker je bila presuha.. tako da se je morala zrediti nazaj
No, razen pri Heringu recimo..
Sabina Remar je npr. pred časom precej shujšala, ampak baje ni več dobivala dela pri nas, ker je bila presuha.. tako da se je morala zrediti nazaj
-
gaby_ - Cosmopolitanka
jemina napisal/-a:Ko se boste sprijaznle, da modeli pač taki so, bo vaše življenje precej lažje.
a ti dejansko misliš, da se ljudje zaradi tega sekirajo(mo)?
glede na videno na forumu je to še vedno sammo izmenjavanje mnenj o suhosti manekenk. mislim (ali pa upam), da se s težo nekoga tretjega, ki nima v našem življenju nobene funkcije, nihče ne sekira.
sicer pa sabina remar meni pač ni tista suha manekenka ampak čisto normalna in postavna.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
jemina napisal/-a:Ko se boste sprijaznle, da modeli pač taki so, bo vaše življenje precej lažje.
Modeli so taki kot jih želi tržišče.
In tržišče smo mi vsi.
Je pa suhost modelov tudi v interesu celotne modne, kozmetične, lepotne industrije. Kdo bi kupoval vse zvarke za hujšanje, kremice za zmanjšanje obsega itd, itd? In na koncu, ko bejbi še vedno ne uspe biti tako suha kot modeli, je depresivno psihično stanje kot nalašč za zapravljanje in nakupovanje česarkoli.
Jaz se že lahko sprijaznim, da so modeli taki. Ker nisem ovca. In ker hvalabogu nimam hčere, ki bi ji v tem svetu zelo težko razložila resnične vrednote. Ni mi pa vseeno za vse hčere drugih ljudi. Ampak tu ne morem storiti nič drugega kot to, kar pravkar počnem. Povem svoje mnenje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
*purple* - Cosmopsiho
zdej je pa težko al kako?
si že slišala kdaj za debatiranje?vidm da malkrat.
drgač pa ja Sabina je bla en cajt precej suha, zdej se je pa malce zredila in mi je precej lepša kot prej.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
gaby_ napisal/-a:jemina napisal/-a:Ko se boste sprijaznle, da modeli pač taki so, bo vaše življenje precej lažje.
a ti dejansko misliš, da se ljudje zaradi tega sekirajo(mo)?
Jst mislim, da se. V nasprotnem primeru teme o celulitu in hujšanju ne bi imele preko 100 strani.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov