Foto model - avdicije, modne agencije...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
Če te že leta vabijo potem si verjetno ze v tem krogu, da imas kaksno prijateljico, ki je pri tej poznani modni agenciji pa njo malce povprasaj. ali pa prosi za en izvod pogodbe predno bi jo podpisala in jo doma podrobno preberi - vzami si cas in pa daj jo prebrati se komu, ki se na te zadeve malce bolje spozna.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
- Lai Ming
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2005
Gremo po vrsti
1. Če se misliš ukvarjati z manekenstvom, se navadi na zavrnitve
2. Veliko oprsje z manekenstvom nima nič (razen, če bi rada bila model za kopalke/perilo, pa še tu - kot povsod - obstajajo izjeme in imajo modeli tudi manjše prsi). Ampak moj point je v tem, da se s tem ni treba obremenjevat.
3. Ni važno, iz kje si, upoštevaj pa to, da se boš morala vozit sem na kake castinge.
2. Veliko oprsje z manekenstvom nima nič (razen, če bi rada bila model za kopalke/perilo, pa še tu - kot povsod - obstajajo izjeme in imajo modeli tudi manjše prsi). Ampak moj point je v tem, da se s tem ni treba obremenjevat.
3. Ni važno, iz kje si, upoštevaj pa to, da se boš morala vozit sem na kake castinge.
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
mene pa zanima, ce se recimo prijavis pri Bronzu in nimas poplonih mer(moras se malo shujsat), ali te zavrnejo, ali ti potem recejo, da moras shujsat? al kako je to? isto me zanima za MG.
-
Tami - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2006
*pocahontas* napisal/-a:mene pa zanima, ce se recimo prijavis pri Bronzu in nimas poplonih mer(moras se malo shujsat), ali te zavrnejo, ali ti potem recejo, da moras shujsat? al kako je to? isto me zanima za MG.
Mogoče kdo kej ve o tem?
-
mulatto_f - Debatorica
- Na forumu od: 8. 3. 2007
buubbika napisal/-a:Lai Ming napisal/-a:Gremo po vrsti
2. Veliko oprsje z manekenstvom nima nič (razen, če bi rada bila model za kopalke/perilo, pa še tu - kot povsod - obstajajo izjeme in imajo modeli manjše prsi). Ampak moj point je v tem, da se s tem ni treba obremenjevat.
ful hvala!
kaj za slikco veš kako bi dala ??
js bi dala sam faco
verjetno ti bodo rekli da morš dat eno od obraza, nenaličeno, pa eno da se cel telo vidi
-
mulatto_f - Debatorica
- Na forumu od: 8. 3. 2007
Tami napisal/-a:*pocahontas* napisal/-a:mene pa zanima, ce se recimo prijavis pri Bronzu in nimas poplonih mer(moras se malo shujsat), ali te zavrnejo, ali ti potem recejo, da moras shujsat? al kako je to? isto me zanima za MG.
Mogoče kdo kej ve o tem?
nikol neboojo nobene zavrnali, vsaki bojo rekli da more shujšat, al pa naredli book pa jim dnar vzeli, pol jim bo pa malo mar za vas... vse te agencije, ki nimajo manekenskih šol, ki se bavijo samo z booki in rihtanjem modelov, zaslužijo 90% vsega denarja samo od vaših bookov, s katerim vam dobesedno nategnejo!
-
smiley_ka - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2006
no sigurn je kakšna že dobila to in podobno sporočilo:
Če te zanima delo manekenke, modela ali hostese in še nimaš izkušenj na tem področju, se javi na mail ali na msn: lea.menart@gmail.com
Sama sem bila aktivni model, sedaj pa sem scout v Sloveniji za več tujih in slovenskih modnih agencij. Name leti priprava terena, iskanje novih modelov in izdelava kvalitetne baze. Pomagam pri izdelavi "Book-a", svetujem in pripravim bodoči model na prvi obisk pri fotografu, poskrbim in pomagam pri uspešnem in predvsem kvalitetnem šolanju. In če se tu kje vidiš, mi odpiši nazaj.
Čao, Lea
no sei wem da lahko gre za nateg,sam sm jo wseen malo vprašala...
"Èe gre ali ne gre za nateg, bo¹ odloèila sama. Noèem te siliti v nekaj, kar te ne veseli ali v nekaj, kar ti ni v¹eè. Moje delo je usmerjeno v seznanjanje z modnim svetom. To pomeni, da se nauèi¹ osnove modeliranja. Postavljanje pred kamero, premagovanje treme, samo osnovne stvari. V agencijah bo¹ za te stvari od¹tela kar nekaj denarja, pri meni ne plaèa¹ niè. Sodelujem z vsemi veèjimi slovenskimi agencijami in imam z njimi dogovor, da svoje usluge kompenziram z uslugami agencije. To pomeni, da lahko v vsakem trenutku dobim, kar potrebujem in pri mojem delu to veliko pomeni. Moja bazna agencija je locirana v tujini in za nae¹ modele z redkimi izjemami sploh ni aktualna. Zato je tudi ne promoviram.
Najino sodelovanje (èe se bo¹ zanj odloèila) bo omejeval zgolj tvoj in moj prosti èas. Sama te ne nameravam moriti in preganjati, da naredi¹ doloèeno stvar. Bom pa do stvari, ki jih bo¹ naredila, dovolj kritièna, da bo¹ na koncu obiskala agencijo dovolj samozavestna in z dovolj znanja. To pa, verjemi, pomeni kar veliko.
Èe ti je uspelo prebrati do sem in èe te vse skupaj ¹e zmeraj zanima, naredi naslednje:
Napi¹i nekaj vrstic o sebi (ime, starost, kaj te veseli, kaj bi rada postala). Ne pozabi na svoje mere (vi¹ina, te¾a, konf. ¹tevilka, prsi-pas-boki). Zraven dodaj ¹e nekaj fotografij, za katere misli¹, da te dobro opi¹ejo (postava, obraz ipd.). Ne obremenjuj se s slikami in z opisom, ker nihèe ne prièakuje nekih profi slik ali kaj podobnega. Slik ti ni treba urejati - najbolj¹e je, da po¹lje¹ tak¹ne, kot so original iz fotoaparata. Preprosto in hitro. Tudi èe bo¹ kasneje ugotovila, da bi raje poslala kak¹ne druge slike, se ne sekiraj. Lahko jih po¹lje¹, kolikor hoèe¹."
no ka pa ve mislite... LP
Če te zanima delo manekenke, modela ali hostese in še nimaš izkušenj na tem področju, se javi na mail ali na msn: lea.menart@gmail.com
Sama sem bila aktivni model, sedaj pa sem scout v Sloveniji za več tujih in slovenskih modnih agencij. Name leti priprava terena, iskanje novih modelov in izdelava kvalitetne baze. Pomagam pri izdelavi "Book-a", svetujem in pripravim bodoči model na prvi obisk pri fotografu, poskrbim in pomagam pri uspešnem in predvsem kvalitetnem šolanju. In če se tu kje vidiš, mi odpiši nazaj.
Čao, Lea
no sei wem da lahko gre za nateg,sam sm jo wseen malo vprašala...
"Èe gre ali ne gre za nateg, bo¹ odloèila sama. Noèem te siliti v nekaj, kar te ne veseli ali v nekaj, kar ti ni v¹eè. Moje delo je usmerjeno v seznanjanje z modnim svetom. To pomeni, da se nauèi¹ osnove modeliranja. Postavljanje pred kamero, premagovanje treme, samo osnovne stvari. V agencijah bo¹ za te stvari od¹tela kar nekaj denarja, pri meni ne plaèa¹ niè. Sodelujem z vsemi veèjimi slovenskimi agencijami in imam z njimi dogovor, da svoje usluge kompenziram z uslugami agencije. To pomeni, da lahko v vsakem trenutku dobim, kar potrebujem in pri mojem delu to veliko pomeni. Moja bazna agencija je locirana v tujini in za nae¹ modele z redkimi izjemami sploh ni aktualna. Zato je tudi ne promoviram.
Najino sodelovanje (èe se bo¹ zanj odloèila) bo omejeval zgolj tvoj in moj prosti èas. Sama te ne nameravam moriti in preganjati, da naredi¹ doloèeno stvar. Bom pa do stvari, ki jih bo¹ naredila, dovolj kritièna, da bo¹ na koncu obiskala agencijo dovolj samozavestna in z dovolj znanja. To pa, verjemi, pomeni kar veliko.
Èe ti je uspelo prebrati do sem in èe te vse skupaj ¹e zmeraj zanima, naredi naslednje:
Napi¹i nekaj vrstic o sebi (ime, starost, kaj te veseli, kaj bi rada postala). Ne pozabi na svoje mere (vi¹ina, te¾a, konf. ¹tevilka, prsi-pas-boki). Zraven dodaj ¹e nekaj fotografij, za katere misli¹, da te dobro opi¹ejo (postava, obraz ipd.). Ne obremenjuj se s slikami in z opisom, ker nihèe ne prièakuje nekih profi slik ali kaj podobnega. Slik ti ni treba urejati - najbolj¹e je, da po¹lje¹ tak¹ne, kot so original iz fotoaparata. Preprosto in hitro. Tudi èe bo¹ kasneje ugotovila, da bi raje poslala kak¹ne druge slike, se ne sekiraj. Lahko jih po¹lje¹, kolikor hoèe¹."
no ka pa ve mislite... LP
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov