ŽELIŠ ODPRETI NOVO TEMO? NUJNO PREBERI!

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 20. Jul. 2010 7:09

Pri odpiranju novih tem upoštevate sledeče:

1. Z uporabo iskalnika ali pregledom obstoječih tem preveri, če za tvoj problem že obstaja odprta tema. Veliko tem je namreč že odprtih.

2. Naslov teme mora odražati njeno vsebino, zato so prepovedani vsi naslovi tipa "Pomoč!!!", "Kako naj...", "Kaj paše skupaj" ipd. Iz naslova mora biti razvidno za kakšno vprašanje gre.

3. Naslov teme mora biti pisan z veliko začetnico, pisanje velikimi tiskanimi črkami in obarvanim besedilom pa je prepovedano.

Prosim za razumevanje, teme, ki so odprte mimo teh pravil in jih ne upoštevajo takoj izbrisane, v redkih izjemah le popravljene.

Posledice neupoštevanih pravil se bodo odražale v spreminjanju naslovov, prestavljanju in/ali brisanju tem.

Lepljenje slik:
a.)ČE JE SLIKA PRIMERNE VELIKOSTI (včasih lahko na palec presodite kaj bo širilo stran cosmopolitan foruma in kaj ne, vsekakor pa odpadejo vse ogromne 1000x600 fotke). Poiščeš sliko v googlu ali kjerkoli že. Desni klik "pokaži sliko", pokaže vam samo sličico, brez vsega besedila in ostalih komponent spletne strani. Kopiraš link v okence, kjer odgovarjaš, link "pobarvaš"-označiš in klikneš URL funkcijo (zgoraj desno).

b.) ČE SLIKA NI PRIMERNE VELIKOSTI, VSEENO PA BI JO RAD/A OBJAVIL/A
Sliko si shraniš. Greš na kakšno spletno stran, ki shranjuje fotografije, najbolj uporabne so www.shrani.si, www.imageshack.us, ... Jo preko spletne strani zmanjšaš - max velikost slike, ki ne razšri strani je, ko jo zmanjšate na 500pixlov. Še lažje pa je, če na koncu, ko jo uploadate na stran izberete kodo, ki je PREDOGLED slike-na www.shrani.si imate po vrsti linke, kjer izberete tistega, kjer piše, da je koda predogleda. To ne širi strani in zlahka vsak uporabnik na sličico klikne in jo vidi v polni velikosti.

Vgrajevanje videa:
Ponavadi vgrajujemo videe iz portala Youtube.com- izbereš si željen posnetek, pod posnetkom je gumbek "SKUPNA RABA", klikneš gumbek in odprejo se ti nove opcije, izbereš gumbek "VDELAJ" - prikaže se ti okence z dolgo kodo, včasih je ta koda vredu, včasih ne, zato izbereš spodaj opcijo "UPORABI STARO KODO ZA VDELAVO". Kopiraš kodo in jo prilepiš v svoj odgovor.

Vgrajevanje linkov v svoje besedilo:
Zaradi prakitičnosti ali lepšega izgleda, ko pišeš tekst želiš, da se beseda "počitnice" obarva z modro, beseda pa naj vodi do neke spletne strani..
Izbereš opcijo URL-[url] in za url dodaš = in svoj link. Vmes je oglat zaklepaj. Nato napišeš besedo, ki želiš, da bo obarvana modro in dodaš zopet URL.

Koda: Izberi vse
[url=tvoj link]tvoj tekst[/url]

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov