Drag nakit kot darilo

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 10. Feb. 2011 13:18

Si želite takšnih daril (npr. zapestnico od Tiffanyja za 2500 eur) in zakaj? Oz. zakaj si takih daril ne bi želele?

Namreč pred kratkim sem razmišljala, kaj ženske sploh vidijo na predragem nakitu iz pravih diamantov, zlata itd. Dobiš eno ogrlico, ki je sicer lepa in bo obdržala svoj videz desetletja, ampak zame to sploh ni uporabno darilo. Za isti denar si lahko kupim tone verižic iz kiča ali srebra, ki bodo zgledale isto lepo. Sicer manj časa, kar pa sploh ni problem, ker se ene stvar itak naveličaš, poceni nakit pa lahko menjaš po mili volji za nizko ceno.
Da ne govorim o tem, da lahko ta denar uporabim za kaj veliko bolj uporabnega, recimo nekaj, kar potrebujem (nakit pač ni nekaj, kar nujno potrebuješ za življenje) ali za kakšno potovanje.

Tiste, ki od partnerja zahtevate drag nakit za rojstne dneve in podobno, dobivate na tak način potrdilo od partnerja, da vas ima rad?
Lahko take ženske imenujemo za kešp* ali pa je to normalen pojav navadnih žensk, ki ga pač jaz ne razumem?
Because I can.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Feb. 2011 13:27

V bistvu razumem take nakupe (pa naj bo to Tiffany & Co. nakit, par YSL čevljev, Balenciaga torbica) pri bogataših. Za normalne smrtnike (recimo povprečna plača, ali tudi višja) se mi pa to zdi traparija. In tudi dvomim, da si par z 800€ plače vsak kupuje darila za 2500€. In tudi ne pričakujem dragih daril, z fantom imava nekako zgornjo mejo 50-60€ za darilo za roj. dan, včasih kaj več, včasih manj. In zaenkrat bi sama raje zapravila tisti denar za potovanja in ostale razvade. Če bi bila pa res bogata, bi si pa definitivno tudi kaj privoščila (in bi verjetno tudi darila od fanta in moja njemu postala dražje).
Ne povezujem pa vrednost darila z fantovo naklonjenostjo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 10. Feb. 2011 13:27

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Feb. 2011 13:29

Nekak mam občutek, da bodo tu vse zagotavljale, da nočejo dragega nakita od svojih lubijev :D
No, jaz ga ne rabim, ker nakita sploh ne nosim, razen obeska na navadni vrvici, ki je s potovanja. Tak da tip, ki mi pride z dragim nakitom (ki mi sigurno niti všeč ne bo in ga ne bom imela za nikamor nosit - ker gredo zraven hoodijev diamantne verižice res super) bi dokazal sam to, da me ne pozna preveč dobro.
Praktično darilo -se strinjam. Naj mi raje kak dodaten objektiv za fotoaparat kupi, če že ima preveč keša :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Feb. 2011 13:30

Med poceni zapestnico in nečim iz Tiffanyja za 2.500 evrov je razlike približno toliko kot med cliotom in X7. Saj v osnovi gre za isto stvar, ampak dejansko je pa razlika ogromna. Enim ljudem to nekaj pomeni, drugim nič.

Minus investiranja v nakit je v tem, da v bistvu nima kakšne uporabne vrednosti, razen tega da lepo izgleda in da se z njim lahko postavljaš.
Bmw te poleg tega še pripelje s točke A na točko B.

Po drugi strani je pa nakit boljša naložba kot avto, ker naj z leti ne bi izgubljal na vrednosti. Podobno kot vsi umetniški predmeti. Avto za 100.000 evrov ne bo v roku parih let vreden nič več, slika priznanega slikarja pa ravno toliko, ali morda celo več.


Kar se pa zneska samega tiče, tebi 2.500 evrov najbrž predstavlja veliko denarja. Meni tudi, ker zaslužim par 100 evrov na mesec. Če bom kdaj toliko zaslužila na dan, bom tudi tako drag nakit kupovala bolj z lahkim srcem. Takrat mi tak nakup ne bo predstavljal odpovedi nečemu drugemu, ker bom itak imela dovolj denarja za oboje. Nekako tako, kot si danes lahko kupim burek in Slovenske Novice, ni mi treba tehtat med njima.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 472
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 10. Feb. 2011 13:32

Jaz ne čutim nobene želje po tako dragem nakitu. Če pa že ima tolk "preveč" denarja ki bi ga namenil meni bi rajši videla da greva na kakšen izlet/potovanje.
Vesela sem če dobim darilo, ki ga potrebujem (praktično) ali pa če si nekaj res zelo želim (včasih tudi kakšna neumnost) bistvo je da pokaže da me pozna.
Uporabniški avatar
KberryS
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 79
Na forumu od: 9. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a KberryS » 10. Feb. 2011 13:58

Js imam na splošno problem z nakitom.. Sej je lep, fajn je za redke priložnosti, ampak to ni za vsakdanjo uporabo.. In to vedo vsi, ki me poznajo.. Potem mi je pa (bivši) tip kupil neko masivno srebrno uro, ki mi pač ni bila tolk všeč, kar to pač ni moj stil in pol se je kujal, zakaj tega nočem nositi, da ga nimam rada..
Na roki imam pa že 2 leti zapestinice iz vrvice in lesa, ki imajo skupno vrednost max. 5€, ampak mi nekaj pomeni, ker so bile dane s pravim pomenom, ne pa tista ura, ki mi zdaj že 2 leti leži v kotu.. :)
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 10. Feb. 2011 14:06

Jaz nimam želje po nakitu, pa naj bo drag ali poceni, ker ga ne nosim. Pa so mi razne zapestnice in verižice ful všeč, pa imam neko ful lepo zapestnico z maturanca, ampak za vsak dan mi je preveč fancy, pa tudi če bi jo hotela nosit, bi že takoj drugi dan pozabila. Isto mi je z visečimi uhani, krasni so, kar ene par jih imam, pa čisto nikoli jih ne nosim. :( Imam dva prstana, to je pa to.

Sicer pa sem jaz do zdaj od partnerja dobila nakit samo enkrat - enega od zgoraj omenjenih prstanov - pa še to samo zato, ker je vztrajal, da mi mora kdaj dati tudi kaj lepega in ne samo razne gadgete.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 10. Feb. 2011 14:24

sirova štručka napisal/-a:emmm dejansko kdo kupi punci za rojstni dan zapestnico, ki ima ceno par njegovih mesečnih plač al ti mal mešaš študente z bogatuni?

Vprašanje ni zastavljeno samo študentom in, verjela ali ne, obstajajo tudi zaposleni z višjimi plačami od študentskih, tudi na tem forumu. Če se počutiš nespadajočo v ciljno skupino, pač ne odgovorjat.

Zanima me, kaj pomeni drag nakit ženski, ki ga dobiva od partnerja, za razliko od enako izgledajočega, ampak poceni nakita.
Because I can.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Feb. 2011 14:28

No, ne se sprenevedat, da med ogrlico za 5 evrov in tako za 5.000 evrov ni razlike.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 619
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 10. Feb. 2011 14:48

Saj se ne. Nikjer nisem trdila, da ni razlike (v vrednosti več kot očitno je razlika, lahko samo izgledata enako). Zanima me med drugim tisto, kar sem napisala v prejšnjem postu.
Because I can.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Feb. 2011 14:56

Saj to, ne izgledata enako. Ti mogoče ne opaziš razlike, ampak to še ne pomeni, da je ni.

Kaj ženski pomeni drag nakit? A misliš res vztrajat pri trditvi, da ne dojameš razlike med zlatom in diamanti na eni strani in plastiko na drugi? Oziroma, da ti ni jasno, zakaj ljudem več pomeni zlata ogrlica od plastične?
Možno, da tebi to nič ne pomeni, ampak tu zastavljaš taka naivna vprašanja, da me res prav čudiš.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 10. Feb. 2011 15:00

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 10. Feb. 2011 17:50

Moj fant je zaposlen in ima približno 800€ plače. Največje oz. najdražje darilo, ki sem ga od njega dobila je bil zaročni prstan z diamantkom, ki je vreden 750€ in ga ne nosim, ker me je strah, da bi ga zgubila :oops: Nakita sicer ne nosim (z izjemo dveh prstanov) tako da nimam želje po nečem samo zato ker je drago, potem pa bi mi stalo v omari. Raje vidim, da mi kupi kaj drugega, seveda sorazmerno z njegovimi zmožnostmi.

Ne bom pa zanikala, da je fajn, če imaš en diamantek na prstu (ali doma) :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Feb. 2011 17:57

^^evo, tle se pridružujem Tanandi pri razmišljanju - kaj je fora "pač imeti doma" kej takega?

Razumem edino, kot omenja tud jullia_, da je nakup plemenitih kovin/kamnov lahko dobra naložba, sam za take reči (se ne spoznam, ugibam) gre verjetno večja vsota denarja (da se splača sploh).

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov