Zveza preko interneta

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Sep. 2013 18:47

^^ Zakaj? Da te fino pretepe in še bolj poniža in dokaže, da te ne spoštuje kot osebo? Uau!
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 18. Sep. 2013 20:04

*Abby** napisal/-a:Jah, če nekdo misli, da človek ne more obstajat izven družbe, potem ne moreš dovolj poudarit individualnosti vsake osebe posebej. :D

itak da lahko
nisem rekel, da družba popolnoma determinira človeka. vsi ljudje smo si v določenih pogledih podobni, dva naključna osebka iz iste kulture sta si v povprečju bolj podobna kot pa dva naključna osebka iz vseh kultur. ne pomeni pa to, da so vsi enaki. in to, da upoštevaš družbene vplive na posameznika ne pomeni, da zanemarjaš njegovo individualnost. da bi razumel posameznika v celoti, ga moraš razumeti v okviru družbe, saj človek brez družbe ne obstaja. (razen če se strinjaš s thatcherjevo, da kaj takega kot družba ne obstaja, ampak to je meni tako debilna misel, da je sploh ne mislim komentirat).
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Sep. 2013 21:46

Ni res, da človek brez družbe ne obstaja. Lahko to svojo misel utemeljiš? Družbena zaznamovanost se lahko pozna na mnoge, tudi povsem kontradiktorne načine.
Uporabniški avatar
skepticone
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a skepticone » 18. Sep. 2013 21:52

eh abby raje poglej kakšne ste že prej pisali, da mi bo organe prodal iu takšne, samo nekaj predvidevate na koncu ste se pa vsi motili, pač slovenska panika. Pa če misliš, da vse takšne malenkosti namigujeto na nekoga, da je psihopat, pa da bi koga pretepal, potem je tvoje razmišljanje res omejeno. Vem točno kaj se je zgodilo, ko ga je bivša prevarala in je daleč, daleč od tega kar tu vi paničarite
Uporabniški avatar
skepticone
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a skepticone » 18. Sep. 2013 22:00

ker potemtakem, če sem jaz z nekom in mu večkrat ponovim "ubila te bom", ko me malo sfrustrira, ali mi ne paše kaj praavi, potemtakem bi vi tem osebku svetovali, beži od nje, en dan te bo zares ubila, ane?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Sep. 2013 22:02

Jaz nikomur ne rečem v jezi, da ga bom ubila, čeprav to eni kar uporabljajo ja.
Moram pa reči, da imaš slabo tolažbo ;) Ker četudi se razjeziš na nekoga, mu ne rečeš, da ga boš ubil že prvi teden (takrat se še vsi lepih delamo ) ;)
The world is as you are.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 18. Sep. 2013 22:13

*Abby** napisal/-a:Ni res, da človek brez družbe ne obstaja. Lahko to svojo misel utemeljiš? Družbena zaznamovanost se lahko pozna na mnoge, tudi povsem kontradiktorne načine.

človek je socialno bitje in se razvije v interakciji s socialnim okoljem. brez socialnega okolja (pa naj si bodo to živali, če govorimo o kakih tarzanih, ali ljudje kot je to ponavadi), se človek ne razvije v to, kar imenujemo človek, ampak ostane zgolj neko prizadeto bitje (tako čustveno/osebnostno kot intelektualno), ki samo ne more preživeti. človek lahko obstaja samo znotraj družbe oz. socialne skupine (družba je v tem smislu tudi plemenska skupnost ali širša družina, čeprav je izključno slednje zelo redko).
in bom ponovil: ja vsak človek je individualen, ampak ne moreš zanikati, da ga determinira tudi družbeno oz. socialno okolje. in da se vrnem na temo: v dotičnem primeru je takšno obnašanje tega moškega do ženske po mojem mnenju povezano bolj s tem, v kakšni družbi je odraščal, če bi odraščal v sloveniji morda nikoli ne bi izvajal nasilja na tak način. kakorkoli, to je zgolj moja hipoteza, ki je pač ne moremo preveriti, lahko zgolj govorimo o verjetnosti, ki bi jo izračunali na podlagi študij, ki ugotavljajo, s katerimi dejavniki (družbenimi, genetskimi, raznimi okoljskimi) lahko razložimo varianco razlik med posamezniki.
DonCarleone
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a DonCarleone » 18. Sep. 2013 22:21

Veza preko interneta je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Sploh, pa cyber-sex ter telepatsko masturbiranje. Tisti, ki tega ni probal veliko zamuja. Definitvno podpiram ta vzhajajoč trend, kjer zveze potekajo po takšnem protokolu. Reala je sranje, tako da i am whit you bejb. :oops:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Sep. 2013 23:38

Čuj, pikaču, v bistvu mi je vseeno. Ti kar bodi prefockana in spremeni vse, kar si za nekoga, ki mu nisi všeč.

pirodoksin: Torej, človek ni človek, če ga izključimo iz družbe? Za ljudi nas torej napravlja družba. Okej. Nekaj so torej geni, nekaj je vzgoja, nekaj so vplivi družbe. Človek je torej skupek vplivov brez volje? Mislim - je to tvoja filozofska pozicija?

Sicer pa ... ja, seveda družba vpliva, ampak lahko vpliva različno. Gotovo je nekaj Turkov, ki se jim njihova lastna kultura upira. Mogoče bi lahko bil takšen tudi ta Turk ... če bi imel drugačno vzgojo? Če bi imel drugačne gene? Vidiš, kam merim?

Sicer pa za potrebe tega primera: Ja, ta tip je očitno prevzel družbene vzorce kulture, v kateri je odraščal, imel je zanič vzgojo in slab genski material. Je precej grozna oseba. Juhu.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 19. Sep. 2013 8:05

točno to, človek je skupek vplivov brez volje. :)

ja ta turk bi lahko bil drugačen, saj sem povedal, da je moje mnenje (ne sveta resnica), da je on takšen bolj zaradi družbe kot pa zaradi česa drugega. ne vem, kaj bi ti zdaj rada, mojega mnenja ne moreš spremeniti, ker itak nisi podala nobenega smiselnega protiargumenta ("vsi smo individualni" ni argument, ker tega ne zanikam). sej če bi pozorno brala bi opazila, da tudi jaz nisem podal argumenta za svojo trditev, ampak sem kar takoj začel z "to je moje mnenje". zato me tudi ne moreš kontrirat. :wink:

ampak ja, ne si domišljat, da si kaj drugega kot skupek vplivov brez volje, to pa več ni tema te teme, zato jo lahko kar zaključiva.
Pikapoka1234567
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 9. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Pikapoka1234567 » 19. Sep. 2013 8:15

Sicer sem na novo tukaj, ampak tale fant res ne deluje, da bi lahko z njim imela lepo prihodnost. Svetujem ti, da si najdeš nekoga, ki ti bo stal ob strani, ki te bo hotel imeti za ženo in se mu bo tvoja otročje obnašanje zdelo očarljivo. Vedi, da je začetek zmeraj veliko lepši kot pa potem, ko si skupaja že leta in leta. Če ti že sedaj kaže pretirano ljubosumje, rahla agresija, nespoštljivost...kaj šele bo. Malo ga povprašaj kaj je preživljal v otroštvo in potem boš vedela kaj te čaka, kakšnih vzorcev se je naučil v svoji primarni družini...

http://ref.megastoon.com/sms.php?share=145539
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 19. Sep. 2013 10:19

pirodoksin napisal/-a:točno to, človek je skupek vplivov brez volje. :)

ja ta turk bi lahko bil drugačen, saj sem povedal, da je moje mnenje (ne sveta resnica), da je on takšen bolj zaradi družbe kot pa zaradi česa drugega. ne vem, kaj bi ti zdaj rada, mojega mnenja ne moreš spremeniti, ker itak nisi podala nobenega smiselnega protiargumenta ("vsi smo individualni" ni argument, ker tega ne zanikam). sej če bi pozorno brala bi opazila, da tudi jaz nisem podal argumenta za svojo trditev, ampak sem kar takoj začel z "to je moje mnenje". zato me tudi ne moreš kontrirat. :wink:

ampak ja, ne si domišljat, da si kaj drugega kot skupek vplivov brez volje, to pa več ni tema te teme, zato jo lahko kar zaključiva.

Nisem podala argumentov, ker to res ni primerna tema, pa tudi zato, ker če je to, da je človek bitje brez volje, tvoje filozofsko stališče, bi debata nujno bila precej obsežna, na koncu pa najbrž ne jaz, ne ti ne bi spremenila svojega mnenja. ;)

Prosim edino, da svojega mnenja/svoje drže ne vsiljuješ kot objektivno resnico, a bi šlo?
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 19. Sep. 2013 16:35

lol, če s tem misliš na značilnosti moškega, o katerem se pogovarja v tej temi, nisem bil čisto nič bolj vsiljiv kot ti, saj sem vedno napisal, da gre za moje mnenje.

če pa s tem misliš na (ne)obstoj volje, sem se pripravljen kregat, da je to sveta resnica :) (ker je to možno dokazati z logično dedukcijo), samo ne v tej temi.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 19. Sep. 2013 16:58

pirodoksin napisal/-a:če pa s tem misliš na (ne)obstoj volje, sem se pripravljen kregat, da je to sveta resnica :) (ker je to možno dokazati z logično dedukcijo), samo ne v tej temi.

Z logično dedukcijo se da dokazati izključno to, da če držijo določena izhodišča, drži tudi določen zaključek, ne da se pa dokazati, da držijo določena izhodišča in drži določen zaključek, tako da bi jaz izjemno želela videti kako bi ti njej z logično dedukcijo karkoli dokazal, zlasti pa to, da držijo tvoja in ne njena izhodišča. :P :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 19. Sep. 2013 17:32

^^ This!

In še ... z logično dedukcijo je mogoče dokazati zgolj tisto, kar je zmožen dokazati človeški um. In ničesar več. Objektivno gledano ni mogoče dokazati ničesar in posebej ni mogoče dokazati, da je človek bitje brez volje. Oprosti, mnogo večjim umom, kakor je, si upam trditi, tvoj, ni uspelo. Tebi pa je? Hm. Malenkost dvomim v to.

Poleg tega pa ... si že kdaj slišal za filozofsko držo? No, to je to, kar ti imenuješ resnico o človeku kot bitju brez volje. Moja filozofska drža je pa, da ni mogoče ničesar objektivno dokazati. Good?

Ja, ja ... OT. Klepetalnica? (Vedno, ko postane zanimivo se je treba prestavit ...)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov