Zveza preko interneta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
skepticone napisal/-a:@abby ne gre za to, opazl me jih je ze dost, pa ze prej sm z dvema mustrala tako zvezo, en je pol se ustrasu pa me kr blokiru, drugi je biu pa playboy pa meu pol punco, tretga sm pa sama odpravla zard tega tadrugiga, ki se je pol ustrasu. Kakrkol, a ves tisto k v vecini pogledov nekak enako razmislas? Pa on me razume ne, karkol mu povem, ne vzema tega kot cudno in pac ta moja nenavadnost, ne pijem, ne kadim, ne zuram, itd. Mu ni cudna. Pac vse razume in to mi je nekak. Pa smisel za humor ma enak kot jst, tole jemlje resn kot jst. Hudo bi blo, ce je res tok ok in ne bi probala in bi se pol cel lajf zrla za to, da je pa mogoce lah res ena sorodna dusa.
Nope, nihče te ni opazil. Opazi te nekdo, ki te sreča v realnosti in te pelje na zmenek, ti prinese bonboniero in te ob koncu večera poljubi. (Če malo karikriam.) To, kar si ti imela, niso bile nikakršne zveze, ampak internetne iluzije!
On te ne razume, on hoče, da ti živiš tako, kot njemu ustreza, po njegovih pravilih, da se odrečeš vsemu, kar imaš ali bi lahko imela tu! To je njegova želja. To, da ne piješ in ne žuraš je pa v njegovi kulturi nujno za žensko, a res ne štekaš?!
Poleg tega vidva te ''zveze'' ne dojemata isto, sama praviš, da on govori o otrocih, pa da ti kaj dodaš, da ga ne bi prizadela, pa da on se bi kar poročil, ti pa bi ga rada spoznala vsaj ... on ne more imet do tebe realnih čustev, ker te ne pozna, ti pa tega niti vidiš ne. Pa ti sploh približno veš, kaj sta ljubezen in ljubezenski odnos?!
Ostane samo smisel za humor, ki pa dvomim, da odtehta vse ostalo!
Moj fant je od tebe mlajši eno leto. Živiva skupaj, žural v tem tvojem pomenu ni nikoli, hodi na koncerte, ampak v bistvu nikoli nič ne spije in vsekakor ima smisel za humor. In on mene dejansko razume oz. se trudi, da me bi razumel, kadar sva v kakšnem sporu.
Torej taki fantje obstajajo. Ni treba lazit s prvim norcem v tujino, v popolnoma drugo kulturo, se odrečit vsemu kar imaš, družini in vsemi, it prek milijon sporov zaradi umišljene harmonije in tipa, ki trdi, da te lahko ljubi, čeprav očitno sploh ne ve, kaj ljubezen je. Ti pa tudi ne.
Bog pomagaj, 22 si stara, ne 15 ali pa 37, da bi razumela tako ihto kot jo ti zganjaš.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:41, skupaj popravljeno 1 krat.
-
skepticone - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2012
@abby tisto z bonbonieram je ze malo sfantazirano, v casu v katerem zivimo, so se tezko taki pocukrani romantiki. In ja, ti se zmeraj mislis, da so ble to samo take zveze. Sej tud v zivo so me tipi vabl ampak jst sm tak clovk, ko ze vidim, da mi ni bil vsec ne vizualno ne po obnasanju, da jim nisem pustila blizu, kaj bi se neki pretvarjala. Pa te net zveze, tebi niso nic,ampak za mene so mele pomen. Ja, mogoce on mal vnaprej od mene misli, a to ne pomeni, da je kaj narobe. Glede njegovih 'pravil' on me ne sili. Ze na zacetku mi je reku, ti bos mogla se preselit in vse ce hoces bit z mano in takrat sem to sprejela. In nima veze s kod je on, ce je men do nekoga, je lahk tud iz afrike, mene razdalja ne zanima, vse se da ce hoces.
-
@strucka v drugih stvareh sva. In ne, nisem navezana tolk na tole slovenijo. On ze to od zacetka ve. Ve, da sem zmeraj imela zeljo po tujini. Ze kot mala deklica, ko je oce imel moznost za selitev k sestricu v ameriko. Od takrat me ze veze tujina. Mogoce sem jst tok odprta glede teh razdalij, ker nase sorodstvene korenine so vecina iz nemcije, sem samo cetrt slovenka v tem smislu, predniki so bili iz razlicnih drzav, zato tudi internacionalno misljenje. Tako da ne, slo nikoli nisem imela v mislih, da bi si tu zivlenje ustvarla. Revscina, slabe place, zdravstvo, majhne moznosti za delo..in posledicno tudi zato do zdaj nisem pustila nobenmu tipu blizu, ker se nocem tu navezat, to ni v mojem nacrtu. In kot sem rekla ze abby,ze na zacetku mi je reku, on ne bo nic spreminjal, da bom morala bit jaz
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
in čaki, ti hočeš it v tujino, ker je tle revščina in slabe plače in tvoja sanjska dežela (poleg amerike, batofkors) je turčija.
-
nope, flori turcija mi ni bla nikol, ampak ce ze tko nanese..se da se zmeri pol selit
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
A dej dej, zato nočeš imeti tukaj fanta, ker so tuki slabe plače pa zdravstvo (no, sej verjetno ne dobesedno, samo se pa čudno bere ), takega iz slabše razvite države bi pa imela, da bi se lahko preselila iz boge domovine na slabše? Se še zdaj spomnim, ko sem kot otrok prvič pristala na turških tleh, kako sem čudno gledala, kam sem prišla, še na letališču so imeli namesto podna kr neko čudno zbito blato s slamo al neki Sej je zanimiva dežela, samo to je že napol orient, moraš bit pripravljena na drugačno kulturo in slabše razmere (razen če greš k zelo situirani družini, samo na splošno je pa RS seveda čisto nekaj drugega in na drugem nivoju ).
-
dot,na splosno poglej, place, s povp. Slo placo placas poloznice, hrano, kje pa so kaj luksuzne potrebe, ni sans za njih, mogoce enkrat na leto. Pa poglej, studentje se solajo, sluzb ni, stare bi pa gonli do 65 leta ze s tega vidika ti izobrazba dost ne steje tu. In turcija kot drzava je meni vseeno zgodovinsko zanimiva, pa kdo pravi, da je treba tam ostat? Sj un tud podobn k jst razmisla, samo da njemu gre tok delanja na zivce pa nizka placa. Pa ves povprecn bogat turk ma po 3 hise pa se in se tak da jim ne gre tok slab.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
skepticone napisal/-a:dot,na splosno poglej, place, s povp. Slo placo placas poloznice, hrano, kje pa so kaj luksuzne potrebe, ni sans za njih, mogoce enkrat na leto. Pa poglej, studentje se solajo, sluzb ni, stare bi pa gonli do 65 leta ze s tega vidika ti izobrazba dost ne steje tu. In turcija kot drzava je meni vseeno zgodovinsko zanimiva, pa kdo pravi, da je treba tam ostat? Sj un tud podobn k jst razmisla, samo da njemu gre tok delanja na zivce pa nizka placa. Pa ves povprecn bogat turk ma po 3 hise pa se in se tak da jim ne gre tok slab.
ne pozabi, da tvoj Onur nima za letalsko karto do Slovenije....zato ne sanjaj o treh hišah...
-
ne, dela v velecentru kot glavni blagajnik ampak ima narejeno fakulteto public relations, pac ekonomija neke vrste in s tem lahko dobi kaj bolsga od tega kar ma zdej
- tinki.binki
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2011
skepticone napisal/-a:ne morem si pomagati, vem, da je tema že zelo stara, ampak ker je govora o zvei na daljavo s turškim fantom...
tudi sama sem v zvezi na daljavo s turkom iz Istanbula že eno leto, začelo se je na internetu, že tretji dan mi je povedal, da se je zaljubil bame in mi je na kameri pokazal slike, ki si jih je prenesel s facebooka na svoj telefon In mi je rekel, da jih je zmeraj med pavzo v službi pogledal in že dni pred tem, ko sva se začela pogovarjati mi je govoril, da me je pogrešal. Problem je bil, ker me je dodal s fake profilom ker je rekel, da ljudem na internetu ne zaupa, kasneje sem znala sešteti, da niso njegove slike, ko mi je rekel, da ne smem vsem preko interneta zaupati ...in take se je začelo, za rojstni dan me je presenetil in mi končno pokazal kako zgleda preko kamere in kasneje mi je dal svoje pravo ime, slike, profil, mi povedal o sebi...v glavnem ujela sva se, rada ga imam, on mene. zame se uči slovensko, jaz turško zanj, ne hodi na zabave, večino časa dela, njegovo delo je od 2h popoldne do 10 zvečer in ima samo en prost dan tako da glede zvestobe mu zaupam in poznam ga, punce že ni imel ene 3 leta, do zdaj je imel samo 2 punci, še tisto v srednji šoli, trajalo je 4 leta, potem je bil v vojski. tako da je resen, ni tisti običajni turški 'casanova'. namen ga imam obiskati, on bi prišel, ampak mu delo ne dopusta dovolj prostega časa in pa še nikoli ni potoval sam in želi da pridem jaz k njemu, da mi razkaže Turčijo, Jaz bi kupila karto, on rezerviral in plačal najeto stanovanje/hišo, ne vem, kaj mislite?
Vprašala si za mnenje, vsi so ti napisali svoje mnenje, kaj bi oni naredili na tvojem mestu... Ti pa vedno eno in isto naprej govoriš in praviš da verjameš v vaju itd itd... Če tako zelo verjameš v vaju pa pojdi v Istanbul, kaj tukaj sprašuješ za mnenja?!!!
-
tinki binki, sej ne sprasujem vec, sam odgovarjam
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
skepticone napisal/-a:@abby tisto z bonbonieram je ze malo sfantazirano, v casu v katerem zivimo, so se tezko taki pocukrani romantiki. In ja, ti se zmeraj mislis, da so ble to samo take zveze. Sej tud v zivo so me tipi vabl ampak jst sm tak clovk, ko ze vidim, da mi ni bil vsec ne vizualno ne po obnasanju, da jim nisem pustila blizu, kaj bi se neki pretvarjala. Pa te net zveze, tebi niso nic,ampak za mene so mele pomen. Ja, mogoce on mal vnaprej od mene misli, a to ne pomeni, da je kaj narobe. Glede njegovih 'pravil' on me ne sili. Ze na zacetku mi je reku, ti bos mogla se preselit in vse ce hoces bit z mano in takrat sem to sprejela. In nima veze s kod je on, ce je men do nekoga, je lahk tud iz afrike, mene razdalja ne zanima, vse se da ce hoces.
Prvi stavek: sfantazirano? Draga moja, očitno se v živo zate ni še nihče zares potrudil. In ne vem, kje vidiš nevemkolk pocukrane romantike v škatli bonboniere. Moj mi čist mirno prnese kšne bonbončke in ostale cukre, pa ni še niti enkrat izpadel osladno.
Grem stavit, da ti vsi te tipi niso potegnil na prvi pogled oziroma že v štartu nisi nobenmu dala šanse, ker si sama pr seb prčakvala "neki več". Pa neki bl fensi. In oh in sploh. Glej čudo, to je lažje dobit na netu kot pa v rl. Grem stavit, da te tale tvoj Istanbulčan v živo na prvi vtis sploh ne bi tok zelo očaral...
Praviš, da te v nič ne sili, v isti sapi pa poveš da moraš pod nujno biti ti tista, ki bo opravila selitev. Če bi bila njegova ljubezen tako silna, bi lahko tud on pršu v Slovenijo (ki je, tako kot je rekla že ena prej, precej bolje situirana od Turčije). Al pa da bi vsaj premislil o tem. Aja, ne bo premislil o tem. Sploh. Ker je navajen, da se ženska prilagaja moškemu. Kdorkoli mi lahko trobezlja, da islam sam po sebi ženske spoštuje, ampak realnost kaže vse prevečkrat kontra sliko. A si se res pripravljena celo življenje prilagajat? It v drugo kulturo sploh ni lahko, sem videla že par primerkov žensk iz slo, ki so se poročile na bližnji vzhod, pa se čez par let selile nazaj domov. Brez partnerja... res, premisli.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
skepticone napisal/-a:@abby tisto z bonbonieram je ze malo sfantazirano, v casu v katerem zivimo, so se tezko taki pocukrani romantiki.
Sfantazirano? Kaj, a to, da me tip pelje ven in mi kupi bonboniero? Jap, povsem imam prav: ti nimaš pojma, kaj pomeni, da se nekdo zate potrudi, da te razvaja in je nežen in zato misliš, da to ne obstaja in moraš pristat na nikakve pogoje prvega bebca, ki ga srečaš na netu.
Mene je moj fant enkrat recimo peljal na izlet, kjer sem morala mižat celo pot, ko sem odprla oči sva bila pa na Blejskem gradu, bil je večer in scena kot iz filma, enkrat mi je samo zame posnel kratko risanko, sam mi je naredil obesek iz lesa, na katerem v hebrejščini piše ljubezen/mir (fasicinirajo ga stari jeziki), pa kuhat se je naučil samo zame ... in milijon podobnih stvari, ki vsekakor 100000x presegajo bonboniero in kavico.
Taki fantje obstajajo in samo zato, ker ga še nisi našla, res ne rabiš vreč stran vse svoje kulture, svojega mišljenja, svojega dojemanja sveta ... ki je povsem drugačno, kot njegovo, to je iz tvojih postov jasno kot beli dan!
skepticone napisal/-a:In ja, ti se zmeraj mislis, da so ble to samo take zveze. Sej tud v zivo so me tipi vabl ampak jst sm tak clovk, ko ze vidim, da mi ni bil vsec ne vizualno ne po obnasanju, da jim nisem pustila blizu, kaj bi se neki pretvarjala.
Itak - s takim pač ne greš. Kaj, a misliš, da smo vse ostale ženske pa šle s prvim tepčkom, ki je rekel, da imamo lepe očke? Počakaš na takega, ki ti je všeč, ali pa - bog ne daj - celo sama pristopiš h kakšnemu. Polog tega ni ves svet tisti tvoj ekonomski faks, kjer se, verjamem, malo težko najdeš.
skepticone napisal/-a:Pa te net zveze, tebi niso nic,ampak za mene so mele pomen.
Saj ne pravim, da zate niso imele pomena, pravim, da to ni realnost in to ni resničen odnos. Ke ne manjka samo goli fizični stik, manjka še mnogo več.
skepticone napisal/-a: on mal vnaprej od mene misli, a to ne pomeni, da je kaj narobe. Glede njegovih 'pravil' on me ne sili. Ze na zacetku mi je reku, ti bos mogla se preselit in vse ce hoces bit z mano in takrat sem to sprejela. In nima veze s kod je on, ce je men do nekoga, je lahk tud iz afrike, mene razdalja ne zanima, vse se da ce hoces.
Seveda pomeni, da je nekaj narobe, če ti je tip sposoben povedat, da te ljubi (!) pa te še ni nikoli srečal in želi, da bi bila njegova žena(!) in imela njegove otroke(!) Fak no ... to da te nekdo ljubi pomeni, da te pozna v vseh situacijah, je ob tebi v kriznih situacijah, ti je na razpolago, ne misli nase, ampak nate, te nikoli ne prizadene in počne vse tako, da se dobro počutiš. In ti obratno počneš zanj. Tip, ki ni niti sem pripravljen prit, da te bi videl, te ne ljubi in ti ne ljubiš njega. Ti si obsedena z romantično idejo vajinega ''odnosa'' nič drugega!!! In ni ti do njega, tebi je do tvoje ideje o njem. Ki nima z njim prav posebne zveze.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov