Zveza in denar
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
sirova štručka napisal/-a:Ampak, če njene poste prebereš, se dejansko opazi, da se ven meče, sicer na tak bebast način, ampak, par postov je napisala, pa že vemo, da vozi audija, nosi armanija, kako postavo ima, da ima svoje stanovanje...
In vse to, bi se dal na drugačen način povedat, vprašanje pa, če se ona tega sploh zaveda, al se nezavedno takole opeva.
Se strinjam, možno je da je bila deležna take vzgoje in se njej ne zdi to nič takega.
Poznam eno tako, ki v vsakem stavku pove da so njeni starši odvetniki, da potujejo, da majo keš,...Sicer drugače je vredu punca ampak to je čisto mimo.
In če ti celo življenje te stvari tupijo v glavo, se potem začneš še sam tako obnašat in se ti to zdi nekaj povsem normalnega.
- nikoleta000ful
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 3. 2011
avto sem dobila od očeta za rojstni dan, zato ga pač vozim in ga imam. kaj naj ga prodam in si kupim cenejšega zato, da ostali ne bodo govorila kakšen avto imam?
glede oblek je pa enako. nosim obleke dragih znamk ker jih imam. naj jih mam v omari in jih ne oblečem, zato ker je gor ime znamke? že od malega sem bila navajena tako živeti in še nikoli v življenju mi ni nihče rekel, da sem razvajena, oz. da se s tem "mečem ven". v življenju so me starši naučili veliko dobrega in ceniti stvari, ki jih imam možnost imeti.
to sem pa napisala zato, ker sem bila zelo slabe volje, da me nekdo zaradi tega odriva in me ne sprejme. zelo žalostno se mi zdi, da me nekdo ne mara zaradi teh stvari. to se mi je zgodilo prvič, da me je nekdo tako neposredno užalil zaradi materialnih stvari in obrnila sem se na forum, ker ne vem komu naj to lahko povem.
ne vem, mogoče če prodam avto in se vselim v eno podnajemniško stanovanje, me bo sprejela?
ne vem pa zakaj naj bi šla zveza v nič. skupaj sva že od mojega skoraj 20.leta in se zaradi takih stvari še nikoli nisva skregala. prvič je bilo sedaj- z njegovo mamo. pa tudi skupne počitnice, ne tiste na katere greva z mojimi starši, so čisto navadne. najameva poceni apartma, ne hodiva na neke drage večerje, ampak na pizzo... pa je obema čisto kul!
sem že rekla, da če bi želela fanta z polno denarnico, bi si ga našla, ampak mi to res ni prioriteta v življenju!
glede oblek je pa enako. nosim obleke dragih znamk ker jih imam. naj jih mam v omari in jih ne oblečem, zato ker je gor ime znamke? že od malega sem bila navajena tako živeti in še nikoli v življenju mi ni nihče rekel, da sem razvajena, oz. da se s tem "mečem ven". v življenju so me starši naučili veliko dobrega in ceniti stvari, ki jih imam možnost imeti.
to sem pa napisala zato, ker sem bila zelo slabe volje, da me nekdo zaradi tega odriva in me ne sprejme. zelo žalostno se mi zdi, da me nekdo ne mara zaradi teh stvari. to se mi je zgodilo prvič, da me je nekdo tako neposredno užalil zaradi materialnih stvari in obrnila sem se na forum, ker ne vem komu naj to lahko povem.
ne vem, mogoče če prodam avto in se vselim v eno podnajemniško stanovanje, me bo sprejela?
ne vem pa zakaj naj bi šla zveza v nič. skupaj sva že od mojega skoraj 20.leta in se zaradi takih stvari še nikoli nisva skregala. prvič je bilo sedaj- z njegovo mamo. pa tudi skupne počitnice, ne tiste na katere greva z mojimi starši, so čisto navadne. najameva poceni apartma, ne hodiva na neke drage večerje, ampak na pizzo... pa je obema čisto kul!
sem že rekla, da če bi želela fanta z polno denarnico, bi si ga našla, ampak mi to res ni prioriteta v življenju!
never say never...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
Kofe napisal/-a: A mene so vedno doma učili, da če imaš denar tega ne razkazuj na široko naokoli.
kako pa to zgleda? da se mora nekdo vozit v golfu, čeprav mu je lažje nabavit mercedesa ali audija ali bmwja ali xxxx, kot tebi rabljenga cliota?
kar se tiče razkazovanja je zadeva nevarna le, ker hodi po svetu veliko idiotov, ki te lahko okrade, oropa, ubije, itd, trdim pa, da ima vsak pravico živeti svojemu finančnemu stanju primerno. sej na koncu itak vsi umremo in nihče denarja ne odnese na oni svet.
in če ima punca audija, stanovanje, nosi armanija, hvala bogu, je pač mirnejša kot ostali, vsaj ni ji treba študirat, kako bo vsak euro obrnila. pa čeprav jo živijo starši, hvala bogu, komu pa bodo dali če ne svojim otrokom?
če bi bili vi polni denarja, bi vaš otrok nosil poceni obleke, se vozil v starem cliotu, itd??? verjetno ne bi.
sploh pa...dobil sem občutek, da je punca preprosta in da je svoj materialni status opisala da ji bomo lažje pomagali, svetovali, ne pa zato, da bi se ven metala.
to je to...
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
nixie napisal/-a:Kofe napisal/-a:
To, da ste puni doma kot brod je ena lepa lastnost. Malo je takih družin. A mene so vedno doma učili, da če imaš denar tega ne razkazuj na široko naokoli. Super avti, super dobre obleke in nasplošno bahanje pri "navadnih" ljudeh pač sproža bolj negodovanje kot odobravanje in veliko je nevoščljivosti sploh, če si mlad in vejo, da si tega nisi sam kupil...
Ma to odvisno kje se giblješ, če gre ona na poslovno zabavo in nevem kakšno večerjo..so verjetno tam osebe, ki imajo vsi malo več pod palcem...mislim da ne bo svoje tašče in podobnih srečala.
Punca je pač bogata in naj uživa, če ima denar, zakaj bi se mogla skrivat?
Sj nism rekel, da mora pred vsemi skrivati. Samo pred bolj običajnimi ljudmi je pa to ponavadi pametneje.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
nikoleta000ful napisal/-a:glede oblek je pa enako. nosim obleke dragih znamk ker jih imam. naj jih mam v omari in jih ne oblečem, zato ker je gor ime znamke? že od malega sem bila navajena tako živeti in še nikoli v življenju mi ni nihče rekel, da sem razvajena, oz. da se s tem "mečem ven". v življenju so me starši naučili veliko dobrega in ceniti stvari, ki jih imam možnost imeti.
Zanimivo, da greš na morju lahko na pico, ne na jastoga, pri cunjah pa čisto drugačno politiko furaš. A greš k tašči namenoma v dizajnerskih cotah in to dejstvo še poudariš (dvomim, da je tak modni frki, da sama prepozna Cavallija), da jo malo jeziš? Potem je pa ona tista tagrda, ko popizdi.
Enako pri hrani. Na morju gresta na pico, pri njem doma pa samo zelenjavo ješ in posledično zavračaš taščino kuho. Doma so te toliko dobrega naučili, spustili ste pa lekcijo o tem, da se taščino hrano hvali
- Kofe
- Sramežljivka
Jochie napisal/-a:Kofe napisal/-a: A mene so vedno doma učili, da če imaš denar tega ne razkazuj na široko naokoli.
kako pa to zgleda? da se mora nekdo vozit v golfu, čeprav mu je lažje nabavit mercedesa ali audija ali bmwja ali xxxx, kot tebi rabljenga cliota?
kar se tiče razkazovanja je zadeva nevarna le, ker hodi po svetu veliko idiotov, ki te lahko okrade, oropa, ubije, itd, trdim pa, da ima vsak pravico živeti svojemu finančnemu stanju primerno. sej na koncu itak vsi umremo in nihče denarja ne odnese na oni svet.
in če ima punca audija, stanovanje, nosi armanija, hvala bogu, je pač mirnejša kot ostali, vsaj ni ji treba študirat, kako bo vsak euro obrnila. pa čeprav jo živijo starši, hvala bogu, komu pa bodo dali če ne svojim otrokom?
če bi bili vi polni denarja, bi vaš otrok nosil poceni obleke, se vozil v starem cliotu, itd??? verjetno ne bi.
sploh pa...dobil sem občutek, da je punca preprosta in da je svoj materialni status opisala da ji bomo lažje pomagali, svetovali, ne pa zato, da bi se ven metala.
to je to...
Bom kmalu prišel do zaključka, da super bogati in revnejši pač ne sodijo skupaj v VEČINI primerov. Tako to je pač.
Sicer pa ne vozim clia, sem mlad in imam kar cool avto in govorim iz prve roke, da se ga bom verjetno znebil dokler si ne doštudiram, dobim neke dobre zaposlitve, ker sem sit pogledov in marsikaterih očitkov, družbe, ki pa to opeva pa pač nemaram. Sem bolj preprost tip človeka in imam raje navadne zajebantske ljudi, ki te gledajo kot sebi enakega ne pa kot nekega, ki ima več od njih in je trenutno bolje preskrbljen. Če me razumeš.
Sicer pa za vse, ki se radi pohvalijo kaj imajo (še posebej tisti, ki so to dobili vse v dar) naj odpotujejo v ameriko do ultra bogatih, nekih super pomembnežev, da se jim bodo v fris smejali. Biti premožen je relativna stvar. Imeti svoje stanovanje niti ni tak luksuz, se dobi ugodne luknje za normalne denarje, obstajajo krediti, obstajajo dediščine, ki jih naši starši podedujejo, veliko dragih znamk se da ujeti na razprodajah od 50% do 80% ceneje, rabljene ali nove avte na obroke ipd ipd...
Za tiste pametne, ki imajo veliko denarja se sploh ne ve zelooo veliko časa če sploh kdaj, ker rajši vse skup prikrijejo...ne pa tisti, ko se vedno nekaj bohotijo in se delajo, da so nekaj več kakor so v resnici.
To je to.
- Kofe
- Sramežljivka
Hja baharije ponavadi folk ne mara sploh tisti, ki nemorejo parirati temu bahaču, ker nimajo dovolj sredstev. S tem se nekako čutijo ponižane in sledi odpor to določene osebe.
Nerečem, da je to zlato pravilo, a ponavadi to drži. Veliko bolje bi bilo, da bi bilo manj socialnih razlik oz. da bi ljudje na "dnu" imeli še zmeraj za dostojno življenje. S tem mislim, da si nebi belili kako plačati položnice, kako iti na počitnice, imeti za spodoben in varen avto...
Ni čudno, da je toliko nevoščljivosti dandanes. Včasih so imeli več ali manj vsi isto, danes pa se je to razmerje nenormalno porušilo.
Nerečem, da je to zlato pravilo, a ponavadi to drži. Veliko bolje bi bilo, da bi bilo manj socialnih razlik oz. da bi ljudje na "dnu" imeli še zmeraj za dostojno življenje. S tem mislim, da si nebi belili kako plačati položnice, kako iti na počitnice, imeti za spodoben in varen avto...
Ni čudno, da je toliko nevoščljivosti dandanes. Včasih so imeli več ali manj vsi isto, danes pa se je to razmerje nenormalno porušilo.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^Jochie, a si kaj užaljen ker sklepam da si kar situiran.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- Kofe
- Sramežljivka
Nisem ciljal na socializem, lahko bi se pa malce uzrli v skandinavijo. Ravno zaradi takega odnosa kakor ga prikazuješ ti pozabljamo na sočloveka...
Človek, ki je sposoben delati in dela bi moral imeti zadovoljene vse osnovne potrebe od počitnic do omogočanja normalnega študija otroku pa tako dalje.
Danes marsikaterega označijo kar za "premožnega" če lahko zadovolji vse te potrebe...kar pa je eno navadno sranje.
Človek, ki je sposoben delati in dela bi moral imeti zadovoljene vse osnovne potrebe od počitnic do omogočanja normalnega študija otroku pa tako dalje.
Danes marsikaterega označijo kar za "premožnega" če lahko zadovolji vse te potrebe...kar pa je eno navadno sranje.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Jochie napisal/-a:in če ima punca audija, stanovanje, nosi armanija, hvala bogu, je pač mirnejša kot ostali, vsaj ni ji treba študirat, kako bo vsak euro obrnila. pa čeprav jo živijo starši, hvala bogu, komu pa bodo dali če ne svojim otrokom?
Tocno tako!
Daj mi odgovori, a je tasca kaj studirala? Kaj pa ona dela?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov