Zveza in denar

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

marie-ann
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a marie-ann » 24. Mar. 2011 10:50

se pa strinjam, da ne it zaradi tega zdaj iskat službo. pač si iz drugačne družine in njena naloga ni, da te obsoja ker si taka, ampak da te sprejme, ker je to kar si njen sin želi in sodeč po tvojih besedah tudi nisi ravno nek slab ulov :D in glede na to da tudi postoriš stvari nima ta taščica nobenega razloga da bi te obsojala, zato ga išče in si malo zmišljuje.
bi te pa mogel (vsaj po mojem mnenju) fant malo podpret :) morda se je pametno najprej z njim pogovorit :)

tudi če je pri njih doma drugače, ne sme ona misliti, da je vse kar je drugačno tudi nujno narobe. narobe v tem primeru bi bilo, da bi živela doma, ne študirala, hodila okoli po žurkah, starši pa bi ti vse plačevali.

naj te ne spravljajo take stvari v slabo voljo, pomembna sta vidva! lepo je, če se fajn razumeta s starši, ampak če oni niso pripravljeni na to, to ni tvoj problem, ampak njihov :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 24. Mar. 2011 10:55

ja se vedno bolj zgražam, nad generacijo sinčkov, ki so jih ustvarile njihove mamice s svojimi patološkimi odnosi, zakrinkanimi z: ''js hočem najboljše za svojega sina/hči.''

:wall:

zakaj še vedni nimamo bruh smeška?
marie-ann
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a marie-ann » 24. Mar. 2011 11:17

veš kaj se zdi pa meni zanimivo; da je tako obnašanje mam ponavadi v družinah, ki niso socialno ravno najbolj močne... valda je tudi dosti mam ki niso premožne in so čisto kul tašče, sama poznam eno tako, ampak tiste ki pa so take bolj smotane in ozkoglede ponavadi niso iz premožnejših družin, pri čemer beseda premožnejša pomeni da otroku ni treba delat ob študiju :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 24. Mar. 2011 11:28

Mahagonij napisal/-a:Ne bos s polaganjem kart nikamor prisla. Ta stvar je vitalni interes njenega ega. Da bi se to popravilo bi se ona morala osebnostno spremenit, to se pa ne bo zgodilo. Zenske srednjih let, ki jih njihov dec ne obvladuje, so najbolj prtete osebe na svetu. Tezenju ni konca.

Točno tako. Ko bo punca naredila faks in si poiskala službo, ji več ne bo mogla naprej metat razvajenosti, ji bo pa kaj drugega.

Dokazovati se takemu človeku je nesmiselno, bolj se prilagajaš njegovim ( v tem primeru njenim ) pričakovanjem, manj te spoštuje.

Rešitev na dolgi rok je, da se s tastom in taščo druži čimmanj, nič več, kot je nujno potrebno. Bo pa verjetno trpelo njeno razmerje s tipom, ki je seveda navezan na starše.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 24. Mar. 2011 13:16

nikoleta000ful napisal/-a:glede stanovanja je pa tako, da je moj, ampak si deliva stroške na pol.

Sicer nisem prebrala vseh postov...
Ne vem zakaj pades na takih provokacijah? Ce ti bo omenjala sluzbo, sam ji odgovori, da imas obveznosti na faksu in da hoces cimprej koncat in cimprej dobiti stalno sluzbo. Samo ji reci> Gospa, to se moji starsi ne sekirajo, ki dajejo denar in stanovanje, se pa vi sekirate? In reci ji tam, naj prispeva kako darilo za stanovanje,kjer tudi njen sin zivi, naj kupi tam kaksno kuhnjo! A ni hvalezna, da njen sin ne rabi placevat najemnine? Ocitno da ne ve, da najvec denarja gre za najem stanovanja.

Ce pravis, da studiras redno, ne vem zakaj se obremenujes. Bos mlada koncala in imela diplomo, pa bos poiskala sluzbo. Lepo da te tvoji potpirajo, tvoj rezultat je, da redno studiras.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Mar. 2011 13:44

Akvamarin napisal/-a: In reci ji tam, naj prispeva kako darilo za stanovanje,kjer tudi njen sin zivi, naj kupi tam kaksno kuhnjo! A ni hvalezna, da njen sin ne rabi placevat najemnine?

Tole bi se naravnost briljantno končalo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 24. Mar. 2011 16:13

Led Zeppelin napisal/-a:
Akvamarin napisal/-a: In reci ji tam, naj prispeva kako darilo za stanovanje,kjer tudi njen sin zivi, naj kupi tam kaksno kuhnjo! A ni hvalezna, da njen sin ne rabi placevat najemnine?

Tole bi se naravnost briljantno končalo.

Ah ne, pol bo tašča padla na kolena, se v joku opravičla in se še naslednjih 20 let ob vaski priložnosti zahvaljevala:P
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 24. Mar. 2011 17:09

^^hehehe, saj ni namen da tasca pade na kolena, ampak da pade v sok fazo in neha blebetat! :D :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Mar. 2011 17:26

Ko bo prišla k sebi od silnega šoka, bo pa urnebes. Takrat avtorica teme ne bo več zgolj lenoba brez službe, ampak izkoriščevalska prasica, ki želi od tipa in njegove družine potegnit samo denar. In to kljub temu, da so oni taki reveži, ona pa bogatašinja.
nikoleta000ful
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikoleta000ful » 24. Mar. 2011 18:51

hvala za vse ideje, nasvete in odgovore:)

sm se odločla da ji rečem, da bom s fantom k njim domov hodila le še v primeru, da s takimi žaljivimi opazkami odneha. mislim da tudi sama ve, da njej ljubi sinko ne bo hodil domov za 3 dni brez mene (če bi tja hodil sam, bi tam ostal na kosilu, potem pa prišel nazaj v lj) ter bo mogoče odnehala. če ne, pa tudi prav. bom pa vsak drugi vikend ležala na sončku na terasi, brala knjigo ter imela nekaj časa zase. :D

greva pa ta vikedn tja in me zanima kaka bo situacija
never say never...
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 24. Mar. 2011 19:00

Menim, da tvoj komentar ne rabi letet na izjave tašče. ko boš dobila kak nizek udarec, ji reči:

''Sprejmem vaše stališče, ampak se meni zdi, da sem dovolj odgovorna za svoja leta in sem ravno zaradi tega študij postavila na prvo mesto. Imam spoštovanje do denarja in ga nameravam imeti v bodoče, hkrati pa sem vesela, da mi starši lahko nudijo potrebno podporo, da se popolnoma posvečam šoli. Čas za službo bo prišel kasneje, do takrat pa imam pravico uživati mladost.''

Bodi prijazna do nje. Z arogantnostnjo in jezikanjem ne boš prišla daleč.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
underdogy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a underdogy » 24. Mar. 2011 20:08

nikoleta000ful napisal/-a:hvala za vse ideje, nasvete in odgovore:)

sm se odločla da ji rečem, da bom s fantom k njim domov hodila le še v primeru, da s takimi žaljivimi opazkami odneha. mislim da tudi sama ve, da njej ljubi sinko ne bo hodil domov za 3 dni brez mene (če bi tja hodil sam, bi tam ostal na kosilu, potem pa prišel nazaj v lj) ter bo mogoče odnehala. če ne, pa tudi prav. bom pa vsak drugi vikend ležala na sončku na terasi, brala knjigo ter imela nekaj časa zase. :D

greva pa ta vikedn tja in me zanima kaka bo situacija

Če ji boš to rekla neboš več samo lena ampak boš še izsiljevalska in cel kup stvari, ki si jih bo zmislila zraven.
Probaj tipa ptipravit do tega da ji to reče, boljša ideja.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 25. Mar. 2011 7:05

nikoleta000ful napisal/-a:
sm se odločla da ji rečem, da bom s fantom k njim domov hodila le še v primeru, da s takimi žaljivimi opazkami odneha.

think again. po mojem bi tudi izpadlo izsiljevalsko. js bi se raje poslužila flesherkine_ variante pogovora, če se ne bo stanje nič spremenilo, bi jo pa enostavno ignorirala in se probala čimmanj obremenjevat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Mar. 2011 11:24

geox čevlje ji kupi! :D :D :D
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 25. Mar. 2011 14:35

Eh, jaz sem pa mnenja, da s flesherkino varianto nič ne bo dosegla. Pa ne zato, ker bi bila slaba, ampak ker njena tašča pač ni racionalen človek. V najboljšem primeru bi stvar ignorirala, v najslabšem pa razumela vse skupaj kot žalitev (češ, ona pa ni odgovorna, ker ne postavlja študija na prvo mesto, ali pa kaj čisto tretjega - skoraj vsako izjavo se da tako obrnit, da se razume kot žalitev) in jo označila kot fino, ali pa kaj drugega.

Pač, tašča je v nobenem primeru ne bo začela kar naenkrat imeti rada, sploh če je ne mara kar tako malo iz principa (ker roko na srce, meni res izpade, kot da če je ne bi motil tvoj študij, bi jo pa nekaj drugega), tako da ne glede na to, kaj stori, stvar ne bo šla skozi. Ampak punce pa čisto nihče ne sili, da obiskuje to taščo, ki je ne mara. Nihče tudi ni rekel, da mora biti arogantna in jezikava - samo doma naj ostane, pa bo.

Sicer sem pa mnenja, da se moraš NAJPREJ pogovoriti o stvari s svojim fantom, če se še nisi. Njej sploh ne rabiš reči nič, samo doma ostani, če bo pa vprašala po tebi, naj pa tvoj fant razloži, zakaj te ni.
Every rose has its thorn

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]