Zveza in denar
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 171 prispevkov
• Stran 3 od 12
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12
Naslednja
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
karte dajta na mizo kar se tiče vajinega odnosa, ostale njihove stvari (babica and co.) pa pusti pri miru. v nadalje pucajta sproti. mislim, da je brez potrebe, da vpletaš fanta, saj ni tvoj advokat in ne glede da je njegova mama ji lahko mirno rečeš, kar si misliš. na kulturen način afkors.
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
Am...lahko, da bom čisto mimo udarla ampak...meni se zdi, da ta ženska (tašča) v svoji družini vsem "ukazuje". Mož flegmatik, sin in snaha mirna,...Vse lahko ona vodi, zatakne se ji pri drugemu sinčku, ki je pripeljal domov razvajenko. Nekje v sebi čuti, da ti ne bo kos in se ji ne boš podredila kot ostali Počasi je začela bitko
Srečno pri pogovoru...
Srečno pri pogovoru...
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Js njegovo mamo razumem. Razumem pa tudi tebe. Seveda je lepo če lahko v miru študiraš in ti vse financirajo starši. Kdo si tega ne bi želel. Ampak sama gledam precej podobno kot njegovi starši... Tudi če imate doma nevem koliko denarja bi si lahko kej zaslužila sama. Sploh če imata skupno stanovanje. Js bi se počutila obupno, da bi mi morala starša še vedno plačevati vse stvari. Počasi moraš postati samostojen.
In zaradi tega se ji zdiš lena in razvajena saj te starša brez skrbi filata z denarjem in te verjetno še bosta nekaj let... Pri njih niso tako navajeni in zato prihaja do tega. Mogoče je tudi malo fauš ali celo jezna, ker ona svojemu sinu ne more toliko dati. In pa on mora delati in služiti denar ti lahko pa "uživaš".
Obe strani popolnoma razumem. Je res malo grdo, da se na takšen način spušča v tebe ampak dobro... Najbolje bi bilo, da se v miru in sami pogovorita. Brez zmerjanja, kričanja. Povej ji približno tko, kot si napisala tukaj.
In zaradi tega se ji zdiš lena in razvajena saj te starša brez skrbi filata z denarjem in te verjetno še bosta nekaj let... Pri njih niso tako navajeni in zato prihaja do tega. Mogoče je tudi malo fauš ali celo jezna, ker ona svojemu sinu ne more toliko dati. In pa on mora delati in služiti denar ti lahko pa "uživaš".
Obe strani popolnoma razumem. Je res malo grdo, da se na takšen način spušča v tebe ampak dobro... Najbolje bi bilo, da se v miru in sami pogovorita. Brez zmerjanja, kričanja. Povej ji približno tko, kot si napisala tukaj.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
nixie napisal/-a:Am...lahko, da bom čisto mimo udarla ampak...meni se zdi, da ta ženska (tašča) v svoji družini vsem "ukazuje". Mož flegmatik, sin in snaha mirna,...Vse lahko ona vodi, zatakne se ji pri drugemu sinčku, ki je pripeljal domov razvajenko. Nekje v sebi čuti, da ti ne bo kos in se ji ne boš podredila kot ostali Počasi je začela bitko
Srečno pri pogovoru...
Točno to.
Sicer ne bi težila zaradi enih usranih otroških čeveljčkov. Čevljev ni ona kupila in ni njen otrok, normalen človek bi bil na njenem mestu tiho. Tašča se pa čuti poklicano presojat vse, kar se v družini dogaja, tudi če z njo nima nobene veze.
Kot tudi avtoričino finančno stanje. Če ima dovolj denarja, zakaj bi potem šla v službo? In kako lahko človeku, ki redno študira, rečeš, da nič pametnega ne počne?
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
Dober nasvet "ene razvajene smrklje drugi": nikar se ne spuščaj v debate z njo - karte na mizo in podobno, nima popolnoma nobenega smisla. Ne bo te razumela, ker te NOČE razumet. Jaz si zelo težko predstavljam, da bi šla nekomu na živce ker imaš svoje stanovanje, študiraš in te financirajo starši. Verjetno ji grejo bol na živce tvoja oblačila, tvoje stanovanje, tvoj avto in dejstvo, da ona tega nima. Ignoriraj to, pa nehaj se trudit za nek nevem kok dober odnos, ker tega verjetno nikoli nebo - tudi ko se boš zaposlila. Raje brcni svojega tipa in ga prisili da se postavi na tvojo stran ko je mati zraven. In ne pozabi da te nihče ne sili da hodiš tja, jebeš odnos če se oni grdo obnašajo.
Imam podobno izkušnjo, kjer pa je bila tašča (in cela družina) malo bolj neposredna in lahko ti zagotovim, da ti bo enkrat hudo žal če se boš "eni taki" pustila poniževat in zajebavat.
Imam podobno izkušnjo, kjer pa je bila tašča (in cela družina) malo bolj neposredna in lahko ti zagotovim, da ti bo enkrat hudo žal če se boš "eni taki" pustila poniževat in zajebavat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:56, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Sem imela podoben primer, samo da pri meni mi je še tip težil (u iber!). In pod pritiskom sem se odločila, da bom delala in študirala. Jah..zmanjka potem časa za fax, kar se je pokazalo v tem, da nisem naredila letnika. Sem sama kriva, da sem "podlegla pritisku" in vsej drami, je pa bila velika lekcija zame. Zdej se ravnam po svojem občutku in iščem delo šele v tem semestru, ker vem da imam dost časa, da vse zrihtam in ker si sama želim :)
V tvojem primeru, bi se mirno pogovorila s taščo. Pomaga, če govoriš pooočaaasi in da vse premisliš kako boš povedala (manj možnosti za neuspešen pogovor)
V tvojem primeru, bi se mirno pogovorila s taščo. Pomaga, če govoriš pooočaaasi in da vse premisliš kako boš povedala (manj možnosti za neuspešen pogovor)
A goal without a plan is just a wish.
- underdogy
- Komunikatorka
sirova štručka napisal/-a:underdogy napisal/-a:Raje brcni svojega tipa in ga prisili da se postavi na tvojo stran ko je mati zraven. In ne pozabi da te nihče ne sili da hodiš tja, jeb*š odnos če se oni grdo obnašajo.
Ona se hoče pogovorit in potrudit, ti pa ji takale...
Vsaj poskusi lahko... js bi se želela s partnerjevo družino razumet, ker to so ljudje s katerimi je on odraščal, ki jih ima on rad in ne bi želela, da bi partner moral izbirat med mano in družino oz. se postavljat na katero koli stran, mi bi moral bit ista stran.
No, pol pa mi povej kako bi lahko ta pogovor potekal v pozitivni smeri? Najverjetneje je da bo stvar eskalirala in bo vsak odnos uničen. Boljše občasno in površinsko kot pa totalna blokada.
Ja itak, žal ponavadi ni tako in glede na napisano še nisi doživela "destruktivne tašče" in tipa ki se temu ne upira. In dejansko je najbolj verjetno da bo tašča z temi izpadi nehala če se tip postavi na njeno stran.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:56, skupaj popravljeno 1 krat.
- underdogy
- Komunikatorka
To se gre bol za izogibanju konfliktu kot pa z glavo cez zid..
Mene je ravno ta izkusnja z taščo naučila, da ne obstajajo samo razumni ljudje (no pa pri meni je bil takrat glavni problem, da imam premožne starše in se sploh ni tok potrudla da bi to zakamuflirala v pomanjkanje delovnih navad)..
Je pa res, da se ni dalo nič naredit, oz. vse kaj sem poskušala (predvsem pogovori, matr clo podredila sem se ji za nekaj časa) je poslabšalo situacijo, dokler ni res eskaliralo - no zdaj mam drugega tipa, ki je prišu v paketu najboljšo taščo kaj se jo da dobit tak da neke "subjektivne agresije" v tem pogledu več nimam, me pa res res res razkurijo ljudje, ki jih razjeda neka favšija in se potem znašajo nad prvim ki jim pride dovolj blizu.
Mene je ravno ta izkusnja z taščo naučila, da ne obstajajo samo razumni ljudje (no pa pri meni je bil takrat glavni problem, da imam premožne starše in se sploh ni tok potrudla da bi to zakamuflirala v pomanjkanje delovnih navad)..
Je pa res, da se ni dalo nič naredit, oz. vse kaj sem poskušala (predvsem pogovori, matr clo podredila sem se ji za nekaj časa) je poslabšalo situacijo, dokler ni res eskaliralo - no zdaj mam drugega tipa, ki je prišu v paketu najboljšo taščo kaj se jo da dobit tak da neke "subjektivne agresije" v tem pogledu več nimam, me pa res res res razkurijo ljudje, ki jih razjeda neka favšija in se potem znašajo nad prvim ki jim pride dovolj blizu.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Zdaj ko si malo bolj razložila situacijo, vidim, da sem bila preostra, vzamem malo nazaj. Še zmer mislim, da je koristno delat in bit samostojen. Ampak če teb to res ni treba bit, ker boš vedno preskrbljena in ti starši ne bodo nikoli očitali, pol go for it. Taščo pa umiri nekak.
Because I can.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ne bos s polaganjem kart nikamor prisla. Ta stvar je vitalni interes njenega ega. Da bi se to popravilo bi se ona morala osebnostno spremenit, to se pa ne bo zgodilo. Zenske srednjih let, ki jih njihov dec ne obvladuje, so najbolj prtete osebe na svetu. Tezenju ni konca.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
*frisko* - Debatorica
- Na forumu od: 9. 6. 2008
a je fantovi punci ime natalija? ce je, potem poznam to druzino (zate sem tut verjetno ze slisala, ampak se vedno bolj ukvarjamo z natalijo in patricijo) in te razumem. mama je grozna, prav tako njen sine (brat od tvojega) - nikakor se mi pa ne zdi miren.
jsz v tvojem primeru bi jo ignoriala. ce si fantu vsec, kakrnsa si in ce lepo shajata skupaj (ce skupaj zivita, se itak verjetno kar dobro poznata), te nima kj skrebet, kaj misli tasca. brezveze je bit nekj nesramna do nje, ker bos s tem samo se spodbudila to njeno napadanje. ce bos mirno in s pogledom 'what the fu** mi zdj tezis' reagirala na njene komentarje in napade, se bo hitro navelicala. mogoce. (ce gre za to zensko, katero jaz poznam, pol je malo manj upanja hehe). pa cim manj stikov z njo, ker lahko negativno vpliva na odnos med tabo in tvojim fantom. to ,da te fant ne brani, tut ni ncic narobe, kot nekatere/i omenjajo ... pac ocitno ima neko spostovanje do mame ali pa jebiveter odnsos in se mu ne da s tem ukvarjat, mogoce se njemu to enostavno ne zdi nic takega (ker res moski na stvari, sploh take, gledajo ciiist drugace) in se mu ne zdi vredno zgublat casa za 'nepotreben' prepir z mamo ...
skratka, moj nasvet - cim manjkrat na obisk, bodita sama, ko pa ze bosta tam, pa kar malo preslisi te njene izjave.
jsz v tvojem primeru bi jo ignoriala. ce si fantu vsec, kakrnsa si in ce lepo shajata skupaj (ce skupaj zivita, se itak verjetno kar dobro poznata), te nima kj skrebet, kaj misli tasca. brezveze je bit nekj nesramna do nje, ker bos s tem samo se spodbudila to njeno napadanje. ce bos mirno in s pogledom 'what the fu** mi zdj tezis' reagirala na njene komentarje in napade, se bo hitro navelicala. mogoce. (ce gre za to zensko, katero jaz poznam, pol je malo manj upanja hehe). pa cim manj stikov z njo, ker lahko negativno vpliva na odnos med tabo in tvojim fantom. to ,da te fant ne brani, tut ni ncic narobe, kot nekatere/i omenjajo ... pac ocitno ima neko spostovanje do mame ali pa jebiveter odnsos in se mu ne da s tem ukvarjat, mogoce se njemu to enostavno ne zdi nic takega (ker res moski na stvari, sploh take, gledajo ciiist drugace) in se mu ne zdi vredno zgublat casa za 'nepotreben' prepir z mamo ...
skratka, moj nasvet - cim manjkrat na obisk, bodita sama, ko pa ze bosta tam, pa kar malo preslisi te njene izjave.
- marie-ann
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2010
meni se zdi ok ideja če se hočeš pomenit, da boš sama sebi na čistem da si vse porbala v tvoji moči, ampak ne pričakuj, da bo kaj rešeno. sama imam iste probleme, sicer ne glede denarja ampak je neka druga zagata vmes. vse drugo sem res ok, zelo pridna, študiram zelo redno, visoki cilji in pričakovanja, vljudna blablabla, vsaka bi me hotela za svojega sina, ampak ko se ženska odloči, da pač ne bo marala dekleta od svojega sina, razlog sploh ni tolko pomemben.
rekla si, da je ignorantsko da prekineš odnose. jaz sem jih po nekaj časa živciranja in ko sem slišala kaj vse okoli govori o meni in moji družini. zdaj se ne obremenjujem več s tem, s partnerjem pa se imava res boljše in se kvečjemu smejiva njenim izpadom. če bo hotela kdaj spremenit mnenje o meni bom z veseljem pripravljena, drugače pa mi je na žalost škoda mojega časa. ignorantsko se mi zdi do mene, da bi se tako trpinčila in obremenjevala. kakšno dobro leto sem poskušala, ampak enostavno vsa moja prijaznost in prizadevanja, pogovori so naleteli na hladna tla, kot pri tebi. ko se vidimo samo vljudno pozdravim.
rekla si, da je ignorantsko da prekineš odnose. jaz sem jih po nekaj časa živciranja in ko sem slišala kaj vse okoli govori o meni in moji družini. zdaj se ne obremenjujem več s tem, s partnerjem pa se imava res boljše in se kvečjemu smejiva njenim izpadom. če bo hotela kdaj spremenit mnenje o meni bom z veseljem pripravljena, drugače pa mi je na žalost škoda mojega časa. ignorantsko se mi zdi do mene, da bi se tako trpinčila in obremenjevala. kakšno dobro leto sem poskušala, ampak enostavno vsa moja prijaznost in prizadevanja, pogovori so naleteli na hladna tla, kot pri tebi. ko se vidimo samo vljudno pozdravim.
Prvi neprebran prispevek • 171 prispevkov
• Stran 3 od 12
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]