Zveza in denar

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 23. Mar. 2011 17:35

nikoleta000ful napisal/-a: oče je na srečo videl kaj se dogaja, pa se je po moško umaknil.

Uporabniški avatar
*Goflaa.*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Goflaa.* » 23. Mar. 2011 17:37

^^ oče=tast, fant=očetov sin :D
Keep smiling =D it makes people wonder what you're up to.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 23. Mar. 2011 17:40

^^wow, odprla si mi nova obzorja.... :eek: :eek: :eek:

tega res nisem vedel... :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 23. Mar. 2011 18:32

Dobro saj nisem misla zdaj, da bi šla delat zato da bi drugim ugodila ampak bolj za sebe, da vidi kako je glede na to da je napisala da še nikoli ni delala. Posledično bodo pa mogoče tud starši od fanta drugače gledali na njo... to je pa pol sam še en plus zraven. Ker drugače tega problema ne bo ravno mogla rešit drugače kot da se spravi delat. Očitno pomoč pri gospodinjskih delih pač ne zaleže. Zdaj če imajo pa njeni starši tolko denarja, ki ji ga brez pripomb dajo za stanovanje, vse stroške, oblačila, hrano, počitnice itd. hvala bogu. Meni so moji vedno govorili, da bi blo fajn če si bom kaj denarja sama zaslužla kljub temu, da so me oni preživljali skozi celi študij.

Ona je fantovi družini povedala kak je na stvari česar pa očitno ne razumejo ker so vajeni, da denar zaslužijo s trdim delom. Zato bo žal tud očitke, da nič ne dela še verjetno večkrat slišala in ne bo nič zaleglo dokler ne bo dejansko začela delat neko delo za katerega bo plačana.

Mene bolj zanima kaj fant pove na vse to? Ker če njega ne moti, da ti starši vse plačujejo pol nevem zakaj bi se pretirano sekirala. Če si ti zadovoljna in ne čutiš potrebe, da bi mogla delat pol kar izkoristi še ta čas, dokončaj študij in uživaj dokler še lahko. Delala pa boš itak kasnej v življenju.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Rollin #2
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2010
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #2 » 23. Mar. 2011 18:48

meni se tudi zdi cisto ok, da ji starši plačujejo vse, ker ji lahko. to omogoča otroku lažje študiranje, čas za tekmovanja, čas za se izboljšat ali le čas za ležat na postelji in delat nič. vse to mi zgleda ljubše od dela v proizvodnji ali kaj podobnega. brezveze da se otrok matra nekaj v prazno sam zato da se ga označi za delovnega.

drugače pa glede tega problema. nevem jaz bi fanta vprašala kaj si misli o tem. ni izključeno da meni da ima njegova mati prav, glede na to da je njen sin.
Thanks to denial, I'm immortal!
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 23. Mar. 2011 19:01

Očitno je, da je pri njih delo velika vrednota in je skorajda neizogibno, da ne odobravajo takšnega stila življenja kot ga maš ti. Čeprav poprimeš za gospodinjska dela se to ne more primerjat s službo, kjer izkusiš ogromno (ne gre samo za delovne navade, ampak tudi zato, da se v službi naučiš postaviti zase).
Sicer pa, karkšnakoli si, si njihova snaha, onadva pa ne moreta izbirati kakšna boš. Svetujem ti, da se postaviš zase. Ne rabiš bit nesramna - samo lepo in mirno povej to kar si misliš in upam da bosta ugotovila, kje je 'njihovo mesto' in prenehala z nepotrebnimi komentarji. Brezveze si iskat službo samo zaradi njiju, ker če tebi tak stil laufa in ti nič ne manjka, zakaj bi potem kaj spreminjala.
Breakfast is my religion! (The Mask)
nikoleta000ful
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikoleta000ful » 23. Mar. 2011 19:03

hvala za vse odgovore!

sirova štručka, nisem sanjska snaha, še zdaleč ne. ampak se pa trudim da bi imeli kar se da dobre odnose...

glede fanta je pa tako, da ve, da jih nisem najbolj všeč že od začetka. ampak jim je že na začetku povedal, da on hodi z mano in ne oni. jasno jim je dal vedeti, da misli z mano resno in da me bodo morali žal gledati vsak drugi vikend. (en vikend sva pri meni, drug vikend pri njem).

ampak žal nikoli ni prišlo do kakšnega nesoglasja med njegovo mamo in mano v njegovi prisotnosti. sicer mislim, da bi potegnil z mano, ampak ne morem reči, ker tega še nisem doživela. tako da ponavadi do kakšnih takih stvari pride takrat, ko ostanemo ženske same (njegova mama, punca drugega sina in jaz).

tako sem jezna nanjo...

3 mesece nazaj sva patriciji (nečakinji mojega fanta) kupila za rojstni dan geox čevljčke. fantov brat in njegova punca sta bila zelo hvaležna, fantova mama pa mi je zabrusila: prodajajo tudi cenejše čevlje...

pa res ne razumem. kupila sva jih midva, ne ona in to z dobrim namenom- ker je to uporabna stvar, ki jo bo sedaj nosila celo pomlad.

ne vem a firme res tako zmotijo ljudi???!!!
never say never...
Uporabniški avatar
Rollin #2
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2010
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #2 » 23. Mar. 2011 19:09

pa daj pogovori se z njo. reči ji da te motijo te opazke. vprašaj zakaj to počne. potem še povej svoj pogled na vse skupaj. pomoje se da uredit.
Thanks to denial, I'm immortal!
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 23. Mar. 2011 19:13

Ja zdaj si etiketirana kot spoiled rich kid potem pa še kot zanalašč kupiš čevlje, ki so dragi.. ahh ne se sekirat. Naslednjič kupi suhe slive.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 23. Mar. 2011 19:13

ja, firme zmotijo, sploh, če si jih ljudje sami ne morejo privoščiti.

tašča rabi nekoga, za zlivat svoj žolč nanj, in to si očitno ti. in vedno bo našla nekaj, kar ji ne bo prav, zato svetujem, da se čimprej nehaš obremenjevat s tem. če bi kupila poceni čevlje, bi pa rekla, da si škrtuhinja, ko pa lahko kupiš boljše...

jaz bi na tvojem mestu take pripombe preslišala, ali pa angažirala fanta, da ukrepa, ko pride do njih. jaz se ne bi kregala z njo, to je njegova naloga.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 23. Mar. 2011 19:21

Skušaj si ne jemat tega tak k srcu ampak če se to konstantno ponavlja pol pa je res verjetno najboljše za pogovor, če se le da. Verjamem, da ti mora bit nadležno nonstop poslušat te očitke. Prej si zapisala, da jim že od začetka nisi bla všeč... pa so takrat že vedeli, da si z mal bolj premožne družine ali jim mogoče še kaj drugega gre v nos oz. jim ni všeč na tebi? Sam tu kot opisuješ zgleda kot, da ima sam njegova mama problem s tabo ali ostali člani družine tudi?
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 23. Mar. 2011 19:36

kupi tašči geox čevlje! :D :D :D :D
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 23. Mar. 2011 19:43

^^ :lol: kak si pa ti duhovit :D
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 23. Mar. 2011 19:45

Ne se sekirat, to je kar običajno. Jaz tudi dostikrat od svoje tašče slišim, da sem 'fina', kadar je jezna name - ker delam faks z odličnimi ocenami, ker imajo moji dovolj denarja, da mi plačujejo najemnino (še vedno si sama kupujem hrano, obleko itd.), ker imam drugačen življenjski stil ... Verjemi, vedno bo našla nekaj, kar ji ne bo všeč. Če boš šla pa delat, bo pa začela težit, kako si slaba gospodinja, kako zapravljaš denar, kako se nosiš ... skratka, če ima kaj proti tebi, potem nič, kar bi ti naredila, ne bo pomagalo.

Bi pa jaz na tvojem mestu razložila stvar fantu in rekla, da dokler bo tašča sikala, ne mislim hodit tja vsak drugi vikend. Po mojem boš v vsakem primeru na boljšem - ali ti je ne bo treba več gledati, ali se bo pa fant toliko angažiral, da jo bo prepričal, da bo bolj prijazna do tebe.
Every rose has its thorn
nikoleta000ful
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikoleta000ful » 23. Mar. 2011 19:47

mislim da ne. njegov oče je totalen flegmatik in ga tudi vidiomo bolj malo. ponavadi sprehaja psa, leži in gleda tv, je v delavnici kjer popravlja avtomobile... tako da zanj ne morem reči, da me ne bi maral, ker je do vseh isti.

fantov brat je čisto nasprotje mojega fanta in je zelo miren- prav taka je tudi njegova punca. prvo leto faxa ni naredila, potem je ponavljala in čez 1 četo zanosila. potem se je vpisala izredno in sedaj ob službi dela fax. meni deluje vedno smalo depresivna :? med njima trenutno malo škripa... poskušata popravljati svojo zvezo in zato s fantom večkrat vzameva k sebi tudi patricijo (njuno hčerko), da sta malo sama. se razumemo ok, ampak sta oba take narave, da ne kažeta čustev, sta mirna in tiha...

mogoče pa samo nisem navajena tale družine. da se med kosilam ne smejijo, ne kuhajo skupaj, ne grejo nikamor skupaj, da bi se brata med seboj razumela tako dobro, kot se jaz s svojima... ne vem!

je pa res, da se mi je pa ta vešča najbolj zamerila takrat, ko so dali mamo (fantovo babico) v dom, ker si je polomila kolk. je bilo to potrebno? ne ni bilo. oba sta že v pokoju in bi lahko poskrbela zanjo. ampak se je njej šlo za babičino stanovanje v zgornjem nadstropju hiše, kamor je dala živet drugega sina, njegovo punco in otroka. babici pa naj tega ne bi povedali?! in potem ona meni, da mi je samo za denar? zelo ja. sama imam še nekaj moralnih vrednot, medtem ko jih ona nima...

v soboto se bova pa malo dol usedle in dale karte na mizo...

hvala vsem za pomoč, sporočim kako sva uredili :) lp
never say never...

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov