Zveza in denar

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 27. Mar. 2011 22:12

Mislim, da ne moreš kar tko reči, da nista za skupaj samo za to, ker je ona iz bolj premožne družine.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Mar. 2011 22:16

A si ziher? Njej je oče dal vse. Kupil ji je avto, stanovanje, jo poslal v Rusijo trenirat balet,... Onadva s fantom se sicer strinjata, da bo tip delal "samo toliko", da bo njima dovolj in da otrokom ne bo nič manjkalo, ampak koliko je pravzaprav to?
Koliko moraš delat, da bo punci, ki je navajena takšnega standarda, dovolj? Koliko moraš prišparat, da boš lahko otrokom kupil stanovanje, avto,...

Razen, če se je ona pripravljena spustit par štengc nižje na družbeni lestvici in se zadovoljit z bistveno nižjim standardom, kot ga ima zdaj. Ampak trenutno tega z ničemer ne kaže.
nikoleta000ful
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a nikoleta000ful » 27. Mar. 2011 22:25

jullia, mogoče imaš prav, mogoče ne. si pomislila, da se bom čez dobri 2 leti sama zaposlila, predvidevam, da bom imela dobro plačo (kasneje z doktoratom še večjo- doktorat je moj cilj) fant se bo po študiju prav tako zaposlil, nikoli nama ne bo treba varčevati za stanovanje, ker ga imava. in to dovolj velikega, da nama recimo ob rojstvu otroka ne bo treba iskati večjega... za avtomobile nama nekaj let še ne bo treba skrbeti, najemnine nimava... pač ves denar, ki ga bova zaslužila bova imela zase.

ne vem, mogoče sem premlada in ne gledam življenja skozi prave oči. ne vem... mogoče imaš prav, pa je res to razlog, da me tašča ne mara!

kaj naj sedaj fanta, s katerim nameravam preživeti življenje, pustim, ker sem navajena višjega standarda in si poiščem enega enakega sebe, ki ga bom imela le zaradi denarja????!!!!!
never say never...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Mar. 2011 22:29

pa saj bo tudi ona delala. verjetno v fotrovem podjetju, če je že cela familija tam. in verjetno zarad tega tudi ne bo ovirana pri napredovanju.
bi rekla, da je njun uspeh odvisen od tega, koliko je tip pripravljen sprejet, da bo ona uspešnejša, glede na to, da sam očitno ni pretirano ambiciozen. (čeprav imata po tej študiji slabe napovedi, ker naj bi bile in uspešnejše ženske, kot tudi manj uspešni moški bolj nagnjeni k varanju :D klik).
kar se pa tašče tiče pa verjamem, da je zlobna. in jaz se zato na njenem mestu ne bi šla nekega pretiranega spreminjanja, zato da bo sprejeta.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 27. Mar. 2011 22:37

kaj je to za ena stroka v kateri tvoja familija dela?

v bistvu sm ti fouš. za nč v življenju ti ni in ne bo treba delat, ker vse že maš. res neverjetno kake razlike so med nami in kako se razlikuje kvaliteta življenja glede na dnar. v bistvu sm mnenja, da ljudje, ki ne morejo omogočit takega življenja svojim otrokom, kot so ga tebi tvoji starši, da je zelo egoistično od njih, da sploh v življenju rodijo. revni sloj bi mogu izumret.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Mar. 2011 22:39

nikoleta000ful napisal/-a:kaj naj sedaj fanta, s katerim nameravam preživeti življenje, pustim, ker sem navajena višjega standarda in si poiščem enega enakega sebe, ki ga bom imela le zaradi denarja????!!!!!

Ni nujno. Za začetek sama pri sebi premisli, kakšen imaš pravzaprav pogled na ta svoj standard. Je to nekaj, čemur bi se lahko odpovedala? Ker po eni strani razmišljaš malo naivno. Začetniške plače niso prav visoke. Tvoja mogoče bo, če boš pri očetu delala, fantova pa najverjetneje ne. In koliko stane en armani?
Saj ne trdim, da bosta živela na beraški palici. Ipak imata lastniško stanovanje (tisto o avtomobilih lahko spustiš, audi ti je že zaradi fiksnih stroškov prej finančno breme kot kakšen hud plus). Vseeno ti bo šlo pa slabše kot zdaj, na to se kar pripravi.

Pri tašči pa res malo diplomacije uporabi. Če se gibaš v poslovnih krogih, si verjetno vajena tudi samokontrole in prefinjenosti, uporabi to. Trenutno si na poziciji, ko trmasto vztrajaš, kaj vse ti lahko, pa ti ona nič ne more. To ni ravno najbolj perspektivno na dolgi rok.
spuko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a spuko » 27. Mar. 2011 23:01

nikoleta000ful napisal/-a:kaj naj sedaj fanta, s katerim nameravam preživeti življenje

Ne skrbi o tem, ne boste bili za vedno s tem tipom in ne boste niti otrok imeli. Ovira so starši. Tvoji namreč. Ne bodo dovolili, da njihova hčerka zjebe ugled družine tako, da živi s tipom iz bistveno nižjega sloja. Pa tip mora več zaslužit kot punca praviloma, če ni tako je tip nezadovoljen in punca tudi.

Js nikoleta bi naredil s tabo otroka. Pa po možnosti tudi poročil. Dobil bi nekaj denarja in potomca, za katerega je že lepo poskrbljeno :)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 27. Mar. 2011 23:03

spuko napisal/-a:
Js nikoleta bi naredil s tabo otroka. Pa po možnosti tudi poročil. Dobil bi nekaj denarja in potomca, za katerega je že lepo poskrbljeno :)

gremo dat pobudo za sprejem zakona, da se idiote kastrira! :eek: :eek: :eek: :eek:
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 27. Mar. 2011 23:10

Nikolaeta, nikoli ne moremo vedeti o prihodnosti, a ne da? Ce je tvoj fant delaven, priden in reden student, potem verjamem, da bo zasluzil denarja. Nikoli se ne ve, mogoce tvoj fant bo ustvaril vec denarja v zivljenju, kot je ustvaril tvoj foter.
Uzivaj v razmerju in ne rabis se druziti s tasco.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 27. Mar. 2011 23:23

Hej folk, nehajte sodit o tem a sta za skupaj al nista in ali se bo ta zveza obdržala al se ne bo :roll: Punca je pač vprašala za nasvet glede fantove mame.
Nikoleta, meni osebno se zdiš zelo fajn, prijeta in odgovorna oseba. Kakšne razvajene bogate smrklje bi malo drugače pisale. Jaz bi tvoji tašči na miren način razložila podobno kot si tukaj razložila nam. Če ne bo hotela razumeti, pa to več ni tvoj problem, ampak njen.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 28. Mar. 2011 1:14

jullia_ napisal/-a:Razen, če se je ona pripravljena spustit par štengc nižje na družbeni lestvici in se zadovoljit z bistveno nižjim standardom, kot ga ima zdaj.
Uporabila si "zenska" ter "zadovoljiti se z bistveno nizjim standardom" v isti povedi. :lol: :lol:

jullia_ napisal/-a: To je pa smrt za odnos, da je moški vzdrževan družinski član.
O ja. Sicer poznam en tak par, sta skupaj 3 leta, ona sicer trdi da ji je vseeno za to, on se pa sekira in dela cele dneve da bi princeski omogocil standard.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 28. Mar. 2011 7:25

če predpostavimo, da bosta imela oba skupaj 4000 € plače (že to je veliko), si izračunajte koliko reči si bo ona s tem denarjem lahko kupila. nič kaj dosti. šla bo enkrat v šoping pa enkrat v drogerijo pa bo pol denarja tam pustila. ostalo polovico pa pri kozmetičarki. tu je veliko vprašanje, če lahko ona čez 3 leta, ko se zaposli, iz guccija preklopi na h&m. če lahko, potem ok, ampak jaz tega ne verjamem.

sploh mi pa ni jasna spet ta politika razdeljenega keša, če predpostavimo, da bo njen očka kaj primaknil. kaj, a bosta šla na eno familijarno poroko- ona v prada večerni toaleti, on v zara obleki, darilo bosta pa prinesla vsak svoje, ker on ne more dati pol svoje plače za darilo? ( nikoleta a pri vas doma imata mama in ata ločen denar? ati ti kupi audija, mama pa milko za roj dan.? ata gre na havaje, mama pa na pag? ali kako točno si ti predstavljaš ločen denar?)

ne verjemem, da ta zveza lahko laufa. res ne. ne dojemam punce kot strašne razvajenke (u kaj bi jaz imela dizajnerskih stvari, če bi bila na njenem mestu!), je pa vseeno ta fant totalno izven njenega ranga razmišljanja. in tu je problem. ne pri denarju. pri razmišljanju. npr.- "za otroke in življenje bo dovolj". aja? česa? ljubezni? mogoče. denarja nikoli. pri dveh otrokih in dveh običajnih plačah, ni niti najmanjše šanse, da bi lahko preživeli in otrokom kupovali dizajnerske cunje. (če jih bo pa tvoj očka, pa je samo vprašanje časa, kdaj bo tvojemu dragemu počilo).

glede tašče pa- kar je rekla že julija. (je mogoče res rahlo žleht in fouš, ampak point ima še vedno pravi). prevelika razlika med njenim sinom in izvoljenko, ki je sama trenutno še ne vidita.
Zadnjič spremenil claire, dne 28. Mar. 2011 9:14, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 28. Mar. 2011 8:37

^^Hja, to pa je potem že njena izbira; ali bo cel lajf preživela kot očetova punčka, ali pa bo živela od svojega dela, kot odrasla oseba.

2 jurja je za slovenske razmere izjemno lepa plača, če imata oba toliko, si lahko marsikaj privoščiš, če vsaj malo znaš z denarjem. Seveda si s tako plačo ne moreš privoščit kupovat samo dizajnerje, ampak na H&M, ko si že dala primerjavo, ji pa tudi ne bo treba prešaltat.

Pa malo preveč se en folk v tej debati vtikuje, da ona "nosi Armanija". Armani je velika hiša, ki združuje več stilov, recimo AJ je dostopen že marsikateremu študentu, ki poleg faksa dela. Pa če ji na kavbojkah piše Iceberg, tudi ne pomeni, da je neka ful zrihtana afna, danes ima še skoraj vsak kak kos garderobe tega ranga.

Ampak, ko začneš delat, načeloma lahko o 2 jurjih samo sanjaš. Začetniki s faksom imajo pogosto pod jurja.

Aja še tole da komentiram:

delusional napisal/-a:tudi ne razumem, kako je človek lahko preprost, ljubi pa punco v armani cunjah. ne štekam kako je lahko pički, ki da toliko na zunanji videz, všeč tako preprost fant.

Seveda ne štekaš, ker je zate svet črno-bel. Nenazadnje, zato imaš tudi problem dobit tipa, fauš si pa vsaki, ki tega problema nima.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 28. Mar. 2011 10:24

Jah...zdej malo drugače razumem situacijo :)
Mislila sem, da je nikoleta premožnejša, kar je povedala na začetku ni kazalo na tako bajno bogatsvo. Zdej vidim, da je punca res zelo bogata. Oče lahko kupi vsem svojim otrokom (trem) stanovanje (ne garsonjero) in avte (ne cliote) :eek: To pomeni, da obrača nekaj keša :)
Zdej, če so tašči že Geox problem, ki jih ma skoraj vsak...kje je vse ostalo.
In če pogledamo je čisto možno, da se ženska boji za svojega sina, kako se bo znajdel v tem svetu...Tvoja družina ima drugačne prioritete in navade, pa če ste vsi še tako preprosti in kul. Ti si trenirala balet v Rusiji in tvoji otroci bodo najbrž imeli tudi kakšne podobne interese, tvoj fant bo pa moral samo za to dat celo plačo. Zna bit, da se z leti ne bo počutil dobro med elito. Ampak, če ga imaš rada in se ujameta ga ne moreš zdej kar pustit...uživaj z njim in delaj na tem, da bo predvsem vama dobro.
Zanima me, kako veš da ni s tabo zaradi keša? (nič ne insinuiram, ampak samo sprašujem)
Si sigurna, da si tako modra in razumevajoča pa preprosta, da si z njim zaradi ljubezni ali je mogoče, tvoje življenje tako popolno, da ti ne rabi še en bogat tip. Tašča se lahko boji tudi tega, da se bo ena bogata punčka par let zabavala z njenim zlatim sinom in ga pol zavrgla, za kakšnega poslovneža v armaniju...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Mar. 2011 10:41

Džeki napisal/-a:
delusional napisal/-a:tudi ne razumem, kako je človek lahko preprost, ljubi pa punco v armani cunjah. ne štekam kako je lahko pički, ki da toliko na zunanji videz, všeč tako preprost fant.

Seveda ne štekaš, ker je zate svet črno-bel. Nenazadnje, zato imaš tudi problem dobit tipa, fauš si pa vsaki, ki tega problema nima.
Zgleda imam podoben problem (čeprav moj svet je pisan :D), ampak jz se tud ne vidim v zvezi z nekom, ki bi imel tako drugačen pogled na dobrine oz. da bi s fantom prihajala iz tako različnih (družbenih) okolij (in se tud zavedam, da en tak bolj "modno osveščen" me ne bi hotel sploh :lach:, ter vice versa, seveda).
Sem imela podobno situacijo z enim bivšim, sicer so bili odnosi z družinama normalni, je pa mene motilo kako je on(fant) gledal na vsak cent, obenem pa "delal za avto" (namesto da bi "avto delal zanj" :roll:) in preveč vanj vlagal (op.p., živi blizu mene, torej v mestu, z dobro infrastrukturo in javnim prevozom, ima tudi kolo, itd., itd., ..ni zares rabil avta :P) - sicer to ni bil glavni razlog za razhod, je pa bil en od motečih elementov v zvezi.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]