Zaroka - Ali je prstan nujen ali ne ?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
punce hvala za pojasnilo. sicer se je ta 'zaroka' nanašala na ves ta big deal glede predaje prstana od enega partnerja do drugega ter zaročne zabave in histerije komplet family&friends... sicer pa ni lih bitno za moj odgovor. konec OT
Vsak raj ima svojo kačo.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
haylee napisal/-a: Kero obletnico? Drgač se men to zdi čiist zgrešeno, da se nekoga sil v poroko (kar ona dela z vstrajnim namigovanjem - tipu je itak jasn kaj dela) in od tuki naprej greta lah sam še narazn, če mu bo to začel ornk morit.
4. seveda pa tudi ne gre spregledati dejstva, da imata froca starega 1 leto in kakorkoli se to sliši- skupaj sta samo zaradi otroka. in ker je zdolgočasena se je sedaj spomnila poroke.samo da se ji nekaj dogaja. pričakujem, da se ji bo počasi zmešalo. ampak to je že druga zgodba.
torej- poroka brez zaroke- da ali ne?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
claire napisal/-a:haylee napisal/-a: Kero obletnico? Drgač se men to zdi čiist zgrešeno, da se nekoga sil v poroko (kar ona dela z vstrajnim namigovanjem - tipu je itak jasn kaj dela) in od tuki naprej greta lah sam še narazn, če mu bo to začel ornk morit.
4. seveda pa tudi ne gre spregledati dejstva, da imata froca starega 1 leto in kakorkoli se to sliši- skupaj sta samo zaradi otroka. in ker je zdolgočasena se je sedaj spomnila poroke.samo da se ji nekaj dogaja. pričakujem, da se ji bo počasi zmešalo. ampak to je že druga zgodba.
torej- poroka brez zaroke- da ali ne?
Romantično je biti zaročen in si potihem tega želim ... Ni pa to nuja zame, saj dejanja bolj govorijo in odnos, kot pa eno vprašanje v življenju ...
Poznam pa tudi primer, da npr. kupijo poročne prstane že prej, jih nosijo, pa si določjo sam še datum pa se poročijo.
Še vseeno se bolj nagibam k odgovoru DA (zaroka) ...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:31, skupaj popravljeno 1 krat.
-
claire - Cosmopsiho
sirova štručka napisal/-a:claire
če praviš, da sta čist zgrešena za bit skupaj, potem zaroka ne, poroka pa še manj. Heh res hecno, ji ne bi raje svetovala, da začne v drugi smeri razmišljat, ne pa, da rine v poroko, sej tko ne bosta nič bolj srečna in rešla svoje zveze, samo najprej bosta poroko plačala, potem pa še ločitev.
eh stara to so brezupni primeri. saj sem ji rekla. pa ne enkrat. že pred otrokom.
ona je tipičen primer ženske, ki misli, da bo zmeraj samska, če njega pusti.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Meni je tale tema brezpredmetna, ne glede na to kaj si mislite o zarokah, porokah, večni ljubezni, razkazovanju ljubezni..
.Zakaj enostavno ne priznate, hočete prstan, pa ni važno od kje?
Itak ste srake, ki se limate na svetleče zadeve , vem ker sem delal s tropom žensk, in ko je ena dobila prstan, so samo to gledale, pa se opravljale med sabo....
.Zakaj enostavno ne priznate, hočete prstan, pa ni važno od kje?
Itak ste srake, ki se limate na svetleče zadeve , vem ker sem delal s tropom žensk, in ko je ena dobila prstan, so samo to gledale, pa se opravljale med sabo....
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 31. Maj. 2011 22:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
claire napisal/-a:torej- poroka brez zaroke- da ali ne?
Poznam veliko parov, ki so se porocili brez zaroke. Mislim, da v Sloveniji zaroka ljudem nima nekega posebnega pomena, opazam pa, da so se mladi v zadnjem casu bolj zaceli zarocat. Verjetno je to vpliv ameriskih romanticnih filmov, ki puncam sporocajo, da brez zaroke nikakor ne gre in da prstan mora bit, fantje pa verjetno mislijo, da bodo punce brez vprasanja in prstana razocarane, tako da grejo po tist prstan, da je mir. Starejse generacije so se porocale brez zaroke in sta se oba kar nekak zmenila, da se bosta porocila.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Obkljukala 1. opcijo. Želj in pričakovanj nimam, kaj je normalno in kaj ne me niti ne gane. Zaroka in poroka mi je vse skup ena navlaka, edini čar ki ga zame drži je, da bi v primeru, da me zaprosi vedela, da v tistem trenutku čuti in misli, da bi lahko z mano preživel celo življenje.
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
claire
Če bi jaz imela prijateljico, ki ima takšno situacijo bi ji svetovala, da gresta raje narazen dokler je otrok še majhen, da ne bo imel traum ... Bolje, da sta oba starša srečna, kot pa da sta dva skupaj in moja še otrok vse to opčutiti in prenašati ... Imam kar nekaj takšnih frendov, ki si želijo, da bi se starši raje ločili ... Pa tudi par takšnih, ko starša živita ločeno in sta potem še vedno zmožna bit skupaj na b dayih od otroka ...
Upam, da te bo tvoja prijateljica poslušala in da ne bo rinila z glavo čez zid ...
Če bi jaz imela prijateljico, ki ima takšno situacijo bi ji svetovala, da gresta raje narazen dokler je otrok še majhen, da ne bo imel traum ... Bolje, da sta oba starša srečna, kot pa da sta dva skupaj in moja še otrok vse to opčutiti in prenašati ... Imam kar nekaj takšnih frendov, ki si želijo, da bi se starši raje ločili ... Pa tudi par takšnih, ko starša živita ločeno in sta potem še vedno zmožna bit skupaj na b dayih od otroka ...
Upam, da te bo tvoja prijateljica poslušala in da ne bo rinila z glavo čez zid ...
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Jaz pa prstanov ne maram sploh kakšnih dragih, se mi zdi res škoda denarja za take traparije, pa še ponavadi so dragi najgrši / kičasti ok, odvisno od stila sicer... ampak mislim, da ga ne bi nosila, tud če bi ga dobila, ker se ne počutim ok s prstani, pa še zdi se mi, da postarajo Pojma nimam, kaj bi naredila, odvečna investicija; je pa res, da je to nekak klasika pri zaroki... bi ga imela pač spravljenega za spomin.
Aja, pa tudi zaročit / poročit si ne želim, ti koncepti mi res niso blizu, tko da je problem rešen
Aja, pa tudi zaročit / poročit si ne želim, ti koncepti mi res niso blizu, tko da je problem rešen
-
claire - Cosmopsiho
Angel in devil shoes napisal/-a:claire
Če bi jaz imela prijateljico, ki ima takšno situacijo bi ji svetovala, da gresta raje narazen dokler je otrok še majhen, da ne bo imel traum ...
ne me ne posluša. točno zdaj sem bila z njo na kavi. in mi govori o problemih ki jih ima s svojim fantom.
kdo sem pa jaz da bi ji lahko rekla da mora pustiti fanta? saj ima svojo glavo.
sem jo vprašala, če ima živce da lahko to prenaša. je rekla ne in hkrati namigovala, da je to normalno, da se pari kregajo. (kar je sicer res, ampak ne v tako hudi obliki kot se to dogaja njej). in potem hoče od mene slišati neko potrditev. ampak je ne dobi. na njeno vprašanje, če je pri nama tudo kdaj tako, sem ji lepo povedala, da ne. in da JAZ tako živeti ne bi mogla, niti hotela. potem mi ona samo še cinično pripomni, da je to zato, ker še nimam otrok. in tu se moje delo konča. iz preteklih izkušenj sem se naučila, da prijateljici vcepljati, da naj gre s tipom narazen, ni dobro. ker sem potem jaz izpadla hudoba, izgubila sem eno najboljših prijateljic, pridobila pa nič.
zmeraj povem kaj mislim, nimam pa nobene pravice je izsiljevati. vsak je sam svoje sreče kovač.
- Dola
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 5. 2011
Čao!
Če se moški in ženska zares ljubita, in si želita neke skupne zaobljube, potem nek material ni pomemben- prstan = denar- in denar ni ljubezen (oz. za nekatere je)
Lahko se oba o tem pogovorita, o poroki, in da se želita poročiti, itd. BREZ PRSTANA.
In ni nujno,da zmeraj moški načne to 'zadevo' (pogov o poroki, itd.) Lahko tudi ženska.
To je moje mnenje.
Če se moški in ženska zares ljubita, in si želita neke skupne zaobljube, potem nek material ni pomemben- prstan = denar- in denar ni ljubezen (oz. za nekatere je)
Lahko se oba o tem pogovorita, o poroki, in da se želita poročiti, itd. BREZ PRSTANA.
In ni nujno,da zmeraj moški načne to 'zadevo' (pogov o poroki, itd.) Lahko tudi ženska.
To je moje mnenje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov