Zaroka - Ali je prstan nujen ali ne ?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali je za zaroko dovolj le vprašanje ali še prstan ... In morda še kaj več ? kakšna so vaša pričakovanja in želje ? kaj je normalno in kaj ni ...?

Glasovanje se je zaključilo dne 06. Jun. 2011 15:38

a) Le vprašanje
6
11%
b) Vprašanje in prstan
37
67%
c) Namesto prstana, nekaj drugega. Npr. Čevlji, kaj uporabnega ...
1
2%
d) Le vprašanje in lepa lokacija
11
20%
Skupaj glasov : 55

Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 30. Maj. 2011 20:31

Prstan, kakršen koli. Če se že gremo tradicije pa to, se gremo do konca. :)
Because I can.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 30. Maj. 2011 20:36

Kakršnkol!? :D
Men bi blo najbolj odurno to, da bi se mi zgodilo isto, kakor Carrie v SATC :D mi tip kupi kak ogaben zlat prstan z nekimi čudnimi pisanimi kamni..ma rečem NE v sekundi, ko vidim prstan, ker bo to velik dokaz, da tip nima pojma o men :P če že je prstan, mora bit PERFECT! :P Zrd mene je lahk kamen tud fejk, sam naj bo po mojem okusu. :D
It was forever..but it didnt last long..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 30. Maj. 2011 20:49

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 30. Maj. 2011 20:51

..Evelyn.. napisal/-a:Kakršnkol!? :D
Men bi blo najbolj odurno to, da bi se mi zgodilo isto, kakor Carrie v SATC :D mi tip kupi kak ogaben zlat prstan z nekimi čudnimi pisanimi kamni..ma rečem NE v sekundi, ko vidim prstan, ker bo to velik dokaz, da tip nima pojma o men :P če že je prstan, mora bit PERFECT! :P Zrd mene je lahk kamen tud fejk, sam naj bo po mojem okusu. :D

Kakršen koli v smislu cene in materiala. Bo pa že bodoči mož vedel, kaj ti je všeč in kaj ne.
Because I can.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 30. Maj. 2011 21:36

sirova štručka napisal/-a:Najbolje, da se ljudje nehajo poročat, ker obstaja možnost, da se bodo ločili ...

Js tud za prstan.

Daj ti malo globoko vdihni in ne jemlji vsega, s čemer se ne strinjaš, tako osebno.

Napisal sem ji, da pač nikoli ne more VEDETI, da je to to, do konc življenja. To je vse. Lahko le upa.

Da ne bom čisto of topic: zaroka danes nima smisla. Gre za preživet običaj, ki je imel smisel včasih, pomenil je obljubo poroke, poroka pa je bila včasih končno dejstvo- do smrti.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 30. Maj. 2011 21:53

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel in devil shoes » 30. Maj. 2011 22:55

sirova štručka napisal/-a:
Džeki napisal/-a:Misliš da ni velika večina žensk, ko so se poročile, mislila, da je to to, do konca življenja? realnost pa je, da se približno vsak tretji par loči.
Najbolje, da se ljudje nehajo poročat, ker obstaja možnost, da se bodo ločili in najbolje, da nimajo otrok, vsaj v Sloveniji ...

Js tud za prstan.

:lol: So true :)))))
Zadnjič spremenil Angel in devil shoes, dne 01. Jun. 2011 8:35, skupaj popravljeno 1 krat.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 31. Maj. 2011 3:04

Džeki napisal/-a:Da ne bom čisto of topic: zaroka danes nima smisla. Gre za preživet običaj, ki je imel smisel včasih, pomenil je obljubo poroke, poroka pa je bila včasih končno dejstvo- do smrti.

Saj tudi sama poroka oziroma ohcet se naredi iz obicaja. Navsezadnje ti ni treba delat zurke za 150 gostov, ampak gresta eno popoldne enostavno pred maticarja, pa sta v 10 minutah porocena.

Jaz imam rada take obicaje, zato se mi zdi zaroka lepa gesta. Ni nujno, da se zgodi na najbolj romanticnem kraju ever, ob sveckah, vecerji in romanticni glasbi. Steje samo dejanje in obljuba. Prstan ni obvezen, ampak ce fant ze nekaj podari, potem se mi zdi prav, da je to prstan (in ne cevljev ali kaj podobnega "uporabnega"). In ne taksen za 20 evrov, ker zarocni prstan je nakit, ki naj bi se ga tako kot porocni, nosilo celo zivljenje. Midva se nisva zarocila na cisto obicajen nacin, sem pa dobila diamanti prstan, ki se ujema z mojim porocnim, tako da ju vedno nosim skupaj.

Mi je pa hecno, da se nekateri pari kao zarocijo, samo zato, da so zaroceni in ostanejo zaroceni nekaj let, brez planov za poroko. Mislim, da naj bi se zarocilo, ko sta pripravljena na poroko in potem naj bi se po obicajih porocilo nekje v roku 1 leta. Ok plus minus par mesecev, ampak fora zaroke je obljuba poroke in ne zato, ker je moderno biti zarocen in imeti zarocni prstan. :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 31. Maj. 2011 10:44

tko. vprašanje in prstan. ampak prosim, ne za 20€. - razen! če recimo mu pade ideja za zaroko, ko sva kaj vem kje. potem je lahko prstan s taprvega štanta ali ga pa sploh ni. ni panike.
če bi pa fant načrtoval poroko in mi vletel z enim kičem iz h&m,... ne ne.
jaz se nimam za bat. če mu bo kdaj slučajno padla zaroka na misel, mu prstan za 20€ sigurno ne bo.

NOVO!
jaz imam za vas babnice ob tej priliki še eno vprašanje. ali se vam zdi smiselno kar določiti datum poroke? brez zaroke. imam trenutno primer pri prijateljici. ona si blazno kar naenkrat želi ohceti, sam bog vedi zakaj. in potem ona planira to zadevo 2012 in seveda bi rada še kakšno leto bila zaročena. toda žal, njenemu princu to ne potegne. ona sicer nekako ovinkari in namiguje, ampak zaman. pred kratkim sta imela obletnico in je bila totalno razočarana, ker je pričakovala zaroko. zdaj, jaz vem, da njen tip je ne bo nikoli zaročil. pustimo ob strani, da itak sta čist zgrešena. ampak ona bo, če bo hotla zaročni prstan, ga dobesedno prisiliti/izsiliti. a je to sploh smiselno se jaz sprašujem?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 31. Maj. 2011 11:19

a ni zaroka bolj ameriška pogruntavščina?
kar se prstana tiče, jaz ne bi bila razočarana, če ga ne bi bilo. če bi bilo samo vprašanje. in bi se mi zdelo ok, če bi kar določila datum poroke. kljub temu, da sem romantična po srcu, zaroki ne dajem velike teže. mogoče ker jih nisem vajena (v smislu da ljudje okoli mene sporočijo datum poroke in ne razlagajo, da so pa zdaj zaročeni in kažejo prstan - če so ali niso (bili) pa niti nevem).
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 31. Maj. 2011 11:32

claire napisal/-a:pred kratkim sta imela obletnico in je bila totalno razočarana, ker je pričakovala zaroko. zdaj, jaz vem, da njen tip je ne bo nikoli zaročil. pustimo ob strani, da itak sta čist zgrešena.

Kero obletnico? Drgač se men to zdi čiist zgrešeno, da se nekoga sil v poroko (kar ona dela z vstrajnim namigovanjem - tipu je itak jasn kaj dela) in od tuki naprej greta lah sam še narazn, če mu bo to začel ornk morit. Če se nekdo (še) noče se pač noče. Drgač jst fanta razumm, ker je men poroka neki zgrešenga v osnovi oz. ne vidm niti najmanjše poante v njej, nikakor pa ne zagotovila za happily ever after in ne zastopm usega cirkusa glede zaobljub, prstančkov in tečnih sorodnikov :D
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 31. Maj. 2011 11:33

s0nckic4 napisal/-a:a ni zaroka bolj ameriška pogruntavščina?

:lol: Zaroka je običaj, ki se je uporabljal stoletja pred odkritjem Amerike :) Z zaročnimi prstani je malenkost drugače in ob zaroki niso bili vedno prisotni, ampak so bili pa tradicija že v starem Rimu in postali popularni spet tam nekje ob koncu srednjega veka.
Every rose has its thorn
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 31. Maj. 2011 12:23

s0nckic4 napisal/-a:a ni zaroka bolj ameriška pogruntavščina?

:eek: za vse stvari, ki se zadnjih par let pojavljajo v kičastih ameriških filmih, pa še ne pomeni, da so jih kr oni iznašli :rofl: že beseda fiancé je francoska....... itak pa to izvira že od daaaaaaaaaleč prej, preden so se pojavili Američani s svojimi Coca Colami in modnimi muhami :wink:
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 31. Maj. 2011 13:05

Men osebno je v bistvu vseeno, razen opcija C mi je smešna. Si ne predstavljam, da bi me fant zaročil s čevlji ali kakšnim oblačilom, torbico... al karkoli. Vprašanje bi mi že zadostovalo, če pa bi sam dodal prstan al na kakšni posebni lokaciji, karkol to pa prepuščam tistemu, ki bi me hotel zaročit... haha. :D
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Little fairy » 31. Maj. 2011 13:48

Sem prav tako tradicionalna, kje in kako me bo zaprosil, mi niti ni tako pomembno.
Namen mora bit resen, iskren, prstan pa diamanten in moj pob to ve :D
Diamant je simbol za trdnost, daje energijo in moč ter ščiti pred negativnimi energijami. Idealno za bodočo ZZ, če seveda verjamete v to.
Če bi me danes zaprosil, bi brez oklevanja pritrdila :oops:
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]