Zaroka - Ali je prstan nujen ali ne ?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
softTouch napisal/-a:jaz si zaroko predstavljam tako, da bi s fantom s katerim bi čutila da se hočem poročit temeljito predebatirala to temo in bi se potem skupaj odločila da ja, poročila se bova recimo drugo leto ali ne vem kdaj. in potem bi družini in prijateljem povedala da sva zaročena. se pravi ne bi blo potrebe da bi tip sploh šel na kolena in me kao presenetil
A veš da če tko na to pogledam, to sploh ne zveni kot slaba ideja. Mislim, če že razmišljata o poroki, je fajn, da se uskladita. Da ni presenečenja, ko gre on na kolena, ona pa ni pripravljena. Ali pa da ona komaj čaka, kdaj bo zaprosil, on pa je svetlobna leta daleč.
Pa še strošek za prstan (kot spomin lahko nosiš tudi poročnega) in sladkorno ob vsej kičasti romantiki si prihranita.
Because I can.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
ni več dvoma - res je krasen [prstan]!
Sicer pa tole, kar pravi softTouch, se tud meni zdi zelo smiselno.
Sicer pa tole, kar pravi softTouch, se tud meni zdi zelo smiselno.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
ne mi rečt, da sem toplo vodo odkrila no.
poroka, otroci da/ne/koliko in pa kje bova živela so mi najpomembnejša vprašanja v zvezi. normalno da se hočem o njih pogovorit in slišat tud mnenje partnerja, ne pa da bom jaz npr. sanjala o poroki in čakala da me zaprosi... ja normalno da mu bom rekla da se mam željo poročit in se o tem pogovorila. to se mi zdi sploh edini primeren način, da bi prišla do te odločitve
poroka, otroci da/ne/koliko in pa kje bova živela so mi najpomembnejša vprašanja v zvezi. normalno da se hočem o njih pogovorit in slišat tud mnenje partnerja, ne pa da bom jaz npr. sanjala o poroki in čakala da me zaprosi... ja normalno da mu bom rekla da se mam željo poročit in se o tem pogovorila. to se mi zdi sploh edini primeren način, da bi prišla do te odločitve
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ no smiselno že, ampak takšne zaroke jaz nočem, ker cela zadeva izgubi smisel.
še vedno si nekako predstavljam, da fant, ki zaroči punco, ve, kakšna so njena stališča/prepričanja/želje. seveda pa kakor komu odgovarja.
še vedno si nekako predstavljam, da fant, ki zaroči punco, ve, kakšna so njena stališča/prepričanja/želje. seveda pa kakor komu odgovarja.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ zame ne. zaroka ima svoj čar in svoj smisel. poroka pa spet svoj.
mrzim primere krst+poroka- iz vidika neke spontanosti. zdaj je froc, treba se žent.
ne ne. smisel zaroke je zame odločitev "o večnem" in vprašanje. poroka je pa samo potrditev odločitve od prej, obvezna dobra zabava z vsemi bližnjimi in absolutno lepa obleka, makeup, nakit, fotografije in čevlji.
mrzim primere krst+poroka- iz vidika neke spontanosti. zdaj je froc, treba se žent.
ne ne. smisel zaroke je zame odločitev "o večnem" in vprašanje. poroka je pa samo potrditev odločitve od prej, obvezna dobra zabava z vsemi bližnjimi in absolutno lepa obleka, makeup, nakit, fotografije in čevlji.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Men se pa zaroka zdi en navadn kliše - ne vem zakaj, ampak med mojimi bližnjimi ni blo navade se zaročat, vsaj ne v klasičnem pomenu besede (fant gre na kolena, punca dobi prstan). Js smatram, da si zaročen (al pa tut če sploh ne rečeš, da si - se boš pač samo poročil v kratkem), ko se fant in punca zmenta, da sta pripravljena na to, da se poročita. Danes se mi zdi, da to niti ni več tolk aktualno, ker večina živi skupaj že pred poroko, ima celo otroke pred poroko - že poroka izgublja pomen, kaj šele zaroka. Js si predstavljam, da se s fantom začnem v določenem obodbju življenja pogovarjat o tem, da bi se poročila in mi je to obdarovanje mim. Poroka ima zame velik večji pomen, velik bolj važno bi mi blo, kakšen bi bil moj poročni prstan in kam bi šla na medene tedne. Nasploh se mi zdi trapasto zapravljat denar (sploh nad 200) za nakit, pa magar zaročni/poročni. Sej ne rečem, da ne bi blo fajn met kj takga v svoji zakladnici, sam bi bla jezna na fanta, ki bi mi kupu zaročni prstan vreden preveč (niti poročnega ne bi dragega zbrala), ker imaš v tistem obodbju življena preveč problemov z denarjem in ga je bolj pametno naložit kam drugam. In če fnt brezglavo zaprav po 1000 evrov za en usran prstan, pol vrjetn ne bi bil zame - je kj druzga vlik bl važn met, kt pa potrdilo o ljubezni, ki ti jo ahko izkaže na drugačen način in ki ga boš mel uradno tko al tko ob poroki.
Če bi pa že mogla bit zaroka, bi mi blo pa najbolj všeč, da bi me vprašal na lokaciji, ki obema veliko pomeni in je tut simpatična. Po prstanu pa res ni nobene potrebe (ne po kiču za 20€, ne po vrednem 1000 evrov).
Če bi pa že mogla bit zaroka, bi mi blo pa najbolj všeč, da bi me vprašal na lokaciji, ki obema veliko pomeni in je tut simpatična. Po prstanu pa res ni nobene potrebe (ne po kiču za 20€, ne po vrednem 1000 evrov).
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Dadyka15 napisal/-a:jaz sem bolj konzervativna glede tega....
zame mora biti vprašanje in prstan, ni treba da je vreden par 1000€, lahko je le 20€ pa bom čist zadovoljna...
bi bla pa zelo vesela, če bi me zaprosu nekje na morju na plaži ob sončnem zahodu...
Se strinjam z njo. Sam ne vem kako bi moj velikost prstana zadel. Prstan pa zato, da ni le beseda. Zaroka mi ni pogojena s poroko. Mi je pa čisti nesmisel velike denarje zapravlat za poroko.
- Shivers*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2009
claire napisal/-a:^^ zame ne. zaroka ima svoj čar in svoj smisel. poroka pa spet svoj.
Agree.
Valda prstan, to je tista pika na i.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
fak, kake neumnosti vam grejo po glavi...
bog ne daj, da ne bi mele tipa in da se ne bi mele s kom poročit...
bog ne daj, da ne bi mele tipa in da se ne bi mele s kom poročit...
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Jaz mislim da moškemu ni treba v življenju nič kaj grozno dragega kupovat (mišljeno kot darilo za ženo), razen seveda poročnega prstana. Mislim da je to edino v kar mora moški investirat. Jaz osebno nebi bila zadovoljna z nekim kosom plastike brez kamna...
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov