zakaj,zakaj,zakaj?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
baroque - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2010
- Kraj: Kranj
Čisto normalno je ,da moraš pri svojih letih spraševat za izhod in tudi če ti postavlja uro , ona je do 18 leta odgovorna zate..
Seveda je prekoračila mejo.Ker če imaš nekoga rad ga ne moraš kar izbrisati iz svojega življenja-srcu se neda ukazovati.
Priporočam, da se pogovoriš z njo in ji poveš koliko ga imaš zares rada in kakšen del predstavlja v tvojem srcu..
Vrjemi tvoja mama ni brez srca in tudi če nebo pokazala, jo bo bolelo..
Seveda je prekoračila mejo.Ker če imaš nekoga rad ga ne moraš kar izbrisati iz svojega življenja-srcu se neda ukazovati.
Priporočam, da se pogovoriš z njo in ji poveš koliko ga imaš zares rada in kakšen del predstavlja v tvojem srcu..
Vrjemi tvoja mama ni brez srca in tudi če nebo pokazala, jo bo bolelo..
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Lahko se. Če človek ugotovi in se zavestno odloči, da mu zveza škoduje, se prisili. Ampak je pa verjetno prekleto težko.baroque napisal/-a:Ker če imaš nekoga rad ga ne moraš kar izbrisati iz svojega življenja-srcu se neda ukazovati.
-
Fay - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 2. 2010
baroque napisal/-a:Ker če imaš nekoga rad ga ne moraš kar izbrisati iz svojega življenja-srcu se neda ukazovati.
Torej če greš z partnerjem narazen, ker se je on tebe navelčal, ali je našel drugo, ga ne boš izbrisala iz srca ker ga imaš rada?
In ja vem, da je ta situacija čisto drugačna, ampak če ji on ne bi ugajal, bi ga kljub vsemu lahko izbrisala iz srca, četudi ga je imela rada...
-
Anja ^^ - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
- Kraj: grosuplje
Fay napisal/-a:baroque napisal/-a:Ker če imaš nekoga rad ga ne moraš kar izbrisati iz svojega življenja-srcu se neda ukazovati.
Torej če greš z partnerjem narazen, ker se je on tebe navelčal, ali je našel drugo, ga ne boš izbrisala iz srca ker ga imaš rada?
In ja vem, da je ta situacija čisto drugačna, ampak če ji on ne bi ugajal, bi ga kljub vsemu lahko izbrisala iz srca, četudi ga je imela rada...
Mislim, da je baroque hotela povedat, da ga boš tudi, če gresta narazen še vedno imel rad, dokler ga pač ne preboliš.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Hja, meni izpade, da je imela tvoja mama eno zelo slabo izkušnjo s tvojim očetom, sploh glede na to, da ne smeš imeti stikov z njim. Zdaj si pa predstavljaj, da si ti na njenem mestu, pa ti 15 letna hči pride domov s fantom iz prevzgojnega doma ... tvoja mama te verjetno samo želi obvarovati pred slabo izkušnjo, kot jo je imela sama, hkrati je pa tvoji argumenti prav nič ne zanimajo, ker ve, da ti nimaš praktično nobenih izkušenj v življenju in ne veš točno, v kaj se spuščaš. To se mi sicer ne zdi prav, se mi pa zdi razumljivo.
Kaj lahko glede tega narediš? Mami nehaj omenjati fanta. Glede na to, da ves čas omenjaš, kako te noče poslušati, si predstavljam, da se o fantu vztrajno poskušaš pogovoriti z njo. To po mojem nima preveč smisla, saj se je mama že odločila, da ga ne mara, tvoje vztrajanje jo pa samo še bolj prepriča, da o situaciji ne razmišljaš trezno (in glede na tvoje grožnje s samomorom bi rekla, da ima glede tega kar prav). Enostavno ne govori več o njem; če bo mama mislila, da sta se razšla ali kaj podobnega, te bo morda večkrat spustila ven.
Kar se pa fanta tiče, pa prosim kljub vsemu, kar ti on govori, uporabi zraven glavo. Hubabuba je zelo dobro povedala: uživaj, ampak ne pozabi, da si še mlada in da stvar zelo verjetno ne bo trajala večno.
Kaj lahko glede tega narediš? Mami nehaj omenjati fanta. Glede na to, da ves čas omenjaš, kako te noče poslušati, si predstavljam, da se o fantu vztrajno poskušaš pogovoriti z njo. To po mojem nima preveč smisla, saj se je mama že odločila, da ga ne mara, tvoje vztrajanje jo pa samo še bolj prepriča, da o situaciji ne razmišljaš trezno (in glede na tvoje grožnje s samomorom bi rekla, da ima glede tega kar prav). Enostavno ne govori več o njem; če bo mama mislila, da sta se razšla ali kaj podobnega, te bo morda večkrat spustila ven.
Kar se pa fanta tiče, pa prosim kljub vsemu, kar ti on govori, uporabi zraven glavo. Hubabuba je zelo dobro povedala: uživaj, ampak ne pozabi, da si še mlada in da stvar zelo verjetno ne bo trajala večno.
Every rose has its thorn
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:13, skupaj popravljeno 1 krat.
- Princeska**
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
Če bi bila jaz tvoja mama, bi tudi ponorela. Ko sem bila stara 15 let sem morala bit doma ob 9h. Vedno so morali vedeti kje sem in s kom, kljub uri.
Fanta sem lahko pripeljala domov pri 17. in se jim je zdelo prezgodaj...tako da, pač taki so straši. In zdaj ko gledam nazaj, se mi zdi prav, da je bilo tako. Če te pa ima fant tako neskončno rad, kot ti njega bo pa počakal 3 leta in zdržal, da se vidita po 2 uri na teden...
Fanta sem lahko pripeljala domov pri 17. in se jim je zdelo prezgodaj...tako da, pač taki so straši. In zdaj ko gledam nazaj, se mi zdi prav, da je bilo tako. Če te pa ima fant tako neskončno rad, kot ti njega bo pa počakal 3 leta in zdržal, da se vidita po 2 uri na teden...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Meni se pa to, kar tu pišete, da je mama pač mama, da ona že ve in da je čisto prav, da ji postavlja omejitve, ne zdi čisto res.
Je sicer res, da je mama starš, ona pa otrok, ampak se mi zdi, da je pri 15ih že skrajni čas, da se pričneš z otrokom tudi pogovarjat in ne zgolj postavljat pravila. Samo po sebi to, da moraš bit ob 9ih doma, ne pomeni prav veliko, ker lahko tudi prej počneš same traparije. Otroku je treba privzgojit občutek odgovornosti, to je precej boljša garancija, da ne bo naredil česa res neumnega (kar ne pomeni, da nasprotujem policijski uri kot taki, pri 15ih se mi zdi čisto na mestu).
V tem konkretnem primeru mislim, da bi se morala mama dejansko obnašat kot odrasla oseba, poslušat hčerko in vsaj spoznat tega fanta. Saj verjamem, da ima slabe izkušnje z moškimi, ampak ravno zato, ker je starš, bi morala v tej zadevi postopat drugače in ne gladko prepovedat hčerki zveze s tem tipom.
Ne trdim, da je fant v redu, ker tega ne vem. Ampak po lastnih izkušnjah in opazovanju drugih vidim, da gole prepovedi v teh letih ne zaležejo prav veliko in imajo lahko hude, pogosto ravno obratne posledice.
Je sicer res, da je mama starš, ona pa otrok, ampak se mi zdi, da je pri 15ih že skrajni čas, da se pričneš z otrokom tudi pogovarjat in ne zgolj postavljat pravila. Samo po sebi to, da moraš bit ob 9ih doma, ne pomeni prav veliko, ker lahko tudi prej počneš same traparije. Otroku je treba privzgojit občutek odgovornosti, to je precej boljša garancija, da ne bo naredil česa res neumnega (kar ne pomeni, da nasprotujem policijski uri kot taki, pri 15ih se mi zdi čisto na mestu).
V tem konkretnem primeru mislim, da bi se morala mama dejansko obnašat kot odrasla oseba, poslušat hčerko in vsaj spoznat tega fanta. Saj verjamem, da ima slabe izkušnje z moškimi, ampak ravno zato, ker je starš, bi morala v tej zadevi postopat drugače in ne gladko prepovedat hčerki zveze s tem tipom.
Ne trdim, da je fant v redu, ker tega ne vem. Ampak po lastnih izkušnjah in opazovanju drugih vidim, da gole prepovedi v teh letih ne zaležejo prav veliko in imajo lahko hude, pogosto ravno obratne posledice.
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
sirova štručka napisal/-a:saj je nekaj napisala...THISisMYlife napisal/-a:pri 14 leteih je tudi on imel težave doma. oče ga je pretepal za vsako malenkost. enkrat je imel dovol in ga vdaril nazaj to sedaj zelo obžaluje. potem se je začel pretepati na ulicah in zašel v slabo družbo. dali so ga v vzgoji zavod in ga pustili.
Čudno bi bilo, če ne bi bilo z njim nič narobe, glede na to, da je na takega fotra naletel.
Ampak to je bilo 4 leta nazaj? Dvomim, da bi zaradi tega on rabil prevzgojni zavod še sedaj.
-
PlayBoy-GirL - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 2. 2009
- Kraj: In The Middle Of Your Heart
Živjo.
Ubistvu si stara komaj 15 let in bi res bilo pametno poslušati mamo.Ampak,ker sem bila jaz PRAV TAKŠNA kot TI,te popolnoma razumem
Tudi midva s fantom imava podobne probleme,moja mama je ful hinavska do njega/naju.Včasih bi naredila use,nama ful pomagala,se pogovarjala z mojim,včasih pa bi nama privoščla samo najslabše, da bi bila ona zadovoljna,da greva midva narazen Tudi jaz svoje mame ne razumem,zakaj se ne sprijazne s tem,da PAČ IMAM FANTA, pa sem že polnoletna! Midva oba veva kakšna je,pa še vedno vztrajava v vezi (2leti) in tudi namerava.Zaradi nje namreč se ne misliva raziti
Zato ti predlagam,da če se imata res rada in si OBA želita ostati skupaj,potem malo potrpita,pojdita skozi to "obdobje" in recimo,da se bo nekoč mama sprijaznila s tem,da imaš fanta.
Seveda pa pazi,da te na koncu fant ne bo iskoriščal in se bo izkazalo,da je mama imela prav,ker te je odvračala od njega.
Sicer pa,kako dolgo sta že v vezi?(tega nisem nikjer zasledila )
Ubistvu si stara komaj 15 let in bi res bilo pametno poslušati mamo.Ampak,ker sem bila jaz PRAV TAKŠNA kot TI,te popolnoma razumem
Tudi midva s fantom imava podobne probleme,moja mama je ful hinavska do njega/naju.Včasih bi naredila use,nama ful pomagala,se pogovarjala z mojim,včasih pa bi nama privoščla samo najslabše, da bi bila ona zadovoljna,da greva midva narazen Tudi jaz svoje mame ne razumem,zakaj se ne sprijazne s tem,da PAČ IMAM FANTA, pa sem že polnoletna! Midva oba veva kakšna je,pa še vedno vztrajava v vezi (2leti) in tudi namerava.Zaradi nje namreč se ne misliva raziti
Zato ti predlagam,da če se imata res rada in si OBA želita ostati skupaj,potem malo potrpita,pojdita skozi to "obdobje" in recimo,da se bo nekoč mama sprijaznila s tem,da imaš fanta.
Seveda pa pazi,da te na koncu fant ne bo iskoriščal in se bo izkazalo,da je mama imela prav,ker te je odvračala od njega.
Sicer pa,kako dolgo sta že v vezi?(tega nisem nikjer zasledila )
* LOVE is LOVE. I LOVE my LOVE. My LOVE is you. So I LOVE you. * <33
-
lover girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2010
- Kraj: Ljubljana
~NIA~ napisal/-a:glede na to da imaš 15 let ti lahko rečem samo dvoje:
1. ne ljubiš ga
2. v roku naslednjih 3h let boš sploh pozabila da si ga kdaj poznala, kaj šele 'ljubila'.
se podpišem pod to, sploh pa fantov boš še povno mela mamo imaš pa samo eno, tako da poslušaj jo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov