Začeti zvezo za katero veš, da iz nje verjetno ne bo nič?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- IloveCoffee
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ne komplicirejte. Kle pišete kok smo grozni, ker nebi hodil z manj izobraženimi, v drugi temi boste pa pisale, kako nebi ble s fantom, ki ni vsaj XX centi višji od vas... kaj hočem rečt - vsak ma svoja pričakovanja, merila, želje... and good luck finding as much as you can in one person...
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Expo napisal/-a:Zanima me tisoč in ena stvar in niti slučajno ne potrebujem gimnazijske izobrazbe za kaj takega, sploh pa, podcenuješ tehnične šole?
Po definiciji besede ne morem vedeti, ali jih podcenjujem ali ne. Nimam visokega mnenja o večini slovenskih srednjih šol. Nekaj gimnazij je, za katere imam vtis, da so edine za silo OK.
Drugo, imam vtis, je vse šrot. Sem z večih virov slišal o (ne)profesionalnosti učiteljev, kaj šele o obnašanju dijakov, vse živo.
To seveda ne pomeni, da noben dijak iz takšnih šol ne bo v življenju prosperiral. Da se vse. Ne vidim pa nekega močnega trenda, da bi take šole producirale neke intelektualce.
Drugače pa menim, da bi bilo treba v Sloveniji fokus izobrazbe premakniti nazaj na srednje šole, tako da bi večina ljudi začela delati pri 20-ih, ne tam nekje pri 25-ih, kot zdaj. To bi definitivno zahtevalo kvalitetnejše in zahtevnejše srednje šole, in zmanjšanje gimnazij.
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
dokler je bla to najstiška zveza, je blo to vse super fino fajn. ko so pa najini dolgoročni cilji postal kratkoročni, so se pa najine poti razšle...
ah, zaj* sm citiranje
ah, zaj* sm citiranje
Zadnjič spremenil Kika, dne 23. Avg. 2010 11:14, skupaj popravljeno 2 krat.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Kika napisal/-a:pa je bil drugače štručko na svojem področju in me posekal še na marsikaterem drugem.
A to, da je na svojem področju uspešen pa ne šteje?Torej mora imeti najmanj VII. stopnjo izobrazbe in je lahko dejansko bluzil skozi faks, glavno, da je izobrazba?
The world is as you are.
-
Kika - Cosmopolitanka
dokler je bla to najstiška zveza, je blo to vse super fino fajn. ko so pa najini dolgoročni cilji postal kratkoročni, so se pa najine poti razšle...
^^ that was kind of the point... te razlike so pa prišle na dan ravno zaradi različne dobe izobraževanja. on bi mel froce, itd., jaz pa za to pač nisem bila pripravljena. poleg tega je imel še zelo tradicionalne poglede na gospodinjstvo in to bi pri nama povzročalo večne konflikte. že takrat jih je, pa še niti živela nisva skupaj...
^^ that was kind of the point... te razlike so pa prišle na dan ravno zaradi različne dobe izobraževanja. on bi mel froce, itd., jaz pa za to pač nisem bila pripravljena. poleg tega je imel še zelo tradicionalne poglede na gospodinjstvo in to bi pri nama povzročalo večne konflikte. že takrat jih je, pa še niti živela nisva skupaj...
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Želja po otrokih in pogled na delitev del itd v gospodinjstvu ni nujno stvar izobrazbe, tudi tip z magisterijem si bo mogoče želel imeti otroke in bo pričakoval da ti kuhaš vsak dan.Enostavno nista bila kompatibilna in to, da je mizar zagotovo ni merilo.
The world is as you are.
-
Kika - Cosmopolitanka
takrat ni bilo.
ko pa gledam na zadevo nazaj in ko to primerjam z zvezo, ki jo imam sedaj (s tipom, ki je bolj izobražen od mene), pa vidim, da je bil pač to eden od izvorov nekompatibilnosti med nama.
merilo ni, je pa (kar se mene tiče) kar precej jasen indikator.
roko na srce, jaz se brez problema družim/pogovarjam z ljudmi s poklicnimi šolami ipd. ampak da res uživam v pogovoru in da me stvar zanima, potegne in stimulira, mi mora pa človek ponuditi še nekaj več. tudi od univerzitetno izobraženih ljudi mi jih ta razpon nudi samo nekaj.
ko pa gledam na zadevo nazaj in ko to primerjam z zvezo, ki jo imam sedaj (s tipom, ki je bolj izobražen od mene), pa vidim, da je bil pač to eden od izvorov nekompatibilnosti med nama.
merilo ni, je pa (kar se mene tiče) kar precej jasen indikator.
roko na srce, jaz se brez problema družim/pogovarjam z ljudmi s poklicnimi šolami ipd. ampak da res uživam v pogovoru in da me stvar zanima, potegne in stimulira, mi mora pa človek ponuditi še nekaj več. tudi od univerzitetno izobraženih ljudi mi jih ta razpon nudi samo nekaj.
- alenka1971988
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
hmmmm zanimivo.. jaz sem predvsem pri fantu iskala lastnosti kot so: prijaznost, poštenost, smisel za humor, zvestoba itd.. s tem kakšno izobrazbo ima se nisem niti ubadala. moj fant ima "samo" srednjo šolo jaz pa fax in to popolnoma različni smeri. in naj ti povem, da o njegovem področju (strojništvo) nimam blage veze proti njemu. in kaj bi me naj potem on imel za butasto? ali jaz njega ker ne pozna zakonov (moja stroka - pravo)? ne, ampak drug drugega veliko naučiva in nama je to v veselje. in stavim da je tako tudi pri vama, vsak je dober na svojem področju. le da imaš ti "rahel" problem z temo pogovora. če te pa motijo slovnične napake v sms-ju pa ga pokliči in mu ne piši. če pa to ne pomaga pa se tudi ne sekiraj, ker si pač tip človeka ki potrebuje "bolj inteligentnega" partnerja in si raje takega poišči. on pa bo tudi našel drugo ki ga bo imela rada takšnega kot je.
P.S: meni veliko bolj pomeni, da mi fant napiše / reče da me ima rad, in ne ali to napiše slovnično pravilno
Lp
P.S: meni veliko bolj pomeni, da mi fant napiše / reče da me ima rad, in ne ali to napiše slovnično pravilno
Lp
-
abstraktna - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2009
to da si zbiraš fanta po izobrazbi je trapasto. js osebno mislim, da bojo tisti, ki imajo praktično znanje, pa čeprav jim ga je prinesla triletna srednja šola, več uspeha in praktičnega znanja in še vsi bomo odvisni od njih, ker znajo stvari, ki jih večina od nas ne zna.
midva z mojim sva oba naravoslovca in to tudi približno ni stvar zaradi katere bi ga bolj cenila. skoraj vsi pogovori o naravoslovnih stvareh se končajo dokaj žolčno, ker drug drugemu zabijava argumente za in proti in priznam da zna biti zabavno, ponavadi pa je zgolj utrujajoče. ga je pa vseeno res fajn imet zravn za mnenje, razlago al pa pač enostavno da zveš/poveš kaj novega. čeprav za kaj takega bi lahko ˝izkoristila˝ tudi vsevednega sošolce/sošolko, mentorja, kogarkoli.
midva z mojim sva oba naravoslovca in to tudi približno ni stvar zaradi katere bi ga bolj cenila. skoraj vsi pogovori o naravoslovnih stvareh se končajo dokaj žolčno, ker drug drugemu zabijava argumente za in proti in priznam da zna biti zabavno, ponavadi pa je zgolj utrujajoče. ga je pa vseeno res fajn imet zravn za mnenje, razlago al pa pač enostavno da zveš/poveš kaj novega. čeprav za kaj takega bi lahko ˝izkoristila˝ tudi vsevednega sošolce/sošolko, mentorja, kogarkoli.
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
Js že tri leta in pol gledam manj izobraženega deca, pa me niti najmanj ne moti, ker samo dejstvo, da nima narejenega faksa, še zdaleč ne pomeni, da človek ne more bit splošno razgledan (hudiča, kar se zgodovine tiče sm js pravi laik v primerjavi z njim)..
glavno je, da je človek radoveden, da ga zanimajo stvari.. eni tako dobro predstavite ljudi z manjšo izobrazbo kot ene bunčke, ki nimajo pojma o ničemer.. js mam recimo kolegico z večjo izobrazbo od mene - pa ko pride debata do politike se bejbi ne sanja nič od nič, umetnost, književnost, poezija, kakršna koli debata, ki zahteva neko razgledanost višjo od tega, kdo je bil letos najboljše oblečen moški.. pa se nimaš z njo več kaj zgovarjat.
glavno je, da je človek radoveden, da ga zanimajo stvari.. eni tako dobro predstavite ljudi z manjšo izobrazbo kot ene bunčke, ki nimajo pojma o ničemer.. js mam recimo kolegico z večjo izobrazbo od mene - pa ko pride debata do politike se bejbi ne sanja nič od nič, umetnost, književnost, poezija, kakršna koli debata, ki zahteva neko razgledanost višjo od tega, kdo je bil letos najboljše oblečen moški.. pa se nimaš z njo več kaj zgovarjat.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov