Začeti zvezo za katero veš, da iz nje verjetno ne bo nič?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 141 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
joj ste se ene zapičle v to izobrazbo kakor jaz razumem, nje ne moti samo dejstvo, da je on "samo" zidar, ampak to, da je fant očitno polpismen, se ne da z njim o ničemer pogovarjat itd. kar pa je po njenem posledica pomanjkanja formalne izobrazbe.
vse, ki že ne vem klok let gledate svoje manj izobražene fante, ki so super razgledani, good for you. tale pa očitno ni tak, a ne.
izjavit, da izobrazba ni pomembna, hkrati pa njej zabit da je zaenkrat amo gimnazijski maturant, je smešno. tudi ne vidim povezave med tem, ali bo po faksu dobila službo in njenim problemom.
avtorici teme pa, če te že zdaj nekatere stvari tolk motijo, ne vem zakaj bi se silila v nekaj.
vse, ki že ne vem klok let gledate svoje manj izobražene fante, ki so super razgledani, good for you. tale pa očitno ni tak, a ne.
izjavit, da izobrazba ni pomembna, hkrati pa njej zabit da je zaenkrat amo gimnazijski maturant, je smešno. tudi ne vidim povezave med tem, ali bo po faksu dobila službo in njenim problemom.
avtorici teme pa, če te že zdaj nekatere stvari tolk motijo, ne vem zakaj bi se silila v nekaj.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
jaz pa priznam, da mi je formalna izobrazba precej pomembna..čeprav po drugi strani priznam tudi, da nekega veleuma in nadvse razmišljujočega človeka poleg sebe nočem - imam fanta, ki je povprečno bister, ima visokošolsko izobrazbo in lahko super komunicirava in normalno živiva in enega nadvse pametnega kolega, ki ima enako izobrazbo kot jaz in je hkrati tudi zelo zelo razmišljujoč (priznam, da jaz nisem tako zelo, kar je tudi boljše za moje duševno zdravje) in po vsakem pogovoru/kavi z njim si še par dni ne morem urediti misli, ker mi skoz daje nove ideje, poglede..vem pa, da če bi bila v zvezi s takim človekom, nikoli ne bi mogla imeti "notranjega miru" in se preprosto zabavati tako kot se, brez da bi iz vsega delala nek miselni napor
se mi pa zdi, da se nikakor ne bi mogla ujeti z nekom, ki je pol pismen in ima samo srednjo šolo, ker se mi zdi, da bi že pri za mene osnovnih stvareh kaj hitro zaškripalo..sem mnenja, da glede na to da ima danes res vsak to možnost, človek pač mora biti sposoben nekaj doštudirati
aja še to, dejstvo, da je avtorica zaenkrat še gimnazijska maturantka in nič več je totalno brezredmetno, ker ona dela na tem, da bo doštudirala, medtem ko ima dečko namen biti mizar in je to to..pa delanje grobih slovničnih napak iz neznanja in pogovorno pisanje po forumih in smsih ni ista stvar..
se mi pa zdi, da se nikakor ne bi mogla ujeti z nekom, ki je pol pismen in ima samo srednjo šolo, ker se mi zdi, da bi že pri za mene osnovnih stvareh kaj hitro zaškripalo..sem mnenja, da glede na to da ima danes res vsak to možnost, človek pač mora biti sposoben nekaj doštudirati
aja še to, dejstvo, da je avtorica zaenkrat še gimnazijska maturantka in nič več je totalno brezredmetno, ker ona dela na tem, da bo doštudirala, medtem ko ima dečko namen biti mizar in je to to..pa delanje grobih slovničnih napak iz neznanja in pogovorno pisanje po forumih in smsih ni ista stvar..
Houd de wereld tegen
- Cant_sleep_tonight
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 3. 2009
***Ally*** napisal/-a: ..ker se mi zdi, da bi že pri za mene osnovnih stvareh kaj hitro zaškripalo..
lahko napises par ˝osnovnih stvari˝? zavezovanje cevljev, pozaba izdiha po vdihu?
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
***Ally*** napisal/-a:sem mnenja, da glede na to da ima danes res vsak to možnost, človek pač mora biti sposoben nekaj doštudirati
Nima čisto vsak te možnosti. Moj fant že od svojega 18 leta naprej odplačuje dolgove, ki jih je podedoval po očetu. In žal, se znajdeš v začaranem krogu, ko ne moreš dobit dobre službe, ker nimaš dobre izobrazbe in ne dobre izobrazbe, ker nimaš dobre plače.
***Ally*** napisal/-a:pa delanje grobih slovničnih napak iz neznanja in pogovorno pisanje po forumih in smsih ni ista stvar
Ta tip o kterem je govora, je po mojem razumevanju prvega posta pisal neslovnično v smsih.. lih tako, kot je potem ona neslovnično napisala prvi post za nas.
Drugač pa za avtorico teme.. če bi se res zaljubila in bi ti tip bil res všeč, mislim, da ne bi delala take panike zaradi slovnične nepravilnosti sms-ev in dejstva, da on ni balkanskega temperamenta. Ko se enkrat res zaljubiš v človeka, mislim, da ne prideš spraševat na forum kaj zdaj.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
v-e-s-n-a napisal/-a:On je zidar, ti si na faxu....ko bos ti koncala fax bos res mela univerzitetno izobrazbo, ampak sluzbe pa morda ne. Vsaj ne se takoj. Torej bos v tistem casu, ko bos iskala sluzbo in bos prijavljena na zavodu za zaposlovanje....ti nizje kot on.
Predstavljaj si, da on s tabo ne bi zelel biti samo zato, ker si brezposelna. Neumnost! Oz. Srce izbira po svoje...ce si bos postavlala toliko nemogocih omejitev, bos tezko nasla nekoga zase. Sicer je pa najvaznejsi karakter osebe in ne njegova izobrazba!
Zelo lepo napisano.
Strinjam se, da ona nima nobene garancije, da bo dobila službo. Medtem ko sem prepričana, da bo on kot zidar vedno imel dovolj dela.
In še kako je res, da če si postavimo preveč omejitev, ugotovimo da nam ne ustreza prav nihče. In s časom potem ugotovimo kateri kriteriji so res pomembni tudi za nas.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ampak še vedno je pa skrajno nemogoče, da bi bila izobrazba pomemben kriterij.
Jaz res ne vem, a ve niste od svojega šolanja razen ocen v indeksu nič odnesle, da mu ne pripisujete nobenega pomena? A ste se tudi ustavile nekje pri srednji trgovski in nočete priznat, da bi mogoče kaj profitirale od tega, če bi šle še kam naprej?
Jaz res ne vem, a ve niste od svojega šolanja razen ocen v indeksu nič odnesle, da mu ne pripisujete nobenega pomena? A ste se tudi ustavile nekje pri srednji trgovski in nočete priznat, da bi mogoče kaj profitirale od tega, če bi šle še kam naprej?
-
donna. - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 8. 2010
Kot si sama napisala se mata skupaj lepo in to mislim da je najvažnejše. Saj ne misliš imeti z njim otrok in se poročiti, do konca življenja.
Kakor sem razbrala iz tega, da študiraš se mi zdiš še mlada in boš s tekom življenja imela še veliko priložnosti in kandidatov za skupno življenje in šele takrat boš lahko premišljevala o vašem skupnem življenju in dohodkih. Saj si še mlada, tako da imej ga kot za izkušnjo, za vnaprej. Če se pa izcimi iz tega kaj več, super. In ne pozabi, da srce ne pozna in izbira na podlagi rase, veroizpovedi ali izobraženosti. Važno da se ujameta in se mata skupaj lepo!
Aja.. in še to: če ga maš zares rada, te ga ne bo sram predstavit domačim!
Kakor sem razbrala iz tega, da študiraš se mi zdiš še mlada in boš s tekom življenja imela še veliko priložnosti in kandidatov za skupno življenje in šele takrat boš lahko premišljevala o vašem skupnem življenju in dohodkih. Saj si še mlada, tako da imej ga kot za izkušnjo, za vnaprej. Če se pa izcimi iz tega kaj več, super. In ne pozabi, da srce ne pozna in izbira na podlagi rase, veroizpovedi ali izobraženosti. Važno da se ujameta in se mata skupaj lepo!
Aja.. in še to: če ga maš zares rada, te ga ne bo sram predstavit domačim!
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
jullia_ napisal/-a:Ampak še vedno je pa skrajno nemogoče, da bi bila izobrazba pomemben kriterij.
Zame je pomemben kriterij, ampak zame. Jaz si ne bi mogla predstavljat, oziroma bi se mi neumno zdelo, da bi sama imela poklicno šolo. Zato sem šla študirat, ker sem hotela nekaj več. Ampak kakšno izobrazbo ima nekdo drug, vključno s tem kakšno bo imel moj fant mi je pa čisto vseeno. Ker meni je pomembno, da je on prijazen, lep, da me ima rad,... kako pa izobrazbo mi je pa čisto vseeno, ker je to samo ena izmed mnogih lastnosti človeka in vem, da mi v vsem ne bo mogel biti enak. Sicer mi tipi, ki so mi preveč podobni niso všeč. Ne bi rada imela fanta iz iste stroke.
In ker že dolgo ni nihče odgovoril avtorici, hja jaz veze za katero že vnaprej vem, da ne bo prava ne bi začela, ker bi ne bi hotla zamudit prave veze, ki bi jo mogoče srečala, če ne bi bla v tej nepravi vezi.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Cant_sleep_tonight napisal/-a:***Ally*** napisal/-a: ..ker se mi zdi, da bi že pri za mene osnovnih stvareh kaj hitro zaškripalo..
lahko napises par ˝osnovnih stvari˝? zavezovanje cevljev, pozaba izdiha po vdihu?
ne vem, zraven sebe rabim izredno športno osebo..dvomim, da bo nekdo, ki cel dan trdo fizično dela, še želel potem z mano laziti okoli in športati..ali ko bi šla na dopust cel dan nekje skakati in čim manj izležavati (ker jaz to pač počnem)
nadalje se rada pogovarjam o aktualnih dogodkih (oba sva na nek način ekonomista, zato pogovor dostikrat nanese na to temo) in dvomim, da katerega zidarja sploh to zanima (naj grem z nekom na večerjo in tam diskutiram, kako je on ploščice polagal cel dan??)
saj ne pravim da ni izjem, ampak večina zidarjev, mizarjev ipd. je pač takšnih - sem imela čast spoznati nekaj ljudi iz moje generacije, ki so bili od bivšega kolegi, pa moram priznati, da z nobenim nikoli nisem zapadla v pameten pogovor (99% se jih je grozljivo primitivno obnašalo, nič čudnega se jim ni zdelo, da v moji prisotnosti rečejo nekaj v smislu "kaj gre tvoja p... zraven?")
Roberta R. napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:sem mnenja, da glede na to da ima danes res vsak to možnost, človek pač mora biti sposoben nekaj doštudirati
Nima čisto vsak te možnosti. Moj fant že od svojega 18 leta naprej odplačuje dolgove, ki jih je podedoval po očetu. In žal, se znajdeš v začaranem krogu, ko ne moreš dobit dobre službe, ker nimaš dobre izobrazbe in ne dobre izobrazbe, ker nimaš dobre plače.
saj pravim, vedno so izjeme in mi je tudi žal za take primere, da niso imeli enakih možnosti
Roberta R. napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:pa delanje grobih slovničnih napak iz neznanja in pogovorno pisanje po forumih in smsih ni ista stvar
Ta tip o kterem je govora, je po mojem razumevanju prvega posta pisal neslovnično v smsih.. lih tako, kot je potem ona neslovnično napisala prvi post za nas.
meni se zdi razlika očitna..če nekdo napiše "rat te imam" je (vsaj zame) očitno, da ne zna prav napisat (ali pa se je zatipkal), če pa piše "rd te mam" in potem cel sms v takem stilu, je pač očitno, da piše pogovorno
še enkrat, vedno so izjeme in tu in tam se najde kak biserček (recimo enega poznam, ki je iz gimnazije šel na lesarsko šolo, da bi imel nek poklic in je nato postal pro-surfer, pa je res fejst poba), ampak generalno gledano, vidim zelo malo možnosti, da bi se zanimala za nekoga z zgolj poklicno šolo (ni mi pomembno, če ima nekdo sredno nevemkako šolo in potem doštudira, pomembno mi je, da se vsaj spravi še dalje)
Houd de wereld tegen
- ana27
- Kofetarica
Roberta R. napisal/-a:ampak, tukaj ni govora o doktorici astrofizike in trgovcu s 3 letno šolo.
In če je edina človekova napaka to, da ima on dokončano poklicno, ti pa si diplomirala (oz. šele boš), potem zame to ni zadosten razlog, da se z nekom nebi spustila v zvezo..
sama izobrazba pa ni noben odraz človekovih lastnosti. Da ne govorim o tem, da bodo čez nekaj let tisti "neumni" ljudje s poklicnimi šolami z nekaj iznajdljivosti lahko živeli veliko lepše, kot marsiktera diplomirana ekonomistka (ki so dime a dozen) ali doktorica astrofizike (ki verjetno ni najbolj iskan kader).
Se podpišem pod tale komentar.
- bonbonchek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 8. 2010
^^ Da še jaz napišem nekaj. Res je, da nekateri nimajo možnosti doštudiranja (bogi tisti fant, ki je podedoval dolgove... res se mi smili no, to res ni pošteno) ampak - kolikor sama vidim takšne ljudi, so čisto zadovoljni s tem kar so in se jim enostavno ne da viset po šolah in se učit.
K temu doprinese še dejstvo, da se takšni ljudje več ali manj družijo sami med seboj in v takem krogu se redko znajde kdo, ki bi izstopal. Pač, isti tiči skup letajo ali pokaži s kom se družiš in povem ti, kdo si. Že jaz, ki imam zaenkrat srednješolsko izobrazbo, se počutim skoraj manjvredno ker imajo že vsi kolegi in prijatelji vsaj diplome medtem ko bom jaz jeseni začela pacat komaj prvi letnik faksa, ker mi pač prej ni uspelo. Ampak jaz imam vsaj voljo, da grem in ne ostanem na tej stopnji; hlepim po čem več kot imam zdaj in to bom tudi dosegla...
Kot že rečeno, imam tudi sama izkušnjo z nekom s triletno šolo (ki jo je komaj skup spacal, btw). Ne bom rekla, da je primitiven in da so vsi njegovi kolegi primitivni, ampak pač - stagnira kjer je in je zadovoljen s tem. Dela, ima veliko naročil, dosti denarja in živi dokaj v redu. Jasno je, da bo s tem zadovoljen in se ne bo ubadal s tem, da bi moral it še naprej v šolo; le zakaj, sej ima že zdej več denarja kot marsikdo z diplomo...
No, jaz sem si na jasnem, da imam raje nekoga z diplomo in povprečno plačo in da se v vseh ozirih ujemava in dopoljnjujeva drug drugega kot imet takšnega kot je bil ta primerek - z denarjem, ampak žal brez osnovne razgledanosti. Ne rečem, da so vsi enaki - resnici na ljubo dvomim, da bom še kdaj spoznala kakšnega takega in si ga pustila spoznavat, ker je slab priokus ostal...
K temu doprinese še dejstvo, da se takšni ljudje več ali manj družijo sami med seboj in v takem krogu se redko znajde kdo, ki bi izstopal. Pač, isti tiči skup letajo ali pokaži s kom se družiš in povem ti, kdo si. Že jaz, ki imam zaenkrat srednješolsko izobrazbo, se počutim skoraj manjvredno ker imajo že vsi kolegi in prijatelji vsaj diplome medtem ko bom jaz jeseni začela pacat komaj prvi letnik faksa, ker mi pač prej ni uspelo. Ampak jaz imam vsaj voljo, da grem in ne ostanem na tej stopnji; hlepim po čem več kot imam zdaj in to bom tudi dosegla...
Kot že rečeno, imam tudi sama izkušnjo z nekom s triletno šolo (ki jo je komaj skup spacal, btw). Ne bom rekla, da je primitiven in da so vsi njegovi kolegi primitivni, ampak pač - stagnira kjer je in je zadovoljen s tem. Dela, ima veliko naročil, dosti denarja in živi dokaj v redu. Jasno je, da bo s tem zadovoljen in se ne bo ubadal s tem, da bi moral it še naprej v šolo; le zakaj, sej ima že zdej več denarja kot marsikdo z diplomo...
No, jaz sem si na jasnem, da imam raje nekoga z diplomo in povprečno plačo in da se v vseh ozirih ujemava in dopoljnjujeva drug drugega kot imet takšnega kot je bil ta primerek - z denarjem, ampak žal brez osnovne razgledanosti. Ne rečem, da so vsi enaki - resnici na ljubo dvomim, da bom še kdaj spoznala kakšnega takega in si ga pustila spoznavat, ker je slab priokus ostal...
- ana27
- Kofetarica
To itak, da ne gredo v šolo predvsem zato, ker se jim ne da učit. Enim se tudi gre čim prej priti do svojega denarja in gredo delati. In če jim uspe dobro zaslužit, potem ne čutijo več potrebe po šolanju. Samo fantov je lažje brez neke izobrazbe dobro zaslužit, puncam je to težje.
Ampak prijateljev si pa ne izbiram glede na izobrazbo. Se najdejo vse od tistih, ki še OŠ nimajo, do tistih z doktoratom. Z vsemi se da normalno komunicirat in shajat, samo mogoče z drugo temo.
Ampak prijateljev si pa ne izbiram glede na izobrazbo. Se najdejo vse od tistih, ki še OŠ nimajo, do tistih z doktoratom. Z vsemi se da normalno komunicirat in shajat, samo mogoče z drugo temo.
Zadnjič spremenil ana27, dne 24. Avg. 2010 9:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Prvi neprebran prispevek • 141 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov