Vzdržnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
GnilaLimona - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2011
nixi napisal/-a:Gledala sem, a nisem našla podobne teme v katero bi to umestila.
Zanima me, kako gledate na to, da bi s sexom počakale do poroke. Namreč, jaz sem se zato odločila že par let nazaj in še vedno stojim za tem. Sex mi ni na prvem mestu in želim to peljati do takrat, dokler ne spoznam pravega. Mogoče sem vam čudna, ampak do tega me je pripeljalo življenje. nisem punca ko bi samo na sex mislila, predno se odpravi ven, in ne nisem nečedno in ne vem neprivlačno dekle, ki npr. ne bi moglo dobit fanta..ampak res iščem osebo za katero bom lahko rekla to je to. s katero se bova ujela v pogovorih imela lep odnos, se družila in bila en ob drugemu sproščena. Tako bo sex pika na i najinega zakona ko bova resnično vedela da en drugemu pripadava in se bova počutila en ob drugemu sproščena.
Mogoče mislite: pa kaj ta sanja pravljico? ..življenje je itaq ena sama pravljica, če si jo ustvarite tako
Zanima me predvsem vaše mnenje in če se katera tudi tega "drži"
Te občudujem da si se za to odločila.
Me pa zanima kaj bi se zgodilo, če bi se s tipom poročila, se dala dol, čez en mesec pa ločila. Očitno ne bi več čutila da pripadata en drugemu, ane?
Punca, začni uživat.
-
DiNozzo - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2011
- Kraj: Divjina
Pa Cali, ajde oladi...
Poskusil sem ti razložiti, da se motiš, če tega nočeš sprejeti...se svet ne bo podrl.
Dobro preberi kaj piše, saj piše točno to.
Aja, pa še eno pomembno prednost vzdržnosti sem pozabil napisati -- ni se treba bati okužbe s spolno prenosljivimi ljubeznimi, ops pardon, boleznimi.
Poskusil sem ti razložiti, da se motiš, če tega nočeš sprejeti...se svet ne bo podrl.
Alwaleed napisal/-a:... zakon ne omenja spolne ekskluzivnosti kot temelja zveze.
Dobro preberi kaj piše, saj piše točno to.
Aja, pa še eno pomembno prednost vzdržnosti sem pozabil napisati -- ni se treba bati okužbe s spolno prenosljivimi ljubeznimi, ops pardon, boleznimi.
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.
- Herbert Hoover on engineering
- Herbert Hoover on engineering
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Ja saj, DiNozzo si po svoje interpretira tale zakon, oziroma si ga razlaga tako, kot njemu pase.
Kot je rekel Alwaleed, narobe bi bilo, da bi drzava ljudem z zakoni dovoljevala oziroma prepovedovala dolocene spolne prakse.
In DiNozzo, najlazje je odnehati, ko ne ves, kako bi razlago zakona se obrnil po svoje. Toliko enega govorjenja in citiranja zakonov, pa mi se vedno mi nisi odgovoril na vprasanje, kaksno pravno varnost ti daje podpis porocne pogodbe, v smislu da ti zagotavlja, da partner ne bo sel potesitve iskat drugam.
Kot je rekel Alwaleed, narobe bi bilo, da bi drzava ljudem z zakoni dovoljevala oziroma prepovedovala dolocene spolne prakse.
In DiNozzo, najlazje je odnehati, ko ne ves, kako bi razlago zakona se obrnil po svoje. Toliko enega govorjenja in citiranja zakonov, pa mi se vedno mi nisi odgovoril na vprasanje, kaksno pravno varnost ti daje podpis porocne pogodbe, v smislu da ti zagotavlja, da partner ne bo sel potesitve iskat drugam.
-
SheShy - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
Garancije res ni in edina stvar, kjer je zakon na tvoji strani, če te partner prevara, je ločitev. To je zadosten razlog, ki ga navedeš ob vlogi za ločitev.
CaliLove* : Pokazi mi kje v zakonu pise izrecno o varanju? Da je varanje krsitev porocne pogodbe?
Dobesedno res ne piše, ampak po mojem mnenju spada pod tisto, da zakonska zveza temelji na svobodni odločitvi skleniti zakonsko zvezo, na obojestranski čustveni navezanosti, vzajemnem spoštovanju, razumevanju, zaupanju in medsebojni pomoči.
In se strinjam s tabo...kazensko te res ne more nihče preganjat, če varaš...je bolj moralne kot pravne narave. Ampak po mojem mnenju (moralnem in glede na to kar piše) je to kršitev poročne pogodbe in dajanje lažnih izjav, saj partner prostovoljno izjavi, da bo vse to upošteval, potem pa tega ne upošteva in zlorabi zaupanje ter čustva svoje žene/moža.
Je pa še nekaj, preko česa ne moreš: narava človeka. Ljubosumje, nezaupljivost in sumničavost do partnerja, psihično nasilje (ki ga izvaja vsak izmed nas, pa se tega sploh ne zavedamo in tudi nočemo delat tega)... Potem bi tudi to moralo spadati pod kršitev poročne pogodbe. Narave ljudi pač ni mogoče spremeniti, ker je vsaka razred zase, zato tudi ne moremo postaviti univerzalnega zakona glede takšnih zvez. Drugo je umor pa posilstva, pedofilija (ter ostali hudi prekrški in zločini), ampak glede prostovoljne zveze med dvema odraslima osebama, je pa pač potrebno v zakup vzeti tudi naravo in mišljenje partnerja. Tako mislim jaz. Dobrodošlo je vsako drugačno mnenje
CaliLove* : Pokazi mi kje v zakonu pise izrecno o varanju? Da je varanje krsitev porocne pogodbe?
Dobesedno res ne piše, ampak po mojem mnenju spada pod tisto, da zakonska zveza temelji na svobodni odločitvi skleniti zakonsko zvezo, na obojestranski čustveni navezanosti, vzajemnem spoštovanju, razumevanju, zaupanju in medsebojni pomoči.
In se strinjam s tabo...kazensko te res ne more nihče preganjat, če varaš...je bolj moralne kot pravne narave. Ampak po mojem mnenju (moralnem in glede na to kar piše) je to kršitev poročne pogodbe in dajanje lažnih izjav, saj partner prostovoljno izjavi, da bo vse to upošteval, potem pa tega ne upošteva in zlorabi zaupanje ter čustva svoje žene/moža.
Je pa še nekaj, preko česa ne moreš: narava človeka. Ljubosumje, nezaupljivost in sumničavost do partnerja, psihično nasilje (ki ga izvaja vsak izmed nas, pa se tega sploh ne zavedamo in tudi nočemo delat tega)... Potem bi tudi to moralo spadati pod kršitev poročne pogodbe. Narave ljudi pač ni mogoče spremeniti, ker je vsaka razred zase, zato tudi ne moremo postaviti univerzalnega zakona glede takšnih zvez. Drugo je umor pa posilstva, pedofilija (ter ostali hudi prekrški in zločini), ampak glede prostovoljne zveze med dvema odraslima osebama, je pa pač potrebno v zakup vzeti tudi naravo in mišljenje partnerja. Tako mislim jaz. Dobrodošlo je vsako drugačno mnenje
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
Ne vem, meni se nedolžnost ne zdi kot neki zaklad ki ga je treba čuvati, kakor je bilo pač včasih, ko si se lahko osramotil na 101 način.
Hočem reči, nedolžen ali ne, eno in isto v bistvu. Če izgubiš nedolžnost, ne izgubiš nič v bistvu. To je samo navadno kompliciranje.
Je pa tako, jaz bi rad seksal še pred poroko, ker hočem punco poznati iz vseh strani preden ji zaupam. Manipulatork je veliko, nažalost. In ne gre se jim za seks, pač pa molzejo denar.
Hočem reči, nedolžen ali ne, eno in isto v bistvu. Če izgubiš nedolžnost, ne izgubiš nič v bistvu. To je samo navadno kompliciranje.
Je pa tako, jaz bi rad seksal še pred poroko, ker hočem punco poznati iz vseh strani preden ji zaupam. Manipulatork je veliko, nažalost. In ne gre se jim za seks, pač pa molzejo denar.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
Shivers* napisal/-a:Ne osebno, ampak si bil na drugih forumih, tud na Spovednici.
Tud, če bi te osebno poznala te ne bi izdajala, don't worry.
aha ok
ja slovenc79 išče punco povsod
spovednica? na tega sem očitno pozabil... hvala da si me spomnila.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
nixi napisal/-a:Gledala sem, a nisem našla podobne teme v katero bi to umestila.
Zanima me, kako gledate na to, da bi s sexom počakale do poroke. Namreč, jaz sem se zato odločila že par let nazaj in še vedno stojim za tem. Sex mi ni na prvem mestu in želim to peljati do takrat, dokler ne spoznam pravega. Mogoče sem vam čudna, ampak do tega me je pripeljalo življenje. nisem punca ko bi samo na sex mislila, predno se odpravi ven, in ne nisem nečedno in ne vem neprivlačno dekle, ki npr. ne bi moglo dobit fanta..ampak res iščem osebo za katero bom lahko rekla to je to. s katero se bova ujela v pogovorih imela lep odnos, se družila in bila en ob drugemu sproščena. Tako bo sex pika na i najinega zakona ko bova resnično vedela da en drugemu pripadava in se bova počutila en ob drugemu sproščena.
Mogoče mislite: pa kaj ta sanja pravljico? ..življenje je itaq ena sama pravljica, če si jo ustvarite tako
Zanima me predvsem vaše mnenje in če se katera tudi tega "drži"
Nisem naklonjena temu ker seks ni zanemarljiv del dobre in trajne zveze. Iz istega razloga ne zagovarjam tudi tega, da se pred poroko ne živi skupaj. Enostavno je treba teren prej že mal preizkusit.
Tudi druge skrajnosti ne zagovarjam, ampak poveličevat devištvo mi je pa že mal mim in staromodno. Moje mnenje.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Shivers* napisal/-a:Kakor komu sede. Respect če boš to storila avtorica, res!
Posluši sebe, ne druge, če drugi pravjo, da je to brezveze, naj pravijo!
posluši sebe in svoje želje, si vsaj očitala nič ne boš!
Drugač pa kar se seksa tiče se tud kasneje izuriš in spoznaš, natreniraš, ... če ne so pripomočki,..
Men če seks ne bi štimu tolk kokr bi hotla, ne bi tipa zarad tega pustila, sploh če je drugače res super fant, vreden zaupanja in spoštovanja. Seks men ni tolk pomembn v vezi, je marsikej drugo prej.
Se ne strinjam. Na dolgi rok pridejo tudi takšne stvari zelo v ospredje. Seks ne smete podcenjevat. Pri dolgih in trajnejših zvezah definitivno velja da se v postelji sicer ne rešuje vseh problemov, ampak marsikaterega se pa da ne samo rešit, ampak tudi preprečit.
-
Akademik - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2011
UG84 napisal/-a:Nisem naklonjena temu ker seks ni zanemarljiv del dobre in trajne zveze. Iz istega razloga ne zagovarjam tudi tega, da se pred poroko ne živi skupaj. Enostavno je treba teren prej že mal preizkusit.
Tudi druge skrajnosti ne zagovarjam, ampak poveličevat devištvo mi je pa že mal mim in staromodno. Moje mnenje.
Tako, bi se kar podpisal pod tole. Abstinenca in "šparanje do poroke" so koncepti, ki imajo korenine v starih časih, kjer je religija vodila družbo. Sedaj smo napredovali, mentalno in tudi z vidika varnosti (kontracepcija). Mislim, da res ni potrebe prakticirat prastare nauke. Saj smo tudi nehali žgati čarovnice, mar ne?
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]