Varanje

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Okt. 2009 19:58

Missy, tebi je dovoljeno imeti dva partnerja tej "zvezi"? :) Tudi če si tega zdaj ne želiš, recimo da bi si čez nekaj časa, bi ti partner(in partnerica ubistvu..) pustil? Si nameravaš ustvariti družino čez nekaj časa? Nimaš nikoli občutka ljubosumja, ko veš da je z njo? Meniš, da te dejansko ljubi? Pa ti njega? :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 12. Okt. 2009 11:24

Druzine ne nameravam imeti se vsaj par let...
O tem, da bi imela se enega partnerja, nisem niti razmisljala, tudi ce bi, nimam casa za dva, ce pa bi ze, bi mi moj verjetno pustil (ce bi seveda imela cas za oba, in nebi zapostavljala nobenega).
Ne, nimam obcutka ljubosumja. Zakaj bi ga pa imela? Sploh pa, najveckrat niti nevem, kdaj je z drugo, vidiva se namrec usak dan.

@sončk, ce ti ne znas pazit na zascito pri sexu, ne obtuzuj drugih.

Ocitno si nekateri predstavljate, da je taka zveza samo fu*anje naokoli, ampak ni. Vse je isto, kot v normalni zvezi (pred to vezo sem imela resno vezo) in ne opazam razlike. No, zdaj mi je se celo boljse kot prej.

In tukaj ne vidim cisto NIC napacnega.

Ce me ljubi, nevem. Tudi jaz nebi glih rekla, da ljubim njega. Niti nisem nobenega do zdaj, zaradi osebnih stvari verjetno tudi nikoli ne bom. Se pa imava rada. Tako on mene kot jaz njega.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 12. Okt. 2009 11:31

jupija napisal/-a:Stvar je taka. gre za varanje. In sicer kaj narditi ko te fant po dveh letih in pol, prevara. sam ti pove in to takoj, zgodi se v vinjenem stanju in na neki žurki, zveza pa je mal v krizi že pred prevaro. sej veste, po tolikem času ..... rutina, ki ima dobre in slabe dneve. do punce ne čuti nič in jo slabo pozna. tebe pa ima še vedno rad in obžaluje dejanje.
se trudit naprej ali končat?kaj bi vi naredili?

Če te enkrat prevari bo sigurno spet. To je pač moje mnjenje.
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Okt. 2009 11:51

A pa dej no babe, nehite gledat Ricki Lake pa se zraven dret ''once a cheater, always a cheater, buhuuu''. To je pa res tak zlajnano. Sej ne, da v tem ni popolno nič resnice, ampak tako kot smo si karakterno ljudje različni, me živ vrag ne bo prepričal v neobstoj osebkov, ki so že kdaj varali, pa tega ne ponavljajo več.

Ali odpustiti ali ne je pa spet stvar karakterja osebe, ki je bila prevarana. Ene/eni so zmožni odpustit ter naprej gradit zvezo, drugi/druge smo pa bolj nepopustljivi pri tem. Jaz zase vem da ne bi mogla ostat v zvezi s tipom, ki bi mi priznal varanje, kar pa še ne pomeni da je to edino in absolutno prav za vsak par in vsako zvezo.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Okt. 2009 13:58

missy* napisal/-a:
Ce me ljubi, nevem. Tudi jaz nebi glih rekla, da ljubim njega. Niti nisem nobenega do zdaj, zaradi osebnih stvari verjetno tudi nikoli ne bom. Se pa imava rada. Tako on mene kot jaz njega.

No pa si razložila vsem kako taka zveza lahko funkcionira.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 12. Okt. 2009 14:07

zakaj pa bi pojem ''ljubezen'' in ''ljubiti'' mogli vsi na enak nacin razumeti? mogoce pa ''ljubiti'' nekomu pomeni, da nekoga ljubi, pa nic ne zahteva nazaj, in mu dovoli popolno svobodo v odnosih z drugimi. temu drugemu pa mogoce ''ljubiti'' pomeni nekaj kar lahko deli z vec partnerji. zakaj ste tako ozkogledni :) v kalupe dajte pomene besed ''zveza'', ''partner''... to pac ni pri vseh enako.

ker hoces noces mi SMO sebicni pri odnosih. mi zahtevamo da partner ni z nikomer drugim. saj bi vecina punc ki ste tako zgrozene zdaj ko smo se zaceli pogovarjat o zvezi kot jo ima missy in o odprtih zvezah pustile fanta, ce bi si ta zelel spolnosti se z eno zensko. pa je zato on nenormalen? pa ga ve sploh ''ljubite'' ce ga prikrajsujete pri njegovih zeljah?

ne vem, nisem v taki situaciji in jaz tega ne bi zmogla. ampak imam pa obcutek da znajo taki ljudje zares dojet sirino partnerskega odnosa, imajo porihtano pri sebi in z drugimi...vecina pa tega ne razume. pa tudi jaz ne, se pa trudim in mi je cisto normalno ce je komu tako vsec =) dajte se malo z drugih zornih kotov pogledat na dolocene zadeve, ne takoj apriori nekaj obtozevat in poskusat zbudit slabo vest pri cloveku...

''nenormalnost'' namrec ne obstaja :P
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Okt. 2009 14:16

Sama je rekla da ga ne ljubi. Pravtako ne ve, če on ljubi njo. Pravtako je omenila, da ni sigurna če je to sposobna početi na podlagi preteklih osebnih zadev. Česa zdaj ne razumeš? :D To, kar ona pojmuje pod ljubezen je čisto nepomembno, ker je rekla, da tega NE čuti. V primeru, da pojmuje ljubezen na isti način kot večina ljudi, je tukaj razkrila vzrok funkcioniranja zveze. Ker v primeru, da pojmuje ljubezen tako kot večina, zveza nebi mogla funkcionirati, ker je v ljubezni večinske populacije prisotna ljubezen, zaupanje, ljubosumje in predvsem monogamija.

To, da smo sebični v ljubezni, je postal del tega življenjskega dela, ki se pač ne pojmuje več kot sebičnost v naši kulturi. V kulturi kje drugje po svetu pa seveda ŠE vedno se, vendar je tam tudi tako, da so vsi skupaj del družinske skupščine, ni tako, da moški hodi od ene do druge in ženski druga za drugo ne vesta(razen njunega obstoja). Nekaterim nam ustreza ta "sebičnost", ki je skrita pod besedo "prava ljubezen", drugim spet ne, tak primer je(pozabila nick, tista ženska z žensko in tipom :D) ampak, ker je sama omenila, da ne ljubi, je to zame, ki sem vajena in prisotna v romantiki današnje ljubezenske zveze edini razlog, da takšna, njena zveza lahko funkcionira.

Nenormalnost pa je ubistvu nepovprečno, torej obstaja. Normalnost je definirana z množico ljudi, ki sledijo istemu cilji, načinu življenja, istemu ali podobnemu bivanju. Nenormalen je tisti, ki iz povprečja izstopa in si po nekih določenih skupnih lastnosti ni podoben z "normalnimi." Je pa res, da je sama "normalnost" kot pojem, ki ni uveljavljen pri nas kot povprečje, izjemno relativen in s tem zanika obstoj nenormalnosti.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Okt. 2009 14:16

opala- leti na red_rose (vrinjen post :) )
^^ oprosti ampak LJUBEZENSKA zveza temelji na LJUBEZNI. in to, da ona ne ve če ga ljubi pač NI ljubezenska zveza. a no to logično no??? je pa zveza. treh ljudi. brez ljubezni. in ne mi sejat pametnih "kako ne sprejemam drugačnosti in blablabla", ker to s tem nima nič veze.

red_rose a vidiš, da nisem edina, ki jo čudi ta trojica??? a boš še katero napadla in jo označila za nestrpno kot si malo nazaj mene??? (pa brez zamere)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 12. Okt. 2009 14:19

..Evelyn.. napisal/-a:Sama je rekla da ga ne ljubi. Pravtako ne ve, če on ljubi njo. Pravtako je omenila, da ni sigurna če je to sposobna početi na podlagi preteklih osebnih zadev. Česa zdaj ne razumeš? :D

mogoce nisem dovolj poudarla, da govorim na splosno, ne samo za ta primer. na splosno odprte zveze...vec partnerjev...to kar ljudem ni normalno dandanes. v vseh drugih temah se vidi neka cudna nastrojenost proti takim (pa claire se opravicujem za prej, zmotilo me je to da vecina reagira tako kot ti, ker si bla zadnja sem se pac ''nate obesla'' =)

kaj pa ce bi missy napisala da ga iskreno in z vsem srcem ljubi (ker take sigurno tudi obstajajo)? kaj bi pa pol rekle? (verjetno da to sploh ni ljubezen?) - o tem sem govorila..
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Okt. 2009 14:24

Potem bi rekla, da pojmuje ljubezen na drugačen način kot MI(vi, oni). In to bi bilo vse. Tudi zato, ker bi potemtakem gledala na ljubezen drugače kot ona, bi lahko rekla da po mojem mnenju ne ljubi, ker nisem prisotna v njenih krogih definicije ljubezni. Vsekakor nebi ljubila na isti način, kot ljubimo mi(vi, oni), temveč na tisti drugi način, ki ji ustreza v taki ljubezni, kot jo sama določa.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Okt. 2009 14:25

ah ta [b]...Evelyn...[b] se je spet vrinila ;)
^^ enostavno. to bi pomenilo, da se:
1. punca muči, prenaša še eno žensko iz strahu da ga ne izgubi
2. ali da bo kmalu nastopila z ultimatom: jaz ali ona
3. ali da ga bo pustila, ker je to varanje

če sprejme še eno žensko, ki se daje dol z moškim, ki ga ljubi pa- svaka ji čast. pokaži mi jo!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Okt. 2009 14:28

^^ še to. govorim o splošni definiciji ljubezni. ker če to sprejme, je potem prisotno neko drugo čustvo, ki ga sama imenuje ljubezen, a to ni, v "našem" pomenu.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Okt. 2009 14:28

Ubistvu pogovor ne poteka samo med tabo in njo, tako da se nihče ne "vriva". :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 12. Okt. 2009 14:31

..Evelyn.. napisal/-a:Potem bi rekla, da pojmuje ljubezen na drugačen način kot MI(vi, oni). In to bi bilo vse. Tudi zato, ker bi potemtakem gledala na ljubezen drugače kot ona, bi lahko rekla da po mojem mnenju ne ljubi, ker nisem prisotna v njenih krogih definicije ljubezni. Vsekakor nebi ljubila na isti način, kot ljubimo mi(vi, oni), temveč na tisti drugi način, ki ji ustreza v taki ljubezni, kot jo sama določa.

:gut: potem se itak strinjamo. samo da bi se jaz vseeno strinjala da ga ljubi ampak pac v njenem pomenu besede. =)

claire napisal/-a:enostavno. to bi pomenilo, da se:
1. punca muči, prenaša še eno žensko iz strahu da ga ne izgubi
2. ali da bo kmalu nastopila z ultimatom: jaz ali ona
3. ali da ga bo pustila, ker je to varanje

midve pa se ne strinjama, oz. ocitno se ti to zdi nemogoce ;) saj jaz si tudi iz svojih izkusenj tega trenutno ne morem predstavljam, ampak nekak se mi zdi da bi lahko obstajalo oz. verjamem ljudem ki to pravijo :)

claire napisal/-a:če sprejme še eno žensko, ki se daje dol z moškim, ki ga ljubi pa- svaka ji čast. pokaži mi jo!

vsi ki imajo odprte zveze? moj bivsi profesor, srecno porocen, z otroci...- odprta zveza :) nekaterim tako ustreza =) aha pa alwaleed :D

ja saj kako pa ves kateri pomeni besede ''ljubezen'' je pravi? :D absolutne resnice pac ni :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Okt. 2009 14:33

claire napisal/-a:^^ še to. govorim o splošni definiciji ljubezni. ker če to sprejme, je potem prisotno neko drugo čustvo, ki ga sama imenuje ljubezen, a to ni, v "našem" pomenu.

In kakšna je splošna definicija ljubezni?

A ni ljubezen ena stvar, ki si jo lahko vsak po svoje razlaga? In če se najdeta 2 z isto "posebno" definicijo ljubezni, zakaj pa ne?

Pa tudi če ni vmes ljubezni; nihče nima nič proti zvezi- zakaj imate ve?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov