Varanje

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 12. Nov. 2008 15:12

BaBeBi napisal/-a:Saj ne vem kako zelo slabo znanje zgodovine imate nekateri, ampak monogamija se je pojavila z razvojom civilizacij in sicer že tisoče let nazaj. no ja...lahko pa se vrnete nazaj v jame, prižgete taborne ognje (če ni to že prevelik razvoj) in si pustite rasti brado :roll:

Ti otroci so bili na cesti, ker jih je bilo preveč. Kaj se ti zdi, da na 100 000e otrok lahko pade z neba ali kaj? in število otrok se je po tem zakonu POVEČALO! sicer pa kar se tiče hladinih medčloveških odnosov...eni ljubljeni osebi lahko zaupaš, desetim pa skorajda res ne. in v tako težkih razmerah ljudje še bolj potrebujemo oporo in zaupanje. ...

ravno zato pa...poligamija bi zgodivinsko dokazano prinesla anarhijo in kup nesrečnih ljudi. a mogoče veš, da so tudi nekatere živali monogamne? torej? a so tudi one umetno ustvarile monogamijo???? :roll:

Odprta zveza zame ni merilo odgovornosti, poznam pa mnogo monogamistov, ki bi se jim moralo prepovedat imeti otroke.
Živali živijo v različnih ureditvah, nekatere so monogamne, druge pa ne. A je kdo rekel, da je monogamija slaba in največje zlo? Rekli smo naj vsak živi kot mu paše in da se ne vtikajte. Kot sem že rekla je človek ustvaril monogamijo iz praktičnih razlogov. Danes imamo pa zaščito pred nosečnostjo in boleznimi. Iz istih razlogov se je pravzaprav pojavila tudi monogamija, samo ženske smo pri obeh vedno nastradale. Ne zdi se mi smiselno omejevat na številke koliko ljudem lahko zaupaš, v mojem življenju je nekaj ljudi, ki niso moji sorodniki in jim popolnoma zaupam.

Nekateri znanstveniki pripisujejo razvoj monogamije razvoju lastnine kjer je vsak moški, tudi, če ni bil dovolj dober dobil pravico do svoje ženske s katero se je lahko razmnoževal. Človek je vedno hotu bit komot in je namesto lova uvedel živinorejo, namesto pretepanja za ženske si je raje zagotovil da bo imel vsak svojo ali svoje. Narava ni ustvarila zvez zato, da bodo naši fantje samo naši, ampak zaradi vzgoje mladičev. Ptiči so monogamni zato, ker imajo ptički tako hiter metabolizem, da jim morata 2 prenašati hrano, želva, ki zakoplje jajca in otrok nikoli ne vidi je pa samotarka. Naši otroci potrebujejo veliko nege in ostajajo z nami dolgo. Mnogi pripisujejo nastanek ljubosumnosti ravno razvoju monogamije in iz tega so se pojavila obrezovanja žensk in druga barbarstva. Vendar je preteklost pač preteklost, danes živimo drugače, razmišljamo drugače in če se bomo le med sabo spoštovali nas nima kaj brigat, če soseda spi z 10 tipi.
Zanimivo kako zagovorniki umetnih vrednot in morale vedno omenjajo naravo, ki s tem nima nič.
Meni se zdi, da si tista, ki je proti napredku in spremembam in če bi človek vedno tako razmišljal bi res ostali v jamah.

seveda jih lahko imajo, ampak večinoma imamo vseeno samo po enega. zakaj? ker nas to osrečuje.

Ali zato, ker mislimo, da nas lahko samo to osrečuje, ker smo tako sporočilo dobili iz okolja?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 12. Nov. 2008 23:17

jawtjem.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 12. Nov. 2008 23:39

Jaz imam 6 tipov, a ne vidiš, da ves čas pišem o tem, malo bolj pazljivo beri no. :roll:

Zakaj bi sploh razmišljali s svojimi glavami, če lahko pustimo, da drugi razmišljajo za nas? Zakaj bi pogledali dlje od svojega nosa, samo pogledali, potem pa živeli kot nam paše?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 12. Nov. 2008 23:44

a?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 13. Nov. 2008 0:16

Bad girl, ker se sprašujem o stvareh in razmišljam, če se mogoče da živeti tudi drugače od vzorca, ki ga vidim vsak dan? Kje bi pa bili, če se človek ne bi spraševal?
Sej jaz govorim ves čas naj vsak živi kot mu paše, ti pa si ves čas govorila, da ni prav kako živi tista družina. Ne vem ali eni res tako sovražite drugačne od sebe, da se vam zdi nemogoče, da kdo nečesa ne obsoja hkrati pa živi čisto drugače.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 13. Nov. 2008 0:24

sej )
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:21, skupaj popravljeno 1 krat.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a BaBeBi » 13. Nov. 2008 12:22

Se zelo strinjam z NIO in tistim o ciganih...pač v prenesenem pomenu...ok, če ne obsojaš (in tudi mi ne) ampak ne govori, da nimaš nič proti in da je tebi to čisto ok, če po drugi strani trdiš, da ti tako ne bi živbela. malo si sama sebi kontradiktorna :wink:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 13. Nov. 2008 12:39

vsak ima svoje zivljenje, svoje misljenje. Ce nekaterim pase biti z enim partnerjem, uredu, ce drugim pase biti z vec partnerji, se ne umesavajte, saj niste v zvezi vi. Zakaj se je treba umesavat v vse, kar je drugace od vas? Dajte no sprejemat razlike.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 13. Nov. 2008 13:17

aj
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:19, skupaj popravljeno 1 krat.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Nov. 2008 13:57

Kako so nekateri strpni do "odprtih" vez, a potem imamo polno tem, namenjenih jokanju kako je kdo koga prevaral, in kam neki to pelje... :P :twisted:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 13. Nov. 2008 14:09

:eek:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 21:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 13. Nov. 2008 14:47

ajej, spet istovetenje odprte veze pa varanja :roll:
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 17. Nov. 2008 23:48

BaBeBi napisal/-a:Se zelo strinjam z NIO in tistim o ciganih...pač v prenesenem pomenu...ok, če ne obsojaš (in tudi mi ne) ampak ne govori, da nimaš nič proti in da je tebi to čisto ok, če po drugi strani trdiš, da ti tako ne bi živbela. malo si sama sebi kontradiktorna :wink:

Niti malo nisem. Kakšno logiko imata vidve? Obsojata vse, ki ne počnejo popolnoma istih stvari kot vedve? Normalno, da ne obsojam in hkrati nočem živeti tako. Vsak živi svoje življenje in hkrati dovoli, da drugi živijo svojega. Zakaj bi morala odobravat samo svoj stil življenja in vse drugo zaničevati?
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 20. Nov. 2008 20:42

kaj pa jaz..ko imam zlatega fanta, ki ga imam rada in si nekako ne želim živeti življenja brez njega, ker mi je preveč lepo z njim. On mi je človek, ki bi si ga želeli ob sebi.

Vendar sva že dolgo skupaj in mene tu in tam zaščemi kdo drug, vendar se vedno držim nazaj, to pa za voljo najine veze, spominov in življenje ki ga živima. Tako si rečem koliko je vredno imeti avanturo za eno noč z nekom ki mi je všeč? Je vredno zavreči leta in leta veze, za priložnostni seks? Moj odgovor bolj kot ja temelji k ne, ampak vseeno me prime...

imate, ste imele podobno situacijo..kako se je odvilo. LP
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Nov. 2008 21:01

~NIA~ napisal/-a:^^ vse je sprejemljivo in zaželjeno, dokler se to ne zgodi nam :eek:

in to je to.
Ničkolikokrat se sliši ravno take primere.Najprej use glasne, ker so itak prepričane da jih njihov zlatko ne bo prevaral, ko pa jih, pa v jok pa na drevo in nikol dol.

[quote*"Noelia"]Zakaj bi sploh razmišljali s svojimi glavami, če lahko pustimo, da drugi razmišljajo za nas? Zakaj bi pogledali dlje od svojega nosa, samo pogledali, potem pa živeli kot nam paše?[/quote]
kdo pa razmišlja namesto nas?
Jst zate ne vem, ampak jst razmišljam s svojo glavo in delam tist kar je meni ušeč.Šest tipov naenkrat me nikoli nebi osrečilo, ne tako, ne drugače.Imam raje enega, ki je vreden useh šestih.
Mi že vidimo dlje od svojega nosa, mislm da pa marsikater filozof ki sfilozofira nevemkaj use, vidi preveč, ampak njemu gre že v smer grimmovih pravljic za lahko noč.
Človekove psihe se nikoli ne bo dalo identificirat do konca.Tko, da so use te zadeve, ki jih pišejo na okoli, zame samo dejstva brez točne podlage.
Kaj pa kako bo kdo naredil, pa bo že sam vedel.Verjetno bo že ravnal po svojih občutkih in to je use kar šteje.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov