Valentinovo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
/\/\4t3j napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:božič - kupuješ raznovrstno sranje, ki ga nihče ne potrebuje, ker ti je tako rekel geezus. Aja pa župnik je presrečen, ker bo za spremembo v košaro dobil več kot ponavadi.
Ker sem primitivec, te prosim, da me razsvetliš in mi objasniš pojme, pa prosim ne vključuj religije v svojo razlago, ker je to irrelevantno.
Preberi še enkrat kaj si napisal, pa ti bo mogoče jasno. Če sam ne razumeš, ti jaz ne mislim razlagat. Ne ljubi se mi "pričkati" z nekom, ki je očitno apriori proti RKC, nima pa pojma zakaj se gre. Ampak danes je pač moderno biti proti Cerkvi. Ampak samo proti RKC. Vsi ostali so kul.
P.S. Pa nisem noben verski fanatik, daleč od tega.
/\/\4t3j napisal/-a:Jaz ne vidim, kaj je tukaj tako posebnega. Vsako nedeljo si prost in dan lahko preživiš doma in lahko kosiš skupaj z družino.
Si mogoče pomislil nato, da ogromno ljudi tudi v nedeljo ni prostih?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Torej iz tega sklepam, da ti je bolj slabo oz. da ti ni uspelo argumentirat tvoje predpostavke, da sem primitivec.
Prav imaš, danes je moderno biti proti cerkvi...vsaj nekaj nam je 21. stoletje prineslo...ljudje se bodo mogoče končno spametovali(enako velja za vsa ostala verstva itd.)
Aja, pa tudi za božič niso vsi fraj veš. V moji družini je kar veliko ljudi, ki za božič delajo. To je tudi bolj slab argument, zakaj je ravno božič dober praznik, vsi ostali pa so komercialni in zanič.
Prav imaš, danes je moderno biti proti cerkvi...vsaj nekaj nam je 21. stoletje prineslo...ljudje se bodo mogoče končno spametovali(enako velja za vsa ostala verstva itd.)
Aja, pa tudi za božič niso vsi fraj veš. V moji družini je kar veliko ljudi, ki za božič delajo. To je tudi bolj slab argument, zakaj je ravno božič dober praznik, vsi ostali pa so komercialni in zanič.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
ok, tema je spet zašla v x vode....
jaz valentinovega nikoli nisem posebej praznovala, ker je bil moj bivši zelo neromantičen. Se mi pa zdi, da ni nič narobe, če si par na ta dan vzame malo časa zase in preživi kakšno urico več skupaj. Saj ni treba vedno kupovati cenenega kiča ne?
jaz valentinovega nikoli nisem posebej praznovala, ker je bil moj bivši zelo neromantičen. Se mi pa zdi, da ni nič narobe, če si par na ta dan vzame malo časa zase in preživi kakšno urico več skupaj. Saj ni treba vedno kupovati cenenega kiča ne?
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
/\/\4t3j napisal/-a:Torej iz tega sklepam, da ti je bolj slabo oz. da ti ni uspelo argumentirat tvoje predpostavke, da sem primitivec.
Ali si pa tako ..., da ne vidiš tistega kar imaš pred nosom.
/\/\4t3j napisal/-a:Prav imaš, danes je moderno biti proti cerkvi..
Kar je sramotno in hkrati žalostno. "Ni važno zakaj, samo da smo proti cerkvi". Idiotizem brez primere. Ampak večina teh, ki tako kontrirajo, nažalost ni sposobna realno razmišljat z lastno glavo, ampak samo žlobudrajo nekaj, kar so prebrali na internetu ali kjerkoli drugje.
To je tako kot če bi nekdo rekel "vsi *vstavi poljubno znamko avtomobilov* so zanič...nevem zakaj, ampak so zanič".
Sej človek ne more verjet, da take stvari bereš leta 2011.
/\/\4t3j napisal/-a:Aja, pa tudi za božič niso vsi fraj veš. V moji družini je kar veliko ljudi, ki za božič delajo. To je tudi bolj slab argument, zakaj je ravno božič dober praznik, vsi ostali pa so komercialni in zanič.
Tudi tvoj ""protiargument"" ne drži ravno vode, da si ne boš kaj preveč mislil. Glede na to, da je pri nas zakonsko določeno, da je božič dela prost dan, je posledično dela prostih veliko več ljudi, kot je to na navaden vikend. Izjema so seveda prav pecifične službe, pa še tam je število dežurnih na tak dan zmanjšano na minimum.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
ne samo na ta dan...tu so še 8.marec, materinski dan 25 marec, potem materinski dan maja v nekaterih državah, konec šole konec junija ter seveda 1. november.
cvetje se namreč kupuje na borzi v holandiji, kjer je cena odvisna od ponudbe in povpraševanja. cena dnevno zelo variira. spomnim se ene vrtnice, ko je bila cena 3 dni kasneje 70% višja. načeloma se cena povprečne vrtnice dolžine 60cm na borzi giblje med 0,25€ in 1,50€, veleprodajna cena je x2, maloprodajna pa spet x2...
cvetje se namreč kupuje na borzi v holandiji, kjer je cena odvisna od ponudbe in povpraševanja. cena dnevno zelo variira. spomnim se ene vrtnice, ko je bila cena 3 dni kasneje 70% višja. načeloma se cena povprečne vrtnice dolžine 60cm na borzi giblje med 0,25€ in 1,50€, veleprodajna cena je x2, maloprodajna pa spet x2...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:50, skupaj popravljeno 1 krat.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
sem včeraj in danes (ker včeraj nisem uspela vsem) parim mojim bližnjim babncam razdelila mini paketke lindt lindor čokoladic. pa niti ena ni zavrnila darila, ker valentinovega ne praznuje/se ji zdi neumen ameriški praznik
Vsak raj ima svojo kačo.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^itak, ker kot že ugotovljeno: čokolade ni nikoli preveč.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
sirova štručka napisal/-a:neznankan napisal/-a: Praznik mi ni všeč, ker se je treba vse dni imet rad.
kot da ta "praznik" govori, da pa se na ta dan ne smeš imet rad
Js ga dojemam kot dan v letu, ki je posvečen ljubezni. Tko kot imamo dneve posvečene materam, umrlim, knjigi, jeziku, Zemlji, boju proti aidsu, zdravju...
Imamo in večina se spomni na umrle le 1. novembra.
Praznik mi ni všeč, ker je nov in privlečen iz Amerike. Zato mi deluje vsiljeno. Ljubljena oseba mi je tako blizu, da se nanj spomnim vsak dan in res ne rabim enga umetno narejenega praznika zanj. Midva si redno 1-2x na mesec vzameva cel dan časa drug za drugega, se razvajava, masirava, greva na kosilo al večerjo, v savno, na masažo, ipd. Res ne rabm potem tega praznika.
p.s. nism rekla, da se na ta praznik ne smeš met rad, ampak da se morš vsak dan met, ne sam na ta dan hinavšno zganat. Tud tega, da me bi praznik finančno prikrajšal nisem rekla. Si lahko kaj več privoščim večkrat na leto kot pa na ta dan z eno čokolado. Je pa to niša za trgovine in ne ostale pametne ljudi.
- ×Sweety×
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
purple_rain napisal/-a:^^itak, ker kot že ugotovljeno: čokolade ni nikoli preveč.
Tu sem pa med redkimi za katero bi lahko rekla da to ne drži Bolj ko ljudem govorim naj mi ne nosijo čokolad, bolj se mi nabirajo v predalih. Kakšna temna čokolada še gre v promet, ostalo pa ne... No, mi pa vsaj ni treba novih čokolad za druge kupovat ker samo te posredujem naprej ker vem da bi pri men samo rok pretekel...
Pa da ne bom samo o čokoladi razpredala: dobila letos za valentinovo uhančke od dragega, čeprav sva rekla da nič daril tak da me je res presenetu
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov