...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
zato pa obstaja se merjenje bazalne temperature in pa spremljanje noznicnega izcedka, zraven pa se dodamo stetje dni. Ma skoraj ni moznosti, da to zataji. Ce pa hocmo bit se vec procentni, pa se gremo poleg tega se metodo umika. Ma ce tko zanosi pol mors bit pa res devica Marija.
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
^^ ne morem verjet, da tako mladi punci priporočaš sex brez zaščite. To je najbolj neodgovorna stvar, ki jo mlada punca lahko naredi v času, ko se komaj spoznava s seksualnim življenjem. Daj se zavedat, da niti kontracepcija ni 100% zaščita, kaj šele štetje dnevov in merjenje temperature. Mogoče pa si ti neplodna, da to pali pri tebi. Katastrofa, kak nič ne razmišljate.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
GnilaLimona - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2011
flesherka_ napisal/-a:^^ ne morem verjet, da tako mladi punci priporočaš sex brez zaščite. To je najbolj neodgovorna stvar, ki jo mlada punca lahko naredi v času, ko se komaj spoznava s seksualnim življenjem. Daj se zavedat, da niti kontracepcija ni 100% zaščita, kaj šele štetje dnevov in merjenje temperature. Mogoče pa si ti neplodna, da to pali pri tebi. Katastrofa, kak nič ne razmišljate.
Se strinjam s flesherko_. Punca bo štela dneve, na koncu pa zanosila. Potem pa jok in stok, kako so ji priporočali merjenje temperature in štetje dnevov. v spolnost se je potrebno podati odgovorno. Na enem koncu je užitek, na drugem pa nosečnost in spolno prenosljive bolezni. Pamet v roke!
-
Ma pa kaj je s tabo fesherka_ ? Dej nauci se brat, pogovarjali smo se o temu, zato sem napisala to. Ubistvu je bila dopolnitev k Alwaleed-ovemu postu. Ne bit tok razdrazena, umiri se malo.
In, ko si ze tako pametna, bi vedela, da na tak nacin ne mores zanosit, ohja kok smo pametni...
oz. zgleda ti ne poznas svojega telesa, jaz ga, pa dalec od tega, da sem neplodna.
In, ko si ze tako pametna, bi vedela, da na tak nacin ne mores zanosit, ohja kok smo pametni...
oz. zgleda ti ne poznas svojega telesa, jaz ga, pa dalec od tega, da sem neplodna.
Zadnjič spremenil White_Widow, dne 28. Jul. 2011 16:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
GnilaLimona - Kofetarica
White_Widow napisal/-a:Ma pa kaj je s tabo fesherka_ ? Dej nauci se brat, pogovarjali smo se o temu, zato sem napisala to. Ubistvu je bila dopolnitev k Alwaleed-ovemu postu. Ne bit tok razdrazena, umiri se malo.
Da ne moreš zanositi s štetjem dnevov? Ja, lahko. Verjetnost je taka kot s kondomom oz. še večja.
-
Daj izobrazi se malo, preden ven meces take neumnosti. Zanosis lahko samo med ovulacijo. Ce se poznas, opazujes svoj izcedek, meris temperaturo, in se gres se metodo umika, ne mores zanosit pa pika. Sploh ves, koliko truda je potrebno za nosecnost?
-
GnilaLimona - Kofetarica
Ne mislim se kregati s tabo. Lahko pa se izobraziš tudi ti. Zanosiš lahko. Za nosečnost je potrebno le malo (razen seveda če je v igri jemanje kt ali kakšne zdravstvene težave). Vrjemi mi, da sem dobro poučena o teh stvareh.
-
No ok, misli si po svoje, ampak zanosit pac vsak dan ne mores. To je dejstvo ki ga ne mores spremenit.
to je kot da uzames kondom, KT, in sploh ga ne das not, ter trdis, da se vedno obstaja moznost zanositve.
to je kot da uzames kondom, KT, in sploh ga ne das not, ter trdis, da se vedno obstaja moznost zanositve.
-
GnilaLimona - Kofetarica
Že res, da vsak dan ni enaka možnost za zanositev, ampak noben dan pa tudi ni 0%. Vedno je neka možnost da zanosiš. No, pa pustimo to. Gremo nazaj na temo.
-
Dej ne seri. Ce ni ovulacije oz. par dni prej (ker semencice lahko prezivijo par dni), se zanosit NE DA.
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
Draga črna vdova... Iz posta Alwalleda je ravidno, da je predstavil tako pozitivne, kot tudi negativne značilnosti štetja dni in je tudi povedal, da je ta metoda NEZANESLJIVA. Zakaj bi jaz kontrirala objektivnemu opisu metode umika. Po drugi strani pa si ti skočla na to iztočnico in tdiš, da je to 100% varna metoda, ker citiram: ''Ma ce tko zanosi pol mors bit pa res devica Marija. '' Izgleda, da se zgodovina ponavlja in da imamo mnogo Devic Marij dan danes po svetu.
To, da si tega mnenja in da pri tebi deluje, me ne moti. Moti me, da tako samozavestno in suvereno ta način neodgovornega sexa ponujaš punci, ki je prišla po nasvet. Jasno je, da je punca mlada in neizkušena, da verjetno to ni njen zadnji partner in tako dalje. In da greš take nasvete dajat. Da spolno prenosljivih bolezni sploh ne omenim, ker mi je slabo, ko berem tvoj komentar in tvoj NASVET. Malo bolj odgovorno nasledjič pri pisanju postov, prav?
To, da si tega mnenja in da pri tebi deluje, me ne moti. Moti me, da tako samozavestno in suvereno ta način neodgovornega sexa ponujaš punci, ki je prišla po nasvet. Jasno je, da je punca mlada in neizkušena, da verjetno to ni njen zadnji partner in tako dalje. In da greš take nasvete dajat. Da spolno prenosljivih bolezni sploh ne omenim, ker mi je slabo, ko berem tvoj komentar in tvoj NASVET. Malo bolj odgovorno nasledjič pri pisanju postov, prav?
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
GnilaLimona - Kofetarica
flesherka_ ne bi se mogla bolj strinjati s tabo. Metoda je znana že nekaj časa kot nezanesljiva in tako bo tudi ostalo. Dandanes se pojavlja premalo izobraženosti o spolnosti, zato pa je toliko nezaželjenih nosečnosti in spolnih bolezni. Prav je, da se mladi odločajo za zanesljivo kontracepcijo, sem pa ne spada štetje dni ali umik.
-
Ravno to ti govorim, da sploh nisem dajala njej nasveta, ampak sem odpisala na "temo" o stetju dnevov + dodala se nekaj stvari zraven (metodo umika + temperatura), kar stvar definitivno izboljsa. Ce bi si dobro prebrala, bi tudi videla, da sem napisala, da se moras zelo dobro poznat. Ce se ne, je stvar brez veze. Ce VES, kdaj imas ovulacijo, se zanosit ne da, pa da se postavis na trepalnice, pac ni mogoce.
Alwaleed je povedal, da je stvar nezanesljiva, ampak v primeru, da stvari ne stimajo tako, kot bi mogle. Ce stimajo, je metoda ravno toliko zanesljiva kot kondom.
Glede spolnih bolezni, pa je tako..ker nimas za rect kaj drugega, jih omenjas. Punca bi jemala KT, vendar jih iz zdr. razlogov ne more. Tudi tu bi se lahko okuzila s SPB.
In pa btw, moj nick ne pomeni crna vdova.
Se enkrat povem, nikogar nisem silila, da uporabi to moznost, ampak z vsemi metodami naenkrat se zanosit ne da.
Alwaleed je povedal, da je stvar nezanesljiva, ampak v primeru, da stvari ne stimajo tako, kot bi mogle. Ce stimajo, je metoda ravno toliko zanesljiva kot kondom.
Glede spolnih bolezni, pa je tako..ker nimas za rect kaj drugega, jih omenjas. Punca bi jemala KT, vendar jih iz zdr. razlogov ne more. Tudi tu bi se lahko okuzila s SPB.
In pa btw, moj nick ne pomeni crna vdova.
Se enkrat povem, nikogar nisem silila, da uporabi to moznost, ampak z vsemi metodami naenkrat se zanosit ne da.
-
tisti, ki pravilno uporablja te metode, lahko zanosi ravno toliko, kot s kondomom.
Ce je kdo zanosil po tej metodi, je ni pravilno uporabljal oz. se je nekje zmotil.
Poglej malo po forumih o nosecnosti, ti bo takoj jasno
dodajam:
Kako ženska zanosi?
Za zanositev so potrebni ovulacija in oploditev jajčeca s semenčico ob plodnih dnevih ter ugnezdenje oplojenega jajčeca v endometriju. Do oploditve pride, ko semenska tekočina, ki je med ovulacijo prisotna v jajcevodih pride v stik z jajčecem, ki se sprosti iz jajčnikov. Jajčece živi po sprostitvi iz jajčnika približno 18 do 24 ur, semenska tekočina pa približno tri do pet dni. Za oploditev je zelo pomembno, da ima ženska spolni odnos v plodnih dneh, in sicer na dva do tri dni v času ovulacije.
Ohranitev nosečnosti je odvisna od rednega izločanja hormonov progesteron in humanega horionskega gonadotropina.
Koliko plodnih dni je v enem ciklusu?
V vsakem ciklusu so samo trije do štirje plodni dnevi, pred ovulacijo in po njej. Jajčece živi približno 18 do 24 ur, semenčice pa približno tri dni. Če imate spolni odnos pred ovulacijo, lahko semenčica jajčece oplodi takoj, ko se sprosti.
Ce je kdo zanosil po tej metodi, je ni pravilno uporabljal oz. se je nekje zmotil.
Poglej malo po forumih o nosecnosti, ti bo takoj jasno
dodajam:
Kako ženska zanosi?
Za zanositev so potrebni ovulacija in oploditev jajčeca s semenčico ob plodnih dnevih ter ugnezdenje oplojenega jajčeca v endometriju. Do oploditve pride, ko semenska tekočina, ki je med ovulacijo prisotna v jajcevodih pride v stik z jajčecem, ki se sprosti iz jajčnikov. Jajčece živi po sprostitvi iz jajčnika približno 18 do 24 ur, semenska tekočina pa približno tri do pet dni. Za oploditev je zelo pomembno, da ima ženska spolni odnos v plodnih dneh, in sicer na dva do tri dni v času ovulacije.
Ohranitev nosečnosti je odvisna od rednega izločanja hormonov progesteron in humanega horionskega gonadotropina.
Koliko plodnih dni je v enem ciklusu?
V vsakem ciklusu so samo trije do štirje plodni dnevi, pred ovulacijo in po njej. Jajčece živi približno 18 do 24 ur, semenčice pa približno tri dni. Če imate spolni odnos pred ovulacijo, lahko semenčica jajčece oplodi takoj, ko se sprosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov