...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Elle.* - Debatorica
- Na forumu od: 25. 8. 2009
Sej to je normalno, da v enih pozah pač bolj malo čutiš. Če ni pretanek, kot si rekla da ni, pol bi te moral čutit, če ti njega. Razen če ga res kondom tok moti, ampak zarad kondoma se ne čuti spet tok ful slabš.
Pa pomoje ni nč krivo to z menstruacijo.
Kaj pa če mal preštudiraš une neplodne dneve, vsaj tiste na začetku pa na koncu ciklusa, za katere si lahko res zihr, da ne zanosiš, pa takrat sprobata brez? Samo tolk da se bosta prepričala, če je za te preglavice res kriv kondom.
Pa pomoje ni nč krivo to z menstruacijo.
Kaj pa če mal preštudiraš une neplodne dneve, vsaj tiste na začetku pa na koncu ciklusa, za katere si lahko res zihr, da ne zanosiš, pa takrat sprobata brez? Samo tolk da se bosta prepričala, če je za te preglavice res kriv kondom.
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
-
Bombonči - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 7. 2011
Ma, jaz pa bi temu tipu verjela da res ne čuti. Ampak, če s kondomom ne, potem je tako-tako da te tudi brez ne bo. Mogoče si nista kompatibilna.. ti ga čutiš da se drgne ob stene ali tudi ne?
Jaz vem da dveh nisem čutila, prvi je bil ful tanek drugi pa pač, bolj majhne sorte in sem ga res malo čutila samo v doggy položaju. Probavajta, sprobajta razne položaje... (Jaz vem da bi pač se poigravala, delala Keglove vaje, če pa res nikakor ne bi šlo, pa verjetno ne bi trpela - v kolikor ga tudi jaz ne bi čutila)
Jaz vem da dveh nisem čutila, prvi je bil ful tanek drugi pa pač, bolj majhne sorte in sem ga res malo čutila samo v doggy položaju. Probavajta, sprobajta razne položaje... (Jaz vem da bi pač se poigravala, delala Keglove vaje, če pa res nikakor ne bi šlo, pa verjetno ne bi trpela - v kolikor ga tudi jaz ne bi čutila)
Happines is living whithout expectations.
-
SheShy - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
hja...brez kondoma, pa računanje neplodnih dni...to men ne diši glih no. Sej nč ne rečem, učasih rata...ampak špilat se s tem, to pa spet ni odgovorno (za moje pojme).
Do zdaj so vsi strokovnjaki opozarjal, da te metode niso učinkovite, razen če je zdaj kaj na novo... ma jst u glavnem tega ne bi prakticirala. Nikol se ne ve...
Do zdaj so vsi strokovnjaki opozarjal, da te metode niso učinkovite, razen če je zdaj kaj na novo... ma jst u glavnem tega ne bi prakticirala. Nikol se ne ve...
-
Elle.* - Debatorica
Drgač je naravna metoda, ta z merjenjem temperature, pa z računanjem dni 100% zanesljiva, ampak se ji moraš res posvetit in poznat svoje telo, pa tudi dosledna moraš biti pri tem. Traja pa kar nekaj časa, da si določiš plodne dni. Ampak nisem mislila na to. Za par dni v mesecu sem zase stoprocentna, da ne bo nič in takrat niti ni panike, če kondoma ne uporabiva.
To sem ji predlagala zato, ker KT očitno ne sme jemat, pa da se prepriča o tem. Še vedno obstaja tabletka, če je panika. (pa da ne bo katera mislila, da jo napeljujem na to, da naj seksa brez kondoma, pravim samo, da bi mene zanimalo na njenem mestu, če ima kondom tle res tak pomen)
Drugače pa obstajajo tudi druga sredstva, ne samo KT in kondom.
To sem ji predlagala zato, ker KT očitno ne sme jemat, pa da se prepriča o tem. Še vedno obstaja tabletka, če je panika. (pa da ne bo katera mislila, da jo napeljujem na to, da naj seksa brez kondoma, pravim samo, da bi mene zanimalo na njenem mestu, če ima kondom tle res tak pomen)
Drugače pa obstajajo tudi druga sredstva, ne samo KT in kondom.
-
SheShy - Sramežljivka
ne, sej te razumem...in točno ta point sm ti hotla povedat, kokr si sama rekla: ti poznaš svoje telo in delaš na tem že nekaj časa. (ne mislm, da jo hočeš nagovarjat - hočeš pomagat, kokr pač veš in znaš )
Nekje sem prebrala, da so te metode učinkovite samo ob rednih menstruacijah, pa da dejansko naj bi blo zlo težko oziroma skor nemogoče natančno izračunat plodne in neplodne dni... če pa to rata, pol pa naj bi blo to zanesljivo. Ne vem niti, kolk je punca stara (ali pa nisem dobro prebrala)...vsekakor, če se že odloči za to, mora najprej h ginekologu, da ji razloži postopek + tveganja, da ne bo šla na svojo roko delat.
A ti to dejansko prakticiraš? Kako dolgo pa že?
Pa tule je ena spletna stran z raznimi kontracepcijskimi metodami, če bo kaj pomagal:
http://slovenia.your-life.com/sl/domov/ ... wal_method
Nekje sem prebrala, da so te metode učinkovite samo ob rednih menstruacijah, pa da dejansko naj bi blo zlo težko oziroma skor nemogoče natančno izračunat plodne in neplodne dni... če pa to rata, pol pa naj bi blo to zanesljivo. Ne vem niti, kolk je punca stara (ali pa nisem dobro prebrala)...vsekakor, če se že odloči za to, mora najprej h ginekologu, da ji razloži postopek + tveganja, da ne bo šla na svojo roko delat.
A ti to dejansko prakticiraš? Kako dolgo pa že?
Pa tule je ena spletna stran z raznimi kontracepcijskimi metodami, če bo kaj pomagal:
http://slovenia.your-life.com/sl/domov/ ... wal_method
-
Elle.* - Debatorica
Jaz poznam svoje telo do te mere, da sem ziher za par (ampak res samo par) dni na začetku in na koncu. Ker so plodni dnevi v mesecu samo 4, 3 pred ovulacijo in en po, ali nekaj takega. Ne prakticiram pa tega z merjenjem temperature in podobno, ker sem imela vmes neko sranje s tabletkami. Za to metodo pa rabiš urejen ciklus, ki so mi ga tabletke zje....
Se pa da, moja mami to prakticira že 20 let, in s pomočjo tega je tudi brez težav zanosila, v obratni smeri, ker je točno vedela, kdaj so dnevi plodni. Torej je uporabno tudi za tiste, ki težko zanosijo.
Ja, za to rabiš redne menstruacije, ni pa nujno, da so na 28 dni. Se da za vse izračunat. Poglej mal po internetu, vse lepo razloženo. Še boljše pa razloži ginekolog. Moja prijateljica ima zelo prijetne izkušnje z ginekologinjo v nm, ki je tudi nuna in se ful spozna na naravne metode (sj veš- katoliška cerkev, pa umetna kontracepcija...). Pa ful je prijazna.
Pa tut mene zanima, koliko je avtorica stara
Se pa da, moja mami to prakticira že 20 let, in s pomočjo tega je tudi brez težav zanosila, v obratni smeri, ker je točno vedela, kdaj so dnevi plodni. Torej je uporabno tudi za tiste, ki težko zanosijo.
Ja, za to rabiš redne menstruacije, ni pa nujno, da so na 28 dni. Se da za vse izračunat. Poglej mal po internetu, vse lepo razloženo. Še boljše pa razloži ginekolog. Moja prijateljica ima zelo prijetne izkušnje z ginekologinjo v nm, ki je tudi nuna in se ful spozna na naravne metode (sj veš- katoliška cerkev, pa umetna kontracepcija...). Pa ful je prijazna.
Pa tut mene zanima, koliko je avtorica stara
-
SheShy - Sramežljivka
Zanimivo...kaj vse zveš takole iz prve roke Metoda me sicer ni prepričala, ker sem najbrž prelena, da bi tko fejst spremljala svoje telo (čeprav tvoji mami ratuje že 20 let - hvala bogu, ker moja je šla na sterilizacijo kakšni 2 leti nazaj), ampak je pa vedno zanimivo kaj novega zvedet.
Bo že čas, da grem spat pa neham težit LP
Bo že čas, da grem spat pa neham težit LP
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=23933&postdays=0&postorder=asc&start=0
Tukaj smo se že pogovarjale o tem, če vaju zanima bolj podrobno
Tukaj smo se že pogovarjale o tem, če vaju zanima bolj podrobno
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- wolfsflower
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 7. 2011
....
Zadnjič spremenil wolfsflower, dne 20. Sep. 2011 8:51, skupaj popravljeno 1 krat.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Želel bi pripomnit eno generalno o štetju dni...
Štetje dni je razlog, da sem tukaj
Da bi to metodo kategorično odsvetoval, bi bilo dvolično. Tudi z ženo sva se nanjo večkrat zanesla v obdobjih, ko ni bila na tabletkah in je bila najina želja po neposrednem seksu dovolj močna. Kar je bilo pogosto.
Ampak na cikel lahko vplivajo razne stvari. Npr. stres zaradi potovanja. Moja mama je šla za več tednov v tujino, mesečni cikel se ji je zamaknil, se je vrnila, srečala z očetom, in...
Problem varnih dni je, da menstruacija vedno pride 14 dni po ovulaciji; ampak za ovulacijo se pa ne ve, kdaj je.
Če si ena od tistih žensk, ki jo ob ovulaciji boli jajčnik in že po naravi bolečine veš, ali prihaja iz levega ali iz desnega, potem lahko določiš dni, ki so skoraj gotovo varni. Če si čutila bolečino ovulacije takrat, kot si jo pričakovala, potem so 10 dni kasneje plodni dnevi mimo, in v nekaj dneh prihaja menstruacija.
Ampak če ovulacije ne moreš določiti zanesljivo, je pa stvar precej bolj tvegana. Mislim, da pride iz porodnišnice veliko mater, ki so pričakovale, da je bila ovulacija prej, kot je bila dejansko. Zato te metode ne bi priporočal najstnicam, ki niso 100%, kdaj imajo ovulacijo, in ki imajo z zanositvijo največ izgubit.
Štetje dni je razlog, da sem tukaj
Da bi to metodo kategorično odsvetoval, bi bilo dvolično. Tudi z ženo sva se nanjo večkrat zanesla v obdobjih, ko ni bila na tabletkah in je bila najina želja po neposrednem seksu dovolj močna. Kar je bilo pogosto.
Ampak na cikel lahko vplivajo razne stvari. Npr. stres zaradi potovanja. Moja mama je šla za več tednov v tujino, mesečni cikel se ji je zamaknil, se je vrnila, srečala z očetom, in...
Problem varnih dni je, da menstruacija vedno pride 14 dni po ovulaciji; ampak za ovulacijo se pa ne ve, kdaj je.
Če si ena od tistih žensk, ki jo ob ovulaciji boli jajčnik in že po naravi bolečine veš, ali prihaja iz levega ali iz desnega, potem lahko določiš dni, ki so skoraj gotovo varni. Če si čutila bolečino ovulacije takrat, kot si jo pričakovala, potem so 10 dni kasneje plodni dnevi mimo, in v nekaj dneh prihaja menstruacija.
Ampak če ovulacije ne moreš določiti zanesljivo, je pa stvar precej bolj tvegana. Mislim, da pride iz porodnišnice veliko mater, ki so pričakovale, da je bila ovulacija prej, kot je bila dejansko. Zato te metode ne bi priporočal najstnicam, ki niso 100%, kdaj imajo ovulacijo, in ki imajo z zanositvijo največ izgubit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov