Testiranje na bolezni/"Dopustne" bolezni partnerja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Prej? Kdaj prej? Pred odnosi? Katere spolno prenosljive bolezni pa bi se takrat lahko odkrilo?
Vsekakor pa ima smisel kasneje se it testirat, če obstaja sum na bolezni ali pa nezaupanje spolnemu partnerju.
Vsekakor pa ima smisel kasneje se it testirat, če obstaja sum na bolezni ali pa nezaupanje spolnemu partnerju.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
purple_rain napisal/-a:Prej? Kdaj prej? Pred odnosi?
Smiselna interpretacija bi bila, da se gresta oba partnerja testirat preden prvič seksata. S tem drug drugemu pokažeta, da sta pretežno zdrava.
To je v principu smiselno, posebej če misliš prakticirat analni seks receptivno, kjer hočeš bit res ziher, da partner, ki penetrira, nima HIV.
V drugih primerih je pa povečini ista figa, če se testiraš potem, ker je v tem primeru glavni smisel testiranja uloviti gonorejo in klamidijo.
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
Jaz se še nisem nikoli šla testirat ... Če pa bi fant to pričakoval od mene bi jaz enako od njega ... Bi mi pa blo hecno če bi to storil šele sedaj, ko sva skupaj že skor, da eno leto ...
Many of us spend half our time wishing for things, we could have, if we didn't spend half our time wishing. — Alexander Woollcott
-
Ajda Sitar - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Domžale
Kika napisal/-a:no, saj to me moti. večina govori o testiranju na način, kot da obstaja en 'test' in pol kar veš, da si zdrav. ne, če se hočes vsako leto temeljito prepričati v svoje zdravje, je to kar precejšen projekt, ki konec koncev niti ni poceni.
hiv je zastonj, klamidija 50-170 eur, gonoreja niti ne vem. poleg tega je treba plačat tut izreden bris pogosteje kot na 3 leta, če je ženska drugače zdrava.
tko da Alwaleed, res pohvalno, da to jemlješ tako odgovorno. mislim pa, da vsaj pol folka na tem forumu sploh ve, kateri testi vse obstajajo, kaj šele, da bi jih opravili
Tnx za odgovor. Sicer pa ni panike pri meni, sploh glede na št. partnerjev...
-
Irma-Samantha Martinšek - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Črnomelj
mene bi pa zanimalo kje se to testiranje da nardit? Zna kera? Pomoje je kr zanimiva pa koristna stvar
- PoticKa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2010
Pozdravljene punce,
nekje sem zasledila, da je ena napisala, da je test za klamidijo in gonorejo itd. plačljiv...to seveda NI res. Greš do svojega ginekologa ali zdravnika, mu poveš da bi se rada testirala in da ti napiše napotnico in potem greš v bolnico v ambulanto za SPB, kjer opravijo teste za vse najpogostejše SPB ( HIV, hepatitisi, glivice, patogene bakterije, sifilis, kladmija, gonoreja...).
nekje sem zasledila, da je ena napisala, da je test za klamidijo in gonorejo itd. plačljiv...to seveda NI res. Greš do svojega ginekologa ali zdravnika, mu poveš da bi se rada testirala in da ti napiše napotnico in potem greš v bolnico v ambulanto za SPB, kjer opravijo teste za vse najpogostejše SPB ( HIV, hepatitisi, glivice, patogene bakterije, sifilis, kladmija, gonoreja...).
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Ajda Sitar napisal/-a:
Tnx za odgovor. Sicer pa ni panike pri meni, sploh glede na št. partnerjev...
Optimistka - razen če je številka 0... Dovolj je eden in napačen pa imaš iste možnosti kot če bi spala z dvajsetimi moškimi...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Nope. Z večimi partnerji se tudi možnosti povečajo. Tko da ne bluzi.
In je veliko manj možnosti, da bo ta "eden in napačen" v skupini z enim moškim, kot v tisti z dvajsetimi.
In je veliko manj možnosti, da bo ta "eden in napačen" v skupini z enim moškim, kot v tisti z dvajsetimi.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Jochie napisal/-a:zanima me, kolikokrat ste se sle testirati, ce je novi partner zahteval kakrsenkoli test vasega zdravja?
Kako ste/bi reagirale, ce bi vam fant to predlagal?
po kolikem casu veze je to dopustno? hocem reci, da ce bi vam fant predlagal to npr. na drugem zmenku, bi brez besed sprejele test ali bi fanta pustile?
ste fantu ze predlagale test, koliko dni/tednov po zacetku veze ste to storile, kako je fant reagiral?
ste se kdaj odpovedale kaksni avanturi s kaksnim izjemnim lepotcem zato, ker ste pravocasno pomislile, da ima mogoce kaksno bolezen?
bi sle v vezo s fantom ki ima npr. kaksno dedno bolezen, kar pomeni, da bi vasi otroci dedovali to bolezen?
- Z namenom se še nikoli nisem šla testirat za SPB, sem pa redna krvodajalka, prav tako sem imela pred kratkim celotni zdravniški pregled, kjer so mi pregledali vse od A-Ž, na vsake 2 leti pa hodim službeno na kompletne zdravniške preglede. Prav tako grem vsake pol leta do enkrat na leto dati bris.
- Če bi mi tip to predlagal, mu nebi nič zamerila. Tudi če bi mi rekel to prvi dan. Je že prav, da skrbi za svoje zdravje, danes je tega sranja premnogo.
- Nikoli še nisem nubenemu tipu predlagala testa.
- Ne, kadar sem želela imeti kaj s kerim tipom, sem tudi imela. Se pač uporabi kondom.
- Kar se tiče dednih bolezni, je to zelo relativno, ker je ogromno bolezni "prenosljivih" iz generacije v generacijo (od raka pa do visokega pritiska pa do ...). Ponavadi že takoj na začetku ne veš, kakšne dedne bolezni ima tvoj partner (verjetno tega niti nebi povedal takoj na začetku). Torej bi bila z njim. V kolikor bi moji ali njegovi geni potencialno ogrožali življenje otroka, ga pač nebi imela.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]