Test logike na podlagi ljubezni in sexa =]

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 13:37

Ok. Razlaga (splošna seveda, kot je bila splošna moja trditev)

Julija vs Barbi pri izbiri idealnega partnerja. Obe imata na voljo 1000 moških (cifra je iz glave, posplošena)

Julija
1. kriterij: nedolžnost ...... ostane ji (rečmo petina, glede na starost) 200 tipov.
2. kriterij: more bit privlačen (petina bo uporabljena do konca kriterijev).....50
3. kriterij: dobra izobrazba: ostane 10 tipov
4. kriterij: ne sme puščat gat po tleh in bit zanemarjen: 2 tipa

In po samo majhnem izločanju si na dveh tipih.

Jst pa prvi kriterij izpustim....
2. kriterij: mora bit privlačen: mam 200 tipov
3. kriterij: izobrazba: jih je še 50
4. kriterij: ne pušča gat po tleh: še vedno mam 10 takih sončkov

in lahko si umislim še dober seks :D

Torej, glede na to, da prvi kriterij nima bistvenga pomena za zvezo, bom jaz bolje prišla čez, ker bom imela dober seks (in ne nedolžnega partnerja) kot ti.

Selekcijo seveda dela vsak. Vprašanje pa je, po kakšnih kriterijih. In koliko so ti kriteriji pametni za uspešno zvezo.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Jun. 2010 13:47

Na tem forumu je cel kup ljudi, ki trdijo, da izobrazba ni bistvenega pomena za zvezo. Oni bi še ta kriterij izpustili in so po tvojem še na boljšem kot ti. Za tvoje pojme pa še vedno niso, ker izbirajo med potencialnimi partnerji, ki jih ti itak nočeš, ker se ti zdi tak kriterij pameten za uspešno zvezo..
Kdo ima tu prav? Oni, ki si pustijo večji krog izbire, ali ti, ki upoštevaš vse, kar se tebi osebno zdi pomembno pri partnerju in tako prideš do optimalnega kandidata?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 13:49

Aja, pa tole s kriteriji za prijateljstvo te čist razumem. Izbrala si pameten kriterij. Če pa bi izločila vse, ki imajo črno barvo las, bi bila pa druga pesem. Bila bi na izgubi, ker bi zapravila veliko lepih možnosti za prijateljstvo, ker ne maraš črnolascev.

Ker nedolžnost ženske nima nikakršnega vpliva na zvezo (gledano iz stališča, da par uspeva, če ima skupne želje, interese, kemija, ...). Razumem, da se postavljajo taki kriteriji in dela selekcija. Kriterij, ki pa na uspešnost zveze nima vpliva, pa je zame brezvezen in škodljiv za tistega, ki ga postavlja.

In ne govorimo o risanju idealnega partnerja, tle si lahko zmišljuješ kolikor ti je volja. Bolj kot si boš zmišljeval, lepše ga boš narisal. Govorimo o življenju, kjer so že tako ali tako selekcije, pa bolj kot kompliciramo, huje je. In potem ostanemo sami. tiste, ki bi jih lahko ljubili in ki bi lahko ljubili nas smo odpikali, ostali pa so nam samo taki, ki sicer za silo ustrezajo določenim kriterijem, failajo pa na drugih. In potem se sprijaznimo s tistim, kar nam je po vseh naših selekcijah ostalo.... (ali pa hitro prečrtamo en kriterij, in spet smo na številu 500 :D )
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 13:58

jullia_ napisal/-a:Na tem forumu je cel kup ljudi, ki trdijo, da izobrazba ni bistvenega pomena za zvezo. Oni bi še ta kriterij izpustili in so po tvojem še na boljšem kot ti. Za tvoje pojme pa še vedno niso, ker izbirajo med potencialnimi partnerji, ki jih ti itak nočeš, ker se ti zdi tak kriterij pameten za uspešno zvezo..
Kdo ima tu prav? Oni, ki si pustijo večji krog izbire, ali ti, ki upoštevaš vse, kar se tebi osebno zdi pomembno pri partnerju in tako prideš do optimalnega kandidata?

Lej, vsak si sam postavlja kriterije. To smo že razjasnili. In če nekomu izobrazba ni pomembna, toliko bolje.
In ni zdej point, da jst sem postavla izobrazbo kot kriterij - imam izobraženega moškega........obratno so vse ženske, ki imajo manj izobražene može na slabšem, ker so izbrale iz tiste kategorije, ki meni ne ustreza. Sej to ni tekmovanje. Če je ona zadovoljna in srečna (z neizobraženim moškim) jst pa tud (z izobraženim), sva zmagale obe in obratno. Lahko pa imam tudi predsednika države, pa to še ne pomeni, da bom na boljšem kot ti, ker se zna zgodit, da bom kljub temu nesrečna.
In obratno. Lahko imam nič kriterijev, pa bom v zakonu srečnejša kot ena, ki jih ima 1000.

gre se za to, da je opisani moški odpikal celo četo punc, med katerimi bi bile lahko tudi take, ki bi mu do podtankosti odgovarjale. In s katerimi bi lahko bil srečen. Zapičil se je v en kriterij, in zdej bo moral med nedolžnimi iskat tako, ki je lepa, pametna, gleda nogomet, ne teži, ima svoje prijateljice, ni ljubosumna, dobro kuha, vozi avto, pere zobe, je dobra v postelji, ne zapravlja preveč, se ne šminka, je meso....in ga je pripravljena ljubiti. Vprašanje pa je, če bo takšno našel. Vsekakor bi mu bilo lažje, če začetnega kriterija ne bi postavil. Izbira bi bila večja. Pika konec. In tu je prednost. Več izbire - boljša izbira.

Sem pa mnennja, da je bolj pameten kriterij kot nedolžnost ta, da izbranka ne spremlja telenovel :P Dolgoročno gledano.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Jun. 2010 16:44

Ok, ampak ti tu izhajaš iz predpostavke, da nedolžnost ne vpliva na kvaliteto zveze. To je čisto tvoje osebno mnenje. Ta tip se pa očitno s teboj ne strinja in mu potencialna partnerka iz kategorije ne-nedolžnih punc ne bi odgovarjala.
Moja poanta je točno to, da ne moreš na podlagi lastnih preferenc presojat smotrnosti tujih kriterijev.
Ti imaš svojo hierarhijo. Izobrazba ti je pomembna, nedolžnost ne, negledanje telenovel še manj. Nekdo drug ne bi punce niti vprašal, če ima narejeno maturo, bi se pa takoj prepričal, če ima narejene cerkvene zakramente. Ti sicer lahko misliš, da si z izločanjem na podlagi verozipovedi tip po nepotrebnem zmanjšuje krog potencialnih partnerk, ampak njemu očitno to ni nepomemben podatek, zato ni nič na slabšem, ker muslimank ni šljivi 5%. Itak ne bi bil res srečen v taki zvezi, torej v resnici ni na izgubi.
Uporabniški avatar
mala-anchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mala-anchy » 28. Jun. 2010 16:51

jullia_ :top:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 17:38

jullia_ napisal/-a:Ok, ampak ti tu izhajaš iz predpostavke, da nedolžnost ne vpliva na kvaliteto zveze. To je čisto tvoje osebno mnenje. Ta tip se pa očitno s teboj ne strinja in mu potencialna partnerka iz kategorije ne-nedolžnih punc ne bi odgovarjala.

Vera vpliva na skupno življenje. Se je treba odločit o veri otroka, o običajih, ki jih bo imel, o obiskovanju cerkve....Prav tako vpliva izobraženost - neizobraženi bodo sposobni manj konstruktivnih debat, plače bodo manjše, ipd.
Prav tako vpliva kemija - če ne zaradi drugega, zaradi privlačnosti in dobrega seksa.
Prav tako vplivajo telenovele (ali bo od 4-6 sedela pred tv, ali počela kaj drugega), kuhanje (njeno hrano boš jedel).....

Kako hudiča se pa življenje spremeni, če imaš ob sebi nedolžno žensko ali ne? Kakšen vpliv ima deviška kožica na življenje v dvoje?

Nisi me prepričala, po mojem mnenju nedolžnost ni kriterij, ki bi pogojeval kakovost življenja z drugim, ampak predsodek, da so nedolžne ženske čistejše oz boljše od tistih, ki so nedolžnost že izgubile. Dejanske korelacije pa ni. Življenje z nedolžno ni kaj dosti drugačno od tiste, ki to ni. Kar pa ne moremo reči za vero, izobrazbo, privlačnost, vegeterjanstvo, željo po avanturah, potovanjih ipd, ki dejansko vplivajo na to, kakšno tvoje življenje z nekom bo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Jun. 2010 17:42

Jaz te sploh ne prepričujem, da je nedolžnost bistvenega pomena za zvezo, ker se meni tudi ne zdi. Ti pa poskušam dopovedat, da nekateri vsekakor so drugačnega mnenja in veliko dajo na to.
Zakaj? Naj sami povedo. Dejstvo pa je, da jim je to pomembno. In zato, ker je njim to pomembno, ne zato, ker bi objektivno gledano vsem ljudem predstavljalo pomemben faktor pri izbiri partnerja, je čisto smiselno, da že vnaprej izključijo iz izbora ženske, ki niso device. S tako namreč on osebno ne bi bil zadovoljen, zato zveza ne bi delovala. Kaj si pa ti misliš o tej njegovi potezi, je pa brezpredmetno.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 17:50

Ne, kaj jst mislim o njegovi potezi, je bistvo vsega. Ker tu sem, da podam svoje mišljenje, ne njegovo. In zaradi tega, ker sem mnenja, da je njegov kriterij brezpredmeten, tudi pravim, da bo na izgubi. In imam prav, ker na izgubi bo iz mojega stališča, kot je tudi kriterij podan iz mojega.

Zato pa te sprašujem za tvoje stališče. Si mnenja, da je postavil dober kriterij, ali meniš, da ni?

Kot za pleh pičke. Meniš, da je njihov kriterij, da tip more met hud avto, dober, ali da bodo zaradi tega na izgubi, ker bodo spustile veliko dobrih fantov brez avtomobilov? One vem, kaj menijo, menijo, da so pametne, ker delajo tako selekcijo. Meni se zdijo neumne. Kaj pa tebi?

Zdej argument, da ima vsak svobodno izbiro partnerja, odpade.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Jun. 2010 18:14

To, ali se meni zdi kriterij pameten ali ne, ni povezano s tem, ali je človek zares na izgubi.
Na izgubi je, če zamudi partnerja, s katerim bi bil res srečen in bi furala uspešno zvezo. Če plehpička ne bo srečna s Sanjskim moškim, ki vozi stoenko, potem ni na izgubi, če že vnaprej skensla vse voznike stoenk. Pa čeprav se meni to zdi blesav kriterij.
Moje (in tvoje) mnenje ni pomembno, ker je človek na izgubi samo, če izgubi nekaj, kar mu nekaj pomeni. Če temu tipu ženske, ki niso device, ne pomenijo nič in jih ima samo za f*kat, ne bo nič na izgubi, če se ne bo z eno od njih poročil.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 22:19

Pozabila si, da ta pleh p***a ne mre vnaprej vedeti, da ji življenje z voznikom stoenke ne bo prineslo sreče. Prav tako ne more vedeti, da jo bo voznik mercedeza osrečil. Če dejansko išče srečo, jo delanje selekcije po avtomobilu v garaži težko pripelje do tega. In je izbrala težjo pot, če že ni na izgubi.

Sicer pa, vsakomur svoje. Če je nekomu v življenju pomembnejše to, kakšen avto ima partner kot to, kako bosta skupaj funkcionirala, potem tudi prav. Enako z devištvom....če je nekomu v prvi vrsti pomembno to, da ima partnerka še deviško kožico, so be it.

In prav imaš, tip nič ne izgubi, če spusti ženske, ki niso device in jih ima samo za f*kat (kot praviš). Izgubi pa, ko se odloči za devico in ugotovi, da dejstvo, da je ženska devica, sploh ni pomembno v življenju. Da samo po sebi ne prinese sreče, in da bi moral biti bolj pozoren na druge lastnosti potencialne žene.

Sploh pa tak, ki je zamenjal 100 deklet, nikoli ne bo dobil zadoščenja pri devici. Ne zato, ker bi bila slabša v postelji od ostalih, ampak zato, ker imata preveč različne poglede na svet. Eden v seksu vidi zabavo, drugi izkazovanje ljubezni.

PS Hvala bogu pa je danes lepotna kirurgija tako napredovala, da se deviško kožico za par tisočakov enostavno ustvari :D :D :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Jun. 2010 22:26

barbie_girl_85 napisal/-a:Sicer pa, vsakomur svoje. Če je nekomu v življenju pomembnejše to, kakšen avto ima partner kot to, kako bosta skupaj funkcionirala, potem tudi prav. Enako z devištvom....če je nekomu v prvi vrsti pomembno to, da ima partnerka še deviško kožico, so be it.

About fucking time.... škoda samo, da se ta poanta izgubi v vsem moralizatorskem šodru, ki si ga natvezila okrog tega odstavka.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 28. Jun. 2010 22:36

Wau kako ste to zakomplicirale, ampak se strinjam z jullio...Nikoli ne moreš biti na slabšem, če izgubiš nekaj za kar ti ni mar.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 28. Jun. 2010 22:38

Poanta je bila mišljena sarkastično, in šoder okoli nje jo samo še podkrepi :D

Dam jim "legalno prav", kar pa ne pomeni, da imajo prav v mojem svetu :D Ali v tvojem. Je pa seveda vse iluzionarni svet, izmišljeni priemri, ugibanja o poteku njihovega življenja, življenja ljudi, ki ne obstajajo...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 30. Jun. 2010 1:18

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov