Težave s partnerjevo družino
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- rozca56
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 3. 2010
Pozdravljeni.
S fantom sva skoraj 3 leta že skupaj. In pred letom in pol sem bila prvič pri njemu.Pri njemu je navadno je, da se samo prepirajo in si govorijo grde besede. Počasi mi začenja it to na živce. To sem povedala že svojemu fantu, pa on ne more nič spremeniti. On je uredu. Nima vedenjskih težav. Težava je le u tem, da ga njegova mami ne prenaša, ker ima v šoli dobre ocene, ker je priden in veliko stvari zna. Doma ga prosijo za vse. Da jim vse naredi, pomaga, skratka za vse ga izkoristijo. To mi počasi gre zelo na živce. Ne vem kaj narediti. Postajam in jezna. Skratka postala sem obupana. Ne vem kaj storiti.
Prosim svetujte mi kaj naj storim.
S fantom sva skoraj 3 leta že skupaj. In pred letom in pol sem bila prvič pri njemu.Pri njemu je navadno je, da se samo prepirajo in si govorijo grde besede. Počasi mi začenja it to na živce. To sem povedala že svojemu fantu, pa on ne more nič spremeniti. On je uredu. Nima vedenjskih težav. Težava je le u tem, da ga njegova mami ne prenaša, ker ima v šoli dobre ocene, ker je priden in veliko stvari zna. Doma ga prosijo za vse. Da jim vse naredi, pomaga, skratka za vse ga izkoristijo. To mi počasi gre zelo na živce. Ne vem kaj narediti. Postajam in jezna. Skratka postala sem obupana. Ne vem kaj storiti.
Prosim svetujte mi kaj naj storim.
Zadnjič spremenil rozca56, dne 17. Apr. 2010 14:00, skupaj popravljeno 2 krat.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
upam da se zavedaš, da ti na njegovo družino ne moreš vplivati in če imajo že celo življenje takšne odnose jih ne boš spremenila, niti se jih ne trudi, ker mislim da tukaj vmes ti nimaš popolnoma nič.
Če njemu paše kako delajo mama in ostali z njim pa naj. Če ti ni všeč enostavno ne hodi k njim.
In ko si napisala da tebe postavlja na drugo mesto. Na katero mesto bi se pa potem dala po 3 letih. Tole s temi mesti je meni blazno smešno in otročje.
Za sebe lahko samo rečem, da dokler nimam svoje družine je moja družina ( mama, oče, sestra, brat) na prvem mestu! In ja pred fantom
Če njemu paše kako delajo mama in ostali z njim pa naj. Če ti ni všeč enostavno ne hodi k njim.
In ko si napisala da tebe postavlja na drugo mesto. Na katero mesto bi se pa potem dala po 3 letih. Tole s temi mesti je meni blazno smešno in otročje.
Za sebe lahko samo rečem, da dokler nimam svoje družine je moja družina ( mama, oče, sestra, brat) na prvem mestu! In ja pred fantom
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
^^ Tole glede predalčkanja po mestih je različno od človeka do človeka. Nekdo, ki z družino ni najbolj povezan oz. se ne razumejo, ne bo familije postavil na prvo mesto, pač pa prijatelje ali pa partnerja. Se pa strinjam glede tega, da tuje družine ne moreš spreminjati (še svoje ne), ker je vsak kakršen je. Ali se sprijazniš s tem, da tistih parkrat, ko si pri njih, poslušaš njihovo kreganje oz. se umakneš od direndaja, ali pa poveš fantu, da naj se postavi sam zase ali poskuša kaj rešiti v družini. Čeprav po tolikih letih, ko so vsi kot osebnosti že bolj ali manj izoblikovani... mission impossible. Zadnja možnost pa je, da ga zapustiš, če te to tako grozno moti, da te sili na bruhanje. TI si tista, ki odloča o tem, žal pa ne tudi o tem, koga smeš oz. sploh zmoreš spremeniti (pa četudi bi se tepli doma).
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
Tut moj fant ma non-stop probleme z svojo družino, se tut kregajo o raznih stvareh.. z mamo ali z bratom.. ampak js lepo pojem svoje kosilo.. se ne vmešavam, ne potegnem nobene strani, ker se njihove družinske afere mene ne tičejo..
Tudi tebi priporočam, da se v njihove afere ne vtikaš..
Tudi tebi priporočam, da se v njihove afere ne vtikaš..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
-
Fay - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 2. 2010
On že ve, zakaj se ne postavi nazaj in zakaj uboga. Moraš razumeti, da če imaš tako ˝težko˝ tastaro in da veš, če nekaj ne narediš, bo spet joj, pač raje narediš in imaš mir. Ti se ne vtikaj, ker četudi boš želela pomagati, boš nakoncu ti najslabša, ti se boš vtikovala v druge zadeve, ki pa se te najbolj ne tičejo.
In če te moti kreg med kosilom, je to čisto enostavno, ne kosilaj pri njih in se izogni temu poslušanju. In ko bo kdo kaj vprašal, pač reči, da ti je nelagodno poslušati kreganje in da se nočeš vtikovat pa se raje umakneš...
In če te moti kreg med kosilom, je to čisto enostavno, ne kosilaj pri njih in se izogni temu poslušanju. In ko bo kdo kaj vprašal, pač reči, da ti je nelagodno poslušati kreganje in da se nočeš vtikovat pa se raje umakneš...
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
mi zveni znano... seveda je tisti fant zdaj srečno bivši
tudi če je popoln, če ima tako katastrofalno družino se mi zdi da ni vredno...
tudi če je popoln, če ima tako katastrofalno družino se mi zdi da ni vredno...
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
Sej se ne "ženiš" z družino..
Greš sčasoma živet na svoje, pa to ni več problem.. prideš na čaj, enkrat na 14 dni, če se pa začnejo še takrat kregat, moraš pa it.. obveznosti pa to
Greš sčasoma živet na svoje, pa to ni več problem.. prideš na čaj, enkrat na 14 dni, če se pa začnejo še takrat kregat, moraš pa it.. obveznosti pa to
(__/)
( o.O)
(")_(")
( o.O)
(")_(")
- Shmeky
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2008
nanamiša napisal/-a:upam da se zavedaš, da ti na njegovo družino ne moreš vplivati in če imajo že celo življenje takšne odnose jih ne boš spremenila, niti se jih ne trudi, ker mislim da tukaj vmes ti nimaš popolnoma nič.
Se podpišem .... aja pa lohk si vesela da fant nima tebe že poln kufer, ker ce bi meni punca rekla kaj čez mojo družino in to večkrat bi jo nekam poslal. Pa seveda že prvič če bi mi kaj omenila bi ji rekel da se v to ne vmešava
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Vsekakor ne moreš pričakovati, da se bo tvoj fant popolnoma spremenil, ker tebi ni všeč kako imajo stvari ''urejene'' v njegovi družini.
Jaz bi na tvojem mestu resno premislila, o tej zvezi. To 'breme' mu bo v bistvu ostalo vedno na grbi, pa če se še tako daleč preselita. Če je navajen ubogati domače, tudi če ga stalno izkoriščajo, jim bo vedno priskočil, ko ga bodo rabili.
Če on sam ne dojame, da ga izikoriščajo, če sa sem ne zna postavit zase ali pa če sam ne vidi v tem posebne težave (v tem odnosu), potem nima smisla. Povedala si mu, kaj te muči, ne pričakuj pa, da mu bo čez noč zrasla hrbtenica in bo šel in doma udaril po mizi. Če ni do sedaj tudi kasneje ne bo.
Jaz bi na tvojem mestu resno premislila, o tej zvezi. To 'breme' mu bo v bistvu ostalo vedno na grbi, pa če se še tako daleč preselita. Če je navajen ubogati domače, tudi če ga stalno izkoriščajo, jim bo vedno priskočil, ko ga bodo rabili.
Če on sam ne dojame, da ga izikoriščajo, če sa sem ne zna postavit zase ali pa če sam ne vidi v tem posebne težave (v tem odnosu), potem nima smisla. Povedala si mu, kaj te muči, ne pričakuj pa, da mu bo čez noč zrasla hrbtenica in bo šel in doma udaril po mizi. Če ni do sedaj tudi kasneje ne bo.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Fay napisal/-a:In če te moti kreg med kosilom, je to čisto enostavno, ne kosilaj pri njih in se izogni temu poslušanju. In ko bo kdo kaj vprašal, pač reči, da ti je nelagodno poslušati kreganje in da se nočeš vtikovat pa se raje umakneš...
To. Mogoče se bo zaradi tega celo kdo zamislil, pa verjetno niti ne toliko družina, kot pa tvoj fant.
Sicer pa ne vem, morda preveč zahtevaš od njega. Če to, da se on ne postavi zase, vpliva na vajin odnos (npr. gresta ven, pa ga kličejo od doma, da pride nekaj popravit, pa se vrne domov in to naredi), potem te še razumem, ampak kaj delajo z njim doma, pa ni ravno tvoja stvar - razen, seveda, če živiš skupaj z njim pri njegovi družini. Jaz sem se zaradi podobne situacije (nemogoča družina) odselila s fantom na svoje; na začetku je bil malo v dvomih, zdaj pa ne more verjeti, kako mu je lepše na svojem, kjer mu nihče ne mori in kjer mu ni treba poslušati stalnega dretja.
Every rose has its thorn
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Če njemu tako ustreza, pusti ga, saj je verjetno že dovolj star, da ve kaj počne. Navsezadnje pa starši so le starši...in če imajo pri njih takšne odnose, kot jih imajo, je brez pomena se vtikovat v to, ker prvo kot prvo,spremenila ne boš ničesar, drugo kot drugo, se te to ne tiče, dokler ne vključuje tebe..Sploh pa če ti tako "neodgovarjajo", zakaj še sploh hodiš k njim, pa bodita pri tebi doma, če ti tam ne ustreza. Zavedaj se, da družina je le družina, in da če boš fantu "preveč pametovala", lahko prej narediš več slabega kot koristnega.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Da se pusti svoji družini izkoriščati, je vsekakor zelo slab znak za vajino dolgoročno prihodnost. Če se jim pusti izkoriščati danes, se jim ne bo čez 5 let pustil nič manj. Od človeka, ki postavlja svojo mamo ali očeta po prioriteti pred svojega partnerja, pa se je najbolje držati daleč stran. V nasprotnem primeru partnersko življenje s takšnim človekom postane pekel.
Kar ti pišejo ostali zgoraj, ne drži. Če ostaneš z njim, se definitivno boš poročila ne le z njim, temveč s celotno njegovo družino. Če še nista dolgo skupaj, mu še lahko daš nekaj priložnosti, da se nauči postaviti stvari na pravo mesto. Ampak če v doglednem času ne razvije zdravih prioritet - najprej ti, potem dolgo nič, potem pa sitna majka in fotr - potem raje teci, kolikor te noge nesejo, preden boš ujeta v peklensko življenje, z otrokom in brez izhoda pri 30ih ali 40ih.
Kar ti pišejo ostali zgoraj, ne drži. Če ostaneš z njim, se definitivno boš poročila ne le z njim, temveč s celotno njegovo družino. Če še nista dolgo skupaj, mu še lahko daš nekaj priložnosti, da se nauči postaviti stvari na pravo mesto. Ampak če v doglednem času ne razvije zdravih prioritet - najprej ti, potem dolgo nič, potem pa sitna majka in fotr - potem raje teci, kolikor te noge nesejo, preden boš ujeta v peklensko življenje, z otrokom in brez izhoda pri 30ih ali 40ih.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Alwaleed napisal/-a:Kar ti pišejo ostali zgoraj, ne drži. Če ostaneš z njim, se definitivno boš poročila ne le z njim, temveč s celotno njegovo družino.
Res je. To, da se poročiš itak samo z njim, ne z njegovo družino je pa eno znucano,neresnično, popularno mnenje. Če na zvezo gledaš dolgoročno potem boš enkrat morala bit v stikih z njegovo družino (če ne zaradi drugega zaradi svojih otrok) in posledično bo zaželjen en dober odnos z njimi.
- lunek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2008
Nisem brala celotne teme, zato se opravičujem, če mi je kaj ušlo...
No, glede tega, da se poročiš z njim in ne z njegovo družino - res je, da se poročiš samo z njim, z njegovo družino kot tako pa ne. Ni npr. on kriv, če ima f****** družino. Pomembno je, kako se on odziva na to. Če je copata oz. se pusti izkoriščati, to vsekakor ne bo dobro za vajin odnos in velja razmisliti o skupni prihodnosti. Če pa zna stvari postaviti na svoje mesto oz. tako, da na vajin odnos ne bi vplivale negativno, potem pa nima veze, kakšna je njegova družina.
No, glede tega, da se poročiš z njim in ne z njegovo družino - res je, da se poročiš samo z njim, z njegovo družino kot tako pa ne. Ni npr. on kriv, če ima f****** družino. Pomembno je, kako se on odziva na to. Če je copata oz. se pusti izkoriščati, to vsekakor ne bo dobro za vajin odnos in velja razmisliti o skupni prihodnosti. Če pa zna stvari postaviti na svoje mesto oz. tako, da na vajin odnos ne bi vplivale negativno, potem pa nima veze, kakšna je njegova družina.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov