Svoboda v zvezi..Koliko?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 21. Mar. 2012 19:35

v lokalu, kjer jaz občasno delam, so sami dobri tipi :D redkokdaj pride kakšen pijanček ipd.

In nevem, jaz nimam glih izobrazbe, sem kelnarca (+ še en job, "nič takega"), pa mam tipa z visoko izobrazbo..nevem, zakaj to nebi štimalo? A ste res tolk plehki, pa gledate na poklic? (ki mim grede, v drugi temi ki jo je odprl tip pogrebnik, pišete ravno nasprotno). In takih parov (en diploma, magisterij, ... drugi praktično nič) poznam še nekaj.
Zgleda ste eni preveč fini, vi se pa že ne boste spuščal na nižji nivo :roll: ker oseba brez šole je neumna, al kaj? Bi prej rekla obratno, marsikdo z raznimi diplomami je večji bedak od tistih samo z osnovno šolo.

in ja, na IJS so pa res dobri tipi :heul: doktorji znanosti, ki jih zanima samo znanost, ne pa ženska...
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 21. Mar. 2012 19:43

jeez, saj ne gre sam za izobrazbo/blablabla/, pač za dejavnike in interese, ki se ali pa se ne poklopijo. in zarad tega nisi nujno plitek/plehek, sam na lastno željo si pač rahlo ožiš fokus, no biggie. no, enim je pa to res pomembno, stvar statusa/ugleda pač. in osebnih preferenc, jasno. ne vem, zakva mate eni take probleme s tem. in s tem primerom o tipih z IJS ti sam pokažeš, da maš glih tko 'predsodek'.
As your lover describes you, so you are.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 21. Mar. 2012 19:46

Džeki napisal/-a:Čisto nič.

džeki, my man - klele si pa na polno ustrelil mimo.
jz nimam sš končane (še) pa celo lahko kak stavek, ki je vreden moje skoraj magistre skupaj spravim :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 21. Mar. 2012 19:54

Veerle napisal/-a: stvar statusa/ugleda pač. in osebnih preferenc, jasno.

Mah, kakšen ugled. Gre za to, da z nekom, ki ni na isti valovni kot ti, dolgoročno ne moreš bit. Simpl.

Sicer pa, blazno me zabava, da mi najbolj nasprotujejo tiste, ki so v temi o pogrebniku pisale, kako je ženskam najbolj hudo, da je tip "malo jači biznismen" itd. Zdaj, ko je stvar malo obrnjena, pa naenkrat kao ni važno, kaj ima ženska v glavi, niti nič. Ne moreš verjet.

In med študentko in študentko je razlika. Sej kmalu, ko s človekom spregovoriš, vidiš, ali je nekdo študent in bodoči intelektualec, ali pa samo študira, na boljše cajte.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 21. Mar. 2012 20:03

Vse tole o hobijih, izobrazbi, skupnih interesih ipd. je pomembno kvečjemu na dolgi rok in v primeru zveze, tukaj pa govorimo zgolj o možnosti varanja oz. povezanosti natakarskega poklica s tem :wink: (in posledično puščanju svobode v zvezi / prepovedovanju partnerici, da bi delala v lokalu) :) Tako da ne vem, še posebej ob predpostavki, da se mladi (baje) večinoma spoznavajo in zabavajo v lokalih ter na zabavah, se mi ne zdi prav nič nemogoče, da bi si nek fant-gost in dekle, ki slučajno dela za šankom, ugajala. Povečini imajo te osebe podobne interese, pa tudi če jih ne bi imele, to za enkratno varanje niti ni preveč pomembno :D

Kot se vsi strinjamo, pa to še ne pomeni avtomatično, da je bojazen partnerjev natakaric, da jih bo prevarala zgolj zaradi svojega dela, upravičena :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 21. Mar. 2012 20:05

in s tem primerom o tipih z IJS ti sam pokažeš, da maš glih tko 'predsodek'.

ne, sem dejansko nekaj časa delala tam, in jih je blo res malo tako dobrih, da bi se obrnil za njimi.

nevem, jaz z mojim čist normalno funkcioniram, na vseh področjih, sej če nimaš šole, še ne pomeni, da tut v glavi nimaš nič
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Mar. 2012 20:07

Džeki napisal/-a:
Če poznate bolj malo mladih tipov, ki hodijo v dramo, se pa raje vprašajte, v kakšnih krogih se gibljete.

Wtf? Ti zdaj trdiš, da če v mojem krogu družbe nobeden (četudi gre za te tvoje izobražence, ki si jih omenjal) ne hodi v Dramo (oz. SNG), da so ti krogi kar ena družba? Obstaja še kaj drugega, recimo temu, da smo bolj športno naravnana družba, ki gre rada kdaj na kak koncert, in ja, tudi ven hodijo taisti ljudje. Zaradi tega so pa zate kar eni krogi, ker izobraženci pa ne hodijo ven, če imajo kaj v glavi, po tvojem. Ali kako? Ajme človek, kake pa ti strelaš, to kar ni res. Pa star si okoli 30, če se ne motim. Hvala bogu, da nimam takšnih omejencev v svoji družbi, ker bi hitro izpadli iz nje ali pa bi se jaz odcepila. :D

Sicer pa, blazno me zabava, da mi najbolj nasprotujejo tiste, ki so v temi o pogrebniku pisale, kako je ženskam najbolj hud, da je tip "malo jači biznismen" itd.

Ni bilo nobenega govora o tem, vsaj ne, da bi kateri od nas bilo strašno pomembno kaj je kdo po poklicu (razen da so ene izpostavile konkretno poklic pogrebnika kot moteči faktor, ne pa tudi sicer omenjale kako pomemben se jim zdi poklic pri potencialnem partnerju).
Ti pomagam jaz citirati sebe, ker si z "malo jačim biznismenom" sigurno mislil moje besede v tisti temi:
Ne vem, ene so take, da jim je pomembno, kaj bodo rekle bližnjim, ko jih kdo vpraša s kom se dobivajo, in namesto pogrebnika bo takšne vrste ženska raje videla, da je tip nogometaš, odvetnik, malo jači biznismen ipd., ker se tudi lepše sliši (pa še večina žensk ima to čudno "navado", vcepljeno toliko da ne v DNK, da padajo na tipe, ki opravljajo dela, zaradi katerih padajo nanje še druge ženske, saj se tako počuti pomembno ob takem moškem)

Govorila sem za druge ženske, meni se poklic še nikoli ni zdel moteč faktor pri partnerju, v kolikor gre za nekoga, katerega plača ni ravno pretirano manjša od moje in premore tudi nekaj splošne razgledanosti.

Jullia, če ti ne poznaš takšnih primerov, še ne pomeni da ne obstajajo. :)

jullia napisal/-a:O tem sem pisala v svojem prvem postu, pa nekako nočete razumet.

Jaz sem tebe čist razumela, kar si hotela povedat, le da se ne strinjam nujno s tem - a smem? Je pa lokal pač ugodnejše okolje za navezovanje stikov (pa niti ni potrebno, da je prisoten alkohol, ker se s kelnarco zaplete v pogovor skorajda vsak, saj gre za okolje, kamor se pride človek odklopit, četudi samo med malico v službi). Pravim samo, da je v lokalu oz. kafiču ponavadi več možnosti za spoznavanje novih ljudi kot recimo na firmi, kjer je okolje bolj umirjeno (ja, vem, da se lahko sodelavci povežejo med sabo in nedolžne kavice kmalu prerastejo v kaj več, a ni tako pogosto kot v lokalih).

Prevarati je mogoče partnerja praktično s komerkoli oz. kjerkoli, je pa pač več možnosti za to v nekem lokalu, a samo, če si tudi nagnjen k temu, da boš prevaral. Delala sem že v različnih okoljih, in ja, varajo se ljudje ne glede na okolje v katerem delajo, le da sem največ možnosti za varanje in tudi dejanskih prevar videla ko sem delala v lokalih (v enem ne najbolj fensi lokalu in enem taboljšem), tako da se lokalov drži upravičen sloves kar se tiče tega. Medtem ko na eni agenciji in firmi ni bilo (toliko) tega, pa je šlo za večji firmi. Šušljalo se je o dveh primerih, od tega je eden primer bil zelo zgovoren že na šihtu (sodelavca med sabo, on poročen), tadrug primer pa naj bi bil opažen zunaj službe. Bilo nas je pa vsega skupaj na firmi ... uf, precej, ker je šlo za večjo firmo.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 21. Mar. 2012 20:08

men je bivši predvsem zarad tega težiu zarad kelnarstva, ker nevem zakaj, je mislil, da kelnarce pa vsi otipavajo. Očitno je bil sam ta, ki jih otipava in se slini nad njimi :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Mar. 2012 20:13

Se pogostokrat dogaja, da tisti, ki sam poseduje neko napako, le-to projecira na partnerja. Si je verjetno mislil "šment, kaj če me bo prevarala, tako kot sem jaz njo". :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 21. Mar. 2012 21:23

jaz mislim da izobrazba nima preveč veze s pametjo.. imaš ljudi ki imajo samo srednjo šolo, pa so precej brihtni, veliko stvari vejo in so iznajdljivi (izven šole se tudi veliko izve, itak je še internet povsod danes) imaš pa tudi diplomirance, ki razen o svoji stroki o drugih stvareh nimajo pojma, niti logično razmišljat ne znajo in se ne znajdejo.. ali pa imajo od diplome samo papir, pojma pa nič, kar je še huje..
tko da mislim da ni preveč nujno da morata biti v isti "kasti"..
hej norci :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 21. Mar. 2012 21:23

je blo nekaj takega, ja
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 21. Mar. 2012 22:46

Džeki napisal/-a:, tako frizerka ali natakarica, ki vikende zabija v turbo folk lokalih, na dolgi rok ne bo primerna izbira za kakšnega kultiviranega dečka na nivoju.

Ve se , kdo kam spada.

kaj pa natakarica, ki vikendov NE zabija na turbo folk muziki? :D ne, ne bom se pričkala s tabo, ker itak že imaš svoj prav tule zakoreninjen daleč v podzavesti, samo tole bi hotela pripomniti.
no (tako kot prav povsod) je seveda tudi na frizerski kakšna takšna frajla. pa ne posluša turbo folk ker je frizerka. tole ni nekako vzročno povezano. poznam dipl. psihologije, ki nabija samo govejo muziko (in je zlo razgledana!).

človek, ki se s srcem odloči za nek poklic pa naj je to frizer, poštar, mehanik, vzgojiteljica ali natakarica, je mnogo bolj izpopolnjen kot 45643567 pravnikov, ki študirajo 100 let ker enega rimskega prava ne morejo sfurat, ali 3456787564 fdv-jevcev, ki jamrajo da majo fuul seminarskih, al d od diplome jim ni treba napisat.
meaning- en frizer, ki je dober in uspešen bo bil večkrat v lajfu v londonu kot se ti sploh spomniš na london. plačo bo imel tako, kot jo ti samo sanjaš. delal bo s srcem in ZA ljudi, medtem ko pravnik dela brez srca in ZA barabe.
poštar dobi še eno plačo tringelta. pa si računaj. po terenu kofetka in kaka babica mu celo kdaj kakega stotaka porine, ker ji je prinesel reklame. dela ZA ljudi s srcem.
k mehaniku boš pripelal avto, ti ga bo še spucal zastonj, spil tam s tabo kako pivico in ti povedal, da bi blo fajn še olje menjat, ga bo kar on.
(karakteriziram, da me ne bo zdaj kdo napadel kaj se grem, da poštarji imajo vsako jutro ogd 5ih so 7ih si reklame za zlagat in da jih zebe pozimi. i know).

mislim, kaj tebi daje pravico tako pečatiti ljudi? kravata? misliš, da si napreden, še veš ne, kako zelo nazadnjaški si.

Džeki napisal/-a:Če poznate bolj malo mladih tipov, ki hodijo v dramo, se pa raje vprašajte, v kakšnih krogih se gibljete.

ne, ne hodimo več v dramo. ker so abonmaji zanič. :roll: ti se malo ozri okrog in pokukaj še v kak teater. drama je prvo (in verjetno edino) gledališče na katerega se spomniš. daj daj. (beri post od floribunde. tolikokrat da ti bo jasno o čem govori)

Džeki napisal/-a:In ja, 90 % parov, ki jih poznam in so skupaj že nekaj časa, je po kulturno-izobraževalnem nivoju precej izenačenih.

tule se strinjamo. in kulturno-izobraževalni nivo se meri s čim?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Mar. 2012 0:10

k osnovni kulturni izobraženosti IMHO spada neka povprečno vedenje o kulturnem dogajanju doma in po svetu. to, da si šel enkrat v narodno s šolo v 6. razredu pa na koncert od metallice, ni kulturna izobraženost. večina mladih dandanes pojma nima kdo so irwin, kaj v slovenskem kulturnem prostoru predstavlja oho, da borštnikov prstan ni nek nov dizajn iz zlatarne malalan, da obstajajo filmi, ki niso narejeni v holivudu, ne vedo skozi katera vrata se pride v cankarjev dom, se jim jazz zdi nekaj predpotopnega, niso slišali da obstaja sodobna klasična glasba ipd, ipd. večini mladih je blaaaaazno težko se zafurat eno urco na nek kulturni ali semi-kulturni dogodek. da o poznavanju subkultur, alternativnih kultur, avangarde, konceptualnega šita in tem kar ni ravno stvar kulturnih institucij, sploh ne govorim.

mirno priznam, da nekoga, ki se vsaj približno ne zanima za kulturo, ne bi mela za fanta. prav tako ne nekoga, ki nima faksa narejenega+ se poleg faksa še dodatno ne izobražuje, oziroma nima interesov. meni je to pač pomeben faktor. če je pravnik, ki v življenju ni odprl knjige razen tistih za faks, odpade. če je pogrebnik, ki v prostem času bere hegla in me bo vozu v kino gledat kubricka, dosti raje.

mela sem dečka, ki je bil blaaaaaazno razgledan, bister, bla bla bla...ampak srednje šole ni mel narjene. kar za moje pojme pomeni samo to, da kljub temu da si ti takoooo blazno brihten, pameten in ti gre itak vse v glavo, da nisi mogu ene srednje šole spacat skupaj, žalostno. šibka volja, al kaj js vem. takega tudi nočem.
kljub vsej njegovi razgledanosti in brihtnosti je še vedno prihajalo do razlik v znanju, sposobnosti argumentacije določenih tem, kredibilnosti virov znanja (razni internetni portali, dokumentarci sumljivega porekla na jutubu in podobno, zame v večini pač niso kredibilen vir znanja) ipd.
prav tako je bil, dokler ni srečal mene, precej apatičen do kulturnega dogajanja, razen pohajanja po klubih pač. sicer je z mano navdušeno hodil po vseh zadevah, ampak to ni blo to. ko me je po 6-urnem šetanju po bienalu v benetkah prosil, da greva na sladoled in gledat sončni zahod, ker se mu ne da več, čeprav nisva videla še vsega, sem skoraj na rit padla. prav tako se mi ni dalo bit vedno v vlogi tistega ki razlaga niti nisem mogla o tem z njim debatirat.
po drugi strani pa se mi nikoli ni dalo it navijat na njegove fuzbal tekme, čeprav so vse ostale punce tam skakale s fotoaparati in kamerami in se drle: goooooool!

tako da se načeloma kr z džekijem strinjam. in glede na to, da je z navdušenjem pisal kako je zadnjič gledal metropolis ob spremljavi filharmoničnega orkestra mu js ne bi ravno očitala, da je drama (oziroma SNG) edino kar pozna.

razlike v interesih pač. in dostikrat so razlike v interesih pogojene z izobrazbo, različnimi usmeritvami v smislu družboslovci/naravoslovci (tudi z doktorjem matematike najbrž ne bi bila preveč izpolnjena), vero bla bla bla.

se mi zdi kr malo naivno kako trdite, da to ni res. večina parov okoli mene, ki dobro funkcionira ima podobne interese, se giblje v podobnih krogih, posluša podobno muziko, gleda podobne filme.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 22. Mar. 2012 6:53

E, natanko tako. Floribunda si je vzela čas in podrobneje razložila.

Ne, res se sprašujem, kakšne zveze to ljudje poznate in v kakšne kroge zahajate, da tako vehementno trdite, da PAČ ni važno, da je par na isti valovni, ima podobne interese...

Opažam, da ima folk na tem forumu nasploh težave z razumevanjem karikiranja in primerjalnega načina izražanja. Omenim Dramo, pa skočite v luft, zakaj sem omenil Dramo in zakaj samo Dramo...

Sicer pa je stvar pomenljiva, saj si večina žensk želi partnerja, ki na prehranjevalni verigi kotira, ne enako, ampak višje. Zato bo dobršnemu delu žensk vedno šla v nos teorija, da pa one mogoče niso dovolj dobre za nekatere moške, vsaj na dolgi rok ne. Ne, po ženski teoriji so one dovolj dobre za vsakega, je pa vprašanje, kdo je dovolj dober za njih. :D

Tamala_mrha napisal/-a:Govorila sem za druge ženske, meni se poklic še nikoli ni zdel moteč faktor pri partnerju, v kolikor gre za nekoga, katerega plača ni ravno pretirano manjša od moje

Sigurno pa te ne bi motilo, če bi bila njegova plača pretirano večja. :D

Glej, ti ne maraš tipov, ki imajo bistveno manj denarja od tebe, jaz pa samo pravim, da ne morem bit z žensko, ki je kulturno-izobraževalno+ kar se splošnih interesov tiče na neki drugi ravni, kot jaz. In potem ti in druge skočite v luft. Smešno.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Mar. 2012 8:59

nikjer nisem rekla, da ni pomembno, da sta dva, ki furata zvezo, na približno istem "kulturnem nivoju". trdim pa, da izobrazba ne vpliva nujno na ta vidik.

roko na srce, študentje se v splošnem zelo malo zanimajo za kulturo. kar kaže že obisk faking "kulture" na majskih igrah. to ne morejo riti prinest za en štuk niže (pa je zastonj), pijančevat pa se komot vozijo tudi na bežigrad.

tako da tule smo le pri posameznikih. meaning- fax NI merilo za kulturno izobraženost! niti približno. prej kakšne usmeritve, ČE so se sami odločili, ne ker niso bli tja in tja sprejeti. ff v absolutni prednosti kar se kulturnega intelekta študentov tiče. kar pa ne pomeni, da en iz fdvja ne piše pesmi in jih bere kje. samo jaz jih ne poznam.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov