Svoboda v zvezi..Koliko?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
to itak. ampak to so pač slovenski študentje in slovenski izobraževalni sistem, kjer je očitno point, da sproduciraš čim več ljudi z nekimi diplomami, ni važno kolko levimi, ni važno kako zanič je vse, da je diplomantov n- krat preveč, samo da so.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Super, ste zaključili, se strinjate! zdaj pa prosim nazaj na temo "svoboda v zvezi", hvala!
It was forever..but it didnt last long..
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Džeki napisal/-a:Ne, res se sprašujem, kakšne zveze to ljudje poznate in v kakšne kroge zahajate, da tako vehementno trdite, da PAČ ni važno, da je par na isti valovni, ima podobne interese...
Tega jaz osebno nisem nikjer trdila, sem že v eni drugi temi na forumu enkrat pisala o tem, da ujemanje mora biti, sicer se nimaš z osebo kaj pogovarjati. Tudi za koga drugega ne vem, da bi to trdil (v tej temi). Tako kot je rekla claire - gre pa za to, da med izobrazbo in ujemanjem v smislu razgledanosti ter skupnih interesov največkrat ne moremo potegniti paralele.
Tamala_mrha napisal/-a:Govorila sem za druge ženske, meni se poklic še nikoli ni zdel moteč faktor pri partnerju, v kolikor gre za nekoga, katerega plača ni ravno pretirano manjša od moje
Sigurno pa te ne bi motilo, če bi bila njegova plača pretirano večja.
To je pa stvar tistega, ki si bo želel/ne želel biti z mano navkljub temu. Zaenkrat še nisem imela težav s tem, da bi šlo za velike razlike v plačah. Moj point je bil izobrazba, ne da bom nekomu predstavljala finančno hišo oz. mamo, kakor tudi nočem, da se kdo počuti, da je meni foter, ker ima 3x višjo plačo od moje.
Glej, ti ne maraš tipov, ki imajo bistveno manj denarja od tebe, jaz pa samo pravim, da ne morem bit z žensko, ki je kulturno-izobraževalno+ kar se splošnih interesov tiče na neki drugi ravni, kot jaz.
Dejansko ti ne bereš pozorno. Najdi mi stavek, kjer sem govorila o tem, da je možno biti in bi tudi jaz lahko bila s kom, s katerim ne bi imela skupnih interesov, ne bi imela oba nekje toliko splošne razgledanosti, da se lahko pogovarjamo o isti valovni dolžini in tudi v dobesednem pomenu kaj pogovarjava ipd. Govorila sem o tem, da ne moreš trditi, da če nekdo dela v lokalu, da se človek nima s tem človekom kaj pogovarjati, in če moja družba ne zahaja nujno v SNG, zakaj je potem treba delati neke napačne zaključke češ "ja v kakšnih krogih se pa potem eni gibljete". Ti si očitno kulturnik, nekateri smo pa to in/ali športniki po duši, zakaj obsojaš človeka na podlagi tega, ali ga zanima kultura ali ne in na podlagi tega delaš neke nesmiselne zaključke?
Če boš šel brat za sabo, boš videl, zakaj smo "skakali v luft". Za nekega pravnika, kar bi naj bil, sodeč po podatku ne spomnim se koga v eni drugi, si precej površen pri branju oz. razumevanju, saj najprej zavzameš defenziven položaj, namesto da bi lepo v miru prebral kaj nekateri pišemo in šele nato repliciral.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
floribunda napisal/-a:kljub vsej njegovi razgledanosti in brihtnosti je še vedno prihajalo do razlik v znanju, sposobnosti argumentacije določenih tem, kredibilnosti virov znanja (razni internetni portali, dokumentarci sumljivega porekla na jutubu in podobno, zame v večini pač niso kredibilen vir znanja) ipd.
Si povedala vse.
Nimam nic proti tiste, ki se imajo za razgledane in brskajo informacije po internetu, vem pa da jim ne bo skodilo prebrat kaksno ustrezno recenzirano literaturo, preden se sploh imajo za razgledane.
Jaz rajsi imam, da clovek sploh ne govori o zadevah, ki se jim dobro ne spozna, kot da govori napol in povrsno.
- kelnarca*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 7. 2012
sem dokaj podobnega mnenja - partnerski odnos mora temeljiti na zaupanju. Če ti partner ne zaupa ali obratno, se lahko 'zveza' kar takoj prekine.
Seveda mora biti tudi svoboda v zvezi - žuriranje brez fanta, če je zaupanje opravičeno fant ne bo letal za drugimi, punca pa ne bo čist po nesreč z nekom šla domov, samo zato, ker je bila opita.
Seveda mora biti tudi svoboda v zvezi - žuriranje brez fanta, če je zaupanje opravičeno fant ne bo letal za drugimi, punca pa ne bo čist po nesreč z nekom šla domov, samo zato, ker je bila opita.
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Nekaj svobode v zvezi seveda mora biti, to absolutno. Je pa čisto odvisno od posameznika v zvezi koliko jo potrebuje. So določene zveze, kjer obema ustreza (ali se zgolj pretvarjata tako), da jima ustreza, da preživita večino časa skupaj, medtem, ko imajo drugi v primerjavi s takšno zvezo, veliko več svobode, posledično vsak svoje hobije/prijatelje,...
Jst mislim, da neka zdrava mera svobode vsekakor koristi v vsaki zvezi, kar je pa premalo/preveč oz. ko pa nekdo v zvezi začne čutiti utesnjenost in ga sama zveza začne "dušiti", pa lahko ogrozi samo zvezo.
Smo pač tako narejeni, da rabimo svoj čas..čas zase.
Jst mislim, da neka zdrava mera svobode vsekakor koristi v vsaki zvezi, kar je pa premalo/preveč oz. ko pa nekdo v zvezi začne čutiti utesnjenost in ga sama zveza začne "dušiti", pa lahko ogrozi samo zvezo.
Smo pač tako narejeni, da rabimo svoj čas..čas zase.
-
Quanesha - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2012
V vsaki zvezi more bit svoboda..zdej je pa odvisno od človeka do človeka kolk svobode dopušča svojmu partnerju. Če nekdo ne daje partnerju svobode mu pomojem tut ne zaupa..lahko da se motim ...Sicr pa se da pogovorit kako komu paše Če ne moreta upoštevat želja drug drugega potem nista za skup ker slej al prej nekdo zgubi živce
- Kampara
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2012
Svoboda v smislu, da imata vsak svojo družbo, ki se sicer poznajo med sabo, vendar se ne družijo pogosto skupaj se mi zdi sprejemljivo, nekaterim puncam pa pač ne. Včasih je težko iti čez ljubosumje in vse temne misli, vendar, če se o tem ne pogovarjaš s partnerjem, je samo še slabše.
Svoboda v smislu, da ni nič takega, če se poljubljaš z nekim drugim fantom ali punco se mi pa ne zdi ravno dopuščajoča. zakaj bi nekdo sploh imel tako potrebo? Kot, da mu obstoječa oseba ni dovolj.
Svoboda v smislu, da ni nič takega, če se poljubljaš z nekim drugim fantom ali punco se mi pa ne zdi ravno dopuščajoča. zakaj bi nekdo sploh imel tako potrebo? Kot, da mu obstoječa oseba ni dovolj.
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Quanesha napisal/-a: Če nekdo ne daje partnerju svobode mu pomojem tut ne zaupa..
S tem se popolnoma strinjam. Mislim pa, da nezaupanje ni nujno utemeljeno, oziroma ima lahko tak človek na splošno probleme z zaupanjem.
-
Quanesha - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2012
Jah jest sm tacga mnenja da si vsak člouk zasluž zaupanje...ne morš v nekoga dvomt če ga še ne poznaš dost dobr in če ti ni dau še vidt da mu ne morš zaupat...itk slej ko prej člouk pokaže kakšn je (a je vredn zaupanja al ne). In šele pol se lahko odločš a mu boš zaupou al ne. Tko jest razmišlam sam se velikrat lahko opečeš to pa ni glih prijetn
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov