Svinganje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Mene to ne zanima u takem smislu, da bi šla jst to počet..
Sam pa dobr napišš post Spoštujem pač to, da če sta oba za to, da to pač prakticerata..100ljudi,100čudi
Sam pa dobr napišš post Spoštujem pač to, da če sta oba za to, da to pač prakticerata..100ljudi,100čudi
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Alwaleed, hvala za izčrpen odgovor. Mi je všeč tvoje razmišljanje. Ja, potem ko se sprostiš in si nekako že ulaufan v to zadevo, vsa stvar steče gladko, ko pa si še začetnik, je pa verjetno dosti težje.
Sicer pa, poleg swinger klubov, kje sta vidva čisto na začetku iskala par oz. pare? Internet?
Sicer pa, poleg swinger klubov, kje sta vidva čisto na začetku iskala par oz. pare? Internet?
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
KLEMY - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
My humble opinion:
Kdor ima veselje do svinganja, nej svinga, če komu paše plezat po lustru, be my quest, če vam paše da se mlatite med seksom, kar, pa lulanje pa bruhanje pa kaj jaz vem kaj še vse...zmente se med sabo pa delajte kar vam paše, sam otroke pa živali mi pustite pri miru
Kdor ima veselje do svinganja, nej svinga, če komu paše plezat po lustru, be my quest, če vam paše da se mlatite med seksom, kar, pa lulanje pa bruhanje pa kaj jaz vem kaj še vse...zmente se med sabo pa delajte kar vam paše, sam otroke pa živali mi pustite pri miru
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
- netline
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2006
Hja, Alwaleed je dal kar že nekaj čez.
Zanima me, kako se soočate z različnimi željami svojih partnerjev? Recimo, da vi bi poskusili kaj poredno novega, partner pa raje ne oz je celo zelo odklonilen do tega.
Kje začeti? Se sploh da koga spreobrniti oz mu razložiti tako, da bo na te stvari gledal z drugega zornega kota?
Zanima me, kako se soočate z različnimi željami svojih partnerjev? Recimo, da vi bi poskusili kaj poredno novega, partner pa raje ne oz je celo zelo odklonilen do tega.
Kje začeti? Se sploh da koga spreobrniti oz mu razložiti tako, da bo na te stvari gledal z drugega zornega kota?
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Po moje zelo težko. Silit nekoga u nekaj nikol ne prinese dobrih rezultatov...
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Sweet Princess napisal/-a::P Mogoče se pa nekega dne srečava u kšnem swingerskem clubu, a ne
Hm...
Čez nekaj mesecev bova že kmalu eno leto preseljena na Karibe, kjer žal ni swinger klubov...
Lahko pa prideta na obisk
freaky napisal/-a:Ja, potem ko se sprostiš in si nekako že ulaufan v to zadevo, vsa stvar steče gladko, ko pa si še začetnik, je pa verjetno dosti težje.
Na začetku je pomembno, da je med partnerjema dosti odprtosti; da se pogovorita o svojih občutkih; da vsak pri sebi sploh ugotovita, kakšni vajini občutki so. Pomembno je, da dasta partnerja vsak sebi čas, da se počasi spoznata s temi novostmi, se privadita na drug način razmišljanja. Sčasoma to postane tudi drug način čustvovanja.
Tudi če človek ve, da ga odprta spolnost privlači, ni nujno, da lahko kar takoj pade v situacijo in se počuti kakor riba v vodi. Nekaterim gre to hitro, drugim ne. V najini zvezi sem bil jaz tisti, ki sem rabil dalj časa, da sem se zadevi čustveno privadil - kljub temu, da sem bil večkrat tisti, ki je dal pobudo za akcijo. Moja partnerka se je čustveno privadila precej hitreje - ampak me ni nikoli v ničesar silila; sploh ne v kaj, kar mi ne bi bilo prav.
Mislim, da je čisto prav, če se dogajanje od začetka sestoji iz 80% pogovora in 20% akcije. Akcija od začetka je lahko minimalna; že ena pijača s parom, s katerimi se lahko kaj zgodi, zna biti dovolj velika tema za pogovor.
Vse skupaj je približno tako, kot takrat, ko človek prvič seksa. Bolj pomembno je, da je vsem udeleženim vse OK, ne da je stvar "čimprej opravljena". Treba si je vzeti čas, imeti zaupanje v partnerja, in uživati v procesu.
freaky napisal/-a:Sicer pa, poleg swinger klubov, kje sta vidva čisto na začetku iskala par oz. pare? Internet?
Tudi v tem smislu je v Sloveniji bolj švoh. Mednarodno sva člana dveh spletnih strani, SDC in LifestyleLounge, od katerih je sploh LifestyleLounge super poligon za spoznavanje swingerskih parov. Ampak LifestyleLounge ima v Evropi malo članov. SDC je nekoliko nižje kategorije, ampak še vedno kvaliteten, in ima v Evropi članov veliko - ampak v Sloveniji komajda kaj.
Stran, prek katere sva spoznala največ slovenskih swingerjev, je Kupid.com, katere kvaliteta je, hja, na psu. Ampak na tej strani veva za največ slovenskih swingerjev. Specifično se swingerji na Kupidu zbirajo v skupinah, ki imajo v imenu "swinger" ali "par". Kar precej jih je, tudi midva imava eno, ki se imenuje "Mladi swingerji" in je za pare, kjer je vsaj en partner pod 30 let. Najin nickname tam je tudi "Alwaleed".
Glavni razlog za zbiranje swingerjev v teh skupinah je verjetno, da je to na Kupidu še najboljši način, da lahko pari objavijo svoje slike. Na bolje organiziranih tujih straneh, kakor je LifestyleLounge, lahko slike objaviš v svojem profilu, in sicer v tri različne kategorije zaščite - vidne vsem članom, vidne preverjenim članom, in vidne samo tistim, ki jim to eksplicitno omogočiš. Česa takega na Kupidu ni. Ampak če iščeš swingerje v Sloveniji, nimaš dosti izbire.
Slišal sem, da se pari iščejo tudi na strani Urgenca.com. Ko sem jo pred leti zadnjič obiskal, se mi je zdela še manj uporabna od Kupida, lahko pa da se je vmes že spremenila.
Hrvati imajo stran Smokva, v Nemčiji pa je popularen Augenweide (oboje .com).
netline napisal/-a:Hja, Alwaleed je dal kar že nekaj čez.
Niti ne. Midva sva še relativno neizkušena.
Mogoče je spoznati pare, ki so v tem že desetletja...
Pa še hudimano privlačni znajo bit. Zares - sicer se s takimi še nikoli nisva spoznala, ampak po slikah sodeč se najde kar kakšna 50-letna swingerka, ki je bolj seksi od polovice 20-letnih punc.
netline napisal/-a:Zanima me, kako se soočate z različnimi željami svojih partnerjev? Recimo, da vi bi poskusili kaj poredno novega, partner pa raje ne oz je celo zelo odklonilen do tega.
Potem počakaš, dokler ni tudi tvoj partner za.
Ali pa, če je tvojemu partnerju OK, najdeš način, kako to izkusiti z drugim partnerjem.
netline napisal/-a:Kje začeti? Se sploh da koga spreobrniti oz mu razložiti tako, da bo na te stvari gledal z drugega zornega kota?
Drevo raste s takšno hitrostjo, kot mu omogoča zemlja, voda in njegovi geni. Drevo ne zraste čez noč. Če imaš majhno drevo in si pripravljen potrpeti, ga lahko zalivaš in obrezuješ in čez nekaj let boš imel veliko. Če hočeš imeti veliko drevo čez noč, potem pa je tvoja edina možnost, da na malo drevesce pozabiš in greš v trgovino po enega, ki je že veliko.
Če nočeš novega drevesa, ampak bi na vsak način rad, da bi malo drevo čez noč zrastlo - ne bo šlo. Lahko se še kako trudiš nategniti malo drevo s kakšnimi kleščami - ampak ne boš dosegel, da bo zrastlo, temveč ga boš ali prelomil, ali pa ga boš s koreninami vred spulil iz zemlje in bo umrlo.
In, seveda, tudi če imaš malo drevo in ga dobro zalivaš in imaš mnogo potrpljenja, ni nujno, da bo zrastlo visoko. Ni nujno, da je taka sorta, da zraste visoko. Lahko da je bonsai, ali pa je grmiček, in v tem primeru je vseeno, koliko imaš potrpljenja, ampak drevo ne bo zrastlo preko določene višine.
V tem primeru moraš spet v trgovino in si najti drugo drevo, ki je že visoko, ali pa bo s časom visoko še zrastlo.
Upam, da ti to zadovoljivo odgovori na ta vprašanja.
-
matty13 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2007
- Kraj: Gorenjska
severa napisal/-a:Sama za sebe vem, da partnerja ne bi mogla delit... kar je moje ne delim, uh tu pa ratam ljubosumna, ne bi prenesla da se moj tip dotika druge ženske ali obratno.
že tako, ko ga je napadla bivša, sem rabla kakšen teden, da se mi je ta prizor nehal vrteti pred očmi.
In fora je še v tem, da če mam svojga partnerja rada, pa če bi že slučajno razmišljala biti z nekom drugim, tega itak neb mogla nardit, ker brez čustev to pri meni ne gre.
Je pa res, da lahko rečem vsa čast tistim parom, ki so tega zmožni in da še vedno lahko vse skupej v zvezi poteka brez problemov. Ker obsojam pač nobenga ne, saj vsak zase ve česa si želi in kaj dela.
Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance
-
freaky - Kofetarica
Alwaleed napisal/-a:Tudi če človek ve, da ga odprta spolnost privlači, ni nujno, da lahko kar takoj pade v situacijo in se počuti kakor riba v vodi. Nekaterim gre to hitro, drugim ne.
Če bi se spustila v takšne vode, vem, da bi se res težko prilagodila oziroma bi tako kot ti rabila veliko časa, da bi se privadila na drugačen način življenja. Tega se zavedam in čeprav me svinganje privlači se zavedam, da bom mogla še dosti delati na sebi, da bi bila sposobna furati tako življenje.
Alwaleed napisal/-a:Mislim, da je čisto prav, če se dogajanje od začetka sestoji iz 80% pogovora in 20% akcije. Akcija od začetka je lahko minimalna; že ena pijača s parom, s katerimi se lahko kaj zgodi, zna biti dovolj velika tema za pogovor.
Nekaj takega sem si tudi js predstavljala za začetek takšnega življenja. Vendar se mi še vseeno poraja vprašanje, kako najti idealen par. Zelo sem skeptična glede tega iskanja preko interneta, nikoli ne veš, kdo sedi za tistim računalnikom.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
freaky napisal/-a:Nekaj takega sem si tudi js predstavljala za začetek takšnega življenja. Vendar se mi še vseeno poraja vprašanje, kako najti idealen par. Zelo sem skeptična glede tega iskanja preko interneta, nikoli ne veš, kdo sedi za tistim računalnikom.
Tako kot pri običajnem singles datingu, tudi tu pomaga imeti nekaj trde kože, in ne previsokih pričakovanj. Tako te nihče preveč ne razočara ali prizadene. Vsake toliko pa te kdo pozitivno preseneti, in s takimi se lahko potem spustiš tudi v kaj več.
Kot je rekel Jožef Stalin: "Če hočeš narediti palačinke, moraš razbiti nekaj jajc."
Brez spoznavanja prek interneta swinganja praktično ni. V ZDA pride menda povprečno 1 swinger na 75-150 ljudi; pri taki frekvenci prej obupaš, kakor pa koga najdeš prek svojih običajnih poznanstev.
Lahko pa si prva spoznavanja poenostaviš, če spoznaš koga, ki je že v teh krogih, in ki te lahko komu predstavi. Sicer sva redko v Sloveniji, ampak poznava nekaj parov, ki so v redu in so nama simpatični.
Drugače pa bova tudi sama v nekaj mesecih obiskala rodno domovino, in če želita, se lahko dobimo na kakšni pijači. Z najine strani bi bilo to povsem prijateljsko in informativno srečanje, od katerega ne rabita pričakovati nobenega pritiska. Pri naju se že tako ali tako večina pijač konča samo pri tem. Če je na drugi strani par, ki te zadeve šele raziskuje, potem pa itak, da ni pričakovati nič drugega, kot zanimiv pogovor.
-
freaky - Kofetarica
Uf, si me pa s temlem kr presenetil Midva o tem niti nisva nič govorila, fant pač samo ve, da me take stvari privlačijo. Zavedam se, da se mogoče te moje želje ne bojo nikoli uresničile, ker obstaja velika možnost, da mojemu fantu tak način življenja ne bi ustrezal. Za kakšne bolj globje in konkretne debate pa sedaj tudi ni ravno primeren čas, ker sva še (vsaj jst) premlada. Niti ne vem, če sem za takšne "podvige" tudi dovolj pogumna, privlači me, a je še vseeno prisoten strah.
Se pa z veseljem zanimam za te zadeve, da se vsaj malo "poučim", na kakšen način vse skupaj poteka. Zato sem ti res hvaležna za take obširne odgovore
Se pa z veseljem zanimam za te zadeve, da se vsaj malo "poučim", na kakšen način vse skupaj poteka. Zato sem ti res hvaležna za take obširne odgovore
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Drugače sva pa midva s tem prvič začela, ko sem bil jaz star 23, ona pa 19.
Skupaj sva bila pol leta...
To je bilo pred dobrimi tremi leti.
Zdaj bo pa čez nekaj mesecev najina prva obletnica poroke.
Skupaj sva bila pol leta...
To je bilo pred dobrimi tremi leti.
Zdaj bo pa čez nekaj mesecev najina prva obletnica poroke.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 12. Jan. 2008 16:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov