Svinganje

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 21. Jun. 2010 20:26

purple_rain napisal/-a:
čuftika napisal/-a:Meni osebno pač to ni, ko pa pomislim na vse SPB ki jih lahko tako fašeš, mi kr slabo postane, pa niso tukaj sam HIV, klamidija, gonoreja in sifiliš, ampak tut HPV (ki je itak že ful razširjen med populacijo, si lahko mislim kako je šele med svignerji, ki so bolj rizična skupina) in genitalni hepres, kje so še vse ostale bakterije, na katere se niti ne spoznam dobro, ampak lahko povzročijo gin. težave, pa glivice, ki se sicer pozdravijo, so pa neprijetne.
Ker svingerji pa ne poznajo zaščite, al kako? :gruebel:
čuftika napisal/-a:Tut pri odprtih zvezah uporabnik Alwaleed skos poudarja kako so tisti, ki so tega sposobni na višji ravni zavesti in bla, bla...Jah, če se devaš s komerkoli in tvoj parner to ve in prenaša ter sam isto počne, si pol res nujno nekaj več, na višji stopnji :eek: mislim, halooo,neumnost...
Ker že omenjaš tega uporabnika: kolkr se jz spomnim, je začel s tem "višjim nivojem zavedanja" po tistem, ko ga je začel uporabnik amark j* u glavo - no, ob takem, kot je bil ta slednji, pa pač vsakemu film poči.

kot je zgoraj omenjeni uporabnik že pisal v tej temi ne uporabljajo vsi svingerji zaščito, večina pa ne pri oralnem sexu, kjer se prav tako lahko okužiš! To je on napisal, saj z ženo sta ona svingerja, kot sam pravi, sama ne vem kako je s tem v praksi ker ne svingam...
Višji nivo zavesti omenja tut v tej temi, več strani nazaj, ne jz in ne uporabnica kr. ena si tega nisva izmislili, amarkta pa ni tukaj zraven, tko da je tvoj argument neutemeljen.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Jun. 2010 20:35

^^dobro, tisto, kdaj so se začeli obkladat z višjim/nižjim nivojem zavedanja res ne vem kdaj se je zgodilo, ampak:
Alwaleed napisal/-a:Kondomi so v swinganju ene sorte religija. Večina jih redno uporablja, zlasti tujci med sabo, in veliko swingerjev noče imeti nič s parom, za katerega so slišali, da ne uporablja vedno kondomov. Tudi midva sva že kdaj tako reagirala, nisva pa prepričana, če je to racionalno.
Sicer pa, before it got ugly, mislim, da je Alwaleed dobro argumentiral svoje vidénje, in do neke mere se celo strinjam - vsekakor v njihovih zvezah ni ljubosumja, ki je pa prepogosto prisoten v "običajnih" partnerstvih.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 21. Jun. 2010 20:44

...
Zadnjič spremenil claire, dne 27. Jul. 2010 19:01, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Jun. 2010 20:48

^^še enkrat (mislim, da se je to vprašanje že pojavljalo): in kako to nate vpliva? Kakšno direktno zvezo ma to s kvaliteto tvojega življenja? Ali pa tvojih bližnjih?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 21. Jun. 2010 20:49

...
Zadnjič spremenil claire, dne 27. Jul. 2010 19:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Jun. 2010 20:51

^^jz pa ne štekam s kakšno pravico ti sodiš druge o njihovih sposobnostih (ne)imet zvezo in kakšno, ter njihovih overall karakteristikah.
Lih tolk ima veze moje vprašanje.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 21. Jun. 2010 21:00

Alwaleed napisal/-a:
Kondomi so v swinganju ene sorte religija. Večina jih redno uporablja, zlasti tujci med sabo, in veliko swingerjev noče imeti nič s parom, za katerega so slišali, da ne uporablja vedno kondomov. Tudi midva sva že kdaj tako reagirala, nisva pa prepričana, če je to racionalno.

V praksi imava vtis, da se v ZDA proti vsem boleznim vsaj enkrat na leto testira kakšna tretjina swingerjev ali še manj. Ostali se zanašajo na kondome in tudi na to, da je večina swingerjev zdravih. Kondomi se uporabljajo pretežno samo pri penetraciji. Swingerjev, ki bi kondome ali druge vrste higienskih barier uporabljali pri oralnem seksu, ne poznava. Razen tega je verjetno nezaščiten oralni seks pri swingerjih bolj rizičen, kakor z enim partnerjem. Če seksaš z eno osebo in ji ližeš spolni organ, ne moreš nato lizati še spolnega organa druge osebe. Pri swinganju pa je lizanje ene muce ali penisa in kasneje isti večer še druge ali drugega kar pogosto, kar poveča možnost za prenos virusov in bakterij.

Če sta partnerja swingerja in oba stakneta agresivno varianto HPV, je po mojem izračunu tveganje, da bo en od njiju zaradi tega staknil raka, okoli 1%. Vendar pa nisem strokovnjak na tem področju.

Skratka: s kondomi si še vedno izpostavljen tveganju;

:)

purple_rain: Ja, evo, ostanek maila pa si spregledala, al kok :P
Drugač pa glede ljubosumja se strinjam s tabo, samo ne pogovarjava se o tem, tko da ne menjavat teme ko ti zmanjka argumentov. Pa ne mi kaj zamerit, vsakemu povem direkt kaj si mislim, ni noben napad ne nate, ne na tvoja stališča :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Jun. 2010 21:01

siriana napisal/-a:do zdaj je bilo normalno imeti enega partnerja, zdaj pa je "prišlo v modo" svinganje in je imeti enega partnerja naenkrat brezveze..bedarija.

Tole je pa čisto preveč subjektivno napisano. Ravno tako, kot je sedaj "moderno" swinganje (čeprav pomoje ni, si mislim, da gre za precej redko zadevo), bi se tudi monogamiji lahko reklo "moda". V Antični Grčiji je bilo pa moderno imet poleg žene še dečka za spolne užitke. 100 let nazaj se ni bilo normalno ločit, zato so ženske vztrajale ob nasilnih pijancih in jim rojevale otroke.

Normalnost ni nič drugega kot stvar dogovora večine. V Afganistanu je recimo čisto normalno, da se deklice ne šolajo, se poročijo pri 12ih in postanejo moževa lastnina.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Jun. 2010 21:15

čuftika napisal/-a:purple_rain: Ja, evo, ostanek maila pa si spregledala, al kok :tongue:
Tisto sem pa res spregledala..
Še vedno se mi pa zdi, da tumač pretiravaš s kolk so kao vsi svingerji "kužni".

Em, "napada" pa tud nikjer nisem vidla? Sej samo debatiramo.
čuftika napisal/-a:Drugač pa glede ljubosumja se strinjam s tabo, samo ne pogovarjava se o tem, tko da ne menjavat teme ko ti zmanjka argumentov.
Zakaj pa tema ljubosumja ne bi spadala v to debato?
Sem pa samo uporabila sem enga od njegovih argumentov.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 21. Jun. 2010 21:30

purple_rain napisal/-a:
čuftika napisal/-a:purple_rain: Ja, evo, ostanek maila pa si spregledala, al kok :tongue:
Tisto sem pa res spregledala..
Še vedno se mi pa zdi, da tumač pretiravaš s kolk so kao vsi svingerji "kužni".

Em, "napada" pa tud nikjer nisem vidla? Sej samo debatiramo.
čuftika napisal/-a:Drugač pa glede ljubosumja se strinjam s tabo, samo ne pogovarjava se o tem, tko da ne menjavat teme ko ti zmanjka argumentov.
Zakaj pa tema ljubosumja ne bi spadala v to debato?
Sem pa samo uporabila sem enga od njegovih argumentov.

saj spada v temo, samo si citirala mene, če se ne motim... No, kokrkol, res je tega manj pri svingerjih, ker oni vedo kdaj se njihov parnet da dol s kom, nič ni prikrito... Ampak moreš biti tak človek, da zmoreš gledat nekoga, ki ga imaš rad, da sexa z drugimi, da imaš res razšiščeno v glavi... Takrat to kr lepo laufa.
Glede bolezni, sej nisem rekla da so kužni, samo je večja verjetnost da fašeš kaj na svinganju, kot doma od lastnega stalnega partnerja, mislim da se s tem večina strinja. Kot je bilo že rečeno, če užitek odtehta tveganje se je vredno spustit v to, jz ne bi reskirala, če se pa drugi odločijo za to pa mi je čist OK, njihova odločitev.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 22. Jun. 2010 15:48

...
Zadnjič spremenil claire, dne 27. Jul. 2010 19:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 22. Jun. 2010 16:44

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
baroque
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 3. 2010
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a baroque » 24. Jun. 2010 16:14

Jaz menim, da človek, ki goji močna čustva do svojega partnerja, ne more na miren način gledati kako nekdo drug seksa z njim/njo.
Oziroma ob tem še uživati.
Mene bi to ubilo!:)
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 24. Jun. 2010 16:39

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:31, skupaj popravljeno 1 krat.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 24. Jun. 2010 16:54

horus-pa sej je jasno kaj je mislila z tem da bi jo ubilo, definitivno ni mislila dobesedno, tko da je tisti tvoj primer čist odveč... :roll:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google [Bot]