Svinganje

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Okt. 2013 21:26

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:28, skupaj popravljeno 1 krat.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 23. Okt. 2013 22:03

^^ Mhm, imaš prav. Ne razumem, ker razumem več. Razumeš? :)

Nazaj na temo ... res me zanima, kdaj bo v Sloveniji popustil ta izjemni vpliv katolicizma in njegove sprane morale vsaj do te mere, da bo povprečen Slovenec zmožen doumeti, da on sam ni objektivno merilo sveta in da ni nujno, da je sosedu všeč isto, kakor je všeč njemu in da to - to je predvsem pomembno - samo na sebi nič ne pove o ''pravilnosti'' početja enega ali drugega. Hm.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Okt. 2013 22:28

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 23. Okt. 2013 22:34

sirova štručka napisal/-a:Misliš, da razumeš več. Je pa pravo razumevanje še daleč za tvojim razumevanjem.

se cist strinjam!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 23. Okt. 2013 23:18

^^ Zanimivo, da ... česa pa ne razumem? Da je ljubezen univerzalna? Ni. Da ni res, da obstaja zgolj en osrečujoč ter poln način tvorjenja partnerskega odnosa? No, ne obstaja zgolj en takšen način. Da kdor ljubi, ne more spolno občevati z več osebami? Zakaj ne? Ker ni moralno? In česa še ne razumem? Ne razumem, kako delujejo mehanizmi katoliške represije ali tega, kako deluje ideologija, ki se postavlja nad vse druge ideologije in ves svet in vse kulture tega sveta sodi po sebi? Tega ne razumem? Hm ... v bistvu zelo dobro razumem. Natanko vem tudi, od kje izvira koncept tu tako opevane romantične ljubezni, kako je nastal, iz česa, zakaj ... in seveda; to je ena od možnosti, mogoče je imeti plodovit odnos po vaših(!) merilih, ampak ni pa res, da je samo na ta način mogoče imeti plodovit odnos. In ne: ni mogoče postaviti meril/pravil/norm, ki bi ustrezale vsem ljudem in ki bi bile primerne za vse ljudi. Tudi ''vsemogočna'' katoliška morala, ki je še vedno prisotna pri nas, ne.

In zdaj me zanima ... štručka - znaš podati kakšen argument, ki bi podprl tvoje mnenje ali to - kakor verjamem - ni mogoče? :)
Uporabniški avatar
suzanne windlow
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 10. 2013
Kraj: Simulator

Neprebrana objavaNapisal/-a suzanne windlow » 24. Okt. 2013 4:18

Nesanica napisal/-a:jz bi bila užaljena, če bi ugotovila da me je partner pripravljen deliti z drugimi. Potem je zame to konec razmerja in nima več smisla vztrajati.

Ni mi ravno jasno, zakaj bi bilo partnerju vzburjajoče, da gleda, kako me nabija nekdo drug. Sploh pa je seks ena na ena, z osebo, ki ji zaupaš itak toook dober, da ne vidim potrebe po menjanju partnerja oz, kakršnemkoli vmešavanju tretje osebe.

Deliti je vendar vrhunec nesebičnosti :) Čemu bi ljubezen morali povezovati nujno z lastnino, oziroma posedovanjem. Moj fant. Moj, moj, moj, nič tvoj, moja igrača, moja lopatka, moja kanglica, moj avto.

Osebno ne maram svinganja v čistem pomenu te besede, da kao greš v nek klub, po možnosti v soboto in potem tam seksaš z približno všečno osebo.
Mi je pa všeč v družbi z še enim parom, s katerim se oba dobro poznava, sta nama všeč in ja, celo rada ju imava. Morda stanujemo celo v skupnem najetem stanovanju.

Mogoče bi bilo potrebno razmišljati kot pri badmintonu; igra dvojic je bolj zanimiva in naenkrat se jih zabava več in tudi bolj zahtevna je.

Kaj je vzburjajoče...zame zagotovo čustvena podlaga, ki je v tem primeru drugačna, močnejša, vizualni dražljaji so močnejši..seks v četverčku JE drugačen. Seveda v osnovi lahko temu res lahko grdo rečeš, nabija me nekdo drug.

Ljubim svojega fanta in najin seks je intimen, ljubeč, popoln in zopet drugačen. Rada imam tudi ostale. Kdor koli od vpletenih bi izpadel iz našega razmerja, bi mi bilo resnično hudo.
S prijateljico se velikokrat šaliva, da imava dva fanta..in eno punco, vedno dodava na koncu :)
Ja, deliva, da imava več.

Osebno mislim, da bo v prihodnosti tega še več. Daleč v prihodnosti. Najbrž se bo morala temu prilagajati cela družba in temu bo morala na koncu slediti tudi zakonodaja. Družba se spreminja, navade se spreminjajo.
Danes več pravic in enakosti pri istospolnih parih, jutri tudi za ljudi, kateri bi bili lahko (zakonsko) povezani v še bolj danes neobičajne zveze.
yes, I am avatar
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 24. Okt. 2013 8:01

*Abby** napisal/-a:Jaz pa nikakor ne razumem, zakaj svinganje označujete za ''nič kaj prida'' in kakšno zvezo ima to nujno(!) z ljubeznijo do partnerja. Vsak odnos je individualen in seks z drugimi osebami ne pomeni nujno, da med partnerjema ni ljubezni. Od kod vam to? Iz groze pred prevaro? Iz malomeščanske krščanske morale? A je tako težko reči, da vam to ne sede, da vam ni všeč in zato izbirate drugačne odnose? A je res tako težko razumeti, da lahko ljudje razumejo ljubezen, predanost, dober odnos ... na različne načine in potrebujejo različne stvari? Hm ... najbrž res ...

:top:
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 24. Okt. 2013 8:01

*Abby** napisal/-a:Jaz pa nikakor ne razumem, zakaj svinganje označujete za ''nič kaj prida'' in kakšno zvezo ima to nujno(!) z ljubeznijo do partnerja. Vsak odnos je individualen in seks z drugimi osebami ne pomeni nujno, da med partnerjema ni ljubezni. Od kod vam to? Iz groze pred prevaro? Iz malomeščanske krščanske morale? A je tako težko reči, da vam to ne sede, da vam ni všeč in zato izbirate drugačne odnose? A je res tako težko razumeti, da lahko ljudje razumejo ljubezen, predanost, dober odnos ... na različne načine in potrebujejo različne stvari? Hm ... najbrž res ...

:top:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 24. Okt. 2013 8:58

Suzzane: Se mi zdi fino, da si delila to izkušnjo, ker je bistveno drugačna, kot tisto, kar si ljudje navadno predstavljajo pod svinganjem. Se mi zdi fino in me veseli, če vam odnos res tako lepo deluje, kakor si napisala.

Se mi pa ne zdi prava pot, da poskušaš ... hm ... prepričati ljudi, da je to ''višja'' pot, ''boljša'' pot ... ker s tem avtomatsko počneš isto, kot počnejo tisti, ki svinganju apriori nasprotujejo.

Homoseksualnost ni nadgradnja heteroseksualnega odnosa in poligamija ni nadgradnja monogamije. To vse so pač različno tvorjeni partnerski odnosi in to je vse. In vsi so lahko osrečujoči, vsi so lahko izpolnjujoči, lahko so zadovoljivi ... in v vseh je mogoče biti razočaran, prizadet, ranjen ... in v daljni, daljni, daljni prihodnosti, bo to morda tisto, kar bo sprejeto in razumljeno.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 24. Okt. 2013 18:46

suzanne windlow napisal/-a:Deliti je vendar vrhunec nesebičnosti :) Čemu bi ljubezen morali povezovati nujno z lastnino, oziroma posedovanjem. Moj fant. Moj, moj, moj, nič tvoj, moja igrača, moja lopatka, moja kanglica, moj avto.

Posesivna že dolgo nisem več. :D Ne razumi me napačno, nimam nič proti svinganju, če sta našla nekaj kar obema ustreza je to super. Za oba.

Sama sem opredelila samo kako sama gledam na to. Lahko se spustim v spolnost z osebe do katere mi ni (čeprav tega ne prakticiram, ampak bi pa bilo izvedljivo), mogoče bi celo uživala, ampak samo če ni posredi nekdo drug. Ko me pa določen moški bolj zanima ali pa sem celo v zvezi oz. razmerju z nekom, pa pri seksu z drugimi nikoli ne bi mogla tako uživati kot z njim.

Mi je pa čisto všeč če me moj moški ne želi deliti z drugimi.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 24. Okt. 2013 21:36

suzanne windlow napisal/-a:Deliti je vendar vrhunec nesebičnosti :) Čemu bi ljubezen morali povezovati nujno z lastnino, oziroma posedovanjem. Moj fant. Moj, moj, moj, nič tvoj, moja igrača, moja lopatka, moja kanglica, moj avto.

Cakaj cakaj! Zakaj pa sploh imas fanta in se imata kot par? Lahko bi bila preprosto samska in delila nesebicne ljubezni in spolne prakse po svetu, tvoj fant pa isto! Zakaj morata bit par kot je vecina?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 24. Okt. 2013 22:01

sirova štručka napisal/-a:^^ saj ni nihče pričakoval, da boš ti razumela... :lol: :lol: :lol:

:D

in še akvamarin bo zaj (spet) začela štrene mešat! i like!

in - a je ena prejle svinganje enačila z igro badmintona? OMG. ne, a resno? lih čist isto je če na veselici plešem z drugim, vržem tarok, se s sosedovim parom dobim na kavi kot če me vsi ti trije fukajo. ne vidim nobene razlike. :gruebel:

sicer sem pa z nesanico kar se moje osebne miselnosti tiče. tudi kaj počnejo drugi ni moja skrb, je pa skrb vzbujajoče, da dejansko SE vara na tak način. pa če si to priznate ali ne. (obstajajo svetle izjeme, kakor že mnogokrat rečeno - ki svingajo iz golega užitka in s tem poglabljajo odnos s partnerjem).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 24. Okt. 2013 22:19

Akvamarin napisal/-a:

Cakaj cakaj! Zakaj pa sploh imas fanta in se imata kot par? Lahko bi bila preprosto samska in delila nesebicne ljubezni in spolne prakse po svetu, tvoj fant pa isto! Zakaj morata bit par kot je vecina?

Kolikor jaz razumem, ima fanta zato, ker ga ljubi, ima z njim intimen odnos, jo bogati in ona njega .... hm. Ali sem kaj spregledala?

Claire; Najbrž je odvisno od tega, kako gledaš na seks ... zakaj je pa, pravzaprav, sprejemljivo, da greš na kavo, imaš prijatelje, ki jim zapaš intimne stvari itd., ni pa sprejemljivo seksat še s kom drugim kot s partnerjem? In zakaj mislite, da je nujno, da vedno za vse veljajo ista pravila? Po smislu: če gre partner na kavo in prijatelju zaupa intimne stvari, je to normalno, njegova svoboda itd., če pa želi seksa z drugo osebo, je pa to nujno slabo?! Seks torej določa resničnost in bistvo ljubezni? Hm ...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 24. Okt. 2013 22:21

Nehajte nakladat. Varanje je, če delaš partnerju za hrbtom nekaj, česar ne ve.

Svinganje oz. odprta veza ni varanje. To je pošten špil, isto, kot zvestoba. Bolj je zaskrbljujoče, kolk folka vara, namesto, da bi si dobili istomislečega partnerja in se zmenili za odprto vezo. Ampak je pač tako, da je človeška narava ponavadi dvolična. Navzven čistunska, navznoter pokvarjena.

Itak, da ogromno folka živi tako; na zunaj se delajo lepe, dejansko pa varajo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 24. Okt. 2013 22:27

^^ Evo, se strinjam! :)

In ne vem zakaj je tako težko sprejeti te različne opcije, zakaj je kleni, tradicionalni, večinsko nesrečen zakon boljši od odprte, a ljubeče zveze ... ker vam to ni všeč? Saj vam ne rabi bit ... bi bilo pa precej bolje, če bi ljudje živeli tako, da so srečni in se manj brigali za druge, manj omejevali in postavljali pravila. Si ne predstavljam, zakaj se bi lahko nekdo, ki je resnično srečen, v izpolnjujočem odnosu itd., moral počutit ogroženega/bi ga moral motit poligamen odnos neke x osebe ...

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov