Število spolnih partnerjev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 789 prispevkov
• Stran 52 od 53
•
Prejšnja
1 ... 49, 50, 51, 52, 53
Naslednja
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Zakaj vedno začnete 'noret' na forumu, odpirat debate in spraševat uporabnike o njihovem osebnem življenju, ko kdo navede dejstvo, da kondom ni zanesljivo zaščitno sredstvo pred vsemi tipi virusa HPV? To mi nikoli ne bo jasno V glavnem, tako pač je, jaz sem zgolj potrdila / dopolnila Flavijev prispevek... kaj pa kdo meni o tem dejstvu, je pa potem stvar njegove odločitve, saj nihče nikogar ne sili, da se obsedeno boji HPV Kondom pač ni dovolj pri vseh, odgovorila sem Dionizu, to je to.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
^^ Nič ne norim, če se to nanaša name. Poudarit sem hotela samo to, da ni nič 100% in da če gledaš s tega stališča, potem ne ostane prav dosti prostora v katerem se lahko gibaš.
Poleg tega Flavij ni nikjer govoril o paničnem strahu pred HPV in tudi ni omenil kondoma, enostavno posplošil je, da je več spolnih partnerjev velikokrat sopomenka za genitalni herpes ali HPV, kar je pa enostavno bedasto posploševanje in pošteno pretiravanje. [/b]
Poleg tega Flavij ni nikjer govoril o paničnem strahu pred HPV in tudi ni omenil kondoma, enostavno posplošil je, da je več spolnih partnerjev velikokrat sopomenka za genitalni herpes ali HPV, kar je pa enostavno bedasto posploševanje in pošteno pretiravanje. [/b]
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Jp in kot nasprotovanje njegovi tezi je bila omenjena možnost zaščite oz. kondoma, zato sem dopolnila, da ta ni zanesljiva zaščita v tem primeru, kar je res. Glede razne panike, strahu (??) in ostalega pa ne bi vedela, sama nimam problemov s tem, niti ne menjam spolnih partnerjev Verjamem pa, da si tudi ostali ne želijo genitalnih bradavic ali herpesa (to je bila sploh edina izjava mojega osebnega mnenja (kot feedback Juretu, ki ga pa tveganje sp. bolezni ne moti); glede ostalega so zgolj dejstva glede HPV); za tem mnenjem / stavkom pa povsem trdno stojim
Kar se tiče menjave partnerjev, sopomenk itd., se strinjam, to je itak posplošeno oz. pretirano (verjetno tudi sam ni mislil dobesedno)... zadevi sploh nista nujno povezani, ker se ti lahko komot kaj takega zgodi že z enim samim partnerjem (kar sem pa tudi že navedla zgoraj). So pa pač šanse večje, če je oseb več.
Kar se tiče menjave partnerjev, sopomenk itd., se strinjam, to je itak posplošeno oz. pretirano (verjetno tudi sam ni mislil dobesedno)... zadevi sploh nista nujno povezani, ker se ti lahko komot kaj takega zgodi že z enim samim partnerjem (kar sem pa tudi že navedla zgoraj). So pa pač šanse večje, če je oseb več.
- Flavij
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 4. 2012
Dioniz napisal/-a:njemu vera ne dovoli kondomov...
V bistvu nobena velika religija izrecno ne prepoveduje kondomov. Vsesplošno prepričanje o obstoju takšne prepovedi je bolj kot ne posledica 'gumarskega' lobija.
jurre napisal/-a:Če so preľivele vse rock legende, ki so menjali ľenske bolj kot spodnjice, potem je obremenjevanje s tem enako brez veze kot pretirano obremenjevanje nekaterih z zdravo prehrano.
Manj resne bolezni rock zvezdnikov običajno ne pridejo v javnost.
http://www.youtube.com/watch?v=reYcW3bp8gg
@*Abby**:
G. Hughes je vseeno imel neverjetno življenje!
- Flavij
- Debatorica
^^ Naravnih metod RKC ne prepoveduje. Beseda prepoved je premočna, bolj ustrezna je nasprotovanje, odsvetovanje.
Glavni razlog 'nasprotovanja' ni v nasprotovanju spolnosti ampak v tem, ker je kontracepcija v mnogih primerih samo potuha za neodgovorno spolnost.
Glavni razlog 'nasprotovanja' ni v nasprotovanju spolnosti ampak v tem, ker je kontracepcija v mnogih primerih samo potuha za neodgovorno spolnost.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Kera auto negacija, če uporabljaš kontracepcijo nimaš neodgovorne spolnosti.
It was forever..but it didnt last long..
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Flavij napisal/-a:^^ Naravnih metod RKC ne prepoveduje. Beseda prepoved je premočna, bolj ustrezna je nasprotovanje, odsvetovanje.
Neodgovorna spolnost je spolnost brez zaščite, posebej v primeru, da gre za mlad par. ''Naravne metode'' so nezanesljive in še posebej problematične pri najstnicah, ki nimajo urejenega ciklusa, hkrati pa ne morejo prevzeti odgovornosti, da bi obdržale otroka.
- Flavij
- Debatorica
^^ To je nekakšno bistvo stališča RKC. Predvidevam, da RKC pri (pre)mladih sploh ne odobrava spolnega življenja.
Ups - mišljena je bila nebrzdana spolnost, promiskuiteta.
..Evelyn.. napisal/-a:Kera auto negacija, če uporabljaš kontracepcijo nimaš neodgovorne spolnosti.
Ups - mišljena je bila nebrzdana spolnost, promiskuiteta.
-
HuDoBa - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Prekmurje
RKC pri nikomer ne odobrava kontracepcije-starih ali mladih. Jaz to vidim nekako tako: uporaba kontracepcije=manj otrok=manj vernikov=manj denarja za njih. Se mi ne zdi, da bi RKC kdajkoli skrbelo za dobrobit kogarkoli, razen za njihovo lastno.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Flavij napisal/-a:Dioniz napisal/-a:njemu vera ne dovoli kondomov...
V bistvu nobena velika religija izrecno ne prepoveduje kondomov. Vsesplošno prepričanje o obstoju takšne prepovedi je bolj kot ne posledica 'gumarskega' lobija.
v bibliji res ni nikjer izrecno kake prepovedi kontracepcije ampak je za biblijo vsak otrok božji dar. So pa zato papež in vsi ostali na župniki na vlko razlagali svojim ovčkam, da je vsaka uporaba kontracepcije ali zaščite greh. In glede na to, da se ljudje zelo bojijo pekla, še posebej manj izobraženi, potem kontracepcije tud ne uporabljajo. Kar pa vemo kako škodo dela ljudem in, ker je to na taki populaciji, tudi celemu svetu. Zelo podobno pa velja tud za drugo največjo religijo - islam, kjer je kontracepcija prav tako velik greh in otroci božji dar.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- Flavij
- Debatorica
^^ Ovce so na obeh straneh. Tudi tebi ne bi škodilo, če bi pri svojem 'delu' uporabljal vsaj Wikipedijo, ne pa senzacionalističnih medijev kot so Slovenske novice.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
mislil sem v vsemogočih cajtngih, ne slovenskih novicah. saj maš povsod sekcijo z novicami.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Prvi neprebran prispevek • 789 prispevkov
• Stran 52 od 53
•
Prejšnja
1 ... 49, 50, 51, 52, 53
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov