Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Nesanica odrasla si, sama ves kaj ti najbolj pase, sam glede na to, da pises, da bi si rada ustvarila iskren odnos s kaksnim fantom, mislim da tisti zaseden tip s katerim se dobivas, ti krade dragoceni cas in ti zmede pot.
Pac sem dobila obcudek, da kenslas vse nove tipe, zaradi njega.
vseeno, sama najboljse ves.
Pac sem dobila obcudek, da kenslas vse nove tipe, zaradi njega.
vseeno, sama najboljse ves.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
ma dej Nesanica, kaj se pretvarjaš. ne vem kaj ma smisel lagat na enem forumu.
ti si zatreskana v tega poročenega do amena. nič čudnega, katera pa bi po tako dolgotrajni aferi ostala hladna. tako kot je rekla Akvamarin, zaradi njega nisi sposobna niti met koga drugega. si mi napisala, da dvakrat si že probala s kom drugim, pa da se vedno vračaš k temu poročenemu.
ne delaj se zdej, da si odprta za druge. seveda da spoznavaš in flirtaš tud z drugimi, ampak to tako za svoj ego, ker te boli, da ti tudi unemu poročenmu nisi edina. mela pa ne boš z nobenim nič, ker zgleda da je ta poročen boljši od vseh oz. te je čisto zmešal že.
in napisala si mi tudi, da je sanjski tip, ki si v skoraj v vsem ustreza.
zdaj pa tu neki javno, da ni primeren zate. seveda da ne, če ima pa že eno familijo.
edino če počakaš, da bodo njegovi otroci starejši, mogoče se bo takrat pripravljen ločit.
ti si oseba, ki na zunaj hoče dajat vtis, da v življenju nič ne pričakuje in zahteva. to moškim paše. takim kot je ta. in misliš, da boš s to taktiko dosegla največ. da bo moški na koncu sam od sebe dal vse in še več.
ti si zatreskana v tega poročenega do amena. nič čudnega, katera pa bi po tako dolgotrajni aferi ostala hladna. tako kot je rekla Akvamarin, zaradi njega nisi sposobna niti met koga drugega. si mi napisala, da dvakrat si že probala s kom drugim, pa da se vedno vračaš k temu poročenemu.
ne delaj se zdej, da si odprta za druge. seveda da spoznavaš in flirtaš tud z drugimi, ampak to tako za svoj ego, ker te boli, da ti tudi unemu poročenmu nisi edina. mela pa ne boš z nobenim nič, ker zgleda da je ta poročen boljši od vseh oz. te je čisto zmešal že.
in napisala si mi tudi, da je sanjski tip, ki si v skoraj v vsem ustreza.
zdaj pa tu neki javno, da ni primeren zate. seveda da ne, če ima pa že eno familijo.
edino če počakaš, da bodo njegovi otroci starejši, mogoče se bo takrat pripravljen ločit.
ti si oseba, ki na zunaj hoče dajat vtis, da v življenju nič ne pričakuje in zahteva. to moškim paše. takim kot je ta. in misliš, da boš s to taktiko dosegla največ. da bo moški na koncu sam od sebe dal vse in še več.
-
babygirly* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 10. 2010
Mislim, da se da "izstopit" iz vere, najbrž morš it do svojga duhovnika, ki te je krstil, ker vodijo neko knjigo krstov, obhajil in birm, pa se to pri njemu uredi ali pa na domači škofiji, ne vem. Sicer se pa strinjam z napisanim in je prav, če tako čutiš, da potem tudi narediš ta korak.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
- celjanar
- Debatorica
- Na forumu od: 9. 1. 2011
Sem bil kršen in naredu vse te zakramente, ampak meni osebno ne pomenijo nič, sej vsi vemo da je vera, sploh pa krščanska največje sranje kar ga premore svet. In tut ko mami rečem da sem ateist me čudn gleda, ampak vera ti zamegli um itd.
Tale video je najbolš kar lahk vidiš na youtubu sploh za nasmejat
http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o
Tale video je najbolš kar lahk vidiš na youtubu sploh za nasmejat
http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Mene je budizem kot vera vedno privlačila..se mi je zdela izredno zanimiva. Do zadnjič ko sem gledala oddajo o njihovih navadah po ubijanju živali Za bruhat..
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
- underdogy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 8. 2008
Evo link kako izstopit iz cerkve: http://www.zrtve-cerkve.org/html/izstop_iz_cerkve_.html (sem zadnjič lih naletela na to stran pa se mi je zdela zanimiva)
Kaj se pa tiče budizma - zakaj čutiš takšno potrebo po tem da pripadaš neki veri? Saj pa meditiraš lahko sama doma, ob tem pa verjameš v roza zmaje in zelene leteče pujse. Nekak se mi po tvojem postu zdi ta "menjava vere" nekakšna racionalna odločitev - ker maš rada čaj. Po mojem mnenju je pač vsaka oblika organiziranega verovanja nekakšna farsa, vzpostavljena z namenom svoje vernike pripraviti do obnašanja, ki odgovarja (ne glede na motive) voditeljem. Mogoče bi bilo dobro, da si pred vstopom v novo vero dobro razmisliš o svojih motivih pristopa.
Kaj se pa tiče budizma - zakaj čutiš takšno potrebo po tem da pripadaš neki veri? Saj pa meditiraš lahko sama doma, ob tem pa verjameš v roza zmaje in zelene leteče pujse. Nekak se mi po tvojem postu zdi ta "menjava vere" nekakšna racionalna odločitev - ker maš rada čaj. Po mojem mnenju je pač vsaka oblika organiziranega verovanja nekakšna farsa, vzpostavljena z namenom svoje vernike pripraviti do obnašanja, ki odgovarja (ne glede na motive) voditeljem. Mogoče bi bilo dobro, da si pred vstopom v novo vero dobro razmisliš o svojih motivih pristopa.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
WTF?Konkubina* napisal/-a:Je že imel kdo izkušnje z menjavo vere? Razmišljam o budizmu. /.../ Da ne omenjam svoje ljubezni do čaja.
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^"mal" mi je mim omenjat ljubezen do čaja kot enga od razlogov zakaj bi se ti šla budizma.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Konkubina* napisal/-a:Je že imel kdo izkušnje z menjavo vere? Razmišljam o budizmu. Vedno bolj in bolj mi gredo kristjani na živce. So me krstili, poslali k obhajilu in tudi k birmi sem šla. In vedno bolj se začenjam počutiti "označena". Nimam nič proti krščanstvu kot veri, vzgajali so me tako, poznam vse nauke itd. Ampak mi je enostavno preveč. Sploh pa ne maram cerkve kot ustanove, organizacije. Vedno so me silili, da sem šla vržt svojih 5 € v tisto košarico, ko so denar okoli pobirali. To se mi sploh zdi izkoriščevalsko. In pa preveč vseh pravil je, sama vera te dobesedno usmerja, česa vsega ne smeš početi v življenju itd. Budizem je veliko bolj sproščen, res mi je všeč kot vera, všeč so mi njihove misli, meditacija in že nasploh se od malega zanimam za Azijo in tamkajšne kulture. Da ne omenjam svoje ljubezni do čaja. Problem je, da ne vem kako to izvesti. Se da kje "izpisati" iz tiste knjige krstov ali kaj točno je? Imam iti namen v LJ v budistični tempelj in se tam posvetovati. Pa doma me ne jemljejo resno, ampak imam čisto zares to namen storiti. Po drugi strani je pa še tu moja babica, ki mi vztrajno teži, če ne želim imeti cerkvene poroke (ne, ne želim, niti mi ni bila nikoli všeč ) in je nasploh na smrt razočarana, ker so bile vse generacije naše družine do zdaj krščene, pač, avtomatsko so imeli navado, da so vsakega novorojenega otroka krstili. In zdaj bom jaz porušila ves ta "ideal" in je rekla, da me v življenju več ne pogleda, če ji to storim.
zakaj bi sploh mogla uradno pripadat kaki izmed religij?
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
^To se jaz tud sprašujem? A dejansko verjameš v in vse kar oni al bi se rada pridružila ker pač rada meditiraš in piješ čaj in se zanimaš za njihovo kulturo itd., ker ti je preprosto pač všeč... te stvari lahko delaš tud če nisi v njihovi veri. Če ti krščanstvo ni okey, če ne verjameš v Boga al karkšenkoli razlog pač imaš se preprosto izpiši. Saj ne rabiš pripadat nobeni veri.
Yada, yada, yada...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Ne vem. iskreno povedano si težko predstavljam kakega običajnega zahodnjaka, ki začne iz nič furat budizem.
Budizem je predvsem filozofija, tako zelo obširna, da dvomim, da ji lahko v zahodnem svetu, s tempom, ki ga živimo, resnično slediš.
Probaš lahko, seveda ampak nirvane pa ne pričakuj
Budizem je predvsem filozofija, tako zelo obširna, da dvomim, da ji lahko v zahodnem svetu, s tempom, ki ga živimo, resnično slediš.
Probaš lahko, seveda ampak nirvane pa ne pričakuj
-
purple_rain - Cosmopsiho
D'oh?Konkubina* napisal/-a:Ker želim, da me v življenju usmerjajo neke misli, načela.
Ampak sej to lahko tudi sicer, brez dejanske "pripadnosti veri", počneš..
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Sem mislila, da je to tema za trenutne ljubezenske / seksualne probleme, ne za verske
Drugače pa nimam izkušenj s tem, ne pripadam nobeni veri niti nisem bila krščena... sem pa opazila, da kadar se je kak znanec / sorodnik takole ''spreobrnil'' in čez noč navdušil za neko filozofijo / vero / sekto, je postal nenormalno obseden s tem in neprepoznaven... ne zanima ga nič več drugega okoli njega in živi v svojem svetu z rožicami in srčki, celo življenje se vrti le še okoli tega... tko da pri vsaki taki stvari je treba ohranit trezno glavo in jo presodit z distance, da te ne posrka preveč noter
Drugače pa nimam izkušenj s tem, ne pripadam nobeni veri niti nisem bila krščena... sem pa opazila, da kadar se je kak znanec / sorodnik takole ''spreobrnil'' in čez noč navdušil za neko filozofijo / vero / sekto, je postal nenormalno obseden s tem in neprepoznaven... ne zanima ga nič več drugega okoli njega in živi v svojem svetu z rožicami in srčki, celo življenje se vrti le še okoli tega... tko da pri vsaki taki stvari je treba ohranit trezno glavo in jo presodit z distance, da te ne posrka preveč noter
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Tudi če formalno izstopiš iz RKC s tistim obrazcem, te cerkev še vedno šteje za svojega člana, ker je krst neizbrisno znamenje in se ga ne moreš losat. Pa kaj potem? Pomoje si čisto komot lahko budist tudi, če si še vedno vpisan v neko krstno knjigo.
Sicer sem se pa z enim zelo ozkim spektrom budizma (vpliv budizma na kitajski pravni red) malo ukvarjala lani in je stvar precej kompleksna. Ne vem, koliko si se ti v to poglobila in te nočem vnaprej obsojat, ampak pri večini mojih znancev se poznavanje budizma konča pri besedi reinkarnacija.
Sicer sem se pa z enim zelo ozkim spektrom budizma (vpliv budizma na kitajski pravni red) malo ukvarjala lani in je stvar precej kompleksna. Ne vem, koliko si se ti v to poglobila in te nočem vnaprej obsojat, ampak pri večini mojih znancev se poznavanje budizma konča pri besedi reinkarnacija.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], Google Adsense [Bot]