Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
ojoj. ne morem verjeti kakšen folk dela v zdravstvu. Sama sem se s svojo zelo lepo pogovorila in ji povedala, da me hormonska kontracepcija ne zanima, da imam stalnega spolnega partnerja in da pač paziva. In si je dejansko vzela čas in me izprašala in ko je ugotovila, da res veva kaj počneva, mi je priporočila spermicid. Ne uporabljam in tudi v več letih nisem zanosila. Tudi ne nameravam. (če slučajno bi, sem sposobna sama skrbeti za otroka, ampak to ni ravno nekaj kar bi želela).
No bistvo je, da ti ginekologinja nima pravice govoriti kaj uporabljati in kaj ne, lahko ti kvečjemu svetuje.
Hormonske kontracepcije pa ne priporočam ker je ima res močan vpliv na telo. Zame je to navaden strup. Sem pa 100% da je to krivo za depresijo in spremembo razpoloženja.
No bistvo je, da ti ginekologinja nima pravice govoriti kaj uporabljati in kaj ne, lahko ti kvečjemu svetuje.
Hormonske kontracepcije pa ne priporočam ker je ima res močan vpliv na telo. Zame je to navaden strup. Sem pa 100% da je to krivo za depresijo in spremembo razpoloženja.
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
ok uredu, če ti reče, da kondomi niso čist zanesljivi pač v primeru, da počijo (ampak tudi KT lahko pozabiš vzet oz. pozabiš zamenjat obroček). Ampak, da ti pa reče, da jih ne podpira??? Kondomi so danes v prvi vrsti v uporabi predvsem za preprečevanje spolno prenosljivih bolezni, in ona, ki bi te morala o tem podučit, te še nadere? Upam, da nisi ostala tiho.
Sama sem jemala par let kontracepcijske tablete, postala zelo anksiozna, bila celo na urgenci zaradi njih in takrat mi je dr. na urgenci rekel, naj preneham jemat, ker vnašanje hormonov v telo pač ne more biti dobro. In sem nehala. Čeprav malo anksioznosti je prisotne še danes.
Sama sem jemala par let kontracepcijske tablete, postala zelo anksiozna, bila celo na urgenci zaradi njih in takrat mi je dr. na urgenci rekel, naj preneham jemat, ker vnašanje hormonov v telo pač ne more biti dobro. In sem nehala. Čeprav malo anksioznosti je prisotne še danes.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
kondomi
mogoče ni tok užitka kot brez, ampak, ti pa ne kvari jajčec v telesu, ne povzroča zmede v hormonih da se čudne stvari v telesu dogajajo, kaj šele skozi čas.. jaz mislim da res ni vredno.
raj sploh ne sexam (oz. sam takrat pakrat, da se mal razmonžim), kot pa da se mi punca s tem sranjem zastruplja.
mogoče ni tok užitka kot brez, ampak, ti pa ne kvari jajčec v telesu, ne povzroča zmede v hormonih da se čudne stvari v telesu dogajajo, kaj šele skozi čas.. jaz mislim da res ni vredno.
raj sploh ne sexam (oz. sam takrat pakrat, da se mal razmonžim), kot pa da se mi punca s tem sranjem zastruplja.
hej norci
- lollypop-@
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2014
Hmmm... če ni preveč osebno... kako pa to točno prakticirata, Nesanica? (lahko tudi na ZS)
Ker bi ful rada brez kondoma... predvsem zaradi občutka. Nebi pa rada jemala kt, oz vnašala nekih hormonov v telo, ker se mi to ne zdi ok, prav tako pa nebi rada tvegala kake nezaželjene nosečnosti. Tako da bi šla samo na "sigrne" varjante.
Ker bi ful rada brez kondoma... predvsem zaradi občutka. Nebi pa rada jemala kt, oz vnašala nekih hormonov v telo, ker se mi to ne zdi ok, prav tako pa nebi rada tvegala kake nezaželjene nosečnosti. Tako da bi šla samo na "sigrne" varjante.
Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
že parkrat sem celo prebrala, da kondomi ugodno vplivajo na nožnico (na pH al kako že, oz. določene bakterije ki skrbijo za to).
meni moj dostikrat not spusti, ne uporabljava nobene zaščite, je pa res, da poznam zelo dobro svoje telo in imam urejen ciklus ter se izogibam tistim dnem.
meni moj dostikrat not spusti, ne uporabljava nobene zaščite, je pa res, da poznam zelo dobro svoje telo in imam urejen ciklus ter se izogibam tistim dnem.
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
midva sva že na začetku prakticirala eno leto kondome, dobesedno sva se igrala. potem ko mi nobena kontracepcija ni pasala sva bla spet dosti časa brez. ampak ne upam se hecat več s tem, ker prvič moram zaključit študij, drugič pa nimam denarja, če bi šlo kaj narobe. tako da pač bom še nekaj časa na obročku mogla bit
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
fak kolk js ne razumem kako si upate brez vsega.. ne stekam, res. sama bi se presekirala po vsakem seksu, ce se pa x let ne bi nic zgodilo bi kr mal podvomla v svojo plodnost
poleg tega - neverjetno, kolk (pre)mladega folka otroka dejansko vzame v obzir, v smislu 'no sej mogoce bi slo/neki kesa pa mam/sej so nekako kjut/challenge accepted..'
W-T-F ?
otroka se v 21. stoletju pri nas planira. pika.
poleg tega - neverjetno, kolk (pre)mladega folka otroka dejansko vzame v obzir, v smislu 'no sej mogoce bi slo/neki kesa pa mam/sej so nekako kjut/challenge accepted..'
W-T-F ?
otroka se v 21. stoletju pri nas planira. pika.
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
^^ točno to. jst sem bla na začetku mlada in neumna evo priznam nevem kaj nama ni blo jasno, zdej sem pršla k pameti da nebi več nikoli brez. Zato pač rajši malo potrpim pa upam da bojo šli skos problemi, kot pa da sem vsak mesec čakala menstruacijo..
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Se strinjam. Če seksaš "rizično" (torej brez vsega), si ful bolj pozoren na vse skupaj smz.
Zanima pa tudi mene kako to izvajate.
Zanima pa tudi mene kako to izvajate.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
midva prakticirava metodo umika, kondoma se poslužujeva ob nevarnih dneh (ovulacija).
n atelefonu mam koledarček (womans log aplikacija) kamor pridno zapisujem svoje menstruacije, ki so itak redne in spremljam svoj cikel, spremembne počutja ob ciklu in ostalo.
zaenkrat sm še children free.
n atelefonu mam koledarček (womans log aplikacija) kamor pridno zapisujem svoje menstruacije, ki so itak redne in spremljam svoj cikel, spremembne počutja ob ciklu in ostalo.
zaenkrat sm še children free.
-
Punica granatum - Debatorica
- Na forumu od: 4. 1. 2012
Joj Baaaby, mal mi je kar grozno ker se počutim, kot da bi ti opisovala moje misli trenutno ker sem tudi ravno sveže na obročku... hmm
se pa strinjam s Sarissimo da si itak tako pozoren, pa če si itak ne zanosiš kar bum
se pa strinjam s Sarissimo da si itak tako pozoren, pa če si itak ne zanosiš kar bum
-
Punica granatum - Debatorica
- Na forumu od: 4. 1. 2012
...trenutno sicer samo 2 tedna ampak sem si ful čudna, lena in me use boli...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov