Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kathy_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2013
živjo
no takole je ... s fantom sem še v vezi (pol leta), živimo skupaj, ja vem prehitro je blo use skupaj. bil je večkrat nasilen, nesramen, žaljiv, počutim se kot žival poleg njega. da ne boste mislile, že planiram odselitev, ker sem najdla stanovanje. je pa še en problem. prejšni teden smo se na eni žurki ful skregali, ker sem si preveč časa vzela za njegovega bratranca (ni pravi sorodnik v bistvu). ampak si ne morm pomagat ker sva se ful ujela in čutim simpatijo tut z njegove strani. pač ful sva si podobna pa to, pa ja, sva bla pr njemu doma uno noč pol ko je šou pol moj fant domov spat. ni se zgodilo nič razen poljubov ki so trajali dost časa nič ne obžalujem. ja prevarala sem ga. ampak naj omenim ta fant se z mojim sploh ne razume, nikoli se ni. zdaj si že en teden pišemo po smsih. bojim se samo da to ne bi vn pršlo, ker kot sem omenla je moj malo psiho .. vem da sm P***** in ne vem kaj ker sem to nardila, sam če pomislm kaj je on men delal .. pa tut je bil na meji da me prevara. in ja, sama sem kriva ker nisem končala veze že prej, dobr se tega zavedam. ampak to ni zdaj vprašanje. zanima me, samo če je šansa da nama s tem kdaj kej rata. non stop razmišljam o tej noči, ne gre mi z glave ....
no takole je ... s fantom sem še v vezi (pol leta), živimo skupaj, ja vem prehitro je blo use skupaj. bil je večkrat nasilen, nesramen, žaljiv, počutim se kot žival poleg njega. da ne boste mislile, že planiram odselitev, ker sem najdla stanovanje. je pa še en problem. prejšni teden smo se na eni žurki ful skregali, ker sem si preveč časa vzela za njegovega bratranca (ni pravi sorodnik v bistvu). ampak si ne morm pomagat ker sva se ful ujela in čutim simpatijo tut z njegove strani. pač ful sva si podobna pa to, pa ja, sva bla pr njemu doma uno noč pol ko je šou pol moj fant domov spat. ni se zgodilo nič razen poljubov ki so trajali dost časa nič ne obžalujem. ja prevarala sem ga. ampak naj omenim ta fant se z mojim sploh ne razume, nikoli se ni. zdaj si že en teden pišemo po smsih. bojim se samo da to ne bi vn pršlo, ker kot sem omenla je moj malo psiho .. vem da sm P***** in ne vem kaj ker sem to nardila, sam če pomislm kaj je on men delal .. pa tut je bil na meji da me prevara. in ja, sama sem kriva ker nisem končala veze že prej, dobr se tega zavedam. ampak to ni zdaj vprašanje. zanima me, samo če je šansa da nama s tem kdaj kej rata. non stop razmišljam o tej noči, ne gre mi z glave ....
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
kathy_ napisal/-a:vem da sm p***** in ne vem kaj ker sem to nardila
Ne, nisi. Ne obremenjuj se toliko s tem, da nisi bila do fanta iskrena, in ti bo dosti lažje, tako sami kot v morebitnem odnosu z drugim fantom. Ko si z nekom, ki je tako fizično kot psihično nasilen do tebe, je tvoja prva naloga, da narediš karkoli lahko, da se zavaruješ pred dodatnim nasiljem in ne, da si do njega iskrena glede vajinega odnosa, če ta iskrenost pomeni, da boš deležna dodatnega nasilja. Enemu fantu, ki bi se do tebe vedel kot do človeka, bi lahko že prej povedala, da to ni to, enemu, ki te fizično in psihično napada, pa lahko edino prikrivaš, da to ni to, dokler nimaš vsega tako urejenega, da ti ni več treba niti trenutka preživeti z njim.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
v tvojem primeru mislim da gre bolj za to da provociraš do konca pol se pa čudiš ko tip popizdi. In ja naredi mu uslugo in ga pusti, da si dobi normalno žensko, ki ga bo razumela in mu pomagala umiriti te napade ljubosumnja (ki so v tvojem primeru očitno sprovocirani).
tako da ja čimprej spakiraj kovčlke in prekini stike s fantom. S tanovim pa se ni treba že isti dan kazati v javnosti, ampak počakaj kakšen mesec,
tako da ja čimprej spakiraj kovčlke in prekini stike s fantom. S tanovim pa se ni treba že isti dan kazati v javnosti, ampak počakaj kakšen mesec,
-
panthol - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2010
- Kraj: logatec
kathy_ napisal/-a:pa ja, sva bla pr njemu doma uno noč pol ko je šou pol moj fant domov spat. ni se zgodilo nič razen poljubov ki so trajali dost časa nič ne obžalujem. ja prevarala sem ga.
fak kakšna podrtija od ženske si ti sramoto delaš ostalim normalnim ženskam, zaradi takih kot si ti so vse ostale na slabem glasu. Take kot si ti bi morali markirati, tako kot bi se moralo pedofilom na čelo vžgati črko P, tako bi se takim kot si ti na čelo vžgati črko K kot kurba.
Ne podpiram nasilja nad ženskami ampak ti bi si pa zaslužila, da bi ujela kakšno klofuto ali dve.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^ti si zaslužiš eno krepko okoli kepe
Varanje ni opravičljivo, samo več kot jasno je da ga punca ni več imela rada, in ga je zapuščala. Od njega se je že čustveno umaknila, ker jo je zatiral...in je iskala nekoga ob kateremu bi se spet dobro počutila.
Sam sem mnenja da, ženske varajo oz. se hočejo zbližati z nekom, ko se čustveno odmaknejo od partnerja, naj bo vzrok le tega slabo sexualno življenje, slaba zveza, čustveno ali fizično nasilje.
Vara ženska ki išče ljubezen, pozornost, toplino.
Moški vara ko je sexualno nezadovoljen, se mu omejuje svoboda, nesrečen.
Panthol, zdiš se mi precej jezen na ženske...to ni dobro. Če te bo punca pustila ali zavrnila, bo potem kurba, lažnivka?
Nasilje nad žensko pa sploh ni opravičljivo, moški nima kaj dvigniti roke nad žensko, in kdo postavlja kazni za naše napačne odločitve?
Varanje ni opravičljivo, lahko je pa razumljeno...ker za njemu poteka mnogo stvari, ona ga je prevarala...samo ona ni bila več njegova, vsaj v njeni glavi ne več.
Varanje ni opravičljivo, samo več kot jasno je da ga punca ni več imela rada, in ga je zapuščala. Od njega se je že čustveno umaknila, ker jo je zatiral...in je iskala nekoga ob kateremu bi se spet dobro počutila.
Sam sem mnenja da, ženske varajo oz. se hočejo zbližati z nekom, ko se čustveno odmaknejo od partnerja, naj bo vzrok le tega slabo sexualno življenje, slaba zveza, čustveno ali fizično nasilje.
Vara ženska ki išče ljubezen, pozornost, toplino.
Moški vara ko je sexualno nezadovoljen, se mu omejuje svoboda, nesrečen.
Panthol, zdiš se mi precej jezen na ženske...to ni dobro. Če te bo punca pustila ali zavrnila, bo potem kurba, lažnivka?
Nasilje nad žensko pa sploh ni opravičljivo, moški nima kaj dvigniti roke nad žensko, in kdo postavlja kazni za naše napačne odločitve?
Varanje ni opravičljivo, lahko je pa razumljeno...ker za njemu poteka mnogo stvari, ona ga je prevarala...samo ona ni bila več njegova, vsaj v njeni glavi ne več.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
panthol - Komunikatorka
Led Zeppelin napisal/-a:Varanje ni opravičljivo, lahko je pa razumljeno...
ko boš to enkrat doživel od nekoga od kogar niti približno nebi pričakoval se boš spomnil na svoj zgornji stavek.
sicer lahko igraš desca ki je prijazen do žensk ampak mene nisi prepričal. Konec koncev si mi tudi sam dal vedeti, da si zaslužim "okoli kepe", torej podpiraš nasilje.
Sam nisem nikoli dvignil roke niti nad žensko niti nad otroka, sem pa prepričan da si vsak človek zasluži v življenju kdaj kakšno klofuto, če drugega ne zato, da se strezni in dojame da dela nekaj hudo narobe. In to tale avša zgoraj definitvno počne - pa ne mislit da zagovarjam početje njenega tipa. Vem pa da so lahko ženske hude manipulantke in to tale zgoraj definitivno je. Punca se zaveda da je naredila nekaj narobe in je prišla iskat potuho na ta forum kjer upa da jo bo dobila od podobnih žensk.
Zame je ženska "kurba" takrat ko vara.
Lažnjivka je takrat ko se laže. Kaj je tukaj tako težkega za razumet?
- *Lani*
- Debatorica
Nesanica napisal/-a:v tvojem primeru mislim da gre bolj za to da provociraš do konca pol se pa čudiš ko tip popizdi. In ja naredi mu uslugo in ga pusti, da si dobi normalno žensko, ki ga bo razumela in mu pomagala umiriti te napade ljubosumnja (ki so v tvojem primeru očitno sprovocirani).
Ne, niso. Nekdo, ki nima že tako psihičnih težav, se ne bo posluževal z nasiljem, da izkaže nezadovoljstvo z drugo osebo, pa naj mu ta oseba pove karkoli ali se obnaša kakorkoli.
panthol napisal/-a:sramoto delaš ostalim normalnim ženskam, zaradi takih kot si ti so vse ostale na slabem glasu. Take kot si ti bi morali markirati, tako kot bi se moralo pedofilom na čelo vžgati črko P, tako bi se takim kot si ti na čelo vžgati črko K kot kurba.
Ne, ne dela nobene sramote ženskam, če je v odnosu z nasilnežem, ki ga namerava zapustiti, ni mu pa še povedala, na čem je, dokler se ne odseli od njega, ker jo je strah, da bo nasilnež postal še bolj nasilen, ona pa ne bo imela kam iti, da ne bo deležna nasilja.
panthol napisal/-a:Ne podpiram nasilja nad ženskami ampak ti bi si pa zaslužila, da bi ujela kakšno klofuto ali dve.
Ja, ga podpiraš, če si mnenja, da si ženska zasluži nasilja.
-
panthol - Komunikatorka
*Lani* napisal/-a:Ne, ne dela nobene sramote ženskam, če je v odnosu z nasilnežem, ki ga namerava zapustiti,
to je en velik bulšit, če ti nekdo ne odgovarja ga zapustiš v trenutku, ne pa da to traja pol leta al kolk je že napisala. Zapušča ga že nekaj mesecev, wtf kakšen beden izgovor je to
če se osredotočim na to žensko (pustmo njega ker nisem slišal njegove zgodbe in je nepravično nekoga obsojati brez zagovora, ampak recimo da ji verjamem da tip tudi ni kaj prida človek), ženska je sama rekla da ji že nekaj mesecev ni všeč v tem razmerju ampak še vedno vztraja samo zato ker NIMA SVOJEGA STANOVANJA. Katastrofa, za kozlat, da ostaneš v eni zvezi samo zato ker si nesposoben najeti neko stanovanje. Če je nekomu tako grozno kakor ona to opisuje, je človek sposoben v eni uri spokati vse stvari in se preseliti. Jaz sem to naredil v enem dnevu, še danes mi ni jasno kako mi je uspelo stlačiti vso to robo in mačko v svoj avto. Ampak je šlo.
Sklepam da ga ni zapustila tudi zato ker je tako čustveno labilna, da ni sposobna ostati sama, potrebuje skok iz veze v vezo. Verjetno je njena vest tako umazana, da ne bi zdržala niti eno uro sama s svojo vestjo, ker bi znorela. Zato pa tudi išče potuho na tem forumu.
Mimogrede, ko pišete da ga ni zapustila zato ker se ga boji, hahahaha, smešno za crknit. Sploh če vemo, da obstaja policija, obstaja center za socialno delo, obstajajo varne hiše za ženske kamor se lahko v vsakem trenutku doseliš.
Skratka, sami izgovori. Resnica je pa ta, da ženska nima marsičesa razčiščenega pri sebi in potem vara. Še bolj za kozlat je pa to, da jo nekateri zagovarjate.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
panthol napisal/-a:Led Zeppelin napisal/-a:Varanje ni opravičljivo, lahko je pa razumljeno...
ko boš to enkrat doživel od nekoga od kogar niti približno nebi pričakoval se boš spomnil na svoj zgornji stavek.
Vsak je bil že prizadet, a ni nujno da moraš potem postati bolj agresiven, jezen ali žalosten. Tudi jaz sem dal stvari čez.
panthol napisal/-a:ec koncev si mi tudi sam dal vedeti, da si zaslužim "okoli kepe", torej podpiraš nasilje.
Nasilje ni rešitev, je pa ena izmed opcij. Nasilje nad drugim spolom, ali otrokom pa ni opcija.
Torej, jaz lahko nabutam nekega tipa, ženske pa ne bom. Saj veš...ženski forum
Lej, jaz varanja ne zagovarjam, ne opravičujem...ampak vedno je nekaj zadaj, največji problem oseb ki varajo je ta, da se ne znajo spopasti s težavo direktno, in so šibki.
Ampak kot pravim, to je njihova težava, ne težava ljudi ki so prevarani.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- *Lani*
- Debatorica
panthol napisal/-a:to je en velik bulšit, če ti nekdo ne odgovarja ga zapustiš v trenutku, ne pa da to traja pol leta al kolk je že napisala.
Ja, če ti okoliščine to dopuščajo, odnosu narediš konec in se izseliš. Je pa tudi možno, da ti okoliščine ne dopuščajo, da bi točno takrat, ko ugotoviš, da bi odnosu z nekom naredil konec in se izselil, to tudi izvedel.
panthol napisal/-a:ženska je sama rekla da ji že nekaj mesecev ni všeč v tem razmerju ampak še vedno vztraja samo zato ker NIMA SVOJEGA STANOVANJA. Katastrofa, za kozlat, da ostaneš v eni zvezi samo zato ker si nesposoben najeti neko stanovanje. Če je nekomu tako grozno kakor ona to opisuje, je človek sposoben v eni uri spokati vse stvari in se preseliti. Jaz sem to naredil v enem dnevu, še danes mi ni jasno kako mi je uspelo stlačiti vso to robo in mačko v svoj avto. Ampak je šlo.
Ja, je enostavno, če imaš dovolj časa, denarja, nimaš že podpisane stanovanjske pogodbe, ki ti požre ves denar za stanovanje, imaš možnost si najti takoj vseljivo stanovanje, ki si ga lahko privoščiš, ki ima vse kar potrebuješ in ki je na pravem kraju, da lahko nadaljuješ z vsemi obveznostmi, ki se tičejo dela, izobrazbe, in tako dalje in tako dalje.
panthol napisal/-a:Mimogrede, ko pišete da ga ni zapustila zato ker se ga boji, hahahaha, smešno za crknit. Sploh če vemo, da obstaja policija, obstaja center za socialno delo, obstajajo varne hiše za ženske kamor se lahko v vsakem trenutku doseliš.
Ja, obstajajo, a ne delujejo niti približno tako učinkovito kot ti domnevaš.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
panthol, nekatere ženske, žrtve nasilja s strani partnerjev, partnerje zapuščajo več let. Še več, vračajo se nazaj k njim. Dinamika takega odnosa je malo bolj zakomplicirana, kot si ti predstavljaš.
Sicer pa what *Lani* said.
Sicer pa what *Lani* said.
- kathy_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2013
no, da še bolj razložim. klicala sem že policijo, takoj ko me je udaril, ampak ko je videl kaj delam, je samo še bolj znorel in mi vzel telefon z rok. skregan je s svojo družino, ker se obnaša isto do njih kot do mene. vsi so ga že odpisali zaradi njegovega obnašanja. jaz sem bila nekaj časa optimist, pa sem verjela da se bo spremenu, dokler nisem ugotovila, da tak človek se nikoli ne spremeni. ja res je, prevarala sem ga, slabo se počutim, ampak nisem pa prepričana da me on nikoli ni. on npr, ima lahko ful 'kolegic', ki so njegove bivše f-kolegice, jaz pa ko se z mojimi pogovarjam, moram točno povedat o čem. šel mi je prebrskat mail, fb, telefon .. ne grem pa še, ker se ga bojim, da me bo kje najdel, skrbi me da bom mogla cifro menjat .. ne morem pa iz tega kraja ker tukaj študiram in delam. ja, lahko bi povedala doma, ampak se mi zdi da to ne bi blo dobro. on lahko dela dobesedno vse, hodi ven, prihaja ob nemogočih urah domov, jaz pa v teh pol leta nisem bila še s kolegicami nikjer, ker ne smem. slišala sem ga enkrat, ko se je po telefonu dogovarjal z eno kolegico, da pride h njej domov sredi noči, delat bogve kaj. ja lahko bi že šla, ampak se bojim. to s tem fantom se pa je zgodilo, ker se ujamemo neverjetno dobro, daje mi občutek varnosti. mam slabo vest ker se je to zgodilo, ampak mislim pa da vseeno nima nihče pravice dvignit roke nad mano.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ker je mislila, da se bo zanjuo spremenil.
klasična ženska naivnost.
klasična ženska naivnost.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov