Splošna tema za hitre nasvete

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 11. Apr. 2013 13:35

Mene pa zanima, koliko realno dela. Dela vseh pet dni v tednu? Kakšen delavnik ima? Dela tudi za vikende? Jaz sem zdaj recimo delala tri mesece takšno službo, da me ni bilo doma cele dneve - dobesedno - od 9h-23h ... in moj fant se ni niti enkrat pritožil.

Drugo, kar me je grozno (!) zmotilo je to, da pišeš, da si ti pa zaradi njega ostala doma. Kaj to pomeni? Da nisi šla študirat? Da ne delaš? Kakorkoli, zdiš se mi neumna, če si karkoli (!) od tega naredila zato, da bi bila vidva več skupaj. Zelo zelo zelo neumna.

In na drugi strani se mi on zdi fant, ki se zaveda tega, kakšno je realno življenje, si želi nekaj doseči in v to mnogo vlaga. Ima pa pač smolo, da ima tečno, nerealno punčko, ki nima nikakršnega uvida v resnično življenje, nima ambicij in niti nobenih posebnih ciljev za prihodnost.

Tako jaz dojemam to situacijo iz tvojega posta.
Uporabniški avatar
mucamjaumaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a mucamjaumaca » 11. Apr. 2013 14:04

Saj pravim, dela zmeraj, razen tiste dni ko ima šolo (2x na teden - pouk traja 5ur, + vožnja 1uro) in takrat ko se uči za izpit (ponavadi se zmeni za kakšne 4 dni dopusta pred izpitom).
In še takrat ga kličejo in gnjavijo če lahko pride. Fraj ima samo kako nedeljo, če ga seveda kar iznenada spet ne pokličejo.

Tudi sama sem delala pripravništvo pol leta, in razumem služba je služba. Ampak oprosti, če imaš nekoga rad in želiš biti z njim, bi te vrjetno vsaj malo motilo da sta tako malo skupaj.
Mogoče pa te tvoj fant ni pogrešal in mu je blo fajn da si je lahko malo odpočil od tebe...

Ne, pisala sem o tem če recimo reče prijatlca da grema na pijačo, se prilagodim in se zmenim takrat ko je v službi. Čeprav bi njej ustrezalo da grema kdaj ob 19ih zvečer, se zmenima ob 17ih, da sem vsaj zvečer lahko z njim.
Nikakor ne bi zaradi fanta zavrnila študija ali službe. Vendar povsod so neke meje..

Lahko pa ti povem da do zdaj grem korak za korakom in uresničujem vse svoje cilje ki sem si jih zadala. Pa nihče me ne bo pri tem ustavil, tako da brez skrbi ;) Upam da zdaj bolj zastopiš stvar, in veš kaj me dejansko moti...
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 12. Apr. 2013 6:14

Kaj pa počne s teboj takrat ko sta doma? a je to kvalitetno druženje ali posedanje in gledanje televizije? A želiš da je doma samo za to da je doma?

Ker sama če nimam nič pametnega za početi, sem tudi raje v službi in si s tem nabiram točke za takrat ko res rabim prosto, zato da lahko brez problema rečem ne, takrat ko ne morem.
browneyes
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 12. Apr. 2013 10:55

ja ali si še ti dobiš službo, ali prijateljice, ali nekaj, da ne boš samo njega čakala kdaj bo imel čas, ali pa si najdeš enega drugega tipa, ki ima bogate starše in mu pri 20ih ni treba delati in bosta skupaj uživala ves prosti čas.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 12. Apr. 2013 11:41

Tak občutek imaš samo zato, ker imaš preveč časa. Tudi jaz sem bila taka, ko sem bila še študentka, imela cele popoldneve časa, moj je pa kar naprej v službi čepel.

Sedaj je stanje drugačno in jaz večinoma nimam časa, ker delam za službo. Niti me ne skrbi več toliko, da imam zmeraj čas zanj. Grem v trgovino/na kavo takrat, ko želim. Če mora on pač par ur počakati se čisto nič ne sekiram. Res je, da sva na račun tega mogoče malo manj časa skupaj, ampak sem ugotovila, da raje manj in to kvalitetno, kot pa več časa, ko se dolgočasiš ali še slabše, prepiraš.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Flavij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 12. Apr. 2013 13:13

mucamjaumaca napisal/-a:...Mogoče pa te tvoj fant ni pogrešal in mu je blo fajn da si je lahko malo odpočil od tebe...

:hail:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Apr. 2013 13:26

@Maychy: +1 :zustimm:

+

mucamjaumaca napisal/-a:Ampak oprosti, če imaš nekoga rad in želiš biti z njim, bi te vrjetno vsaj malo motilo da sta tako malo skupaj.

To ni res. Ljudje imamo različne potrebe po preživljanju prostega časa s partnerjem, ne glede na okoliščine (služba, družba, hobiji, družina). Tak da ne, ne moti vse če se ''bolj malo'' vidijo, ker je to itak relativno. Kar je za nekoga ''zelo malo'' je lahko za drugega povsem dovolj. Važna je kvaliteta, ne kvantiteta.
Uporabniški avatar
mucamjaumaca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mucamjaumaca » 12. Apr. 2013 15:32

@MAychy in @Tearjerker

Najbrz je verjetno res bolje potrpet in skupni cas predvsem kvalitetno in lepo prezivet skupaj :)
Samo kaj ko je res tecnooo bit sam doma. Ker sem delala pripravnistvo sedaj sploh nimam statusa studenta in sploh nemorem delat niti preko studenta :/ in pac bolj k sebi jemam te stvari...
Redno delo pa je hudic dobit, sploh v danasnjih casih.
Ampak ko sma skupaj doma se sploh ne dolgacasiva, in zato mi je se tolko huje ko ga po cele dneve ni :roll: pac vcasih si clovek zazeli malo pozornosti, vendar bom mela zdaj to v glavi - da je bolse malo potrpet kot pa se sekirat in prepirat :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 12. Apr. 2013 16:10

On vaju oba preživlja? Jaz bi znorela, če bi preživljala sebe in tipa, potem bi mi pa on še težil, da preveč delam :mad: .

Najdi si kak hobi. Sigurno te kaj zanima, da si lahko zapolniš dan in ne posedaš zdolgočaseno sama doma.
Uporabniški avatar
mucamjaumaca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mucamjaumaca » 12. Apr. 2013 16:43

delfinchek napisal/-a:On vaju oba preživlja? Jaz bi znorela, če bi preživljala sebe in tipa, potem bi mi pa on še težil, da preveč delam :mad: ..

Ne? Zivi pri meni (meni in moji druzini). Zame ne zapravi niti centa (razen rojstnodnevna darila in tu pa tam kaksna vecerja). Glede na to da si more placat izredni studij ki ne stane malo, plus to ima stroske z avtom in ostalimi stvarmi, mi ne pade na misel da bi on mene prezivljal.
:eek:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 12. Apr. 2013 17:10

Flavij napisal/-a:
mucamjaumaca napisal/-a:...Mogoče pa te tvoj fant ni pogrešal in mu je blo fajn da si je lahko malo odpočil od tebe...

Nikakor, samo dovolj zrel je, da se zaveda, da je delo/kariera zame izjemno pomembna. Sva pa toliko lepše preživela tisti čas, ki nama je ostajal.

Poleg tega pa ni tako zdolgočasen, da bi mu morala cele dneve igrat pantomimo, da bi imel kaj od svojega bednega življenja ...
Uporabniški avatar
mucamjaumaca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mucamjaumaca » 12. Apr. 2013 17:55

*Abby** napisal/-a:
Flavij napisal/-a:

Nikakor, samo dovolj zrel je, da se zaveda, da je delo/kariera zame izjemno pomembna. Sva pa toliko lepše preživela tisti čas, ki nama je ostajal.

Poleg tega pa ni tako zdolgočasen, da bi mu morala cele dneve igrat pantomimo, da bi imel kaj od svojega bednega življenja ...

Pri 20 letih še je malo prehitro za gradit kariero. Razen če se ti gre za preživetje al pa če imaš bogate starše.
Pri teh letih je lepo biti zaljubljen in biti s osebo ki jo imaš rad, za kariero in družino še bo pa itak prišel čas. :wink:

Sva pač različnih mnenj, se pa ne mislim prepirat in te sodit, ker te ne poznam (za razliko od tebe, ki me kar tako napadaš in poznaš moje življenje bolj kot jaz sama) :twisted:
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 12. Apr. 2013 18:26

Wait. what? Sicer nisem na nobeni strani...ampak meni se zgornji komentar zdi totalno posplosevanje. Kdaj pa bi se naj po tvoje mladiodrasli zaceli postavljati na svoje noge, ce so zgodnja 20ta tako prehitra?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 12. Apr. 2013 19:45

Doh, a ne ves, da se pri 20ih letih samo pije, plese in fuka?

Na resni noti: Kudos modelu, da je pri teh letih ze malo bolj resen in se trudi poleg studija se nekaj zasluziti.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 12. Apr. 2013 20:05

Njen prvi post me spominja na enega tipa, ki sem ga spoznala pred časom in mi je na vsake tolko rekel, da naj ne hodim v službo (ki sem jo že takoalitako težko dobila in je nujna za moje preživetje), skenslam kak dan ali dva in pač ne grem delat (jap, ker si lahko kar tako zmišljujemo, kdaj bomo delali) in naj bom raje tačas z njim :lol:.
Meni se zdi hvalevredno, da fant dela - verjetno dela toliko, ker rabi denar, izredni študiji niso poceni, kot si že v eni drugi temi omenila, si ga tudi sama ne moreš privoščiti.
Aja pa še nekaj - sta v obdobju, ko se bo treba postaviti na svoje noge, delati na svojih ambicijah, to je idealen čas in zakaj ne bi? Tudi osebnostno se v tem času nekoliko spremeniš in ne moreš pričakovati, da bo on ista oseba, kot je bil 4 leta nazaj, itak da bo delal, če mu je cilj narediti faks, ki pa ga mora plačati.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov