Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
S0nckic4: Totalno si zgrešila point. Seveda - če bi bila prevarana, bi ''obtožila'' svojega deca, bi pa v primeru, da bi ženska, s katero me je prevaral, dejansk vedela zame, vsekakor tudi na njeni strani videla nemalo krivde. Ne zato, ker me drugače moj ne bi (potencialno seveda) prevaral, ampak zato, ker se mi zdi to enostavno nemoralno samo na sebi - da greš z nekom, ki je zaseden namreč.
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
sirova štručka napisal/-a:joj isis, če ti primanjkuje izzivov v življenju, se pojdi kečuanščino učit.
sirova,
podpis...
+Jaz če bi izvedela, da me je prevaral, bi krivila njega, - njo le v primeru, da bi bila moja prijateljica. Kaj naj krivim eno ženšče, ki je toliko ubogo, da se ne zna ceniti (moje mnenje je pač tako o vseh, ki so zadovoljne s tem, da so samo ljubice tam enemu, ki to fino izkorišča in je samo vprašanje časa, kdaj najde eno naivno "žrtev" s premalo samozavesti in preveč naivnosti). Kvečjemu jo lahko pomilujem.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
sirova, saj ravno to je izziv takim - pridobiti enga tipa ki ga ena že ima. takim babam so "nedostopni" najbolj privlačni. ne da se ne cenijo, ampak se precenijo - mislijo da lahko dobijo vsakega tipa, tudi če je vezan.
takim ljudem bi bilo treba na čelo tetovirat "SLUT", da bi vsi vedeli da so pokvarjeni in ne bi mogli prizadet nobenga ki ima čiste namene.
takim ljudem bi bilo treba na čelo tetovirat "SLUT", da bi vsi vedeli da so pokvarjeni in ne bi mogli prizadet nobenga ki ima čiste namene.
hej norci
-
carrie_ - Debatorica
...Ali pa je dec tisti, ki pogreša adrenalin in si mora napumpat ego z ljubico In uporabi ves "začetni šarm" na eni, da postane ljubica, ... in ostane ljubica dokler so njena pričakovanja še nizka, potem pa narazen. Bilbi in Hvala za vijolice, ali kako že gre tisti komad?
Glej, takole jaz vidim klasični scenarij varanja (vezan moški-ljubica):
Začetek:
Moški: "Kako je dobra, kako bi jo poF. Počutil bi se kot dec."
Ženska: "Vseeno mi je , če je vezan, tako mi je všeč."
Po dejanju:
Moški: "Pa sem jo. Še sem dec! Zakaj me tolikokrat kliče?"
Ženska: "Tako je bil zagret. Me ljubi? Zakaj se mi ne javi?"
Finale:
Moški: "Ne bom zapustil žene, to je le avantura!"
Ženska: "Prasec, vsi so prasci..."
P.S. Ne me spraševati, od kod ženska naivnost.
Glej, takole jaz vidim klasični scenarij varanja (vezan moški-ljubica):
Začetek:
Moški: "Kako je dobra, kako bi jo poF. Počutil bi se kot dec."
Ženska: "Vseeno mi je , če je vezan, tako mi je všeč."
Po dejanju:
Moški: "Pa sem jo. Še sem dec! Zakaj me tolikokrat kliče?"
Ženska: "Tako je bil zagret. Me ljubi? Zakaj se mi ne javi?"
Finale:
Moški: "Ne bom zapustil žene, to je le avantura!"
Ženska: "Prasec, vsi so prasci..."
P.S. Ne me spraševati, od kod ženska naivnost.
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
slovenc79 napisal/-a:takim ljudem bi bilo treba na čelo tetovirat "SLUT", da bi vsi vedeli da so pokvarjeni in ne bi mogli prizadet nobenga ki ima čiste namene.
Niti ne vem kateri del komentarja mi je najbolj moreč. Niham med tistim, da bi take ljudi, ki nimajo iste ideje etike kot ti, kar doživljensko obeležil in tistim, da bi se pri tem okoristil s pojmom, ki izhaja iz izredno seksistične družbe in načina dojemanja okolice.
-
Isis - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 2. 2009
Šit, nisem si mislila, da bom kej tazga sprožila. Mogoče še par obrazložitev...
Se mi zdi, da je bil vsak od nas tu gor že kdaj prevaran, izigran... Po mojem je edini pravi način spoprijemanja s tem v ugotovitvi, da je bil potemtakem naš partner tisti, ki se je odločil za drugo/drugega. Obdolževat človeka, ki je 'posegel' vmes je irelevantno, razen v primeru, da ga dobro poznamo ali cenimo (dober) odnos z njim/njo. Vsaj tako jaz gledam na to.
Nimam navade uničevat zvez in če se nočem vezat, še ni potrebno etiketiranje - pa naj bo to tetovaža na čelu ali kazanje s prstom . V teh slabih dveh letih, odkar sem samska, je bila moja igra vedno poštena do človeka, s katerim sem mutila in že na začetku povem, da se nimam namena vezat, take it or leave it.
Priznam pa, da me je tip precej obnorel in ne glede na to, ali ima kak dogovor s punco ali ne - če bo priložnost, da se kaj zgodi, jo bom izkoristila.
Se mi zdi, da je bil vsak od nas tu gor že kdaj prevaran, izigran... Po mojem je edini pravi način spoprijemanja s tem v ugotovitvi, da je bil potemtakem naš partner tisti, ki se je odločil za drugo/drugega. Obdolževat človeka, ki je 'posegel' vmes je irelevantno, razen v primeru, da ga dobro poznamo ali cenimo (dober) odnos z njim/njo. Vsaj tako jaz gledam na to.
Nimam navade uničevat zvez in če se nočem vezat, še ni potrebno etiketiranje - pa naj bo to tetovaža na čelu ali kazanje s prstom . V teh slabih dveh letih, odkar sem samska, je bila moja igra vedno poštena do človeka, s katerim sem mutila in že na začetku povem, da se nimam namena vezat, take it or leave it.
Priznam pa, da me je tip precej obnorel in ne glede na to, ali ima kak dogovor s punco ali ne - če bo priložnost, da se kaj zgodi, jo bom izkoristila.
- *Abby**
- Cosmofrik
Isis napisal/-a:V teh slabih dveh letih, odkar sem samska, je bila moja igra vedno poštena do človeka, s katerim sem mutila in že na začetku povem, da se nimam namena vezat, take it or leave it.
Nihče ni rekel, da je kaj narobe s tem, da nočeš biti v resni zvezi, to najprej.
In kako je tvoja igra poštena do punce, s katero hodi ta tip? A to se te ne tiče, ker je ne poznaš? A ker je ne poznaš, je okej, da sodeluješ pri nečem, kar bo nekoga spravilo v jok, ga ponižalo, prizadelo njegovo samozavest, ranilo njegova čustva ... (razen, če nista res dogovorjena za odprto zvezo, potem, to, kar pišem nima veze)
Super ... a če bi ti rekli, da dobiš milijon €, cena je pa to, da umre neka oseba, ki je ne poznaš in je nikoli ne boš spoznala - bi rekla, da je okej? Da naj pač umre, ker jo bo ''ubil'' nekdo drug? Ker ti ne boš direktno z njo v stiku?
Pa nehajte že enkrat s tem svojim teženjem o tem, kako je nekaj ''druga etika'' pa ''druga morala'' pa ostali imbecilni izgovori, da lahko počnete vse egoistične, narcisoidne stvari! Fuj! Tu ne gre za etiko in moralo, tu gre zato, ali si pripravljen sodelovat v stvari, ki bo grdo prizadela tretjo osebo ali pa nisi. In ja - mogoče je to ''stara morala'' ... v tem primeru me zanima, zakaj je prav (po tej novi etiki), prizadejat bolečino? A zato, da si priskrbiš en užitek nižje vrste? (Ki se ga da dobit tudi vse kako drugače ...)
Bljak. Bljak. Bljak. Bljak.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
*Abby** napisal/-a:
Super ... a če bi ti rekli, da dobiš milijon €, cena je pa to, da umre neka oseba, ki je ne poznaš in je nikoli ne boš spoznala - bi rekla, da je okej?
abby, ne bodi smešna.
pa si zaenkrat še ne gojiš kokoši sama, ne. pa oblečena si tudi?
kar se pa problema tiče, je pa tko. če nisi ravno nemoralna oseba, te bo njegova dečva ziher malček zasekirala. to sicer ni tvoj problem in verjamem, da se je strastem težko upret. za voljo tvoje mirne vesti, ti svetujem, da se temu izogneš.
- *Abby**
- Cosmofrik
^^ Nope, ne gojim kokoši, ampak se tudi ne zahvaljujem Jezusu za hrano. Redno doniram v dobrodelne namene, tako in drugače in se v splošnem trudim, da bi delala stvari na takšen način, da ne bi koga prizadela, če je to v moji moči.
In oprosti - jaz ne morem na noben način, razen finančno, pomagat ali vplivat na situacijo. Lahko pa vplivam na to, če bom sodelovala v situaciji, ki bo nekoga prizadela ali ne.
In oprosti - jaz ne morem na noben način, razen finančno, pomagat ali vplivat na situacijo. Lahko pa vplivam na to, če bom sodelovala v situaciji, ki bo nekoga prizadela ali ne.
- *Abby**
- Cosmofrik
^^ Nope, ne gojim kokoši, ampak se tudi ne zahvaljujem Jezusu za hrano. Redno doniram v dobrodelne namene, tako in drugače in se v splošnem trudim, da bi delala stvari na takšen način, da ne bi koga prizadela, če je to v moji moči.
-
carrie_ - Debatorica
Jaz se tukaj strinjam z obema. Najprej z Abby - obstaja nekaj, čemur pravimo zlato pravilo etike: "Ne delaj drugemu to, česar nočeš, da bi drugi tebi". Če bi se v enem trenutku vsi odločili, da je varanje nekaj, česar absolutno nočemo, ga tudi ne bi imeli. Iz tega vidika je del krivde tudi na strani tistih, s katerimi se vara.
Ampak to ne pomeni, da zveze ne bi še naprej razpadale. Tiste zveze, ki so šibke, bi ravno tako propadle, z ali brez varanja. Moje mneje je, da tista zveza, ki propade zaradi varanja, je v resnici propadla še preden je do varanja sploh prišlo... Kaj mislite o tem?
In še iz vidika tistih grešnih ljubic in ljubčkov, ki jih obsojate: Jaz bi jih bolj kot "krive" označila za naivne, in dostikrat so oni tisti, ki potegnejo takratko (Glej video Bilbi in Vijolice zgoraj). Seveda pa obstaja družbena nastrojenost proti njim, ker prevarani čutijo, kot da je zveza propadla le zaradi tiste "zlobne ljubice/ljubčka" ... Pa je res?
Ampak to ne pomeni, da zveze ne bi še naprej razpadale. Tiste zveze, ki so šibke, bi ravno tako propadle, z ali brez varanja. Moje mneje je, da tista zveza, ki propade zaradi varanja, je v resnici propadla še preden je do varanja sploh prišlo... Kaj mislite o tem?
In še iz vidika tistih grešnih ljubic in ljubčkov, ki jih obsojate: Jaz bi jih bolj kot "krive" označila za naivne, in dostikrat so oni tisti, ki potegnejo takratko (Glej video Bilbi in Vijolice zgoraj). Seveda pa obstaja družbena nastrojenost proti njim, ker prevarani čutijo, kot da je zveza propadla le zaradi tiste "zlobne ljubice/ljubčka" ... Pa je res?
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Pa saj dotična uporabnica ne namerava začeti zveze / biti ljubica, ona bi se rada samo dol dala Saj se ne zatrapa vsaka ženska v tipa za eno noč (ali več le-teh) oz. naivno razmišlja, da se ji bo ratalo poročit z njim in živet srečno do konca svojih dni, to se mi zdi res klišejsko razmišljanje. Meni tako obnašanje oz. sledenje živalskim nagonom sicer nikakor ni blizu, ampak povsem verjamem, da se ljudje komot zgolj fizično pozabavajo in jim to prinaša užitek. Tista pesmica bi bolj spadala v kakšno drugo temo, ki jih je kar nekaj na forumu zadnje čase (o dekletu, ki je dejansko dolgotrajna ljubica poročenemu in ima določene upe glede njega in njune skupne prihodnosti).
-
carrie_ - Debatorica
dot napisal/-a:^^... da se ljudje komot zgolj fizično pozabavajo in jim to prinaša užitek.
Moški ja, absolutno veseli "fizične zabave" brez obveznosti. Ampak ženske?? Resno? Jaz to zeloo težko verjamem... Mogoče s kom, ki je neumen in grd, z veliko batino (ampak zakaj bi spala z nekom, ki mi sploh ni všeč?). In zakaj bi za božjo voljo z nekom, ki mi JE všeč želela zgolj "fizične" zabave? Jaz tega enostavno ne kupim, ženske nismo tako narjene...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]