Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.
- Melis
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 5. 2012
- Kraj: Celje
Utrujenost in te kao nosečniške sindrome ko si naštela se ti tudi če si noseča začnejo kazati šele po parih tednih, ne pa par dni po odnosu. Zagotovo nisi noseča, uporabila sta zaščito... itd
Nosečniški test pokaže najbolj zanesljivo po izostanku menstruacije.
Nosečniški test pokaže najbolj zanesljivo po izostanku menstruacije.
- AnnMoira
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 3. 2011
Živjo! Jaz imam spet en problem
Potrebovala bi kakšen nasvet glede nekega fanta. S prijateljicami smo že vse premlele, prav bi mi prišel še kakšen drug pogled na situacijo.
Fanta sem spoznala pred več kot letom na žurki, pravzaprav pa sem se na začetku ujela z njegovim prijateljem. Le-ta potem ni kazal zanimanja in s tem tadrugim sva se občasno začela družiti (po prvem druženju je prespal -samo spal- pri meni, ker je bil preveč pijan za pot domov). Druženja so postajala vse bolj pogosta, ker v kraju kjer študirava, živiva blizu, me je vsakič, ko je prišel tja, kontaktiral, sva se dobila na pijački, klepetu, je prišel on k meni, jaz k njemu. Dostikrat sva si pisala prek smsov, prišel je tudi v kraj, kjer živim, čeprav tu ni imel kaj za delat, vabil me je v savno, obiskal letovišče, kjer smo bili pozimi z družino... Aja, kasneje je še prespal nekajkrat pri meni v kraju študija, ampak samo spal, kot prijatelj. Nazadnje pa mi je za dobro jutro pritisnil poljubček na lička. Takrat sem prvič opazila, da sem mu morda všeč. Po tem se nisva več slišala (od tega je že dva mesca), pred dvema tednoma pa smo šle s prijateljicami ven in, ker sem preveč spila, sem mu zagnjavila prek smsov, mu poslala nekaj pijanskih, ampak nič na temo najinega odnosa, hotela sem le, da bi šel z mano domov, ker sem vedela, da je bil na isti zabavi. Ampak na koncu na smse sploh ni več odpisal. zdaj sem že parkrat videla, da je bil v kraju študija, ampak me ni kontaktiral, meni pa je postalo žal, da nisem bolje zgrabila priložnosti, ko je bil on za.
Rada bi se spet slišala z njim, mogoče so ga zmedli tisti smsi ali pa sem jaz kaj narobe razumela. Je super fant, ampak nima časa toliko, kot vsi ostali in jaz, saj se profesionalno ukvarja s športom.
Zdaj sem mu pisala na fb glede nekega nasveta za treniranje in mi je na hitro odgovoril, na zadnje sporočilo, da se še obrnem na njega, pa sploh ni vem odpisal. Res bi rada, da bi ohranila vsaj prijateljstvo, čeprav sem se zdaj tudi jaz zagledala vanj Stara sem 21, on pa 24.
Potrebovala bi kakšen nasvet glede nekega fanta. S prijateljicami smo že vse premlele, prav bi mi prišel še kakšen drug pogled na situacijo.
Fanta sem spoznala pred več kot letom na žurki, pravzaprav pa sem se na začetku ujela z njegovim prijateljem. Le-ta potem ni kazal zanimanja in s tem tadrugim sva se občasno začela družiti (po prvem druženju je prespal -samo spal- pri meni, ker je bil preveč pijan za pot domov). Druženja so postajala vse bolj pogosta, ker v kraju kjer študirava, živiva blizu, me je vsakič, ko je prišel tja, kontaktiral, sva se dobila na pijački, klepetu, je prišel on k meni, jaz k njemu. Dostikrat sva si pisala prek smsov, prišel je tudi v kraj, kjer živim, čeprav tu ni imel kaj za delat, vabil me je v savno, obiskal letovišče, kjer smo bili pozimi z družino... Aja, kasneje je še prespal nekajkrat pri meni v kraju študija, ampak samo spal, kot prijatelj. Nazadnje pa mi je za dobro jutro pritisnil poljubček na lička. Takrat sem prvič opazila, da sem mu morda všeč. Po tem se nisva več slišala (od tega je že dva mesca), pred dvema tednoma pa smo šle s prijateljicami ven in, ker sem preveč spila, sem mu zagnjavila prek smsov, mu poslala nekaj pijanskih, ampak nič na temo najinega odnosa, hotela sem le, da bi šel z mano domov, ker sem vedela, da je bil na isti zabavi. Ampak na koncu na smse sploh ni več odpisal. zdaj sem že parkrat videla, da je bil v kraju študija, ampak me ni kontaktiral, meni pa je postalo žal, da nisem bolje zgrabila priložnosti, ko je bil on za.
Rada bi se spet slišala z njim, mogoče so ga zmedli tisti smsi ali pa sem jaz kaj narobe razumela. Je super fant, ampak nima časa toliko, kot vsi ostali in jaz, saj se profesionalno ukvarja s športom.
Zdaj sem mu pisala na fb glede nekega nasveta za treniranje in mi je na hitro odgovoril, na zadnje sporočilo, da se še obrnem na njega, pa sploh ni vem odpisal. Res bi rada, da bi ohranila vsaj prijateljstvo, čeprav sem se zdaj tudi jaz zagledala vanj Stara sem 21, on pa 24.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Če si se prej z njim družila tako intenzivno, potem ga zdaj pokliči (nobenih smsov, facebooka in podobnega), povej mu, da se bi rada z njim dobila na pijači in če bo za, mu lepo na štiri oči povej vse, kar zdaj razmišljaš - bodi iskrena z njim.
Moje mnenje je, da se je fant preprosto naveličal: hodil je za teboj kot kužek in ti? Kdaj si ti njega kontaktirala in klicala in šla v isti kraj letovat itd.? Zakaj se pa po tistem poljubčku nista slišala? Zakaj se ni zgodilo kaj več? Si mu kdaj dala vedet, da ti je kaj do njega?!
Mislim - ne moreš fanta eno leto imet za nekega nemega, uslužnega občudovalca, povsem hladno reagirat na njegov znak, da si mu všeč in mu potem še pošiljat nekakšna (predvidevam) vsiljiva in neprimerna sporočila, ko si povsem pijana. To je otročje in če je fant vsaj povprečno zrel za svoja leta, si zdaj najbrž misli, da je bilo škoda časa, ki ga je zapravil zate in se mu zdiš absolutno bedasta. Zato je hladen in zadržan. Če se da kaj rešit - vsaj opravičit ali kaj podobnega - pa poskusi preverit najprej preko telefona in potem v živo (!), ne pa z nekimi bedastimi sporočilci in kvazi prošnjami za pomoč.
Za sklep: Mislim, da moraš malo odrasti.
Moje mnenje je, da se je fant preprosto naveličal: hodil je za teboj kot kužek in ti? Kdaj si ti njega kontaktirala in klicala in šla v isti kraj letovat itd.? Zakaj se pa po tistem poljubčku nista slišala? Zakaj se ni zgodilo kaj več? Si mu kdaj dala vedet, da ti je kaj do njega?!
Mislim - ne moreš fanta eno leto imet za nekega nemega, uslužnega občudovalca, povsem hladno reagirat na njegov znak, da si mu všeč in mu potem še pošiljat nekakšna (predvidevam) vsiljiva in neprimerna sporočila, ko si povsem pijana. To je otročje in če je fant vsaj povprečno zrel za svoja leta, si zdaj najbrž misli, da je bilo škoda časa, ki ga je zapravil zate in se mu zdiš absolutno bedasta. Zato je hladen in zadržan. Če se da kaj rešit - vsaj opravičit ali kaj podobnega - pa poskusi preverit najprej preko telefona in potem v živo (!), ne pa z nekimi bedastimi sporočilci in kvazi prošnjami za pomoč.
Za sklep: Mislim, da moraš malo odrasti.
- T3jcha
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
AnnMoira kaj pa če bi malo bolj neposredno pristopila h tipu? Zakaj bi zavlačevala, če so stvari lahko jasne veliko hitreje in greš dalje, če nista oba za stvar. Z moškimi se imaš lahko zelo lepo, damo priložnost si daj, da takega odkriješ.
Radovednost je ubila mačko
- tinncika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
Tudi jst mam en problem... fanta zelo moti moj celulit...sem suha visoka vendar se mi je v 4 letih odkar sva skupaj nabralo kar precej celulita...na začetku veze ga res nism mela skoraj nč....zaradi tega trpi tudi spolno življenje ker ga vse mine zaradi mojih nog...seveda sem bila zelo prizadeta zaradi tega. sem se pa odločla da zaradi sebe tudi začnem ukvarjat s športom in pazit na prehrano... kaj ve pravite na to ???
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Si suha, visoka, ampak se ti je nabral "celulit"... Ok..možno, ampak..kej velik se ti ga pa ja ni moglo nabrat, če si vitka?
Meni se zdi iskreno to kr bedno od tvojega fanta.. Ok, lako bi se pritoževal če bi se zredila in bi ga to odbijalo, ampak da on kao v intimnih trenutkih opazi celulit? Ne ga srat no. Pomoje je kej več za tem kokr samo celulit..
Drugače pa, zate je dobro, da si začela bolj skrbet zase, ampak pomoje ma tvoj fant še kako težavo več, kakor samo celulit.. In itak, štiri leta sta skupaj, če si še mlada to pomeni, da se ti je nabral dejansko v odraščanju iz najstnice v žensko, pa ja ne more pričakovat, da boš večno enaka..
No ok no, kakorkoli že samo čudno je, da ga ob tvoji vitki postavi in isti podobi kakor prej, moti celulit na nogah pri spolnosti.
Meni se zdi iskreno to kr bedno od tvojega fanta.. Ok, lako bi se pritoževal če bi se zredila in bi ga to odbijalo, ampak da on kao v intimnih trenutkih opazi celulit? Ne ga srat no. Pomoje je kej več za tem kokr samo celulit..
Drugače pa, zate je dobro, da si začela bolj skrbet zase, ampak pomoje ma tvoj fant še kako težavo več, kakor samo celulit.. In itak, štiri leta sta skupaj, če si še mlada to pomeni, da se ti je nabral dejansko v odraščanju iz najstnice v žensko, pa ja ne more pričakovat, da boš večno enaka..
No ok no, kakorkoli že samo čudno je, da ga ob tvoji vitki postavi in isti podobi kakor prej, moti celulit na nogah pri spolnosti.
It was forever..but it didnt last long..
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
še včeraj je bilo o celulitu na cosmopolitan glavni strani, zdaj se pa kar ne najde več, potral trapasti.. malo prebrskaj, sigurno boš našla
no kot se spomnim baje najboljše za to je skakanje s kolebnico, drugač pa naj bi se blo kar težko tega znebit..
ta fant tvoj mora met precej majhen libido da ga taka malenkost odbije, nog kot stara mama sem prepričan da nimaš.
no kot se spomnim baje najboljše za to je skakanje s kolebnico, drugač pa naj bi se blo kar težko tega znebit..
ta fant tvoj mora met precej majhen libido da ga taka malenkost odbije, nog kot stara mama sem prepričan da nimaš.
hej norci
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
..Evelyn.. napisal/-a: Meni se zdi iskreno to kr bedno od tvojega fanta.. Ok, lako bi se pritoževal če bi se zredila in bi ga to odbijalo, ampak da on kao v intimnih trenutkih opazi celulit? Ne ga srat no.
zakaj pa ne? itak da ga lahko moti. kilogrami ga lahko motijo, celulit pa ne? vsak ima pravico, da ga moti karkoli. in to, zakaj zdaj njega to moti, tu sploh ni bistveno. ne rečem, da je to kul. ampak ga pa razumem. celulit je ogaben. in to ga čist komot lahko moti pri spolnosti. seveda se žensko telo spreminja, zato je pa treba zdravo živet. vedno. ne takrat, ko se ti že štiri leta nabere toliko celulita, da se fantu obrača želodec. in pol se ženska čuti užaljeno.
meni so pač itak že v osnovi mimo take ženske, ki ne skrbijo zase.
(na živce mi gre, ko nekdo govori kaj koga lahko in kaj koga ne sme motiti. nekatere moti kajenje, druge mastni lasje. spet tretjim bo vseeno če je ženska kosmata pod pazduho, celulit jih bo pa motil).
seveda je rešitev. recimo da je. ampak ne pričakuj, da bo zdaj celulit izginil do julija, če si ga nabirala 4 leta. začni tečt in telovadit.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Celulit ima 80 - 90% žensk. Celulit pomeni način kopičenja maščobe v podkožju, ki je povezan s tem, kako so razporejena kolagenska vlakna. Pri moških so razporejena po kotom 45 stopinj v obe smeri in maščoba se zato nabira v nekakšnih kvadratkih, zaradi česar je površina njihove kože gladka. Pri ženskah so kolagenska vlakna razporejena navpično, pod pravim kotom, maščoba pa se nabira v nekakšnih krogcih med njimi, ni ujeta med kolagenska vlakna kot pri moškem in zato se posledično na vrhu kože poznajo luknjice in jamice - pomarančna koža. Neumno je reči, da je to problem, ker gre preprosto za naravno sestavo ženskega podkožja.
Koliko je celulit viden je odvisno od tega, koliko je v podkožju maščobe, pa tudi od tega, kako debeli sta usnjica in povrhnjica na mestu, kjer naj bi bil celulit. Ta debelina je z leti manjša, zato je tudi celulit bolj viden. Poleg tega je zelo pomembna tudi hitrost presnove, ker imajo ženske s počasnejšo presnovo več celulita.
Evo, zato JE možno, da ima ženska, ki je visoka in vitka (!) sorazmerno veliko celulita. Zato se ni potrebno zanemarit ali jest nezdravo! Veliko je odvisno od tega, koliko maščobe (v %) ima ženska v telesu in visok odstotek maščobe lahko ima tudi kakšna športnica!
In na koncu: Tip, ki ga moti celulit je navaden bedak. Kako se bo takšen osebek spopadel s sivimi lasmi, povešenimi prsmi in zadnjico itd., kar s starostjo podobno kot celulit naravno pride si nočem predstavljat, oseba, ki po 4 letih za seks še vedno potrebuje samo popolno telo pred seboj pa enostavno ne more biti dolgoročni partner.
Koliko je celulit viden je odvisno od tega, koliko je v podkožju maščobe, pa tudi od tega, kako debeli sta usnjica in povrhnjica na mestu, kjer naj bi bil celulit. Ta debelina je z leti manjša, zato je tudi celulit bolj viden. Poleg tega je zelo pomembna tudi hitrost presnove, ker imajo ženske s počasnejšo presnovo več celulita.
Evo, zato JE možno, da ima ženska, ki je visoka in vitka (!) sorazmerno veliko celulita. Zato se ni potrebno zanemarit ali jest nezdravo! Veliko je odvisno od tega, koliko maščobe (v %) ima ženska v telesu in visok odstotek maščobe lahko ima tudi kakšna športnica!
In na koncu: Tip, ki ga moti celulit je navaden bedak. Kako se bo takšen osebek spopadel s sivimi lasmi, povešenimi prsmi in zadnjico itd., kar s starostjo podobno kot celulit naravno pride si nočem predstavljat, oseba, ki po 4 letih za seks še vedno potrebuje samo popolno telo pred seboj pa enostavno ne more biti dolgoročni partner.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Itak claire gre spet neki na živce.. moj point je, da 1.) ne verjamem, da ga ima toliko, da bi se zrd tega zganjala panika, ampak dobr, slike ne bomo dobile, da bi presodle 2.) tip je debil, ker zrd tega zganja paniko. Se v celoti strinjam z zadnjim odstavkom od Abby.
In ne vem v kakšen položaj se morata dat, da njemu direkt pred oči skoči ta njen celulit in samo in zgolj celulit vidi, da bi ga lahko kar odbil od spolnosti. Ajde ok če ma celulit na joškah in faci, ampak da bi ga tipa čist odbilo od seksa, čeprav je ženska še vedno vitka in lepa, pa še skupaj sta štiri leta, to pomeni, da njun seks ni odvisen samo od golega poželenja po mesu, je pač čudaško in plehko do neba.
In ne vem v kakšen položaj se morata dat, da njemu direkt pred oči skoči ta njen celulit in samo in zgolj celulit vidi, da bi ga lahko kar odbil od spolnosti. Ajde ok če ma celulit na joškah in faci, ampak da bi ga tipa čist odbilo od seksa, čeprav je ženska še vedno vitka in lepa, pa še skupaj sta štiri leta, to pomeni, da njun seks ni odvisen samo od golega poželenja po mesu, je pač čudaško in plehko do neba.
It was forever..but it didnt last long..
- *Žuža*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2011
..Evelyn.. napisal/-a:Si suha, visoka, ampak se ti je nabral "celulit"... Ok..možno, ampak..kej velik se ti ga pa ja ni moglo nabrat, če si vitka?
Bi bila presenečena, koliko celulita ima lahko ena sicer vitka punca. Pač življenjski slog je v tem primeru res - vse.
Moram reči, da razumem tako njega kot tebe. Koga bolj, je pa ob danih informacijah težko presodit.
Razumljivo je, da si ti užaljena in prizadeta, če ti fant reče, da mu nisi tako privlačna kot nekoč, ker ga moti tvoj celulit. Toliko bolj boli, če je on zelo netakten in to pove preveč direktno (pač v stilu "Joj, poglej kakšna si, koliko imaš celulita, grdooo - a misliš kaj naredit na tem?!"). Seveda zaboli tudi, če veš, da je to res postal problem - resnica pač boli.
Po drugi strani razumem tudi njega. Pustimo ob strani ogorčene vzklike "Pa kako je lahko tako površinski, izgled pa ja ni vse?!" - dejstvo je, da se je zaljubil v tebe tako kot si bila. Res je, da se spreminjamo in da naj bi partner te spremembe sprejemal - ampak ni vedno tako. Možno je, da so mu bile še posebej všeč tvoje noge in zdej ta fokusna točka ni več to kar je bila. Je pa razlika, pa to niti ne rabiš odgovarjat pač pa razmisli pri sebi, če se ti je "le" nabral celulit, ali si mogoče kar na splošno malo opustila skrb za videz? Da se mogoče ne potrudiš več biti privlačna za fanta? Ker če bi mu zmešala pamet še oblečena, verjemi, da celulit potem ko bi se slekla ne bi bil več tak problem
Sicer pa, začni športat, popij vsaj dva litra vode na dan, zdravo jej...pa saj top že vse veš, ane? Mogoče se skupaj lotita kakšnega športa - bosta pregnala celulit, pa tudi za vaju bo dobro;)
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
*Žuža* napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:Si suha, visoka, ampak se ti je nabral "celulit"... Ok..možno, ampak..kej velik se ti ga pa ja ni moglo nabrat, če si vitka?
Bi bila presenečena, koliko celulita ima lahko ena sicer vitka punca. Pač življenjski slog je v tem primeru res - vse.
Mah, saj o tem smo že v temi o celulitu ogromno pisali... nope, ni življenjski slog vse, pogosto je pri takih osebah vzrok v hormonih (pol pa odvisno, ali je to vpliv KT ali pa imajo pač že same hormonske motnje in zadrževanje vode v telesu) Take stvari so najhujše, ker ne moreš (skor) nič pomagat..
Mogoče je ta uporabnica ob začetku zveze začela jemat KT, pa se je zato poslabšalo oz. spremenilo telo Samo glede na to, da omenja, da bo morala začet telovadit, se očitno prej ni gibala, tako da bi bil lahko res bolj v tem vzrok pri njej
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov