Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ja, ampak ni to pedofilija..Pedofilija je definirana kot bolezensko stanje, privlačnost ali ljubezen do otroškega telesa in otroškega uma. Kar pa ne moreš trdit za šestnajstletnika, ki je v zvezi s 14 letnico. Hočem povedat, da se s tem izrazom res kr opleta, ko pride do debat o letih v zvezi. Če bi bila samo leta posameznika definicija pedofilije je med nami mnogo, mnogo pedofilov, vključno z vsakim posameznikom, ki se mu je kadarkoli zdela oseba mlajša od 15 let vsaj malo fizično privlačna (in ne ga srat, da se nam ni..danes najstniki in najstnice včasih izgledajo precej starejše). No sej dot je omenila, da po zakonu ni vsaka oseba starejša od 15 let, ki je imela spolno odnos z osebo pod 15 let, obtožena, ker se vedno gleda še faktor zrelosti obeh oseb. To pomeni, da bi sodišče lahko presodilo (oziroma psihološki/psihiatrični izvedenec), da je oseba pod 15 let bila dovolj zrela in npr. da je ta osemnajstletnik manj zrel, kot je njegova starost. Potemtakem ne bi to bil zločin. Zato je "pedofilija" močna beseda, ko govorimo o starostni razliki..ni tako preprosto, to da pa kar uporabljamo take izraze vsepovprek pa pove, da ne premislimo veliko, ko o temu govorimo.
It was forever..but it didnt last long..
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
se strinjam z evy. zakon o spolni nedotakljivosti pred 15im letom je eno, drugo pa je, če nekoga vzburjajo otroci, ki niso spolno zreli, takrat je to dejansko pedofilija v pravem pomenu besede.
drugač pa ja, obtožen pedofilije je lahko tudi 15 letnik ki se s 14 letnico mal poigra, ampak to se mi zdi precej mimo, ker dejansko pedofilija to ni.. samo po zakonu.
bi pa bila, če se npr. 15 letnik spravi na 5 letnico
drugač pa ja, obtožen pedofilije je lahko tudi 15 letnik ki se s 14 letnico mal poigra, ampak to se mi zdi precej mimo, ker dejansko pedofilija to ni.. samo po zakonu.
bi pa bila, če se npr. 15 letnik spravi na 5 letnico
hej norci
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
nisem ravno na tekočem z novicami, ampak a ni bil kak mesec nazaj ravno primer, ko so oprostili enga deca v zvezi pedofilije, ker je sexal s punco, staro pod 15let? So ga oprostili, ker je priznala, da je bila zaljubljena v njega in je sama želela spolni odnos oz. napeljevala na to.
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let
183. člen
(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let
183. člen
(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Da, saj ta odebeljen pogoj sem tudi sama navedla (tistega dela o starosti ni bilo treba omenjat, ker je očitno, da kljub polnoletnosti ene osebe nista tako narazen). Je pa tole zgoraj citiran še stari kazenski zakonik, v novem je malce drugače forumilrano, a po vsebini identično In ja, poljudno se tudi v pravnem svetu uporablja izraz pedofilstva pri tem kaznivem dejanju (pač ker je dana zakonska starostna meja, ena oseba je pa polnoletna), je pa res, da gre v resnici tam še za druge dimenzije in psihične elemente, ki niso nujno podani pri vseh takih kaznivih dejanjih. Sem se tudi sama presenečeno zgrozila, ko so pri nekem primeru enega 18- al 19-letnega mulca označili z izrazom pedofila pri razmerju z neko mlajšo najstnico... ampak ok, želela sem samo poudarit, kakšna je formalna meja v kazenskem pravu
-
kako misliš star zakonik? to je baje posodobljeno na novega...lahko pa da se internet moti
-
Maš prav, sem spregledala datume spodaj, moja napaka
Uglavnem, gre se pa itak za isto stvar
Uglavnem, gre se pa itak za isto stvar
-
Baaaby. - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2010
Pozdravljeni!
Znašla sem se v malo smešni situaciji in se ne znam spravit ven iz nje. S fantom sva skupaj 2 leti. Imava se res lepo in nebi si mogla želet boljšega. Zadnje čase mi skozi hodi po glavi, da sva premlada in da se me bo fant naveličal in ves čas sem sitna nanj. Vem sliši se ful otročje ampak si neznam pomagat. Prav depresivna sem in sem mu že povedala, da imam občutek da mi nikoli nič lepega ne napiše in da imam velikokrat občutek kot da mu najedam pa je rekel de dobro vem da ni res. Na splošno se mi zdi, da je trenutno boljše v najini zvezi kot je bilo v dveh letih kadarkoli. Jaz pa ves čas mislim le na to, da se me bo naveličal in tako naprej. Skrbi me, da so za moje depresivno razpoloženje krive kontracepcijske ki sem jih začela jemat 2 meseca nazaj, ker prej nikoli nisem bla taka, nikoli nisem razmišljala o tem. Zdaj mam pa to ves čas v glavi in sam o tem razmišljam da ga bom zgubila in zdi se mi da mu ves čas najedam z vprašanji če je vse v redu, pa mi je povedal da je, jaz pa imam še vedno vse to v glavi in občutek da bo šlo nekaj narobe, ves čas sem slabe volje in še učiti se nemorem sredi izpitnega obdobja. In še strah me je da ga bom z teženjem odrinila stran od sebe, ker vem da se obupno obnašam. A ma kdorkoli idejo kako naj se spravim ven iz tega?
Znašla sem se v malo smešni situaciji in se ne znam spravit ven iz nje. S fantom sva skupaj 2 leti. Imava se res lepo in nebi si mogla želet boljšega. Zadnje čase mi skozi hodi po glavi, da sva premlada in da se me bo fant naveličal in ves čas sem sitna nanj. Vem sliši se ful otročje ampak si neznam pomagat. Prav depresivna sem in sem mu že povedala, da imam občutek da mi nikoli nič lepega ne napiše in da imam velikokrat občutek kot da mu najedam pa je rekel de dobro vem da ni res. Na splošno se mi zdi, da je trenutno boljše v najini zvezi kot je bilo v dveh letih kadarkoli. Jaz pa ves čas mislim le na to, da se me bo naveličal in tako naprej. Skrbi me, da so za moje depresivno razpoloženje krive kontracepcijske ki sem jih začela jemat 2 meseca nazaj, ker prej nikoli nisem bla taka, nikoli nisem razmišljala o tem. Zdaj mam pa to ves čas v glavi in sam o tem razmišljam da ga bom zgubila in zdi se mi da mu ves čas najedam z vprašanji če je vse v redu, pa mi je povedal da je, jaz pa imam še vedno vse to v glavi in občutek da bo šlo nekaj narobe, ves čas sem slabe volje in še učiti se nemorem sredi izpitnega obdobja. In še strah me je da ga bom z teženjem odrinila stran od sebe, ker vem da se obupno obnašam. A ma kdorkoli idejo kako naj se spravim ven iz tega?
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
jaz mislim da so KT nepotreben strup, negativni učinki pa se pokažejo takoj ali pa čez 30 let. čist možno da so ravno te krive za tole depresijo.
al pa je možno da si se zveze že počas naveličala in si ne priznaš?
dokler so misli tok negativne, čim manj razmišljaj, nasploh. ukvarjaj se s čemerkoli, če ne gre se moraš pa prisilit. telovadba je super za take stvari.
al pa je možno da si se zveze že počas naveličala in si ne priznaš?
dokler so misli tok negativne, čim manj razmišljaj, nasploh. ukvarjaj se s čemerkoli, če ne gre se moraš pa prisilit. telovadba je super za take stvari.
hej norci
-
Baaaby. - Komunikatorka
nisem se naveličala, zagotovo ne, ker ga mam res rada in si ne predstavljam bit brez njega in zato je še bolj grozno ko mislim na to.
ful poskušam preusmerit misli ampak je problem da se moram učit in potem namesto da bi se učila pridejo negativne misli, ponavadi tečem ampak s tem slabim vremenom je malo težka..
pomojem je kriv obroček ampak drugače nemorem. Že od vedno mam probleme s kontracepcijo menjala sem jih že 3x ker sem vedno imela probleme. nazadnje me je gin nadrla, je rekla da ne podpira kondomov če nisi pripravljen obdržat otroka (sem nehala jemat tabletke ker sem imela zdravstvene probleme) in mi je dala obroček in po eni strani je super, vedno sem mela nizek libido, zadnje čase me kar razganja. ampak tole kar se mi zdaj dogaja pa ni normalno. Je pa res da sem začela šele in se moram mogoče navadit? Grozno je. Tudi na splošno brez tega sem ves čas slabe volje. Fant me podpira in me razume in mi je povedal že da je v redu ampak meni se še vedno meša po glavi.
ful poskušam preusmerit misli ampak je problem da se moram učit in potem namesto da bi se učila pridejo negativne misli, ponavadi tečem ampak s tem slabim vremenom je malo težka..
pomojem je kriv obroček ampak drugače nemorem. Že od vedno mam probleme s kontracepcijo menjala sem jih že 3x ker sem vedno imela probleme. nazadnje me je gin nadrla, je rekla da ne podpira kondomov če nisi pripravljen obdržat otroka (sem nehala jemat tabletke ker sem imela zdravstvene probleme) in mi je dala obroček in po eni strani je super, vedno sem mela nizek libido, zadnje čase me kar razganja. ampak tole kar se mi zdaj dogaja pa ni normalno. Je pa res da sem začela šele in se moram mogoče navadit? Grozno je. Tudi na splošno brez tega sem ves čas slabe volje. Fant me podpira in me razume in mi je povedal že da je v redu ampak meni se še vedno meša po glavi.
-
Baaaby. - Komunikatorka
dejansko nama niso všeč ker se mi zdi da uničijo razpoloženje, osebno sem tudi dosti proti kontracepciji ampak kaj pa naj naredim? ni me prav nadrla ampak mi je z zlo neprijaznim tonom povedala..
in tudi pri kondomih me je ves čas skrbelo da bi blo kaj narobe. ampak tole pa res je grozno. mogoče bo šlo mimo glede na to da mam ga šele 2 mesca?
in tudi pri kondomih me je ves čas skrbelo da bi blo kaj narobe. ampak tole pa res je grozno. mogoče bo šlo mimo glede na to da mam ga šele 2 mesca?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]