Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:50, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
emanuela napisal/-a:slovenc, ne rabim jaz partnerskega odnosa, da sem srečna. Ne moreš verjeti, srečen si lahko tudi brez tega.
Točno to. Če sam s sabo nisi srečen, potem tudi v partnerskem odnosu ne boš. Boljša polovica ni čudežna radirka za probleme. Slovenc, čimprej ti želim en partnerski odnos, ki ti bo to pomagal spoznat.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
če si popolnoma srečen brez partnerskega odnosa, je pa SPLOH partnerja imet v tem primeru čisto izkoriščanje
sej ostalo vse štima. nimam problemov, za katere bi mislil "ah to bo pa že zveza rešila". ampak zares srečen bom šele ko bom imel punco če ne bom, pa ni prava in se ne bom zapletal z njo. zato dajem prednost kvaliteti, ne kvantiteti.
sej ostalo vse štima. nimam problemov, za katere bi mislil "ah to bo pa že zveza rešila". ampak zares srečen bom šele ko bom imel punco če ne bom, pa ni prava in se ne bom zapletal z njo. zato dajem prednost kvaliteti, ne kvantiteti.
hej norci
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
sirova: 1 na 100 000 je dovolj, da tvoje prepričanje ne zdrži povsem. In še enkrat: načeloma se strinjam s teboj, niso pa vsi primeri, kjer dve osebi seksata brez čustvene navezanosti, plitke, ti ljudje pa nesrečni. Poleg tega pa ni nikoli seks vedno 100% na najvišji ravni, do katere lahko seže. Po mojem se tudi ljubeči, predani zvezi seks od seksa razlikuje (srčno upam, da je temu načeloma tako) in nihče me ne bo prepričal, da je divji seks na kuhinjski mizi enak počasnemu, romantičnemu ljubljenju. Pa ja; totalno se mi zdi zgrešena vsaka enoličnost v tem pogledu.
Slovenec: Zelo z napačnega konca se zadeve lotevaš; idealno je, da si sam povsem srečen, partner je pa tu zato, da z njim deliš svojo srečo. V tem je smisel, ne v tem, da ti partner prinaša srečo, kar ti jo, seveda, če je sam srečna oseba, ampak če imaš partnerja samo zato, da ti prinaša srečo ... ej, a ni to izkoriščanje partnerja?
Slovenec: Zelo z napačnega konca se zadeve lotevaš; idealno je, da si sam povsem srečen, partner je pa tu zato, da z njim deliš svojo srečo. V tem je smisel, ne v tem, da ti partner prinaša srečo, kar ti jo, seveda, če je sam srečna oseba, ampak če imaš partnerja samo zato, da ti prinaša srečo ... ej, a ni to izkoriščanje partnerja?
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
ne. eni nismo srečni če nimamo nikogar s katerim bi delili srečo in to je tisto kar par povezuje v celoto in zato se reče boljša POLOVICA, ker ena polovica sama po seb ni popolna
ubistvu me čudi zakaj se še vedno govori "boljša polovica", ker če danes pogledaš zvezo je bolj "pakt dveh celot ki sta itak srečni tud če sta narazen"
ubistvu me čudi zakaj se še vedno govori "boljša polovica", ker če danes pogledaš zvezo je bolj "pakt dveh celot ki sta itak srečni tud če sta narazen"
hej norci
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ ja, točno tako. pakt dveh celot, ki sta srečni tudi, če sta narazen
sej partnerstvo je dobilo to romantično noto šele v zadnjem stoletju. prej je bila pa to pač skupnost dveh partnerjev, zaradi nadaljevanja vrste in ker je tudi z ekonomskega stališča lažje v partnerstvu živet. ljubezen je bila super bonus, ne pa glavni razlog zaradi katerega se je folk šel poročat.
sej partnerstvo je dobilo to romantično noto šele v zadnjem stoletju. prej je bila pa to pač skupnost dveh partnerjev, zaradi nadaljevanja vrste in ker je tudi z ekonomskega stališča lažje v partnerstvu živet. ljubezen je bila super bonus, ne pa glavni razlog zaradi katerega se je folk šel poročat.
Vsak raj ima svojo kačo.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
^^ Pravzaprav to ni čisto res. Kult romantične ljubezni se je pojavil v 11. stoletju, predvsem kot hvalnica ''lepim grajskim damam'', sprva kot kult ljubezni iz daljave. Malce kasneje so se razvila prva romantična razmerja med vitezi in graščakinjami, kasneje se je pojavila čudna, pogosto nemogoča zahteva, da naj bi mlad par hkrati spoštoval starše in njihovo odločitev glede porok, hkrati pa naj bi gojil nežna čustva do svojega partnerja. Temu je bilo mnogokrat nemogoče zadostiti. Ponekod je takšna situacija prisotna še danes, v zahodnem svetu je pa prednost dobila lastna želja po poroki - torej odpade tisti del, v katerem mora otrok zadovoljiti želje starša.
Ampak dejstvo je, da je kult romantične ljubezni v resnici kult zaljubljenosti, ki je danes najbolj jasno viden v Hollywoodskih filmih tipa Notebook ter pri nezrelih posameznikih, kakršen je slovenec.
Hkrati pa partnerski odnos ni enako kot ''ljubezen'' in partnerski odnos ni enako kot ''zaljubljenost''. Partnerski odnos je v idealnih okoliščinah res trden pakt dveh oseb. Dveh celovitih oseb, seveda. Človek ni nikakršna ''polovica'', če nima partnerja in niti ni ''polovica drugega človeka'' in polovica para je sprejemljiv izraz samo v primeru, da hočeš reči, da je partner A polovica para, ki ga tvorita osebi A in B. Polovica para. Ne pa polovica celote/bitja/duše ali karkoli v tem smislu.
Ampak dejstvo je, da je kult romantične ljubezni v resnici kult zaljubljenosti, ki je danes najbolj jasno viden v Hollywoodskih filmih tipa Notebook ter pri nezrelih posameznikih, kakršen je slovenec.
Hkrati pa partnerski odnos ni enako kot ''ljubezen'' in partnerski odnos ni enako kot ''zaljubljenost''. Partnerski odnos je v idealnih okoliščinah res trden pakt dveh oseb. Dveh celovitih oseb, seveda. Človek ni nikakršna ''polovica'', če nima partnerja in niti ni ''polovica drugega človeka'' in polovica para je sprejemljiv izraz samo v primeru, da hočeš reči, da je partner A polovica para, ki ga tvorita osebi A in B. Polovica para. Ne pa polovica celote/bitja/duše ali karkoli v tem smislu.
- biba_123
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2013
upam, da se ne "štulim" v pogovor....
ampak rabim en hiter nasvet... in sicer: grem ven s fantom, ki mi je že neki časa všeč in seveda bi rada, da gre vse po maslu
moj problem pa je ta, da ko sem nervozna al pa me je bol sram dobim rdeče lise po dekolteju. ampak res ogromne fleke
še ob nobeni drugi situaciji nisem opazla tega problema razen ko sem s kakim fantom, ki mi je ful všeč ali pa ko vem da se bo kaj med nama dogajalo
edina rešitev, ki se meni zdi najbolj učinkovita je ta da si oblečem puli
ampak rabim en hiter nasvet... in sicer: grem ven s fantom, ki mi je že neki časa všeč in seveda bi rada, da gre vse po maslu
moj problem pa je ta, da ko sem nervozna al pa me je bol sram dobim rdeče lise po dekolteju. ampak res ogromne fleke
še ob nobeni drugi situaciji nisem opazla tega problema razen ko sem s kakim fantom, ki mi je ful všeč ali pa ko vem da se bo kaj med nama dogajalo
- martina333
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 10. 2013
biba_123 napisal/-a:upam, da se ne "štulim" v pogovor....
Zdravo.
Če ni prekmalu ali prepozno. Kako si rešila problem?
lp
- pirodoksin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 9. 2012
z eno žensko sem se pribl. en mesec dogovarjal za zmenek, ker je pač izkazala zanimanje, in pač ni mela časa, čeprav je dajala signale, da je še vedno zainteresirana ... zadnjih par dni sem jo začel glede tega, da nima časa, malo zajebavat in danes sem dobil eno res hladno sporočilo, da pač zavrača moje vabilo. po moje pač ne bo nič oz. itak nima veze, če bo, samo me zanima, kaj ženske dejansko razmišljate, da si včasih tako hitro premislite - v enem ali dveh dneh?
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]