Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
mucamjaumaca - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 4. 2013
Nismo vec v casih ko je bilo to mozno.
Tako mislijo samo tisti ki so v oblakih ali pa majo blazno bogate starse
Nimas si kaj gradit, hise, druzine - ce nimas niti redne sluzbe!
Saj niti ne dobis kredita, od kje bos vzel denar?
Zato pa danasnja mladina studira. Sama sem naredla pripravnistvo, veliko denarja sem si nasparala pa je se zmeraj premalo za izredni studij ki stane 4000 en letnik.
Tako mislijo samo tisti ki so v oblakih ali pa majo blazno bogate starse
Nimas si kaj gradit, hise, druzine - ce nimas niti redne sluzbe!
Saj niti ne dobis kredita, od kje bos vzel denar?
Zato pa danasnja mladina studira. Sama sem naredla pripravnistvo, veliko denarja sem si nasparala pa je se zmeraj premalo za izredni studij ki stane 4000 en letnik.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Ni možno slediti svojim ciljem al kaj hočeš rečti?
Ne razumem, kaj želiš povedati - saj tvoj fant ima službo (kakršnokoli pač že) in ti ne paše, ker dosti dela in si služi za študij? Moje mnenje je, da se vajini interesi začenjajo počasi razhajati, ampak to sklepam samo iz napisanega.
Btw, kdo je govoril o hiši in družini? Sama si začela omenjati delo in kariero - zame je to pač nekaj, s čimer si ustvariš temelje.... - ti poudarjaš, da se pri 20ih raje uživa.
Družine pa seveda tudi jaz ne bi šla delat brez rednega vira dohodka, tak egoist pa nisem.
Ne razumem, kaj želiš povedati - saj tvoj fant ima službo (kakršnokoli pač že) in ti ne paše, ker dosti dela in si služi za študij? Moje mnenje je, da se vajini interesi začenjajo počasi razhajati, ampak to sklepam samo iz napisanega.
Btw, kdo je govoril o hiši in družini? Sama si začela omenjati delo in kariero - zame je to pač nekaj, s čimer si ustvariš temelje.... - ti poudarjaš, da se pri 20ih raje uživa.
Družine pa seveda tudi jaz ne bi šla delat brez rednega vira dohodka, tak egoist pa nisem.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
mucamjaumaca, ljubica zlata, jaz delam na svojem strokovnem področju od 19 leta dalje - seveda vedno več in seveda na različnih nivojih, sem pa v istih krogih že od svojega 13 leta. Nimam bogatih staršev, vse zveze, ki jih imam zdaj, sem si ustvarila sama (!) s svojim delom.
In ne boš verjela: Vseeno imam prijatelje, ljudi, ki jim zaupam in čudovito zvezo, kjer si tako jaz, kot moj fant vzameva čas drug za drugega.
Jamranje, ki ga ti oddajaš (se ne da, ni mogoče, moraš imet VIP in bogate starše ...) je pa definitivno ena od stvari, ki jih na smrt preziram. Ker ne jamraš zato, ker bi bila v stiski, ampak zato, ker si lena in po slovenceljsko tečna.
Upam, da bo fant deloval tako, da bo resnično v njegovo dobro ...
In ne boš verjela: Vseeno imam prijatelje, ljudi, ki jim zaupam in čudovito zvezo, kjer si tako jaz, kot moj fant vzameva čas drug za drugega.
Jamranje, ki ga ti oddajaš (se ne da, ni mogoče, moraš imet VIP in bogate starše ...) je pa definitivno ena od stvari, ki jih na smrt preziram. Ker ne jamraš zato, ker bi bila v stiski, ampak zato, ker si lena in po slovenceljsko tečna.
Upam, da bo fant deloval tako, da bo resnično v njegovo dobro ...
-
Little fairy - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2010
Ravno zato, ker mladi apatično mislijo, da itak nimajo prihodnosti, ker ni služb, ker je kriza itd. , se nikamor ne premaknejo, nimajo cilja, ne vejo kje začet da bi sploh lahko kaj ustvarili. Popolnoma napačno razmišljanje!!! Zato pa je treba podpirati take posameznike s ciljem in voljo, kot je tvoj fant!
Ne pa babnc, ki sam doma čakajo na svojega, težijo in jokcajo, da nima časa, da so same...ni hujšega za moškega, ki ima žensko, ki nima kaj počet s svojim lajfom!
Jaz sem 1.5 leta delala po 28-29 dni v mesecu, fant pa samo občasno, a sva znala kvalitetno pokoristit prost dan in dopust.
Sedaj je situacija obratna, jaz sem doma, ker čakam na bebico, moj pa je tud po 5 dni službeno odsoten in se zaradi tega ne počutim niti malo osamljeno ali zapostavljeno.
Nama se to, da delava malo več sedaj sva dokaj mlada in imava dovolj energije, že obrestuje. Zato nikakor ne razumem mladih, katerih glavni izgovor za lenobo je to, da itak ni služb! Taki bodo še pr 30-ih doma na mamini zizi prisesani
Ne pa babnc, ki sam doma čakajo na svojega, težijo in jokcajo, da nima časa, da so same...ni hujšega za moškega, ki ima žensko, ki nima kaj počet s svojim lajfom!
Jaz sem 1.5 leta delala po 28-29 dni v mesecu, fant pa samo občasno, a sva znala kvalitetno pokoristit prost dan in dopust.
Sedaj je situacija obratna, jaz sem doma, ker čakam na bebico, moj pa je tud po 5 dni službeno odsoten in se zaradi tega ne počutim niti malo osamljeno ali zapostavljeno.
Nama se to, da delava malo več sedaj sva dokaj mlada in imava dovolj energije, že obrestuje. Zato nikakor ne razumem mladih, katerih glavni izgovor za lenobo je to, da itak ni služb! Taki bodo še pr 30-ih doma na mamini zizi prisesani
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
-
Kot prvo nisem lena, in iscem redno sluzbo, do takrat ko se ne grem studirat.
Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, in vsak dan iscem sluzbo!!
Tudi sami mi nic ne najdejo, tako da ne govorit da sluzbe so.
Kaj naj grem. za varilca, kljucavnicara, elektricarja, montera konstrukcij??!
Bi vas rada vidla ja, ko ste vse tako pametne.
*Abby* si mogla res met pa zelo veliko sreco, ce govoris resnico.
Pa vcasih si lazje dobil delo, kot zdaj.
Ce bi bila moznost bi me zavod sam dal delat, ponudbo lahko samo enkrat zavrnes, drugace te itak vrzejo ven. !!
Ce niste v enaki situaciji ne bluzit, ker nimate pojma.
Itak pa smo zasle iz mojega vprasanja, in pisite kar zelite, se pozvizgam na vase mnenje glede ostalih stvari.
Pa lep dan.
Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, in vsak dan iscem sluzbo!!
Tudi sami mi nic ne najdejo, tako da ne govorit da sluzbe so.
Kaj naj grem. za varilca, kljucavnicara, elektricarja, montera konstrukcij??!
Bi vas rada vidla ja, ko ste vse tako pametne.
*Abby* si mogla res met pa zelo veliko sreco, ce govoris resnico.
Pa vcasih si lazje dobil delo, kot zdaj.
Ce bi bila moznost bi me zavod sam dal delat, ponudbo lahko samo enkrat zavrnes, drugace te itak vrzejo ven. !!
Ce niste v enaki situaciji ne bluzit, ker nimate pojma.
Itak pa smo zasle iz mojega vprasanja, in pisite kar zelite, se pozvizgam na vase mnenje glede ostalih stvari.
Pa lep dan.
- Weilyi.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 9. 2012
mucamjaumaca jst te štekam, da želiš bit več časa s svojim fantom, ker iskreno jst tud ful pogrešam svojga fanta če pride čas, ko se bolj malo vidiva in bi si ful želela bit z njim. AMPAK te svoje želje moraš pač dat na off, ker tvoj fnt res rab to službo in je logično, da ne bo nikol reku ne. Ker zdej rečš enkrat ne, pa te bodo vrgl vn. Zakaj? Kaj pa je problem takoj dobit novga delovca, ko jih pa tok čaka na delo? In hvala bogu, da je priden in saj on ima službo, da si lahko plača faks. Stoj mu ob strani, ne pa mu težit, da si ne vzame časa zate. Verjemi, da more bit njemu še bolj hudo, da ma velik skrbi na grbi in potem mu še ti težiš..
Tebi je zdaj dolgčas, ker nimaš službe in si doma. Kaj pa ko boš dobila službo in si boš prislužila dovolj denarja, da greš na faks? Takrat bosta oba še bolj zaposlena, saj tud ti ne boš mela več tako veliko časa. Kako bosta pa takrat shajala? In če praviš, da moraš uživati.. pa uživaj. Saj lahko uživaš tudi v družbi kolegic, v najslabšem primeru tud sama. Pa si najdi kakšno dejavnost, ki te zaposli. Je malo drugače prilagodit čas, kdaj se dobiš na kavi, kot pa svoj delovni čas.
Tebi je zdaj dolgčas, ker nimaš službe in si doma. Kaj pa ko boš dobila službo in si boš prislužila dovolj denarja, da greš na faks? Takrat bosta oba še bolj zaposlena, saj tud ti ne boš mela več tako veliko časa. Kako bosta pa takrat shajala? In če praviš, da moraš uživati.. pa uživaj. Saj lahko uživaš tudi v družbi kolegic, v najslabšem primeru tud sama. Pa si najdi kakšno dejavnost, ki te zaposli. Je malo drugače prilagodit čas, kdaj se dobiš na kavi, kot pa svoj delovni čas.
-
@Weilyi.
Vem, da bo najbolse tak ja. Sam pacjezi me,da se res dostikrat prilagodim, in pol ko ze komaj cakam tisti dan, recimo kako nedeljo da boma lahk kam sla, bla celdan skupaj, pol pa nic s tega.
Pa finta je v tem da je sef res razumljiv, in klice tudi ostale studente ki pa mu skoraj nikol niso na voljo. Moj pa zmeraj.
Ko sem imela sluzbo, se z tem res nism tako obremenjevala, ker sem sama delala do 16ih. Zdaj pa se res nimam kam za dat, prijateljice so v solah, nekatere so itak sle v lj in se sploh vec ne vidimo.
Pa se zarad tega vremena sem ze cela zamorjena, zmeri u bajti in je res sitno. Tako da bi zaj ze malo bols, ko se kaze soncek
Vem, da bo najbolse tak ja. Sam pacjezi me,da se res dostikrat prilagodim, in pol ko ze komaj cakam tisti dan, recimo kako nedeljo da boma lahk kam sla, bla celdan skupaj, pol pa nic s tega.
Pa finta je v tem da je sef res razumljiv, in klice tudi ostale studente ki pa mu skoraj nikol niso na voljo. Moj pa zmeraj.
Ko sem imela sluzbo, se z tem res nism tako obremenjevala, ker sem sama delala do 16ih. Zdaj pa se res nimam kam za dat, prijateljice so v solah, nekatere so itak sle v lj in se sploh vec ne vidimo.
Pa se zarad tega vremena sem ze cela zamorjena, zmeri u bajti in je res sitno. Tako da bi zaj ze malo bols, ko se kaze soncek
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
nezaposlenost (pa ne samo kot služba, tudi na splošno) povzroča občutek manjvrednosti in tudi apatičnosti in niža samopodobo. vsaj pri meni je bilo tako. potem pa iščeš potrditev pri ljudeh okoli tebe. če se ne boš resno v roke vzela te bo tvoj nekam poslal. a misliš da je njemu ful zabavno bit v službi cele dneve, da bo nekam prileze? a misliš da on pa ne bi raje doma s tabo bil in se fajn mel?
tebi pa svetujem, da začneš voluntirat. očitno s preživljanjem nimaš težav, ker te preživljajo starši, zato lahko čas super izkoristiš za voluntiranje pri delu, ki si ga želiš opravljati (dokler ne najdeš službe seveda). tako si začneš pridobivat delovne izkušnje, ki ti bodo kasneje pomagale pri zaposlitvi. (kljub temu, da je voluntiranje en ogaben konstrukt, ki se nikoli sploh razpast ne bi smel).
tebi pa svetujem, da začneš voluntirat. očitno s preživljanjem nimaš težav, ker te preživljajo starši, zato lahko čas super izkoristiš za voluntiranje pri delu, ki si ga želiš opravljati (dokler ne najdeš službe seveda). tako si začneš pridobivat delovne izkušnje, ki ti bodo kasneje pomagale pri zaposlitvi. (kljub temu, da je voluntiranje en ogaben konstrukt, ki se nikoli sploh razpast ne bi smel).
Vsak raj ima svojo kačo.
- *Abby**
- Cosmofrik
Zakaj pa moraš pri 20 it izredno študirat? Si že porabila dva redna vpisa ali kaj? In katero šolo si sploh končala? Od tega je seveda ogromno odvisno ...
Drugače pa ne: nisem imela nikakršne ogromne sreče, bila sem samoiniciativna, sposobna sem in pridna. Sicer pa niso to neki ''včasih'' časi - zdaj sem stara 23, torej je od tega samo štiri leta ... Ampak ja: to pomeni, da študiram, imam dovolj visoke ocene, da prejemam Zoisovo štipendijo, delam kjer se da in ne glede na višino plačila (en novinarski prispevek je denimo plačan samo 9€, pa mi ga ni težko naredit, čeprav mi realno vzame vsaj 5 ur ...) in se trudim, da sem opazna. Navezujem stike, se trudim, da vedno znova pridobivam nova znanja itd. Skratka ne: to ni plod ''sreče'' ali ''starih časov'', ampak mojega dela.
Se da. Ampak brez izobrazbe, samo s sedenjem doma, se res ne da. Tudi to, da kje delaš zastonj ti lahko prinese delo, če si pridna ...
Drugače pa ne: nisem imela nikakršne ogromne sreče, bila sem samoiniciativna, sposobna sem in pridna. Sicer pa niso to neki ''včasih'' časi - zdaj sem stara 23, torej je od tega samo štiri leta ... Ampak ja: to pomeni, da študiram, imam dovolj visoke ocene, da prejemam Zoisovo štipendijo, delam kjer se da in ne glede na višino plačila (en novinarski prispevek je denimo plačan samo 9€, pa mi ga ni težko naredit, čeprav mi realno vzame vsaj 5 ur ...) in se trudim, da sem opazna. Navezujem stike, se trudim, da vedno znova pridobivam nova znanja itd. Skratka ne: to ni plod ''sreče'' ali ''starih časov'', ampak mojega dela.
Se da. Ampak brez izobrazbe, samo s sedenjem doma, se res ne da. Tudi to, da kje delaš zastonj ti lahko prinese delo, če si pridna ...
-
Ne nisem porabila se nobenga vpisa, vendar gre za to, da imam 84tock in ne vem ce bom sprejeta.
Na delovno terapijo se nas je namrec vpisalo 124 , sprejmejo pa jih le 45.
Na izredni studij pa si takoj sprejet, ampak zal nimam moznosti...
Glej, pred stirimi leti, oz 5, je bilo vse DOSTI lazje. Takrat sem se ravno zato ker je moj poklic bil zelo iskan vpisala na farmacevtsko solo. In verjemi, da ni sans dobit sluzbe, niti preko vez.
Na delovno terapijo se nas je namrec vpisalo 124 , sprejmejo pa jih le 45.
Na izredni studij pa si takoj sprejet, ampak zal nimam moznosti...
Glej, pred stirimi leti, oz 5, je bilo vse DOSTI lazje. Takrat sem se ravno zato ker je moj poklic bil zelo iskan vpisala na farmacevtsko solo. In verjemi, da ni sans dobit sluzbe, niti preko vez.
- *Abby**
- Cosmofrik
Očitno je bilo vse lažje tudi pred pol leta, ko je punca s tvojo izobrazbo povsem z lahkoto dobila delo ... preprosto tako, da je spraševala kje kaj rabijo ...
Poleg tega pa obstaja tudi kakšna druga smer, kamor se bi lahko vpisala ... bi vsaj kaj počela s svojim življenjem! Ali pa delaj kot natakarica, tega je kolikor hočeš.
Poleg tega pa obstaja tudi kakšna druga smer, kamor se bi lahko vpisala ... bi vsaj kaj počela s svojim življenjem! Ali pa delaj kot natakarica, tega je kolikor hočeš.
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Ne vem, če prav berem, ampak sem pravzaprav opazila dva čisto drugačna problema v tej povedi. Prvi je, da imaš občutek, da se premalo vidita, kar je najverjetneje posledica tega, da ima on izven vajine zveze kaj za delat, ti pa ne, drugi pa je, da neprenehno odpoveduje vajine načrte, ko ga pokličejo, da pride delat. Prvi problem se mi pravzaprav niti ne zdi problem, ker iz tega kar si povedala deluje, da bi ga lahko dosti enostavno odpravila, če bi si poiskala kakšne hobije, se pričela kaj učit in podobno v času, ko ga ni. Bi ti verjetno tudi prišlo prav pri iskanju službe, če bi se v prostem času naučila kakšnega novega jezika, veščine ali podobnega. Drugi problem pa pravzaprav je problem, ker mi ne deluje toliko nedolžno in enostavno za odpravit, da on naredi načrte s tabo, nato pa jih večino časa odpove. Dosti bolj pošteno bi bilo, da bi delal manj načrtov s tabo, ob takih časih, ko ve, da ni možno, da bi ga poklicali, da pride delat, takih načrtov, ki bi jih naredil, bi se pa večinoma tudi držal.
-
*Abby** napisal/-a:Očitno je bilo vse lažje tudi pred pol leta, ko je punca s tvojo izobrazbo povsem z lahkoto dobila delo ... preprosto tako, da je spraševala kje kaj rabijo ..
Glej draga, spremljam ze celo leto in do zdaj so iskali glih 5 farmacevtsskih tehnikov, od tega so 3 rabli delovne izkusnje (2 ali vec let), 2 pa v lj, kamor me pa zal ne sprejmejo zaradi prevelike razdalje.
Lahko gres na zavod pa vprasas, ce meni ne verjames.
Drugace pa ne govori nekaj , ce nisi 100% da je to kar govoris resnica.
Sem napisala 80 prosenj, za cisto vse lekarne ki so od mene oddaljene do 2h, pa zal ni sans, vsi odgovorijo samo: ne trenutno nimamo razpisanih prostih mest ali nimamo potrebe po novi zaposlitvi.
Saj druga zelja tud obstaja pri vpisu, a ne? Torej ce ne pades v prvo, pades v drugo ne mislit da bom samo doma sedala in cakala na lepse case.
Je pa pac lepo da gres studirat in pol celo zivljenje delas tisto kar te veseli!
Ti pa lahk kelnaris pa imas stik s norimi pijanci , ki te nonstop pecajo in govorijo stvari ki jih je resnicno ugabno poslusat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]