Splošna tema za hitre nasvete
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Činčila napisal/-a:- Kako pripraviti kaj okusnega za pojest in za popit, ne da bi bankrotirala?
tako, da si stroške razdelite!
ne verjamem da kdo dejansko pričakuje od tebe, da boš častila celo fešto.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Mislim da to vprašanje ne spada pod to temo ampak ok, naj se moderatorke ubadajo s tem
Glede hrane - vse je odvisno od tebe. Koliko ljudi? Si imela v planu silvestrsko večerjo ali samo kak snack za zraven? Znaš kuhat?
No, vedno je fajn imet kak finger food na zalogi - kako pecivo, čipse, toast, meni osebno so fajn tudi palačinke, če ratajo ljudje sredi večera lačni. Če bi imela večerjo pa ne znaš kuhat greš lahko še vedno v trgovino po kako zmarznjeno lazanjo, pa potem sama narediš samo kako polivko za zraven, al pa lušno dekoracijo itd.. Če pa znaš kuhat pa sploh ni problema - silvestrskih jedilniko je na netu na tone . Pomoje te nobena od teh varjant ne bi stala več kot euro, dva na osebo.
Za pit te pomoje najcenejše pride kar kako kuhano vino, simpl je za nardit, pa še tak božični vonj ma celo stanovanje
Je pa fajn če nabaviš tudi kak šampanjec (cheap trick, če hočeš naredit vse skupaj bolj spešl - pomočiš rob kozarca v limono/pomarančo in potočaš v sladkor - dobiš srčkano in (vsaj meni) ful okusno glazuro )
Upam da vsaj malo pomaga
Glede hrane - vse je odvisno od tebe. Koliko ljudi? Si imela v planu silvestrsko večerjo ali samo kak snack za zraven? Znaš kuhat?
No, vedno je fajn imet kak finger food na zalogi - kako pecivo, čipse, toast, meni osebno so fajn tudi palačinke, če ratajo ljudje sredi večera lačni. Če bi imela večerjo pa ne znaš kuhat greš lahko še vedno v trgovino po kako zmarznjeno lazanjo, pa potem sama narediš samo kako polivko za zraven, al pa lušno dekoracijo itd.. Če pa znaš kuhat pa sploh ni problema - silvestrskih jedilniko je na netu na tone . Pomoje te nobena od teh varjant ne bi stala več kot euro, dva na osebo.
Za pit te pomoje najcenejše pride kar kako kuhano vino, simpl je za nardit, pa še tak božični vonj ma celo stanovanje
Je pa fajn če nabaviš tudi kak šampanjec (cheap trick, če hočeš naredit vse skupaj bolj spešl - pomočiš rob kozarca v limono/pomarančo in potočaš v sladkor - dobiš srčkano in (vsaj meni) ful okusno glazuro )
Upam da vsaj malo pomaga
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ glede na to da ste pa iz različnih koncev je ponavadi najboljša izi fora, da določiš tematiko. npr. "očala žur". in vsi prisotni morajo imeti neka sončala gor. se vzpostvi neka nit, četudi se vsi ne poznajo. preizkušeno. ali pokrivalo (kapa, klobuk,...). nekaj preprostega, kar ima vsak doma. sporočiš vsem da je to pač DRESS CODE.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- vis_maior
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2005
- Kraj: Ljubljana
@ Anja: meni se je isto dogajalo leta nazaj, ko sem jedla Diane. Bila sem tečna za znoret, vse me je takoj spravilo ob živce in sem kar brez razloga znorela tudi večkrat na dan. Sama sebi sem šla na živce, kaj šele ostalim. Potem sem po posvetu z ginekologinjo zamenjala Daine za Yarino. Od tega je kaka 4 leta in od takrat teh problemov nimam več. Različne tabletke imajo različne sestavine, treba je poskusit, katere ti najbolj odgovarjajo.
Imam pa tudi jaz eno vprašanje: tabletke jem že 6 let, brez premora. Koliko časa se jih lahko je in kakšni so stranski učinki, če jih ješ npr. 15 let skupaj?
Imam pa tudi jaz eno vprašanje: tabletke jem že 6 let, brez premora. Koliko časa se jih lahko je in kakšni so stranski učinki, če jih ješ npr. 15 let skupaj?
For I am the answer you seek
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
- Augenblick18
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2011
***NOVO***
Imam problem in hiiitro potrebujem pomoč! Včeraj (okrog osmih zvečer) sem imela nezaščiten spolni odnos oz. z metodo "paziti", vendar vseeno obstaja predsemenska tekočina, od katere se baje čisto normalno da zanositi. Naj povem še to, da sem imela včeraj ravno najbolj plodni dan. :S
Moja zdravnica in ginekolog sta trenutno na dopustu, jaz pa sem v Ljubljani, kjer začasno stanujem. Ali lahko kje v Ljubljani dobim JUTRANJO TABLETKO brez recepta? Na urgenci? In kje je to? Na Metelkovi? Nikoli nisem bila še v Lj na urgenci ...
Pa še to - kakšen je postopek - dve takoj in dve čez 12 ur ali kako že?
HVALA VSEM!!!
Imam problem in hiiitro potrebujem pomoč! Včeraj (okrog osmih zvečer) sem imela nezaščiten spolni odnos oz. z metodo "paziti", vendar vseeno obstaja predsemenska tekočina, od katere se baje čisto normalno da zanositi. Naj povem še to, da sem imela včeraj ravno najbolj plodni dan. :S
Moja zdravnica in ginekolog sta trenutno na dopustu, jaz pa sem v Ljubljani, kjer začasno stanujem. Ali lahko kje v Ljubljani dobim JUTRANJO TABLETKO brez recepta? Na urgenci? In kje je to? Na Metelkovi? Nikoli nisem bila še v Lj na urgenci ...
Pa še to - kakšen je postopek - dve takoj in dve čez 12 ur ali kako že?
HVALA VSEM!!!
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Norlevo dobiš v vsaki lekarni brez recepta. V navodilih ti piše, kako vzeti.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- Augenblick18
- Sramežljivka
barbie_girl_85 napisal/-a::D
Punce, hvala!!!
@Barbie_girl_85, ni smešno.
- Augenblick18
- Sramežljivka
Tearjerker napisal/-a:Norlevo dobiš v vsaki lekarni brez recepta. V navodilih ti piše, kako vzeti.
Google daje različne podatke, zato sem raje še tukaj vprašala za potrditev, preden me iz lekarne pošljejo po recept.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:29, skupaj popravljeno 1 krat.
- gigi**
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 1. 2012
v bistvu bi čimprej rabila nek nasvet, ali slišat vsaj neko mnenje:/
stara sem 16 let pa pol. s fantom sva pred malo več kak tednom dni prvič. Vse je bilo ok, sicer da je full bolelo, ampak sem prenesla bolečino. Bilo je malo krvi, tolko da se je vidlo. Naslednjič sva poskusila, bolelo je bolj kot prvič, krvi ni bilo takoj. Čez čas sem ugotovila da krvavim, ampak ne spet nwm kak fejst. Sem si mislila da mogoče kožica ni bila zadnjič do konca predrta. Sva probala tretjič, v bistvu ga ni ''dal not'' do konca in sem začela krvavet. Fejst. Pozneje bolečin ni blo nobenih, krvavitev se je še enkrat ponovila samo da z manj krvi. V tem je bilo razmaku par dni.
Strah me je, če je kaj resnega ali je samo problem v kožici?
Glede ginekologa, premišljujem zdaj o prvem pregledu, ampak vseeno, do takrat ko bom šla, bi bila bolj mirna če bi slišala mnenje od nekoga, da bom vedela načem sploh sem
stara sem 16 let pa pol. s fantom sva pred malo več kak tednom dni prvič. Vse je bilo ok, sicer da je full bolelo, ampak sem prenesla bolečino. Bilo je malo krvi, tolko da se je vidlo. Naslednjič sva poskusila, bolelo je bolj kot prvič, krvi ni bilo takoj. Čez čas sem ugotovila da krvavim, ampak ne spet nwm kak fejst. Sem si mislila da mogoče kožica ni bila zadnjič do konca predrta. Sva probala tretjič, v bistvu ga ni ''dal not'' do konca in sem začela krvavet. Fejst. Pozneje bolečin ni blo nobenih, krvavitev se je še enkrat ponovila samo da z manj krvi. V tem je bilo razmaku par dni.
Strah me je, če je kaj resnega ali je samo problem v kožici?
Glede ginekologa, premišljujem zdaj o prvem pregledu, ampak vseeno, do takrat ko bom šla, bi bila bolj mirna če bi slišala mnenje od nekoga, da bom vedela načem sploh sem
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov