Seks in duhovnost

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lencka83
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Lencka83 » 08. Okt. 2008 13:50

Berem tele vaše poste in nikjer ni podobne teme... gre res pri seksu samo za kopico problemov?

A še kdo razmišlja kako popestriti odnos, kako vse skupaj dvignit za en nivo višje kot samo poskušanje nečesa novega s pripomočki iz seks-shopa?

Sprašujem zato kr sm v roke dobila knjigo avtorice Mabel Iam Strastni seks za moške in ženske - Tao, Tantra in Kamasutra in sem čisto navdušena, začela sem razmišljati o teh stvareh na čisto drugačen način... pravi, da je seksualno razmerje podarjanje seksualne energije drugemu človeku. Ko moški prebudi boginjo v ženski, se sprosti njena moč univerzalne ustvarjalne energije (jin) in užitek prerašča v duhovni razvoj obeh partnerjev...

Sem šele na začetku knjige da bi lahko kej več povedala, ampak dalo mi je misliti...
A ve kdo več o tau in tantri, ste že kaj prakticirali?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Okt. 2008 14:26

Točno o vsem tem, tantra in tao, še ne vem nič posebnega, razen, da spolnost tretirata kot nekaj višjega, ne zgolj nagonskega - gre za povezanost na duhovni ravni, ne le telesni. Ta ideja mi je zelo všeč, sicer je malce new ageovska in zato vedno bolj popularna (mislim, da je začel Sting, ki z ženo že več kot 20 let prakticira tantrični seks), v splošnem pa se mi zdi, da bi bilo spolno življenje mnogih resnih partnerjev mnogo bolj kvalitetno, zanimivo in globoko, če bi zadeva res prešla iz tiste gole fizične nabijaške zadeve in telovadbe k nečemu, kar prebudi zaupanje med dvema, ga poglablja ipd.

Se mi pa zdi, da moraš biti za take vrste spolnost precej zagret, zadeva te mora zanimati, imeti moraš čas in predvsem voljo, iz življenja je treba odstraniti odvečen stres, da lahko zadevo dostojno prakticiraš - kar pa je seveda problem številka ena, ko gre za današnji način življenja.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 08. Okt. 2008 16:07

Tudi jaz sem se že pred nekaj časa začela navduševati nad takšnim "napredovanjem" v spolnosti.. ampak takrat nikakor nisem mogla najti ustrezne literature.. vse kar sem našla v knjižnici so bile knjige z ogromno slikami in samo zelo malo napisanim. v tem primeru me slike z različnimi položaji (ki so se mi btw zdeli čist normalni oz. vsakdanji) bolj malo zanimajo..
se strinjam z MsN, da prakticiranje tega otežuje današnji hiter ritem življenja, ki praktično ne pušča dovolj časa za tisto pravo notranje sproščanje.. za spolnost takšne vrste je stres no go.
no bom probala najt tole knjigo, ki jo je navedla avtorica teme..pa upam, da najdem kaj pametnega :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 08. Okt. 2008 17:54

Mislim, da bi bilo najbolj koristno, če bi se partnerja posvetila drug drugemu in svojim željam ter čustvom, namesto da preizkušata najnovejše fore iz medijev. Pa naj bo to super duper vibrator ali tantrični seks. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 08. Okt. 2008 18:54

^^
:lol: se podpišem!!
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Okt. 2008 13:41

Gre se za to, kaj komu paše in pri tem ni važno ali je nek par bolj zagret za "plastiko" ali kaj bolj poduhovljenega. Vsakemu sede nekaj drugega. Zame je še vedno najboljše kombinacija obojega. Kakšen dan oz. noč paše kaj bolj umirjenega, da partnerja začutiš, kakšen dan pa paše bolj strastno in divje...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Okt. 2008 11:38

kr.ena napisal/-a:Mislim, da bi bilo najbolj koristno, če bi se partnerja posvetila drug drugemu in svojim željam ter čustvom, namesto da preizkušata najnovejše fore iz medijev. Pa naj bo to super duper vibrator ali tantrični seks. :wink:

Se podpišem. Vsak ve zase in je nemogoče z neko knjigo soliti pamet drugim, ki imajo drugačne potrebe.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 11. Okt. 2008 19:29

LOL saj se ne gre za soljenje pameti komurkoli..?! Če se zanimaš zato, se ukvarjaš stem, če ne pustiš pri miru in greš naprej. Mislim, za nekatere je res vse čudaško, kar je 1 meter izven lastnega okolja. Enim pač paše malo eksperimentirat tudi na tem področju..odkriti mogoče kakšne nove, neznane občutke itd. in, če sta oba za to - hvala bogu! vsak par bi naj počel to, kar oba veseli..pa če je to tantrični seks, zlaganje lego kock ali karkoli.

In mislim, da se ravno pri spuščanju v bolj duhovne sfere partnerja še bolj posvečata en drugemu, kr se spoznavata na popolnoma novi ravni.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 11. Okt. 2008 21:33

am...to kar je v naslovu je res... res se da v druge dimenzije popeljat...orng druge... Če ste kdaj sexali na travi in kokainu vam je jasno, da se pa tudi brez droge.

Ni nujno, da sta obadva "poduhovljena" ali "bioenergetska", dovolj je da je eden in da ve, kako deluje telo, kje in kakšne so točke, kako delujejo čakre, kako se sprosti-zažge libido,...lalalala...
Koliko so te stvari super, so lahko tudi nevarne, še posebej, če neveš kaj delaš in če se poigraš z energijami... Tudi skup padajo učas :D

Bi pa priporočal vsem parčkom mal branja, zna bit zelo pestro... učas sam roko premakneš kam višje, al pa zagrabiš za bok mal drgač pa je čist noro :)
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 11. Okt. 2008 21:54

kr.ena napisal/-a:Mislim, da bi bilo najbolj koristno, če bi se partnerja posvetila drug drugemu in svojim željam ter čustvom, namesto da preizkušata najnovejše fore iz medijev. Pa naj bo to super duper vibrator ali tantrični seks. :wink:

Podpis :)
Live your life like you want
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 13. Okt. 2008 11:31

kiny napisal/-a:

Podpis :)

enako :D
Uporabniški avatar
WhiTe_ŁaDy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a WhiTe_ŁaDy » 13. Okt. 2008 11:53

meni tut dosti več pomeni povezanost s partnerjem med seksom, ker se poem partnerja tudi drugače izven seksa bolj povežeta, tako da ni seks samo potešitev potrebe... tak da ja, podpiram tantrični seks pa vse to
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 13. Okt. 2008 11:56

js se tut podpisujem pod kr.eno :)
vse te new age fore, joga, pa feng shui pa tantrični sex.. gre pa ena enkrat na jogo, pol pa misl da je duhovna :D
no sej kokr vam paše..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]