Se prej zaljubiš al imaš prej rad?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- speliika<3
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 3. 2009
Mene je en tip zdej uprašu kaj se zgodi prej:
Pa me zanima vaše mnenje o tem?
Pa me zanima vaše mnenje o tem?
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Haha, sem mislila da bo kura ali jajce!
Odvisno od posameznega primera. Lahko nekoga spoznaš, se zaljubiš in ga nato čez čas začneš imeti rad. Lahko imaš nekoga rad kot prijatelja, nato pa se vanj še zaljubiš.
Bi bilo pametno definirati oba pojma in tudi situacijo!
Po Freudu recimo je prej vedno zaljubljenost (nezavedna), ki potem začne prijateljstva, partnerstva itd..
Odvisno od posameznega primera. Lahko nekoga spoznaš, se zaljubiš in ga nato čez čas začneš imeti rad. Lahko imaš nekoga rad kot prijatelja, nato pa se vanj še zaljubiš.
Bi bilo pametno definirati oba pojma in tudi situacijo!
Po Freudu recimo je prej vedno zaljubljenost (nezavedna), ki potem začne prijateljstva, partnerstva itd..
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
jaz sem se najprej zaljubila vanj, nato sem ga zasovražila, potem sem ga počasi začenjala imeti rada, in na koncu sem se spet zaljubila vanj. čeprav se mi zdi, da sem ga pravzaprav cel čas ljubila, le ponotranjila sem ta čustva, se delala hladno in nedostopno (ker sem se tako bolje počutila, v njegovih očeh pa zbujala ljubosumje in radovednost). ko je preteklo nekaj časa je spoznal, da me bo izgubil če TAKOJ nekaj ne ukrene. in je res ujel še zadnji moment. to sem mu tudi povedala. in nima več šans, če zavozi.
je bilo pa težko, glede na to, da sma bila v isti klapi in to pomeni nenehno videvanje in soočanje z njim.
je bilo pa težko, glede na to, da sma bila v isti klapi in to pomeni nenehno videvanje in soočanje z njim.
Zadnjič spremenil claire, dne 08. Nov. 2009 14:41, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
zaljubljenost je po mojem mnenja prva, je pa tud minljiva, mine po parih mescih, potem ko pa človeka bolje spoznaš in ga sprejmeš z vsemi njegovimi napakami, to pomeni že da ga imaš rad. Ker ko si zaljubljen itak nobenih napak ne vidiš, ko pa imaš nekoga že rad, pa veš da ima partner napake, ampak jih sprejmeš. V tem je razlika.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
rachka_ napisal/-a:jaz mam najprej rada, pol se mogoče zaljubim, pol pa mogoče ljubim
+1 Strinjavši se.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz teh dveh pojmov v resnici ne znam čisto dobro ločit med seboj. Ne vem, če si v resnici lahko v nekoga zaljubljen, ne da bi ga imel rad. In hkrati je ravno zaljubljenost pomoje ključen element partnerske ljubezni (vsaj na začetku).
-
mrs.lucy - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 2. 2009
evva napisal/-a:zaljubljenost je po mojem mnenja prva, je pa tud minljiva, mine po parih mescih, potem ko pa človeka bolje spoznaš in ga sprejmeš z vsemi njegovimi napakami, to pomeni že da ga imaš rad. Ker ko si zaljubljen itak nobenih napak ne vidiš, ko pa imaš nekoga že rad, pa veš da ima partner napake, ampak jih sprejmeš. V tem je razlika.
Super povedano se strinjam
Grešiti je človeško, občutek pa je božanski.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Pri meni ponavadi: met metuljčke in biti čist v rožicah = zaljubiti, imeti rad and then some day ljubiti.
Če bi prerastla stvar iz prijateljstva v vezo je pa verjetno najprej imeti rad in pol sledi zaljubljenost. Si pa ne predstavljam, kako bi blo začet neko vezo brez zaljubljenosti.
Če bi prerastla stvar iz prijateljstva v vezo je pa verjetno najprej imeti rad in pol sledi zaljubljenost. Si pa ne predstavljam, kako bi blo začet neko vezo brez zaljubljenosti.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov