Se me punce bojijo zaradi službe?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 124 prispevkov
• Stran 3 od 9
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9
Naslednja
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Good to know, da sm površinska frajla.
A se ti ne zdi, da si pa tokrat mal prehitro presodla?
A se ti ne zdi, da si pa tokrat mal prehitro presodla?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^mhm, se strinjam. Sploh pa z nadaljevanjem (o "zaželenih poklicih", dej ga srat).
Eni smo a.)bolj softiči, b.)bolj občutljivi zarad izgube nekoga ne dolgo nazaj, c.)zihr obstaja še več razlogov, ampak jz se najdem samo v a.&b. zato ostalih ne poznam , d.)...
in bi se pač ustavili in premislili kako nadaljevat s tako osebo; ne, jz ga ne bi odjebala lih, ne bi se pa želela na dolgo in široko (če sploh?) pogovarjat o njegovi službi. Bala bi se, da bi človek postajal vedno bolj čustveno hladen, I guess, kar pričakujem da moraš vsaj mal bit, da se ne zlomiš ob takem poklicu.
(pa ni fora, da bi zaničevala določene poklice, ampak meni osebno je enostavno preveč morbidno; že samo po grobovih svečke it prižigat mi je preveč)
Eni smo a.)bolj softiči, b.)bolj občutljivi zarad izgube nekoga ne dolgo nazaj, c.)zihr obstaja še več razlogov, ampak jz se najdem samo v a.&b. zato ostalih ne poznam , d.)...
in bi se pač ustavili in premislili kako nadaljevat s tako osebo; ne, jz ga ne bi odjebala lih, ne bi se pa želela na dolgo in široko (če sploh?) pogovarjat o njegovi službi. Bala bi se, da bi človek postajal vedno bolj čustveno hladen, I guess, kar pričakujem da moraš vsaj mal bit, da se ne zlomiš ob takem poklicu.
(pa ni fora, da bi zaničevala določene poklice, ampak meni osebno je enostavno preveč morbidno; že samo po grobovih svečke it prižigat mi je preveč)
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 19. Mar. 2012 18:49, skupaj popravljeno 2 krat.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
nisem brala cele temen, samo prvi post in par naslednjih...
nevem, meni se delo pogrebnika ne zdi nič takega..poklic, kot vsi ostali..pa fak no, nekdo more tut mrtve "pospravt"..
dodajam..nevem, zakaj bi taka oseba bla zato čustveno hladna...smrt je naravna stvar, prej bi rekla, da je taka oseba zlo čustveno močna, kot pa hladna. To pa ponavadi sploh ne igra vloge pri zvezah.
Potem so, takorekoč, tut zdravniki čustveno hladni, sploh tisti na infekcijski, ker tam jih več umre kot se pozdravi..pa je to daleč od resnice, pa še priljubljeni so.
nevem, zakaj bi mogu bit kdo "psiho", da bi opravlju tak poklic. pa sej bomo usi enkrat umrl. nič takega
nevem, meni se delo pogrebnika ne zdi nič takega..poklic, kot vsi ostali..pa fak no, nekdo more tut mrtve "pospravt"..
dodajam..nevem, zakaj bi taka oseba bla zato čustveno hladna...smrt je naravna stvar, prej bi rekla, da je taka oseba zlo čustveno močna, kot pa hladna. To pa ponavadi sploh ne igra vloge pri zvezah.
Potem so, takorekoč, tut zdravniki čustveno hladni, sploh tisti na infekcijski, ker tam jih več umre kot se pozdravi..pa je to daleč od resnice, pa še priljubljeni so.
nevem, zakaj bi mogu bit kdo "psiho", da bi opravlju tak poklic. pa sej bomo usi enkrat umrl. nič takega
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
^^ Se strinjam. Še nikoli nisem pomislila, da bi bili ljudje, zaposleni npr. na Žalah, kaj posebni / čudni Se mi zdi normalen oz. koristen poklic. Ne vem, smrt je nekaj najbolj naravnega, pogrebi so pa pač njena posledica, in to kvečjemu pozitivna (kolikor je pač lahko v taki situaciji), saj gre za slovesno ceremonijo, s katero se častno pospremi umrle Saj nimajo tam zaposleni nič pri tistih smrtih, samo poskrbijo za nadaljnje dogodke.
-
kolega je včasih delal v pogrebnem zavodu, umival je mrtve ljudi. Pa so ble dost podobne reakcije, kot opisuje avtor. Ko je komu to povedal, so ga imeli za "čudnega", brez kakšnega utemeljenega razloga. Po osebnosti je ostal enak kot prej, preden je bil v tem poslu. Pa se tle vprašaš, kdo je potemtakem večji čudak, ti, ki opravljaš tak poklic, ali ljudje, ki te sodijo zaradi poklica
Nevem zakaj taki poklici danes, v tej dobi, še vedno spadajo pod "nečastne", ponižujoče, manjvredne. Ali pa smetarji, itd..smejejo ali postrani gledajo jih samo tisti, ki se imajo za nekaj več, po mojem mnenju. Noben pa se ne zamisli, kaj bi bilo, če takih poklicev nebi hotel noben opravljat.
Nevem zakaj taki poklici danes, v tej dobi, še vedno spadajo pod "nečastne", ponižujoče, manjvredne. Ali pa smetarji, itd..smejejo ali postrani gledajo jih samo tisti, ki se imajo za nekaj več, po mojem mnenju. Noben pa se ne zamisli, kaj bi bilo, če takih poklicev nebi hotel noben opravljat.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
sxe napisal/-a: Mogoče je problem v tem, da zgledam čisto običajen in jih to potem bolj prestraši oziroma zmede, kot če bi zgledal kot en death metalc.
Ok, zdaj mi je jasno. Ni odbijajoče to, da si pogrebnik, ampak da maš neke smotane, ozkogledne nazore.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
se čisto strinjam z white widow. ravno zato danes ljudje tarnajo da "ni služb", ker hočejo uizi delo z 2000 evri na mesec. medtem pa mrgoli malih služb, ki jih priseljenci (in slovenci ki imajo več pameti kot potrebe po polni riti) z veseljem opravljajo in čisto normalno živijo.
hej norci
- Mr. Nobody
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2010
Sxe, kolikšno plačo imate pogrebniki? Pred leti, ko smo imeli še tolarje, je kolega dobival po nekaj tisoč tolarjev na uro, res bajna plača. Koliko so sedaj urne postavke?
-
^^ nevem sicer za njega, kolega je delal prek študenta, malo čez 10€ na uro
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Tearjerker napisal/-a:sxe napisal/-a: Mogoče je problem v tem, da zgledam čisto običajen in jih to potem bolj prestraši oziroma zmede, kot če bi zgledal kot en death metalc.
Ok, zdaj mi je jasno. Ni odbijajoče to, da si pogrebnik, ampak da maš neke smotane, ozkogledne nazore.
Tudi meni je to najbolj padlo v oči. Torej nekdo, ki posluša metal in ima tak stil je avtomatsko idealen za to službo? Pa kaj ima sploh glasba ter moda v povezavi s tem.
Drugače pa ne, meni se to ne zdi nič takšnega, zagotovo ne bi človeka sodila po tem.
Breakfast is my religion! (The Mask)
- sxe
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 3. 2012
Vidim, da se je pojavilo kar nekaj vprašanj v zvezi s tem poklicem.
Pogrebnik odide po pokojnika kamor koli je to že potrebno, ponavadi domov ali v dom za upokojence občasno pa tudi na kakšno tragedijo (prometne nesreče, samomori, itd.)
Potem uredi vso potrebno dokumentacijo za kremacijo, če vzrk smrti ni jasen pa mora pokojnika pred tem odpeljati še na obdukcijo.
Nato sprejme svojce in uredi vse podrobnosti glede pogrebne slovesnosti, ki jih je kar veliko, še posebno, če imajo svojci veliko specifičnih želj, poznati pa mora tudi vse lokalne običaje v posameznem kraju. Uredi tudi objavo v medijih in prijavo smrti na upravni enoti in na socialni, tako da svojci nimajo nobene papirologije. Ureja se tudi najemništvo groba.
Pogrebnik potem pripravi vse potrebno za pogrebno slovesnost, od ureditve vežice (partni listi, žalna knjiga, fotografija, žara, itd.), do ozvočenja in na pogrebu opravlja eno od nalog (nosi žaro, sliko ali zastavo) ter koordinira potek pogreba in honorarne sodelavce.
To je nek poenostavljen opis nalog pogrebnika, ker je raznih podrobnosti res ogromno.
Pogrebnik odide po pokojnika kamor koli je to že potrebno, ponavadi domov ali v dom za upokojence občasno pa tudi na kakšno tragedijo (prometne nesreče, samomori, itd.)
Potem uredi vso potrebno dokumentacijo za kremacijo, če vzrk smrti ni jasen pa mora pokojnika pred tem odpeljati še na obdukcijo.
Nato sprejme svojce in uredi vse podrobnosti glede pogrebne slovesnosti, ki jih je kar veliko, še posebno, če imajo svojci veliko specifičnih želj, poznati pa mora tudi vse lokalne običaje v posameznem kraju. Uredi tudi objavo v medijih in prijavo smrti na upravni enoti in na socialni, tako da svojci nimajo nobene papirologije. Ureja se tudi najemništvo groba.
Pogrebnik potem pripravi vse potrebno za pogrebno slovesnost, od ureditve vežice (partni listi, žalna knjiga, fotografija, žara, itd.), do ozvočenja in na pogrebu opravlja eno od nalog (nosi žaro, sliko ali zastavo) ter koordinira potek pogreba in honorarne sodelavce.
To je nek poenostavljen opis nalog pogrebnika, ker je raznih podrobnosti res ogromno.
PLUS ULTRA
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
torej si ubistvu prevoznik, administrator in organizator, kar je pa dost manj "strašno" od pogrebnika. Mogoče bi se začel izogibat svojemu direktnemu službenemu nazivu in na vprašanje kaj delaš preprosto odgovoriš da delaš v administraciji.
Trupla pač potem sčasoma pridejo na plano, sej vsega pa tud ni treba razlagat ob prvem stiku s človekom.
Trupla pač potem sčasoma pridejo na plano, sej vsega pa tud ni treba razlagat ob prvem stiku s človekom.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
dej ne kakaj...da tebi tip reče, da je administrator, organizator in še kaj in potem ti ugotoviš, da je pogrebnik....me zanima, kako bi reagirala....
pa poglej, povej direktno po resnici, če ženska tega ne bo znala sprejeti, očitno ni zate...
pa poglej, povej direktno po resnici, če ženska tega ne bo znala sprejeti, očitno ni zate...
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Zame so vsi poklici vredni spoštovanja in če te tako skrbi, kako bodo ženske odreagirale, pač zavij vse skupaj v celofan. Ko te bo kakšna malo bolje spoznala, si ne bo ustvarjala nekih predsodkov v glavi na podlagi tvojega poklica (no, naj si ga ne bi), ampak na podlagi tebe, tvoje osebnosti.
Jaz se npr mrtvih res bojim, tako da spoštujem poklice, ki so povezani s smrtjo. Že zato, ker jih sama ne bi bila zmožna opravljati.
Jaz se npr mrtvih res bojim, tako da spoštujem poklice, ki so povezani s smrtjo. Že zato, ker jih sama ne bi bila zmožna opravljati.
The world is as you are.
-
kar je pa dost manj "strašno" od pogrebnika
kaj pa je pogrebnik po tvoje? ker jaz sem si predstavljala točno to, kar avtor opisuje..pač pogrebne storitve, torej pogrebnik
Prvi neprebran prispevek • 124 prispevkov
• Stran 3 od 9
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]